Enkle måter å rengjøre aksepedaler: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å rengjøre aksepedaler: 10 trinn (med bilder)
Enkle måter å rengjøre aksepedaler: 10 trinn (med bilder)
Anonim

Aksepedaler er basstrommelpedaler av høy kvalitet som bruker et direkte-drivsystem i motsetning til et kjededrevsystem som lar deg spille en renere og raskere bastromme. De er tøffe og tåler slitasje ved å slå en bastromme, men du må holde dem rene slik at de fungerer på sitt beste. Heldigvis er de veldig enkle å rengjøre, og med riktig smøremiddel kan du fortsette å bruke dem lenge.

Trinn

Metode 1 av 2: Fjerne eksisterende smøremiddel

Rengjør aksepedaler Trinn 1
Rengjør aksepedaler Trinn 1

Trinn 1. Skill slavepedalen ved å fjerne skruene hvis den er en dobbel pedal

Slavepedalen er den sekundære pedalen festet til hovedpedalen med begge piskerne hvis du har et dobbelt pedaloppsett. De to pedalene er forbundet med en drivaksel som holdes på plass med skruer. Bruk en skrutrekker til å fjerne skruene og skill deretter de to pedalene.

Når du har fjernet skruene, vil drivakselen lett gli ut av sporet som kobler den til hovedpedalen

Rengjør aksepedalene Trinn 2
Rengjør aksepedalene Trinn 2

Trinn 2. Legg pedalen over et rent håndkle eller en arbeidsflate

Arbeid over en ren overflate, slik at du ikke mister noen av bitene eller festene, og du ikke får støv eller smuss i de bevegelige delene. Legg et rent håndkle over arbeidsflaten eller dekk det med et laken slik at du ikke får smøremiddel på det.

Bruk et hvitt eller lyst håndkle eller laken, slik at du enkelt kan se de små bitene og festene på pedalen

Rengjør aksepedalene Trinn 3
Rengjør aksepedalene Trinn 3

Trinn 3. Bruk en skrutrekker til å fjerne alle festene, skruene og fjærene

Festene og skruene som holder pedalen sammen må fjernes og smøres slik at de ikke knirker. Ta en skrutrekker og fjern dem og skill delene i pedalen. Deretter bruker du hendene til å fjerne fjærene inne i pedalen også.

Hold alle skruene og festene organisert, slik at du ikke mister dem og enkelt kan bytte dem senere

Merk:

Hvis du har en dobbel pedal, trenger du ikke å fjerne deler fra slavepedalen fordi du bare trenger å smøre kjedet. La kjedet på pedalen og alle skruene og festene være på plass.

Rengjør aksepedalene Trinn 4
Rengjør aksepedalene Trinn 4

Trinn 4. Tørk av smøremiddel som allerede er på pedalene dine med en lofri klut

Ta en ren, lofri klut og arbeid den inn i pedalens indre virke for å fjerne smøremiddelet som allerede er på, slik at du kan legge til nytt, friskt smøremiddel. Tørk av festene, skruene og fjærene for å fjerne smøremidlet også.

Hvis du har en dobbel pedal, tørk ned drivakselen og der akselen kobles til hovedpedalen

Metode 2 av 2: Smøring av pedalen

Rengjør aksepedalene Trinn 5
Rengjør aksepedalene Trinn 5

Trinn 1. Sett det lille applikatorrøret inn i boksen med pedalsmøremiddel

Pedalsmøremiddel er spesielt formulert for å smøre trommelpedaler uten å bygge opp eller samle opp smuss, slik at pedalene beveger seg uten friksjon eller bråker. Den kommer i en sprayboks og inneholder et lite applikatorrør. Sett applikatorrøret inn i åpningen på dunken på boksen, slik at du kan smøre smøremiddel på steder som er vanskelig å nå på pedalen.

  • Hvis pedalsmøremiddelet ikke kommer med et applikatorrør, kan du bruke et hvilket som helst applikatorrør som passer inn i munnstykket.
  • Du kan finne pedalsmøremiddel i musikkforretninger eller ved å bestille det online.
Rengjør aksepedalene Trinn 6
Rengjør aksepedalene Trinn 6

Trinn 2. Spray smøremiddelet i U-leddet og eventuelle bevegelige deler av pedalen

U-leddet er hovedleddet på toppen av pedalen som svinger og beveger vispene for å treffe trommelen. Hold enden av applikatorrøret omtrent 2,5 cm fra overflaten og spray et lett belegg av pedalsmøremidlet direkte inn i U-skjøten. Påfør deretter en liten mengde smøremiddel i alle de bevegelige delene av trommelen, inkludert fotbrettene og braketten som holder vispene.

Ikke dykk eller bløtlegg komponentene i smøremiddelet. Et lett glidecreme vil gjøre det fint og vil ikke forårsake opphopning

Merk:

Hvis du har en dobbel pedal, påfør et lett belegg av smøremidlet på kjeden og fotbrettet på slavepedalen.

Rengjør aksepedalene Trinn 7
Rengjør aksepedalene Trinn 7

Trinn 3. Påfør et lett belegg av pedalolje på festene og fjærene

Smør alle delene av pedalen du separerte, slik at det ikke er noe pip når du spiller. Tilsett et lett lag glidemiddel til skruene og festene, så vel som fjærene og slagene selv.

Smøring av alle komponentene i pedalen vil sikre at pedalen spiller jevnt og ikke gir uønsket skraping eller knirkelyder

Rengjør aksepedalene Trinn 8
Rengjør aksepedalene Trinn 8

Trinn 4. Tørk av overflødig smøremiddel med en lofri klut

Ta kluten og tørk av alle de bevegelige komponentene du smurte for å plukke opp og ekstra smøremiddel på overflaten. Tørk av alle skruer, fester, fjærer og bevegelige deler som du har smurt, for eksempel U-ledd og drivaksel.

Du vil bare ha et fint lag med pedalsmøremiddel for å redusere friksjon og forhindre oppbygging

Rengjør aksepedalene Trinn 9
Rengjør aksepedalene Trinn 9

Trinn 5. Sett alle skruene, fjærene og festene på plass igjen

Sett sammen pedalen og sett fjærene på plass igjen. Bruk skrutrekkeren til å erstatte skruene og festene der du fjernet dem. Trekk til alle skruene og festene godt, så det ikke er bevegelse eller løse deler.

Løse skruer og festemidler kan samle smuss og støv, noe som kan bryte ned smøremiddelet over tid og forårsake piping når du spiller

Rengjør aksepedaler Trinn 10
Rengjør aksepedaler Trinn 10

Trinn 6. Koble de to seksjonene til igjen hvis det er en dobbel pedal

Hvis du har en dobbel pedal, skyver du drivakselen tilbake på plass for å feste slavepedalen igjen. Deretter bruker du skrutrekkeren til å erstatte skruene som kobler drivakselen. Stram dem godt, slik at slavepedalen er godt festet og det ikke er noen ekstra bevegelse.

Anbefalt: