3 måter å spille domino på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å spille domino på
3 måter å spille domino på
Anonim

Har du bare noen gang brukt domino -fliser for å lage kule kjedereaksjoner, ikke for å spille selve spillet de får navnet sitt fra? Ikke bekymre deg! Dominoes er superenkelt å lære og masse moro å spille. Det er faktisk forskjellige varianter av Dominoer, og vi vil guide deg gjennom hvordan du spiller to av de mest populære: Straight Dominoes og Mexican Train Dominoes.

Trinn

Metode 1 av 2: Spille Straight Dominoes

Spill Dominoer Trinn 1
Spill Dominoer Trinn 1

Trinn 1. Spill spillet med 2 til 4 spillere

Hvis det er 4 spillere, kan du velge å spille som partnere med personen som sitter overfor deg, eller du kan spille hver for deg. Hvis du vil spille med mer enn 4 personer, bruker du et dobbel-12 sett i stedet for et dobbelt-9 sett.

Et dobbelt-12 sett leveres med 91 fliser, og et dobbelt-9 sett leveres med 55 fliser

Spill Dominoer Trinn 2
Spill Dominoer Trinn 2

Trinn 2. Bland dominoene med forsiden ned og trekk for å se hvem som spiller først

Legg alle flisene med forsiden ned på en flat overflate foran deg. La en spiller blande flisene slik at de blandes grundig. La hver person tegne en flis-personen med den høyeste doblingen går først. Hvis det ikke ble trukket en dobbel, vil personen med den tyngste flisen (flisen med flest pips) gå først. Sett flisene tilbake i haugen og gi dem en ny hurtig blanding.

Fordi hvert spill med dominoer innebærer å spille flere hender, bytt ut hvem som stokker i begynnelsen av hver hånd, slik at alle får en tur

Morsomt faktum:

Hver prikk på en flis er en individuell "pip".

Spill Dominoer Trinn 3
Spill Dominoer Trinn 3

Trinn 3. La hver spiller tegne 7 dominoer for hånden

Du kan velge hvor som helst i haugen, men etter at en flis er plukket, kan den ikke settes tilbake i haugen. Sett de 7 dominoene foran deg slik at du kan se dem, men prøv å holde dem skjult for naboene dine.

Spill på en hard overflate hvis du kan, da det vil gjøre det lettere å stå dominoene på kanten foran deg

Spill Dominoer Trinn 4
Spill Dominoer Trinn 4

Trinn 4. Plasser den første flisen i midten av bordet for å begynne runden

Personen som tegnet flisen for å gå først, kan legge ned hvilken flis de vil for å få spillet i gang. Hvis dette er deg, er det generelt en god idé å legge en flis som du vet du vil kunne bygge av i din neste sving.

For eksempel, hvis du legger en flis med 3 pips på den ene siden og 1 pip på den andre, men ikke har noen andre fliser med 3 eller 1 pips på en side, ville du ikke kunne ta en sving med mindre noen ellers legger du ned en flis du kan matche

Spill Dominoer Trinn 5
Spill Dominoer Trinn 5

Trinn 5. Bytt på å bygge av flisene på brettet med flisene i hånden

Gå mot klokken rundt bordet. Hver tur består av en spiller som legger en flis. Den flisen må ha en side som matcher den åpne enden av en domino som allerede er på bordet. Fortsett å bytte om til noen bruker alle flisene sine.

Hvis du legger ned en flis med en blank side, kan den bare matches med en annen flis som også har en blank side. I noen spill velger folk å gjøre emnene "ville", noe som betyr at du kan tilskrive hvilken verdi som helst. Du kan velge det alternativet du liker best

Tips:

Hvis du begynner å gå tom for plass på bordet, kan du legge ned påfølgende dominoer slik at linjen endrer retning.

Spill Dominoer Trinn 6
Spill Dominoer Trinn 6

Trinn 6. Ta opp en flis fra trekkhaugen hvis du ikke kan spille en flis i hånden

Hvis flisen du henter fra trekkhaugen matcher noe på brettet, kan du spille den. Hvis ikke, legg flisen til hånden din. Turnen går deretter til neste person.

På denne måten kan du ende opp med mer enn 7 brikker i hånden under et gitt spill

Spill Dominoer Trinn 7
Spill Dominoer Trinn 7

Trinn 7. Vinn runden ved å bruke alle dominoene i hånden

Den som er den første personen som legger alle flisene fra hånden på bordet, er vinneren av den runden. Det blir minst 7 svinger per runde, men hvis alle ender med å måtte plukke opp ekstra fliser fra trekkhaugen, kan spillet vare mye lenger enn det.

Selv om du kanskje har vunnet runden, betyr det ikke at du har vunnet kampen! Du har flere hender å spille før hele spillet er ferdig

Spill Dominoer Trinn 8
Spill Dominoer Trinn 8

Trinn 8. Teller poengsummen ved å legge sammen poengene som er igjen i hver spillers hånd

La hver spiller legge til totalt antall pips på flisene de har igjen foran seg. På et stykke papir legger du disse tallene til kolonnen til personen som vant den hånden. Den første personen som kommer til 100 poeng vinner spillet.

Fordi du må komme deg til 100 poeng før kampen slutter, er det flere sjanser for at hver spiller vinner runder og til slutt kommer seirende ut på slutten

Metode 2 av 2: Konkurrerer på meksikanske togdominoer

Spill Dominoer Trinn 9
Spill Dominoer Trinn 9

Trinn 1. Trekk ut dobbel-12 eller dobbel-9 dominoen fra settet

Velg et dominosett med dobbel-12 for et spill med 13 hender; velg dobbel-9-settet for et 10-håndsspill. Uansett hvilket sett du velger, fjerner du den høyeste dobbeltsidige flisen før du går videre til blanding.

I Mexican Train starter spillet med den høyeste dobbeltsidige flisen på midten av bordet. Hver hånd etter det starter med den dobbeltsidige flisen som er ett tall mindre enn det som går foran: den første hånden starter med dobbel-12, den andre hånden starter med dobbel-11, den tredje hånden starter med den dobbelte- 10, og så videre

Spill Dominoer Trinn 10
Spill Dominoer Trinn 10

Trinn 2. Bland de gjenværende dominoene på forsiden nedover på bordet foran deg

Legg ut alle flisene og snu dem slik at de vender nedover. Bland dem grundig for hånd.

Fordi det er så mange runder spilt i Mexican Train, må spillerne bytte på å bla og stokke flisene

Spill Dominoer Trinn 11
Spill Dominoer Trinn 11

Trinn 3. La hver spiller trekke kortene sine fra de blandede flisene

Etter at du har tegnet flisene dine, må du sette dem opp foran deg på sidene, slik at du kan se hva du har, men prøv ditt beste for å holde dem skjult for naboene dine. Du kan spille meksikansk tog med opptil 8 personer hvis du har et dobbelt-12 sett. Hvis du har et dobbelt-9-sett, kan du spille med bare 2 til 4 personer. Følg denne oversikten for å finne ut hvor mange fliser hver person skal ta:

  • Dobbel-12: 2 til 3 spillere tar 16 brikker hver; 4 spillere tar 15 brikker hver; 5 spillere tar 14 fliser hver; 6 spillere tar 12 fliser hver; 7 spillere tar 10 brikker hver; 8 spillere tar 9 brikker hver.
  • Double-9: 2 spillere tar 15 brikker hver; 3 spillere tar 13 brikker hver; 4 spillere tar 10 brikker hver.
Spill Dominoer Trinn 12
Spill Dominoer Trinn 12

Trinn 4. Sett de resterende flisene i "toggården" for å trekke fra fremtidige svinger

Hvis du på en gitt sving ikke har en domino i hånden din som kan spilles på enten det meksikanske toget eller ditt personlige tog, kan du tegne en flis fra togplassen. Hvis den brikken kan spilles, spill den. Hvis ikke, blir den lagt til i hånden din og turen går videre til neste spiller.

  • "Toggården" kalles også noen ganger "beinbunken".
  • Hold flisene i toggården med forsiden ned.
Spill Dominoer Trinn 13
Spill Dominoer Trinn 13

Trinn 5. Sett dobbel domino i midten av bordet for å begynne å spille

Etter å ha tegnet fliser for hånden din og opprettet toggården, er det endelig tid for gameplay å begynne! Det er sett du kan kjøpe som inkluderer et lite stativ til startflisen, som du gjerne kan bruke hvis du har den. Hvis ikke, plasserer du bare dobbel-12 eller dobbel-9-flisen i midten av spillerommet.

  • Denne startflisen blir ofte referert til som "motorflisen".
  • Alle kan spille av motorbrikken, selv om hver persons personlige tog som kommer fra motorflisen ikke er rettferdig spill for andre spillere med mindre det er en markør på den, som vises når en spiller ikke er i stand til å ta sin tur.
Spill Dominoer Trinn 14
Spill Dominoer Trinn 14

Trinn 6. Velg noen til å begynne og bytt med klokken rundt bordet

Den som går først kan legge en flis bare hvis de har en som samsvarer med betegnelsen på motorflisen. For eksempel, hvis motorflisen er en dobbel-12, må du legge en flis som har 12 pips på den ene eller den andre siden. 12-pipersiden må legges ned slik at den er koblet til dobbel-12-motorflisen.

Unntaket fra 1-flis per tur-regelen er hvis du legger ned en dobbel flis, noe som betyr at pipene på hver side av flisen er like. Hvis du legger ned en dobbel flis, tar du en omgang umiddelbart og legger en ekstra flis

Bruke en markør:

Hvis du ikke kan ta en sving selv etter å ha tegnet en flis fra togplassen, plasserer du en liten markør, som en krone, på toget ditt. Dette betyr at andre spillere nå kan spille både på toget og på egen hånd. For å fjerne markøren må du spille en flis på ditt personlige tog, og så går den tilbake til å være din egen.

Spill Dominoer Trinn 15
Spill Dominoer Trinn 15

Trinn 7. Vinn en hånd ved å være den første som legger ned alle dine dominoer

Når en spiller har lagt ned alle flisene i hånden, er den aktuelle runden over. Hold poengsummen på et stykke papir; la hver spiller med fliser igjen i hånden legge opp det totale antallet pips. Legg til denne figuren under navnet på resultatlisten. Målet er å ha det laveste tallet på slutten av alle rundene.

  • Et sett med dobbel-12 dominoer vil ha 13 runder, og et sett med dobbel-9 dominoer vil ha 10 runder.
  • Den eneste andre måten en runde kan ende på er hvis hele togtunet er oppbrukt og ingen kan gjøre noe. I så fall teller alle opp pipene som er igjen i hånden, og disse tallene blir lagt til poengsummen.
Spill Dominoer Trinn 16
Spill Dominoer Trinn 16

Trinn 8. Fortsett å spille og beholde poengsummen til alle doble brikkene er brukt

Hver nye runde startes med motorflisen som er ett tall lavere enn det som ble brukt i forrige hånd (dobbelt-9 for første hånd, dobbelt-8 for andre hånd, dobbelt-7 for tredje, og så videre). Den tomme dobbelten er den siste motoren du vil bruke før slutten av spillet (blanke fliser kan bare matches med fliser som også har en blank side).

De allerede brukte dobbelte flisene blir bare blandet inn igjen med de andre flisene når du blander mellom rundene

Utskrivbare dominoer

Image
Image

Utskrivbare dominoer

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Prøv å spille dominoer online! Det er en fin måte å spille spillet på uten å måtte eie et sett med dominoer.
  • Det er mange andre spill som kan spilles med dominoer, som Moon og Texas Two Step.
  • Hvert domino -spill kan ha mange varianter avhengig av hvordan du lærte å spille og hvem du spiller med, og det er greit! Bare ta et øyeblikk til å snakke med vennene dine og sørg for at alle er enige om reglene før du begynner å spille.

Anbefalt: