3 enkle måter å drepe loftrotter på

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å drepe loftrotter på
3 enkle måter å drepe loftrotter på
Anonim

Takrotter, også kjent som svarte rotter, er et vanlig problem i varmere klima. Disse rotter foretrekker å leve på loft og klatrer ofte opp vegger og trær for å komme dit. Når du hører lyder fra loftsveggene eller legger merke til spor, må du sette opp feller med en gang. Du kan bruke enkle, lokkede feller og deretter kaste dem når du er ferdig. Det er flere forskjellige feller du kan bruke, selv om standard fjærfeller fungerer best. I mellomtiden tetter du hullene på loftet ditt for å hjelpe til med å fange rotter og forhindre at nye kommer inn. Med litt forberedelse og tålmodighet kan du sette en stopper for et rotteproblem.

Trinn

Metode 1 av 3: Angi feller

Drep loftsrotter Trinn 1
Drep loftsrotter Trinn 1

Trinn 1. Se etter spor og andre tegn som viser rotteaktivitet

Før du setter ut feller, må du bestemme hvor rotter er mest aktive. Rotteskitt er et av hovedtegnene å se etter-de er vanligvis rundt 34 1,9 cm lange, og de vil dukke opp uansett hvor rotter har vært. Se også noen deler av loftet som rotter har gnaget på. Rotter har en tendens til å reise frem og tilbake på tvers av områder de vet er trygge, slik at du kan fange dem ved å sette feller i deres veier.

  • Rotter tygger ofte på tre og isolasjon, spesielt langs gulvet. Vær også oppmerksom på hull i vegg og tak.
  • Hvis noen deler av loftet ditt er støvete, kan det hende du kan se spor etter rotter.
Drep loftsrottene Trinn 2
Drep loftsrottene Trinn 2

Trinn 2. Sett mange feller i nærheten av der rotter normalt vandrer

Plasser dem langs stiene rottene tar gjennom loftet ditt. Mens rottene er aktive, vil de snuble over fellene og til slutt ende opp i dem. Prøv å plassere noen feller nær åpninger i veggen, nær der du ser spor eller avføring, og bak møbler.

  • For en bedre sjanse til å fange rotter, sett opp mange feller. Hvis du bare har å gjøre med en håndfull rotter, kan du sette ut et dusin feller. Hvis du har å gjøre med en angrep, må du sette opp opptil tre dusin feller.
  • Snap -feller er ideelle siden de er effektive og gjenbrukbare. Plasser dem slik at de er vinkelrett på veggen. Rotter holder seg ofte nær vegger og må tråkke på fellene mens de rusler rundt.
Drep loftsrottene Trinn 3
Drep loftsrottene Trinn 3

Trinn 3. Agn fellen med peanøttsmør eller annen næringsrik mat

Glem det du så i tegneseriene. I stedet for ost, få agn som nøtter og bær. Takrotter, arten som mest sannsynlig besøker loftet ditt, som plantebasert mat. De kan også tegnes av bacon og matrester. Bruk hansker når du lokker feller, slik at du ikke legger igjen dine egne spor.

  • Legg en liten agn på fellen. Fordel for eksempel en teskje (5 g) peanøttsmør eller mindre. Alternativt kan du legge et lite stykke tørket frukt eller en mutter i fellen.
  • Hvis du agner en felle med noe solid, for eksempel tørket frukt, kan du vurdere å prøve den til fellen. På den måten kan rottene ikke bare plukke den opp og løpe vekk. De må gå i fellen for å få den.
Drep loftsrottene Trinn 4
Drep loftsrottene Trinn 4

Trinn 4. Sjekk tilbake hver dag til du ser en rotte i fellen

Rotter er ganske forsiktige, så du vil sannsynligvis ikke fange noe med en gang. Gi dem 2 eller 3 dager til å bli vant til fellene. Hvis fellene er langs de vanlige rutene, må de til slutt reise forbi dem. Du bør da se fjærer som sitter fast med rotter.

For å venne rotter til å se feller, prøv å plassere noen få uinnstilte feller først. Etter et par dager vil rottene føle seg trygge nok til å gå på fellene. Sett fellerne etterpå for å fange dem

Drep loftsrottene Trinn 5
Drep loftsrottene Trinn 5

Trinn 5. Kast rotter og bytt ut fellene

Ta på deg et par gummihansker før du håndterer fellen. Du kan plassere døde rotter i en søppelsekk, men hold den lukket og dekket til du kan bli kvitt den. Vask deretter hendene og fellene med såpe og vann. De fleste feller er gjenbrukbare, så sett dem ut igjen hvis du fortsatt har flere rotter å bli kvitt.

Fortsett å lete etter spor og andre tegn på rotter på loftet ditt. Lytt også etter at det knirker eller riper fra veggene

Metode 2 av 3: Velge en felltype

Drep loftsrottene Trinn 6
Drep loftsrottene Trinn 6

Trinn 1. Velg snapfeller for en enkel, men effektiv måte å eliminere rotter på

Snap -feller er raske, dødelige og rimelige. De kommer i forskjellige størrelser, så sørg for at du får de laget for rotter i stedet for mus. Det er standard trefeller med metallstang samt kraftige feller i alligator-stil laget av plast. Begge stilene kan rengjøres og gjenbrukes.

  • Når de er satt riktig, er disse fellene humane fordi de dreper umiddelbart.
  • Rotter kan være mer enn dobbelt så store som mus, så de trekker på seg feller som er ment for mus. Musefeller er for små til å være effektive.
Drep loftsrotter Trinn 8
Drep loftsrotter Trinn 8

Trinn 2. Få elektriske feller for et annet humant alternativ til å drepe rotter

Elektriske feller er en krysning mellom bur- og snapfeller. Rotter går inn i den store boksen, blir zappet av en elektrisk ladning og dør umiddelbart. Disse fellene har en tendens til å være ganske omfangsrike og dyre i forhold til andre typer feller, så de fungerer ikke like godt i trange omgivelser. Lagre dem for flere åpne områder, og plasser dem langs loftsveggene med litt agn.

  • I likhet med snap- og burfeller er elektriske feller gjenbrukbare og enkle å rengjøre.
  • Det kan være vanskelig å finne elektriske feller i rotter. Elektriske feller brukes mest til mus, selv om du fortsatt kan finne noen til rotter.
Drep loftsrottene Trinn 9
Drep loftsrottene Trinn 9

Trinn 3. Plasser limfeller i trange områder hvis du trenger dem

Limfeller holder rotter fast på plass til de dør. Fellene må plasseres der det er sannsynlig at rottene raser. Noen gode steder å sette disse fellene inkluderer under møbler og bak bokser. Fellene er større enn snapfeller, men fungerer ikke nødvendigvis like godt.

  • Limfeller er ganske umenneskelige. Når rotten sitter fast, kan den ikke gå. Den kan prøve å tygge av foten når den begynner å sulte.
  • Fordelen med en limfelle er at den er lett å plassere og kan kastes etter bruk. Imidlertid kan sterke rotter bryte ut. Sørg for at du bruker en sterk felle beregnet på rotter, ikke mus.
Drep loftsrotter Trinn 9
Drep loftsrotter Trinn 9

Trinn 4. Legg ut en giftfelle som en siste utvei

Giftfeller bruker et giftig agn. Når en rotte spiser agnet, dør den i løpet av et par dager. Du kan deretter legge rotta og det resterende agnet i en søppelsekk. For sikkerhets skyld, få en sabotasjesikker agnstasjon for å huse agnet.

  • Giftfeller er vanligvis ikke ideelle og kan være lovlig regulert i ditt område. De kan være farlige for barn, kjæledyr og andre dyr.
  • En ulempe med gift agn er at de ikke er øyeblikkelige. Rotten vil leve en stund. Den kan krype inn i et skjult sted, som veggen din, og begynne å forfalle før du finner den.
Drep loftsrottene Trinn 7
Drep loftsrottene Trinn 7

Trinn 5. Velg en burfelle hvis du ønsker å fange og slippe rotter

Hvis du er fast bestemt på ikke å skade noen av loftets besøkende, kan burfeller være verdt å se nærmere på, avhengig av hvor du bor. Så snart rotten kommer inn i fellen, smekker burdøren igjen. Etter å ha tatt på deg et par hansker, kan du ta buret utenfor for å slippe rotten. Åpne den minst 4,8 til 8,0 km fra hjemmet ditt, slik at rotten ikke finner tilbake.

  • Sørg for å slippe rotten i et skogkledd område med mange gjemmesteder. Hvis du kan, gjør det om kvelden, siden rotter ikke ser godt i dagslys.
  • Vær oppmerksom på at rotter trenger varme tilfluktsrom for å overleve. Hvis du slipper den ut i regn, snø eller kaldt vær, kan den dø hvis den ikke finner et nytt ly.
  • Fangst og flytting av levende dyr er ulovlig i mange områder, så kontakt din lokale statlige landbruks- eller fiske- og dyrelivsavdeling for å se om dette er tillatt der du bor.

Metode 3 av 3: Beskytt loftet ditt fra rotter

Drep loftsrottene Trinn 11
Drep loftsrottene Trinn 11

Trinn 1. Inspiser hjemmet ditt for hull som gjør at rotter kan komme inn

Sett en stige utenfor slik at du kan klatre opp og få fri sikt over loftet og taket. Sjekk ventiler og skorsteiner for å se om de er åpne eller dekket. Se deretter etter små hull i sidesporet og mellom taket og veggene. Merk disse stedene etter behov, slik at du kan fikse dem senere.

  • Selv om rotter er større enn mus, er de fremdeles i stand til å presse gjennom veldig hull så små som 1,75 cm i diameter. Hver åpning må dekkes for å forhindre angrep.
  • Sjekk også om det er et gap mellom toppen av takrennen og bunnen av helvetesild. Dette kan gi rotter en inngang til hjemmet ditt.
Drep loftsrottene Trinn 12
Drep loftsrottene Trinn 12

Trinn 2. Tett hullene med metalldeksler og tetningsmasse

Dekk til skorsteinen med et metalldeksel, og plasser deretter ristene over ventilasjonsåpninger og andre åpninger. Fyll ut sprekker og små hull med en silikon caulk. Klem caulk fra flasken med en tetningspistol til hvert hull er helt fylt. Du kan også tette og dekke hull inne i hjemmet ditt for ekstra beskyttelse.

  • For å få det beste resultatet, må du håndtere hull før du begynner å sette rottefeller. Uten hullene kan ikke rotter komme seg ut, og det vil være mer sannsynlig at de går inn i fellene.
  • Hull må fylles slik at flere rotter ikke kan komme inn.
Drep loftsrottene Trinn 13
Drep loftsrottene Trinn 13

Trinn 3. Skjær ned trær og vinstokker i nærheten av loftet ditt

Takrotter klatrer opp i trær og høye strukturer for å komme inn i hjemmet ditt. Beskjær trær og busker ved å kutte av gamle grener. Sørg for at de er 1,8 m eller mer fra hjemmet ditt. Dra også ned noen vinstokker som vokser på hjemmet ditt eller vegger i nærheten.

Du kan egentlig ikke gjøre noe med vegger og andre høye strukturer, så improviser. Prøv å plassere små, lukkede feller nær loftet ditt i tilfelle noen rotter klatrer der oppe

Drep loftsrottene Trinn 14
Drep loftsrottene Trinn 14

Trinn 4. Ring en utryddelsesmaskin hvis du trenger hjelp til å håndtere angrep

For det meste kan du ta vare på rotter på loftet ditt gjennom nøye planlegging og besluttsomhet. Hvis du ikke har hell, la en profesjonell legge ned noen feller. De vil også identifisere hvordan rottene kommer inn på loftet ditt og gi anbefalinger for å holde dem utenfor. Dette er et godt alternativ for konsekvente skadedyr du bare ikke kan bli kvitt.

  • Mange utryddere er avhengige av giftfeller, som mange ikke er den beste eller mest effektive løsningen. Før du ansetter en eksterminator, må du diskutere hvordan de planlegger å håndtere problemet.
  • Utryddelsestjenester koster mye mer enn grunnfellene du kan kjøpe og sette opp på egen hånd. Ett besøk kan koste opptil $ 300 USD.

Tips

  • Hvis du merker rotter i høye områder, for eksempel på sperrer og grener, setter du feller der. Du kan spikre trefeller på plass for å fange rotter overraskende.
  • Andre typer rotter, for eksempel Norges rotte, kan komme inn i hjemmet ditt fra bakkenivå og bevege seg opp til loftet. I de fleste tilfeller foretrekker de å bo på bakkenivå.
  • Rottefangststrategier fungerer også for andre gnagere, inkludert mus.

Anbefalt: