Hvordan tunisisk hekling i runden (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan tunisisk hekling i runden (med bilder)
Hvordan tunisisk hekling i runden (med bilder)
Anonim

Tunisisk hekling er en form for hekling som krever arbeidssøm på en heklenål og deretter kutte dem av kroken igjen. Det er som en krysning mellom hekling og strikking. Du kan jobbe tunisisk hekling rundt med en dobbeltsidig heklenål og to garnkuler. Prøv å bruke den tunisiske heklingen i rundteknikken som et alternativ til vanlig hekling for å lage hatter, uendelige skjerf og andre ting du vanligvis ville jobbet rundt.

Trinn

Del 1 av 3: Arbeide den første runden

Tunisisk hekling i runde trinn 1
Tunisisk hekling i runde trinn 1

Trinn 1. Samle materialene dine

Tunisisk hekling krever en spesiell krok og to garnkuler, men ellers er materialene det samme som vanlig hekling. Før du begynner trenger du:

  • To garnkuler
  • En dobbeltsidig krok
  • Saks
  • Garnål (valgfritt)
Tunisisk hekling i runde trinn 2
Tunisisk hekling i runde trinn 2

Trinn 2. Lag ønsket antall kjeder

Du må begynne med å lage en kjede. Du kan lage kjeden din så lenge du vil at den skal være for prosjektet ditt. Start med å sløyfe garnet rundt fingrene to ganger, dra den ene løkken gjennom den andre og skyv denne løkken på kroken. Trekk i halen på garnet for å stramme løkken. Deretter garner du om, og trekker garnet gjennom løkken. Dette vil fullføre din første kjede.

Fortsett å slå om og trekk gjennom for å lage flere kjeder

Tunisisk hekling i runde trinn 3
Tunisisk hekling i runde trinn 3

Trinn 3. Koble kjedene i en sirkel

Når kjedet er fullført, kobler du den første kjeden til den siste kjeden med en glidesøm. For å glide søm, stikk kroken gjennom den siste løkken i kjedet og garn om. Trekk garnet gjennom begge kjedene for å koble dem sammen.

Tunisisk hekling i runde trinn 4
Tunisisk hekling i runde trinn 4

Trinn 4. Hekle i kjeder for å få dem på kroken

For å begynne å jobbe kjedene dine på kroken, må du stikke kroken gjennom den første kjeden i sirkelen din, deretter garn du om og trekker løkken gjennom. Men ikke garn om igjen for å avslutte sømmen. Gå videre til neste maske i sirkelen og fortsett til du ikke får flere kjeder på kroken.

Tunisisk hekling i runde trinn 5
Tunisisk hekling i runde trinn 5

Trinn 5. Strikk kjedene av kroken

Når du ikke kan legge til flere kjeder på kroken, må du slå av noen. For å hekte kjeder av kroken, snu kroken rundt og skyv maskene over til den andre siden av den dobbeltsidige kroken. Ta tråden fra den andre garnkulen din, og sett garnet over kroken. Trekk deretter garnet gjennom de to første løkkene på denne siden av kroken din.

  • Fortsett å slå om og trekk gjennom to til du har fjernet ønsket antall masker fra kroken.
  • Husk at det er best å la noen sløyfer ligge på kroken. Ikke ta av alle maskene.
Tunisisk hekling i runde trinn 6
Tunisisk hekling i runde trinn 6

Trinn 6. Snu kroken igjen og fortsett å legge til masker

Etter at du har fjernet ønsket antall masker, snu kroken igjen, skyv maskene over på den andre siden og legg til flere masker på kroken.

Du må fortsette å gjenta denne prosessen med å legge til og fjerne masker til du har jobbet rundt hele sirkelen

Tunisisk hekling i runde trinn 7
Tunisisk hekling i runde trinn 7

Trinn 7. Fest de to siste maskene med en glidesøm

Når du når slutten av den første runden, setter du kroken gjennom toppen av den siste masken, garner om og trekker gjennom løkkene for å feste sidene sammen. Dette vil fullføre din første runde med tunisisk hekling.

Del 2 av 3: Arbeide tilleggsrunder

Tunisisk hekling i runde trinn 8
Tunisisk hekling i runde trinn 8

Trinn 1. Sett kroken gjennom den vertikale stangen

Din andre runde og alle rundene etter den vil være lik den første, men litt annerledes. Hovedforskjellen er at du skal sette kroken inn i den vertikale linjen mellom stingene. Denne linjen opprettes mens du jobber med den grunnleggende tunisiske heklesømmen, og den vil være tilstede på hver rad. Sett kroken inn i den første vertikale stangen for å begynne den andre runden.

Tunisisk hekling i runde trinn 9
Tunisisk hekling i runde trinn 9

Trinn 2. Garn om og trekk gjennom

Slå deretter garnet over kroken din og trekk løkken gjennom den vertikale stangen. Dette vil fullføre din første søm som er strikket på kroken.

Fortsett å strikke masker på kroken til du ikke kan legge til mer

Tunisisk hekling i runde trinn 10
Tunisisk hekling i runde trinn 10

Trinn 3. Strikk av maskene når du ikke kan legge til mer

Når du er klar til å jobbe masker av kroken, snu kroken og skyv maskene over på den andre siden av kroken. Bytt til den andre garnkulen og slå om. Deretter trekker du gjennom to løkker for å fjerne masker.

  • Fortsett å slå om og trekk gjennom to til du har fjernet ønsket antall masker.
  • Husk å la noen masker ligge på kroken. Ikke fjern dem alle.
Tunisisk hekling i runde trinn 11
Tunisisk hekling i runde trinn 11

Trinn 4. Fest de to endene med en glidesøm

Når du kommer til slutten av runden din, må du slutte deg til endene. Stikk kroken gjennom den første masken i runden og slå om. Deretter trekker du gjennom de to første maskene på kroken for å sikre glidesømmen.

Sørg for at du blir med på enden av hver runde med en søm for å sikre at rundene dine er jevne

Tunisisk hekling i runde trinn 12
Tunisisk hekling i runde trinn 12

Trinn 5. Fortsett å jobbe rundt sirkelen til den er ferdig

Når du er ferdig med prosjektet, jobber du med de resterende kjedene av kroken og bruker en glidesøm for å feste den siste masken til begynnelsen av omgangen. Klipp deretter arbeidsgarnet noen få centimeter fra den siste masken og trekk tråden gjennom for å sikre den siste masken.

Du kan enten veve i halen ved hjelp av en garnnål eller knytte den av igjen og kutte overflødig slik at det bare er omtrent 1,3 cm igjen

Del 3 av 3: Forbedre resultatene

Tunisisk hekling i runde trinn 13
Tunisisk hekling i runde trinn 13

Trinn 1. Hold maskene rett

Hver gang du jobber rundt, er det viktig å ta hensyn til sømmenes retning og sørge for at de ikke blir vridd. Kontroller kjedet ditt når du først starter runden, og kontroller deretter arbeidet mens du jobber den andre runden og utover. Dette vil bidra til å sikre at maskene dine er rette.

Tunisisk hekling i runde trinn 14
Tunisisk hekling i runde trinn 14

Trinn 2. Bruk en stingmarkør for å markere begynnelsen

Å markere den første sømmen med en stingmarkør er en fin måte å holde oversikt over hvor hver runde begynner og slutter. Plasser en stingmarkør gjennom den første masken i runden din og flytt sømmarkøren opp etter hver runde.

Hvis du ikke har noen sømmerker, kan du bruke binders, sikkerhetsnål eller til og med et garnstykke som er løpt gjennom sømmen og bundet i en bue

Tunisisk hekling i runde trinn 15
Tunisisk hekling i runde trinn 15

Trinn 3. Legg en kule garn på hver side av deg

Siden tunisisk hekling krever veksling mellom to garnkuler, kan du lett ende opp med vridde tråder hvis du holder dem for nær hverandre. For å forhindre at dette skjer, legg en ball på hver side av deg mens du jobber.

Tunisisk hekling i runde 16
Tunisisk hekling i runde 16

Trinn 4. La noen masker ligge på kroken til enhver tid

Selv om du må fjerne masker mens du hekler den tunisiske heklen rundt, er det lurt å alltid la noen masker ligge på kroken. Dette vil bidra til å skape et mer sømløst utseende og forbedre utseendet på det ferdige prosjektet ditt.

Anbefalt: