3 måter å rengjøre rå denim

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre rå denim
3 måter å rengjøre rå denim
Anonim

Rå denim har ikke blitt vasket på forhånd, og ofte har det ikke blitt krympet på forhånd. Rå denim vil forme seg etter kroppen din, og den vil bli trist og falme av slitasje for å gi den et unikt utseende. Rå denim krever en veldig spesifikk type rengjøring. Du skal ha på deg rå denim så lenge som mulig før du vasker. For å rengjøre rå denim, rengjør den med deodoriserende spray eller kluter mellom vaskene, vask denim for hånd i kaldt vann og vask den i vaskemaskinen først etter at du har vasket denim for hånd.

Trinn

Metode 1 av 3: Rengjøring av rå denim mellom vasker

Clean Raw Denim Trinn 1
Clean Raw Denim Trinn 1

Trinn 1. Unngå å vaske denim så lenge som mulig

Rå denim har ikke blitt vasket på forhånd. I stedet bryter du den inn og myker den opp med slitasje. Hvis du vasker rå denim, bløder indigo -fargestoffet ut, og det kan endre den perfekte passformen du har brutt i. Bruk heller jeansene så lenge du kan uten å vaske dem.

  • Prøv å gå minst seks måneder uten å vaske den rå denim.
  • Noen mennesker går måneder uten å vaske den rå denim, mens andre går år.
Clean Raw Denim Trinn 2
Clean Raw Denim Trinn 2

Trinn 2. Bruk en deodoriserende spray

Mellom vaskene kan det være lurt å friske opp denim, spesielt hvis du bruker den ofte. Prøv en deodoriserende spray eller en denimspray. Disse sprayene kan hjelpe til med å fjerne lukt og friske opp eventuell stalhet.

  • Du kan kjøpe denim forfriskende spray på nettet gjennom en rekke forhandlere.
  • Hvis du vil bruke en vanlig deodoriserende spray, vil merker som Febreze og Renuzit fungere.
Clean Raw Denim Trinn 3
Clean Raw Denim Trinn 3

Trinn 3. Prøv en eterisk oljetåke

Eteriske oljer fra lavendel eller tea tree kan hjelpe til med å fjerne lukt og drepe bakterier etter at du har brukt denim denim en stund. Bland to dråper av enten eterisk olje med en unse (28 gram) vann i en sprayflaske. Spray tåken langs områdene som kan holde lukt, som innsiden av jeans.

Pass på at du ikke bruker for mye. Hvis du bruker for mye, er lukten for sterk. Bruk bare noen få pumper av sprayflasken

Clean Raw Denim Trinn 4
Clean Raw Denim Trinn 4

Trinn 4. Prøv en babyserviett

En babyservietter kan også hjelpe til med å fjerne lukt og bakterier. Babyservietter har antiseptiske egenskaper, så tørk langs områder som kan inneholde bakterier eller der du har svettet. Servietter kan fjerne flekker eller søl på denim.

Du kan få duftfrie babyservietter, så hvis du ikke vil lukte lavendel eller tea tree olje, kan dette være et bedre alternativ

Clean Raw Denim Trinn 5
Clean Raw Denim Trinn 5

Trinn 5. Frys denim

Frysing av denim mellom slitasje kan bidra til å friske den opp og redusere lukt. Plasser din rå denim i fryseren i noen timer, eller la den stå over natten. Fjern denim noen timer før du planlegger å bruke den.

Metode 2 av 3: Vask denim for hånd

Clean Raw Denim Trinn 6
Clean Raw Denim Trinn 6

Trinn 1. Vask denim for hånd første gang du vasker dem

Når du trenger å vaske den rå denim, bør du vurdere å vaske den for hånd. Bløtlegging av denim i badekaret og vask for hånd kan beskytte den mot de harde syklusene i en vaskemaskin. Det kan også beskytte det mot å krympe.

Håndvask er det beste alternativet for første gang du vasker den rå denim

Clean Raw Denim Trinn 7
Clean Raw Denim Trinn 7

Trinn 2. Bløtlegg den rå denim i kaldt vann

Hver gang du vasker din rå denim, snu dem på innsiden. Dette bidrar til å redusere fargeblødningen. Dekk til denim helt i kaldt til lunkent vann.

Hvis jeansen flyter og ikke kommer helt ned i vann, bruk noe for å holde dem nede i vannet

Clean Raw Denim Trinn 8
Clean Raw Denim Trinn 8

Trinn 3. Bløtlegg med en denimvask i en time

Bruk et spesifikt vaskemiddel for denim for å rengjøre denim. Dette produktet vil være forsiktig med den rå denim og ikke ødelegge det. La denim trekke i vaskemiddel og vann i minst en time.

  • Det kan være lurt å dyppe jeansen noen ganger eller flytte vannet rundt.
  • Hvis du ikke har denimvask, kan du bruke et fargebeskyttende skånsomt vaskemiddel.
Clean Raw Denim Trinn 9
Clean Raw Denim Trinn 9

Trinn 4. Skyll denim

Etter timen, skyll denim med kaldt vann. Påfyll karet med kaldt vann og la denim suge i rent vann i omtrent 10 minutter. Dette bør fjerne all såpe eller løsning.

Ikke vri denim fordi det kan forårsake skade på materialet

Clean Raw Denim Trinn 10
Clean Raw Denim Trinn 10

Trinn 5. La denim lufttørke

Fjern jeansene fra vannet. Snu dem til høyre. Heng dem på et underlag som lar dem dryppe og lufttørke. Sørg for å plassere dem i et område som kan fange det fargede vannet, som utenfor, eller plassere en bøtte under dem. Du kan også legge dem flate. La dem stå til de er helt tørre.

  • Du kan bruke et håndkle for å fjerne overflødig fuktighet. Bare vær oppmerksom på at fargestoffet kan falme og at håndklefibre kan overføres til denim.
  • Hvis du vil vri vannet ut, gjør det veldig forsiktig for ikke å skade denim. Legg deg flat ut etterpå.

Metode 3 av 3: Vask denim i maskinen

Clean Raw Denim Trinn 11
Clean Raw Denim Trinn 11

Trinn 1. Snu jeansen ut og inn

Hvis du allerede har vasket rå denim for hånd en gang, kan du vaske dem i vaskemaskinen. Snu dem inn og ut før du setter dem i maskinen. Dette vil bidra til å beholde fargen og integriteten til stoffet.

Clean Raw Denim Trinn 12
Clean Raw Denim Trinn 12

Trinn 2. Bruk den milde syklusen med kaldt vann

Velg den tregeste og mest skånsomme syklusen på vaskemaskinen. Bruk bare kaldt vann til å vaske denim. Bruk et vaskemiddel i denim i stedet for vanlig vaskemiddel.

Clean Raw Denim Trinn 13
Clean Raw Denim Trinn 13

Trinn 3. Vask denim alene

Når du endelig bestemmer deg for å vaske den rå denim, må du ikke vaske den med andre ting. Legg i stedet denim i vaskemaskinen alene.

  • Rå denim har indigo -fargestoff som ikke har blitt behandlet for ikke å falme. Hvis du legger det med andre klær, vil det mer enn sannsynlig falme.
  • Friksjonen fra de andre klærne kan ødelegge den rå denim.
Clean Raw Denim Trinn 14
Clean Raw Denim Trinn 14

Trinn 4. La denim lufttørke

Etter at syklusen er ferdig, snu dem til høyre. Legg denim på et underlag der de kan dryppe og lufttørke. Plasser noe som en bøtte under denim for å fange vannet, eller plasser dem utendørs. Pass på at de ikke er i direkte sollys. Dette kan forårsake falming. La dem stå til de er helt tørre.

Anbefalt: