Hvordan velge avslappende soverominnredning: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge avslappende soverominnredning: 14 trinn (med bilder)
Hvordan velge avslappende soverominnredning: 14 trinn (med bilder)
Anonim

Hvis du vil at soverommet ditt skal føles som et avslappende fristed, kan innredningen du velger for det spille en betydelig rolle. Noe så enkelt som å velge riktig fargepalett kan umiddelbart få soverommet ditt til å føle seg mer rolig. Det slutter imidlertid ikke der - ved å holde innredningen enkel, sørge for at sengen din er så behagelig som mulig og blokkere elementer som kan forstyrre deg, kan du skape et rolig, beroligende soverom som er perfekt for en god natts søvn eller en ettermiddagslur.

Trinn

Del 1 av 4: Få grunnleggende informasjon om soverommet

Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 1
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 1

Trinn 1. Start med riktig fargepalett

Hvis du vil ha et avslappende soverom, er det viktig å bruke riktig fargepalett i innredningen. Kule nyanser antas å ha en beroligende effekt, slik at de kan skape en mer beroligende atmosfære for soverommet ditt. Velg kule farger, for eksempel blå, lilla, grønn og grå med kule undertoner, for soveromsinnredningen din.

  • Du kan bruke både lyse og mørke, kule toner, avhengig av dine preferanser. Mørke, kule nyanser kan bidra til at et stort soverom føles koseligere, mens lyse, kule nyanser kan bidra til at et lite soverom ser større ut.
  • Nøytrale nyanser kan også fungere når du prøver å lage et avslappende soverom. Vurder å inkludere nyanser av hvitt, elfenben, krem, beige, brunbrun, taupe, brun og/eller svart i innredningen.
  • Varme farger, for eksempel rød, gul og oransje, antas å være energigivende, så de kan være for stimulerende for soveromsinnredningen din. Hvis du liker disse nyansene, kan du bruke dem i begrensede doser i innredningen, for eksempel en enkelt pute eller teppe.
  • Unngå å legge for mange farger til rommet, eller det kan føles kaotisk. I stedet holder deg til noen få nyanser av en kul, nøytral farge.
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 2
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 2

Trinn 2. Hold innredningen enkel

Når du velger innredning for soverommet ditt, er det best å ta en minimal tilnærming. Hvis du har for mye tilbehør og kunstverk i rommet, kan det være distraherende og hindre deg i å få en god natts søvn. Fokuser på bare noen få viktige dekorasjoner for å skape et attraktivt, men rolig rom.

  • Når du holder innredningen din til et minimum, er det spesielt viktig at du virkelig elsker alle elementene du velger for soverommet ditt. Sørg for at møbler, kunstverk, planter og andre stykker i rommet gjør deg glad eller hjelper deg med å roe deg ned.
  • Velg enkel innredning med glatte, rene linjer og unngå dekor som er for utsmykket.
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 3
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 3

Trinn 3. Vurder å legge til et sittegruppe

Sengen er åpenbart det viktigste møbelet i alle soverom, men det kan være lurt å lage et annet område i rommet hvor du kan slappe av uten å sove. En sittegruppe hvor du kan lese eller bare ta et rolig øyeblikk kan være et veldig viktig tillegg til soverommet ditt.

  • I et lite soverom kan en enkel koselig stol ved siden av et vindu tjene som sittegruppe.
  • I et stort soverom kan du legge til et par stoler eller en stoler for å lage et sittehjørne.

Del 2 av 4: Opprette en drømmende seng

Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 4
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 4

Trinn 1. Lag en uttalelse med hodegjerde

Hvis du velger minimal innredning for soverommet ditt, bør du komme med en uttalelse der du kan. I stedet for et vanlig hodegjerde, velg et som gir visuell interesse for plassen. En dramatisk, overdimensjonert stil er et dristig alternativ, mens en enkel polstret stil kan legge til farge og/eller mønster på soverommet ditt.

  • Hvis du har et budsjett, kan du lage ditt eget headboard. Bruk en gammel dør eller et par skodder på nytt, eller monter skumfliser på veggen for å lage et hodegjerde.
  • Du kan også henge et veggteppe eller et stykke stoff bak sengen din i stedet for å bruke et hodegjerde.
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 5
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 5

Trinn 2. Velg et plysj dyner eller sengeteppe

For å sikre at sengen din er så behagelig som mulig, velg et plysj dyner eller sengeteppe. En dundyner er et ideelt alternativ fordi du enkelt kan bytte dynetrekk for å endre utseendet på soverommet ditt når stemningen slår til.

  • Et solid dyner eller sengeteppe som matcher resten av innredningen er et klassisk alternativ, men sengetøyet ditt er en ideell måte å introdusere et mønster på rommet.
  • Unngå dyner eller sengetepper som har perler eller andre harde dekorative elementer. De er vanligvis ikke veldig komfortable å sove med.
  • For et rolig og luksuriøst utseende, legg sengen din med laken, dyner og kast tepper.
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 6
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 6

Trinn 3. Invester i ark av høy kvalitet

Mens dynen din er en viktig del av soveromsinnredningen din, kan sengetøyene på sengen din være enda viktigere når du vil skape et avslappende rom. Velg arkene av beste kvalitet som passer budsjettet ditt for å sikre at du er så komfortabel som mulig. Ark laget av naturlige fibre, for eksempel bomull eller lin, er det beste alternativet fordi de puster og holder godt.

  • For de mest komfortable arkene, må du kontrollere at de har over 200 tråden.
  • I de fleste tilfeller er solide ark som passer til fargepaletten du har valgt det beste alternativet. Men hvis du velger et solid dyner, kan det være lurt å bruke mønstrede ark i stedet.
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 7
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 7

Trinn 4. Inkluder dekorative kasteputer

I tillegg til putene du sover på om natten, vil du legge til noen dekorative kasteputer i sengen din. De kan ikke bare legge til farge, mønster og tekstur i innredningen, men de kan også gjøre sengen din mer behagelig.

På samme måte som med dynen din, unngå puter med perler, paljetter eller andre harde detaljer som kan være skrape og ubehagelige

Del 3 av 4: Blokkering av forstyrrelser

Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 8
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 8

Trinn 1. Velg ugjennomsiktige vindusbelegg

Du vil ikke at sollys skal vekke deg for tidlig om morgenen, så det er best å velge ugjennomsiktige belegg for vinduene på soverommet ditt. Blackout -nyanser er et ideelt alternativ, og er tilgjengelig i forskjellige stiler som styrer hvor mye lys som filtreres bort.

  • Ugjennomsiktige vindusbelegg gir deg også mye privatliv på soverommet ditt.
  • Hvis du ikke er fan av persienner, er ugjennomsiktige, gulvlengde gardiner som er enkle å åpne og lukke et ideelt alternativ.
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 9
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 9

Trinn 2. Legg til et støydempende teppe

Å velge et teppe eller et teppe laget av myke stoffer kan hjelpe til med å absorbere lyd og forhindre ekko, slik at soverommet ditt blir mer fredelig. Mohair og saueskinn fungerer godt for å holde soverommet ditt stille.

  • Plasser kastet eller teppet under eller ved siden av sengen din for å sikre at det blokkerer så mye støy fra å nå deg mens du sover.
  • For et bohemisk utseende, lag flere tepper som alle har komplementære farger.
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 10
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 10

Trinn 3. Inkluder omgivelsesbelysning

Hvis du deler soverommet ditt med en annen person, kan det være tider når en av dere er våkne og den andre sover. For å unngå å forstyrre hverandre, er det best å bruke lamper i stedet for overliggende lysarmaturer. Plasser en lampe på hvert nattbord og i andre områder av rommet du vil markere.

  • Hvis soverommet ditt har taklys, bør du vurdere å legge til dimmerbrytere. Det lar deg kontrollere hvor sterkt lyset er, slik at det ikke forstyrrer deg eller partneren din når du prøver å slappe av.
  • Du kan også henge strenglys på hodegjerde eller over vinduet for å skape et rolig miljø.

Del 4 av 4: Legge til et finpuss

Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 11
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 11

Trinn 1. Velg rolig kunstverk

Når du velger malerier, plakater eller andre kunstverk til soveromsveggene dine, velger du brikker som du synes er beroligende eller avslappende. Landskap og andre naturscener er ofte beroligende alternativer, men velg brikker som snakker til deg.

Sørg for å inkludere bilder av familie og venner i soverommet ditt. Det kan bidra til at du føler deg mer trygg og avslappet i rommet

Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 12
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 12

Trinn 2. Inkluder aromaterapi

De riktige duftene kan bidra til å skape en mer fredelig stemning på soverommet ditt. Når du pynter, må du inkludere lys eller en duftoljediffusor i favorittduften (e) for å hjelpe deg med å slappe av på slutten av dagen.

  • I tillegg til lys eller en duftoljediffusor, kan det være lurt å bruke en linspray for å legge en beroligende duft til laken og sengetøyet ditt.
  • Lavendel antas å være en veldig beroligende duft, så den er ideell for bruk på soverommet.
  • Andre dufter som kan bidra til å skape et fredelig humør inkluderer clary salvie, ylang ylang, bergamot og jasmin.
  • Du kan også vise friske blomster eller tørkede urter på rommet ditt for å skape en beroligende lukt.

Trinn 3. Vis noen planter på soverommet ditt

Å legge til grønt i rommet ditt er en fin måte å få det til å føles roligere og mer rolig. Plasser et anlegg på nattbordet eller skrivebordet, eller få et stort anlegg som du kan beholde på gulvet.

  • En bambusplante eller et bonsai -tre ville være et vakkert, beroligende tillegg til rommet ditt.
  • Hvis du ikke har tid til å pleie virkelige planter, får du noen falske planter i stedet.
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 13
Velg Relaxing Bedroom Decor Trinn 13

Trinn 4. Invester i lagringsalternativer

Hvis soverommet ditt er rotete eller rotete, kommer du til å ha det vanskelig å være avslappet. Legg til rikelig med lagringsplass til rommet ditt, slik at du har et sted å beholde alle eiendelene dine, og rommet ditt forblir pent og organisert.

  • I tillegg til tradisjonelle lagringsalternativer, for eksempel et skap, kommode eller garderobe, se etter brikker som maksimerer plassen. For eksempel er oppbevaringsbokser eller beholdere under sengen ideelle for et lite soverom.
  • Deler som gjør dobbel plikt kan også bidra til å maksimere plassen på soverommet ditt. For eksempel, velg en benk eller osmannisk som har oppbevaring inne i stedet for et vanlig møbel.

Tips

  • For å holde soverommet ditt så rolig som mulig, er det best å begrense mengden teknologi i rommet. For eksempel er det ikke alltid den beste ideen å ha en TV eller datamaskin på soverommet ditt.
  • Sørg for å rengjøre soverommet regelmessig slik at det forblir rent og pent. Støvsug, støv og hent plassen ukentlig.

Anbefalt: