3 enkle måter å synge følelsesmessig på

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å synge følelsesmessig på
3 enkle måter å synge følelsesmessig på
Anonim

Søkelyset belyser en enkelt sanger når de går på et trollbindende riff. Deretter faller stemmen deres roligere og bryter av tristhet. Det er ikke et tørt øye i huset. De mest fengslende sangopptredenene er fulle av følelser, enten det er hjertesorg, raseri eller glede. Øv på å synge privat og koble til sangens tekster. Når du er klar, opptrer du for et publikum, får øyekontakt og eksperimenterer med vokalteknikker.

Trinn

Metode 1 av 3: Trening med følelser

Syng følelsesmessig Trinn 1
Syng følelsesmessig Trinn 1

Trinn 1. Analyser sangens tekst og betydning

For å virkelig være sikker på at du utfører følelser, må du først gjøre deg kjent med den tilsiktede følelsen i en sang. Selvfølgelig kan du alltid tolke en sang slik at den passer til ditt eget humør eller følelsesmessige assosiasjoner, men det er best hvis følelsene dine henger sammen med tekstene.

Prøv å finne ut historien som sangen forteller, og hvor følelsene stiger og faller

Syng følelsesmessig Trinn 2
Syng følelsesmessig Trinn 2

Trinn 2. Øv på å utføre privat

Det kan være skummelt å opptre med sårbarhet og følelser foran en mengde. Hvis du er for engstelig for å opptre foran publikum med en gang, begynn med å synge i dusjen eller et annet sted der ingen kan høre deg. Øv ved å tenke på når du har følt følelsen sangens tekster prøver å formidle, og prøv deretter å uttrykke det i stemmetonen.

  • For eksempel, hvis sangen handler om slutten av et forhold, tenk på en tid da du har følt deg knust.
  • Når du føler deg tryggere, kan du opptre foran noen få pålitelige venner.
Syng følelsesmessig Trinn 3
Syng følelsesmessig Trinn 3

Trinn 3. Start med å overdrive følelsene dine

De fleste sangere begynner å synge uten nok følelser, fordi de er selvbevisste. Til å begynne med, overdriv følelsene du vil vise. Du kan føle deg latterlig, men det vil bidra til å bryte ned den selvbevisste barrieren.

Du kan alltid temme sangen din senere hvis det høres melodramatisk ut. Men normalt er det ikke problemet i begynnelsen. Det første trinnet er å slippe løs

Syng følelsesmessig Trinn 4
Syng følelsesmessig Trinn 4

Trinn 4. Ta opp deg selv som trener i video og spill den av

Et videoopptak viser deg hvordan du ser og høres ut når du synger. Du kan bli overrasket over at noen av lidenskapen du prøvde å frembringe ikke kom gjennom. Eller du synes kanskje at en del av sangen føles melodramatisk. Ved å se en video av deg selv kan du se hvilke deler av leveransen du vil beholde og hva du skal justere.

  • Å se på en video av deg selv er en fin måte å fortelle om du beveger deg nok eller for mye! Du vil finne en balanse der du ikke ser stiv ut, men du beveger deg heller ikke så mye at det er super distraherende. Det vil si, med mindre du synger og danser samtidig i et musikkteaternummer, i så fall dans bort.
  • Å stå på lager vil få deg til å se nervøs og ubehagelig ut, noe som ikke er en morsom forestilling å se.
Syng følelsesmessig Trinn 5
Syng følelsesmessig Trinn 5

Trinn 5. Vurder å ta stemme- eller skuespilltimer

En vokallærer kan hjelpe deg med det grunnleggende om fremføringssang, som pustestyring og projeksjon. Hvis du allerede er trygg på å synge, men bare vil legge til litt mer følelsesmessig teft, kan skuespilltimer være en stor hjelp.

  • Det kan virke genialt å opptre når du opptrer, men husk at du ikke alltid vil føle deg like tragisk eller glad som noen av sangene i settet ditt. Selv om du kan benytte deg av dine egne følelser, er litt skuespill ofte nødvendig.
  • Skuespilltimer kan også få deg til å føle deg mer komfortabel med å stå og bevege deg på scenen, slik at du ser naturlig ut når du opptrer.

Metode 2 av 3: Å opptre foran mennesker

Syng følelsesmessig Trinn 6
Syng følelsesmessig Trinn 6

Trinn 1. Varm opp kroppen og stemmen din før forestillingen

Gjør et par raske hoftestikk for å få blodet til å pumpe og musklene smidige. Varm deretter opp stemmen din. Du kan enten gjøre dette ved å synge skalaer, nynne gjennom et sugerør og gjøre musikalske "lysbilder" der du synger en "ooh" lyd fra din høyeste tone til din laveste tone.

Alle disse øvelsene hjelper deg med å åpne stemmen din slik at du kan synge på en avslappet og naturlig måte, med nok pustestøtte

Syng følelsesmessig Trinn 7
Syng følelsesmessig Trinn 7

Trinn 2. Behandle sceneskrekk med forberedelse og positiv selvsnakking

Å føle sceneskrekk før du utfører er helt normalt. Selv erfarne artister blir nervøse. Men du kan redusere sceneskrekken ved å øve på sangene du skal synge så mye at du kan synge dem praktisk talt i søvne.

Når du nærmer deg scenen, øv deg på positiv selvsnakking: "Jeg er klar for dette" og "De kommer til å elske det" og "Det kommer til å bli bra" eller hvilken positiv melding du trenger

Syng følelsesmessig Trinn 8
Syng følelsesmessig Trinn 8

Trinn 3. Få øyekontakt med publikum mens du opptrer

Ikke skrem en av publikummere ved å stirre på dem hele tiden. Men det hjelper å engasjere publikum hvis du ser på ansiktene deres, og får en kort øyekontakt av og til. Smil og vis at du har det bra hvis det er en gledelig sang, og ikke vær redd for å bli tårevåt hvis du fremfører en ballade.

Du kan ikke med rimelighet få øyekontakt med alle i publikum. Del i stedet publikum i 3 eller 4 soner, og få øyekontakt med en person i hver sone, litt, og gå deretter videre til neste sone. Dette vil gi sangen din en følelse av forbindelse

Syng følelsesmessig Trinn 9
Syng følelsesmessig Trinn 9

Trinn 4. Varier volumet gjennom sangen

Å synge følelsesmessig betyr ikke at du er i et volumbelte hele tiden. De beste emosjonelle sangene har en stigning og et fall av følelser. Du kan bøye forskjellige deler av sangen med forskjellige emosjonelle toner ved å variere dynamikken: hvor høyt og mykt du synger.

  • Hvis du synger en trist sang, kan du prøve å ha et sted der stemmen din blir stille og bryter litt. Klart å knuse publikums hjerter!
  • Hvis du synger en gledelig sang, kan du prøve å lagre det fullstendige triumferende beltet ditt for refrenget og gjøre versene litt roligere og temmere.
  • Spill rundt til du finner dynamikk som fungerer for sangen din og føles ekte.

Metode 3 av 3: Eksperimentering med vokalteknikker

Syng følelsesmessig Trinn 10
Syng følelsesmessig Trinn 10

Trinn 1. Forleng og fremheve vokallyder

Vokalene i tekstene dine er der du kan bli kreativ! Oppretthold dem lenge, del dem i staccato-biter, varm dem-you name it! Bare ikke prøv å forlenge en konsonant. Det fungerer egentlig ikke.

Sørg for at du uttaler deg tydelig. Selv om det meste av følelsen din er i den vedvarende vokalen, ikke glem å uttale konsonanten på slutten av ordet, så publikum vet hva du sier

Syng følelsesmessig Trinn 11
Syng følelsesmessig Trinn 11

Trinn 2. Bruk vibrato til å høres lidenskapelig og sørgmodig ut

Vibrato er en vokalteknikk der stemmen din vibrerer på en langvarig tone. Dette høres intenst emosjonelt ut, som om du sliter med å ikke gråte.

  • For å tilnærmet synge med vibrato, hold ett notat mens du trykker neven forsiktig inn i magen over navlen og rygger ut igjen. Stemmen din vil lage en vaklende lyd.
  • Den eneste måten å synge ekte vibrato på er å øve! Når du komfortabelt kan synge høye, mellomste og lave toner, blir stemmen din avslappet nok til å gli naturlig inn i vibrato når du vil. Bare fortsett å øve!
Syng følelsesmessig Trinn 12
Syng følelsesmessig Trinn 12

Trinn 3. Bruk riffs for å understreke viktige øyeblikk

I et riff tar en dyktig sanger av, improviserer på tonene som vises i melodien, og løper opp og ned på skalaen. Riffs kan tilføre sangen din mye smak og spontanitet, og de kan uttrykke glede eller hjertesorg avhengig av hvordan du bruker dem. De trekker oppmerksomheten til en bestemt del av sangen.

  • Soul- og gospelsangere er kjent for sine fantastiske riff. Sjekk Aretha Franklin som synger “Amazing Grace” for et glimrende eksempel.
  • Bare sørg for å ikke rive på hver linje i sangen, ellers høres du litt melodramatisk ut.

Anbefalt: