3 måter å rengjøre rød murstein

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre rød murstein
3 måter å rengjøre rød murstein
Anonim

Rød murstein kan være et vakkert tillegg til hjemmet ditt, men det krever litt rengjøring og vedlikehold for å beholde sin rustikke sjarm gjennom årene. Du kan støvsuge den røde mursteinen din med en kraftig dyse eller spraye den med hageslangen. Du kan også tørke overflaten med eddik eller en blekemiddelblanding for rutinemessig rengjøring. For tøffere flekker må du kanskje bruke et kjemisk rengjøringsmiddel som ammoniakk eller trifosfatnatrium.

Trinn

Metode 1 av 3: Rengjøring av innvendig rød murstein

Rengjør Red Brick Trinn 1
Rengjør Red Brick Trinn 1

Trinn 1. Bruk et kraftig vakuum

Bruk munnstykket på din kraftige støvsuger for å fjerne overflatesmuss og skitt på den røde mursteinen din. Gå over hele overflaten av mursteinen med dysen i vakuumet, og sørg for at du kommer inn i alle kroker og kroker.

  • Du kan prøve forskjellige innstillinger, men du må sannsynligvis bruke den høyeste for effektivt å fjerne mesteparten av smusset.
  • For innvendig rød murstein kan du bruke et standard gulvstøvsuger hvis du ønsker det. Slå av børsterullen for å beskytte gulvet ditt.
  • Hvis du velger å feie teglgulvet med en kost, må du passe på at smuler og rusk ikke setter seg fast i den grove fugemassen.
Rengjør Red Brick Trinn 2
Rengjør Red Brick Trinn 2

Trinn 2. Lag en rensepasta med salt og vaskemiddel

Blande 12 c (120 ml) mildt vaskemiddel med 28 gram vanlig bordsalt og tilsett akkurat nok vann til å lage en pasta. Bruk en ren, fuktig klut for å påføre massen på den røde mursteinen og la den sitte i 15 minutter, eller til den er tørr.

  • Du kan også bruke en blanding av salt og oppvaskmiddel eller boraks og varmt vann.
  • Når pastaen har tørket, fjerner du restene med en nylonbørste eller en annen børste med hard børste.
  • Hvis det er igjen sot eller skitt, kan du prøve å bruke litt eddik med en våt fille og tørke den ren.
Rengjør Red Brick Trinn 3
Rengjør Red Brick Trinn 3

Trinn 3. Tørk av med eddik

Bruk en ren fille for å legge litt destillert hvit eddik på den røde mursteinen. Fukt kluten med eddik og tørk den over overflaten på mursteinen din. La det sitte i noen minutter og tørk det deretter av med en ren, fuktig klut.

Fjern eventuelle rester av eddik med litt varmt vann

Metode 2 av 3: Rengjøring av utvendig rød murstein

Rengjør Red Brick Trinn 4
Rengjør Red Brick Trinn 4

Trinn 1. Bruk en slange til å vaske av smuss og rusk

Slå på hageslangen på full spray og vask eventuelt skitt og smuss av mursteinen med den sterke kraften fra slangesprayen. Arbeid metodisk fra den ene siden til den andre, slik at den ikke fortsetter å sprøyte tilbake på en del du allerede har rengjort.

  • Du kan også bruke en bøtte med såpevann for å skrubbe flekker av rød murstein utvendig.
  • Du kan bruke forskjellige slangeinnstillinger for å få tilgang til noen av de vanskeligere tilgjengelige stedene. For eksempel trenger du kanskje en jevnere strøm for å bli kvitt spindelvev som gjemmer seg i hjørner og sprekker.
Rengjør Red Brick Trinn 5
Rengjør Red Brick Trinn 5

Trinn 2. Påfør en blekemiddelblanding for å eliminere mose og mugg

Lag en rengjøringsløsning med 4 deler vann til 1 del blekemiddel. Kombiner alt i en bøtte. Skrap av mos eller mugg med en slikkepott eller en stiv børste. Påfør et sjenerøst belegg av blekemiddelblandingen direkte på den røde mursteinen og la den sitte over natten. Deretter kan du skylle av blekemiddelblandingen med en slange.

Hvis det fortsatt er spor av mugg igjen, kan du lage en sterkere blanding - halvt vann og halvt blekemiddel - og la den sitte på den røde mursteinen i 2 dager før du skyller den av

Rengjør Red Brick Trinn 6
Rengjør Red Brick Trinn 6

Trinn 3. Forsegl mursteinene for fremtidig beskyttelse

Når du er ferdig med å rengjøre de utvendige røde mursteinene, bør du vurdere å forsegle dem med en siloksan- eller silanbasert forsegler. Dette vil bidra til å beskytte mursteinene dine mot fremtidige flekker, og det vil forhindre smuss og skitt fra å bygge seg opp på mursteinene dine over tid.

Du bør kunne kjøpe disse produktene i hvilken som helst boligforbedringsbutikk

Metode 3 av 3: Fjerne tøffe flekker

Rengjør Red Brick Trinn 7
Rengjør Red Brick Trinn 7

Trinn 1. Bruk en rengjøringsløsning av trinatriumfosfat

Kjøp litt trinatriumfosfat og tilsett 12 c (120 ml) TSP til 3,8 L varmt vann. Dypp en skrubbebørste i rengjøringsløsningen og skrubb den røde mursteinen til du begynner å se resultater. Når du er ferdig med å skrubbe, skyller du mursteinen med varmt vann for å fjerne rester fra rengjøringsløsningen.

  • Sørg for å bruke gummihansker mens du håndterer denne rengjøringsløsningen.
  • Du bør kunne kjøpe trinatriumfosfat i en dagligvarebutikk eller oppussingsbutikk blant rengjøringsmidler.
Rengjør Red Brick Trinn 8
Rengjør Red Brick Trinn 8

Trinn 2. Skrubbe mursteinen med en ammoniakkblanding

Hell litt varmt vann i en bøtte og tilsett 12 c (120 ml) ammoniakk. Dypp en skrubbebørste i blandingen og skrubb den røde mursteinen til de tøffe flekkene er fjernet. Sørg for å skylle av resten av ammoniakkblandingen med varmt vann.

  • Bruk gummihansker ved håndtering av ammoniakk.
  • Denne metoden er best for bruk på utvendig rød murstein, eller i et godt ventilert område.
Rengjør Red Brick Trinn 9
Rengjør Red Brick Trinn 9

Trinn 3. Ring en profesjonell

Hvis din røde murstein er ekstremt flekkete eller dekket av uønsket maling, kan det være lurt å bare la en profesjonell håndtere den. Disse rengjørings- og fjerningsprosessene kan innebære tøffe kjemiske applikasjoner som bør overlates til fagfolk.

De fleste bygge- eller oppussingsfirmaer kan dekke denne typen arbeid, eller anbefale en kvalifisert profesjonell som kan

Anbefalt: