3 enkle måter å drepe loppeegg på

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å drepe loppeegg på
3 enkle måter å drepe loppeegg på
Anonim

Hvis lopper har kommet inn i hjemmet ditt, er det sannsynlig at de også la egg på kjæledyret ditt eller i teppet. Å håndtere en angrep kan føles overveldende, men hvis du handler raskt, kan du drepe eggene før de klekkes. Hvis du finner eggene i gulvene eller på tekstiler, kan du vaske og støvsuge for å fjerne eggene. Hvis kjæledyret ditt har lopper, rengjør det grundig og gi det medisiner for å bekjempe angrepet. Med litt hardt arbeid og utholdenhet kan du bli kvitt alle loppene i hjemmet ditt!

Trinn

Metode 1 av 3: Påvisning av loppeegg

Drep loppeegg Trinn 1
Drep loppeegg Trinn 1

Trinn 1. Se etter små hvite flekker som ligner saltkorn

Loppeegg er hvite, litt avlange i form, og er omtrent 12 millimeter (0,020 tommer) lang. På avstand kan eggene se ut som flass eller saltkorn, så sørg for å se dem nærmere hvis du merker dem rundt hjemmet ditt. Hold eggene i et lys for å kontrollere at de er litt gjennomsiktige; ellers kan det hende at flekkene ikke er egg.

  • Egg fester seg ikke til tekstiler eller kjæledyret ditt, så det blir vanligvis funnet på gulvet eller hvor de måtte ha falt av et kjæledyr.
  • Bruk et forstørrelsesglass hvis du har problemer med å finne egg siden de er små og kan være lette å gå glipp av.
Drep loppeegg Trinn 2
Drep loppeegg Trinn 2

Trinn 2. Søk eggene i hjørner og sprekker på gulvet

Loppeegg må være i et mørkt, varmt klima for å klekkes, så de legges vanligvis i teppet nær gulvlister eller i sprekker i gulvbordene dine. Søk grundig gjennom hjemmet ditt etter egg ved å bruke loppekam og forstørrelsesglass for å arbeide gjennom fibrene på teppet. Hold rommet godt opplyst, slik at du lettere kan se eggene. Hvis du søker i et rom med et hardt gulv, bruk en liten børste eller en tannpirker for å jobbe mellom gulvbordene og se etter egg.

  • Se etter områder i hjemmet ditt som ikke får mye fottrafikk siden lopper er mer sannsynlig å legge eggene sine der.
  • Loppeegg er mer sannsynlig i teppe enn løvtre eller fliser, men du kan fortsatt finne noen der.
Drep loppeegg Trinn 3
Drep loppeegg Trinn 3

Trinn 3. Kontroller om det er egg i nærheten av kjæledyrets krage og bakpart

Hvis kjæledyret ditt har tykk pels, kan det hende at eggene ikke har falt av dem. Bruk en loppekam nær kjæledyrets hud for å lete etter lopper eller egg som kan være tilstede. Fokuser på områder der kjæledyrets hud folder seg, for eksempel halsbåndet eller i nærheten av bakparten. Hvis du finner lopper eller egg på kammen din, legg enden av kammen umiddelbart i varmt vann for å drepe dem.

  • Det kan hende du ikke finner loppeegg på kjæledyret ditt hvis det riper dem alle.
  • Ta av kjæledyrets krage og sjekk om det er lopper eller egg i sømmene.

Tips:

Ha kjæledyr som har lopper i ett rom hjemme til du kan kontrollere problemet, slik at angrepet ikke sprer seg lenger. Gi dem mat og vann, og la dem stå ute når de trenger det.

Drep loppeegg Trinn 4
Drep loppeegg Trinn 4

Trinn 4. Se om det er svart -hvite flekker i samme område for bevis på lopper

"Loppeskitt" er et vanlig navn på loppeavføring og tørket blod som vanligvis finnes i nærheten av et angrep. Sjekk i områder med lav trafikk i nærheten av lister eller hjørner, siden det er der lopper vanligvis oppholder seg. Loppeskitt og egg ligner flekker av salt og pepper når de er i samme område, så legg merke til eventuelle flekker du finner.

Loppeskitt kan feste seg til tekstiler eller møbler, så hvis du finner noe på sengetøyet eller sofaen, kan du også se etter egg på gulvet under området

Metode 2 av 3: Drep egg på gulv og stoff

Drep loppeegg Trinn 5
Drep loppeegg Trinn 5

Trinn 1. Vask og tørk stoff som kan ha loppeegg

Legg tepper, sengetøy eller klær som kan ha lopper eller loppeegg i vaskemaskinen så snart du kan. Bruk ditt vanlige vaskemiddel og det varmeste vannet som stoffet ditt kan håndtere for å drepe levende lopper og eggene deres. Så snart lasten i vaskemaskinen er ferdig, flytt den til tørketrommelen og bruk den høyeste varmeinnstillingen som mulig for stoffet ditt.

  • Inkluder alle putetrekk, kjæledyrsenger, vaskbare tepper, myke leker eller annet som kan ha lopper.
  • Oppbevar de rene klærne og sengetøyet i et eget område av hjemmet ditt som er borte fra loppene eller kjæledyret ditt, slik at de ikke blir infisert igjen.
Drep loppeegg Trinn 6
Drep loppeegg Trinn 6

Trinn 2. Støvsug teppet og møblene for å fjerne loppeegg

Hvis du ikke får plass til ting i vaskemaskinen, kjør vakuumet grundig over området for å suge opp loppene og eggene. Gå over det samme området flere ganger for å sikre at du har støvsuget så mye du kan. Bruk slangen med et sprekkverktøy for å komme inn i hjørner og trange områder på teppet og møblene.

  • Kast støvsugerens innhold eller pose i en utendørs søppeldunk umiddelbart når du er ferdig, siden lopper kan komme seg tilbake til hjemmet ditt ellers.
  • Prøv å støvsuge minst en gang om dagen mens du håndterer en angrep. Ellers kan loppene dukke opp igjen raskt.
Drep loppeegg Trinn 7
Drep loppeegg Trinn 7

Trinn 3. Bruk en dampbåt på tykke stoffer eller tepper for å overopphetes

Steamers varmes opp teppe og stoff nok der det dreper lopper eller egg i området. Fyll dampbåten med vann og slå den på for å begynne å varme den. Start i hjørnet lengst fra døren og dra dampskipet i rette linjer over rommet ditt. Arbeid sakte og sørg for å overlappe hver linje med 2,5–5,1 cm, slik at du ikke går glipp av noen flekker.

Etter at teppet har tørket helt, støvsug det grundig for å kvitte seg med døde lopper og egg

Tips:

Hvis du ikke har en teppedamper, kan du kanskje leie en fra store esker eller jernvareforretninger.

Drep loppeegg Trinn 8
Drep loppeegg Trinn 8

Trinn 4. Påfør en loppespray på stoff eller teppe for å stoppe lopper fra å legge flere egg

Loppespray påvirker alle unge lopper som bor hjemme og forhindrer dem i å legge livskraftige egg etter hvert som de modnes. Rist boksen med loppespray og arbeid over teppet og møblene i lange strimler, slik at du ikke går glipp av noen områder. La sprayen tørke helt på teppet før du går på den igjen.

  • Du kan kjøpe loppespray på apotek.
  • Du kan bruke en naturlig spray hvis du har en liten eller middels angrep, men du må kanskje bytte til kjemiske sprayer hvis hjemmet ditt er sterkt infisert.
  • Hvis du har et kjæledyr, må du kontakte veterinæren før du sprøyter teppet, siden det kan inneholde skadelige kjemikalier.
  • Hvis du leter etter et helt naturlig, giftfritt alternativ for å drepe voksne lopper, bør du vurdere å legge ned kiselgur.
Drep loppeegg Trinn 9
Drep loppeegg Trinn 9

Trinn 5. Bruk en loppefogger hvis ingenting annet fungerer hjemme

Loppetåke produserer en tykk røyk som inneholder plantevernmidler som dreper kakerlakker og egg i hjemmet ditt. Sørg for at vinduene i hjemmet ditt er lukket, og sett tåken i området som har den verste delen av angrepet. Aktiver fogger og forlate hjemmet i de neste 2-4 timene mens fogger fungerer. Etter at din tåke er ferdig med å fungere, kan du komme tilbake og åpne vinduene for å la den ventilere.

  • Les hvor stort område din fogger dekker, og sammenlign det med størrelsen på hjemmet ditt. For eksempel, hvis tåken dekker 348 m2) og hjemmet ditt er 9300 kvadratmeter2), så trenger du 3 tåker for området.
  • Ikke la noen eller kjæledyr være hjemme hos deg mens tåken er i gang siden den produserer skadelige kjemikalier som er usikre å puste.
  • Fortsett å rengjøre og støvsuge etter at du har kjørt tåken for å redusere sjansene for reinfestasjon.
  • Avhengig av størrelsen på angrepet, må du kanskje tåke hjemmet ditt flere ganger.
  • Loppebomber kan være utrygge fordi de dekker alle overflater i hjemmet ditt med plantevernmidler.
  • Hvis du bruker en loppebombe, må du dekke fisketankene dine-kjemikaliene for plantevernmidler kan drepe fisken din.

Metode 3 av 3: Fjerne loppeegg fra kjæledyr

Drep loppeegg Trinn 10
Drep loppeegg Trinn 10

Trinn 1. Vask kjæledyret med loppesjampo for å bli kvitt voksne lopper og egg

Loppesjampo er tykk og skummel, og den dreper lopper og egg like etter at du har påført den. Finn en sjampo som er formulert for kjæledyrets rase, og legg deretter kjæledyret i badekaret. Fukt pelsen for å skylle av løse egg eller lopper før du gni inn loppeshampoen. Sørg for å dekke kjæledyrets pels helt med sjampoen, slik at du ikke går glipp av noen områder. La sjampoen sitte et minutt før du skyller den ut.

  • Du kan kjøpe loppesjampo fra veterinæren din eller fra dyrebutikker.
  • Vær forsiktig så du ikke får sjampoen inn i kjæledyrets munn eller øyne, siden det kan forårsake irritasjon.
Drep loppeegg Trinn 11
Drep loppeegg Trinn 11

Trinn 2. Gre kjæledyret ditt med en loppekam for å fjerne egg fra pelsen

Start kammen nær kjæledyrets hode og skyv den så nær huden som mulig. Arbeid forsiktig i den naturlige retningen som kjæledyrets pels vokser mot bakenden. Når du løfter kammen ut av pelsen, skyll den i varmt såpevann for å kvitte seg med lopper eller egg du har samlet. Fortsett å gre gjennom hele pelsen til kjæledyret ditt til du fjerner så mange lopper og egg du kan.

Du kan kjøpe loppekam fra dyrebutikker

Tips:

Hvis du greer kjæledyret ditt inne, må du støvsuge området så snart du er ferdig.

Drep loppeegg Trinn 12
Drep loppeegg Trinn 12

Trinn 3. Gi loppemedisinen til kjæledyret ditt for å forhindre at lopper legger egg

Snakk med dyrets veterinær om hvilken loppemedisin som er tilgjengelig. Følg instruksjonene på pakken nøye, og bare gi kjæledyret riktig dose. Når lopper biter kjæledyret ditt, vil medisinen hindre dem i å legge egg i fremtiden slik at angrepet ikke sprer seg.

  • Loppemedisin vil ikke direkte drepe loppeegg.
  • Å behandle kjæledyret ditt er det viktigste du kan gjøre for å forhindre fremtidige loppeangrep i hjemmet ditt.

Tips

  • Hvis du ikke kan kontrollere loppeangrep på egen hånd, ring en profesjonell utryddelsesmaskin for å bli kvitt dem for deg.
  • Vær flittig mens du prøver å bli kvitt lopper. Selv om det ser ut til at de er borte i et par dager, kan de komme tilbake.

Anbefalt: