3 måter å holde et rom kjølig

Innholdsfortegnelse:

3 måter å holde et rom kjølig
3 måter å holde et rom kjølig
Anonim

Å være innesperret i et rom når det er myldrende varmt, kan være et skikkelig drag. Heldigvis er det en rekke forskjellige måter du kan kjøle ned et rom. Selv om du ikke har klimaanlegg, kan du justere vinduene dine og maksimere luftstrømmen i rommet slik at det ikke er like varmt. I stedet for å være ubehagelig, ta de riktige trinnene for å gjøre rommet ditt så kult som mulig.

Trinn

Metode 1 av 3: Bruke vifter og klimaanlegg

Hold et rom kjølig Trinn 1
Hold et rom kjølig Trinn 1

Trinn 1. Slå på en vifte

Du kan kjøpe stasjonære vifter eller bruke takvifter i huset ditt. Vifter vil skyve rundt luften i et rom og holde det kjølig. Takvifter er ofte den mest effektive måten å kjøle ned et rom, mens stasjonære og tårnvifter vanligvis er billigere å kjøpe. Bestem hvor stor du vil at viften skal være og hvordan den passer inn i din eksisterende innredning.

  • Hvis du ikke har mye plass, kan du kjøpe en mindre skrivebordsvifte.
  • Hvis du trenger å kjøle flere mennesker, bør du vurdere å kjøpe en oscillerende vifte.
  • Stasjonære vifter kan komme i form av boksvifter, bordvifter og tårnvifter.
  • Du kan kjøpe en stasjonær vifte i de fleste varehus eller online.
  • Du kan også bruke ventilasjonsviften på ovnen til å flytte varm luft utenfor.
Hold et rom kjølig Trinn 2
Hold et rom kjølig Trinn 2

Trinn 2. Legg isbiter foran en løpevifte

Hvis du plasserer isbiter eller en ispose foran en vifte, vil det skape en kul bris som kan avkjøle et rom betydelig. Dette er et flott alternativ hvis du ikke har klimaanlegg.

Du må bytte ut isen når den smelter

Hold et rom kjølig Trinn 3
Hold et rom kjølig Trinn 3

Trinn 3. Lag en kryss-bris med to vifter

Hold hånden i et åpent vindu for å få vindens orientering. Bestem hvilken vei vinden blåser naturlig og pek viften i samme retning. Plasser en annen vifte i et annet vindu som vender utover, slik at den skyver varm luft ut av rommet. Dette vil øke luftstrømmen og skape en bris som kjøler ned rommet.

Prøv å fjerne hindringer i banen til de to vinduene for å forbedre luftstrømmen

Hold et rom kjølig Trinn 4
Hold et rom kjølig Trinn 4

Trinn 4. Bruk en klimaanlegg som er sterk nok til å avkjøle rommet

Enten det er en vindusenhet, sentralluft eller en stasjonær enhet, er klimaanlegg den enkleste måten å holde et rom kjølig. Se på produktdetaljarket eller emballasjen til en stasjonær eller vindusenhet for å sikre at den er optimalisert for størrelsen på rommet du vil avkjøle. Så, når du har klimaanlegg, skru ned termostaten for å redusere temperaturen i rommet.

  • Sentralluft er den mest effektive typen klimaanlegg.
  • Stasjonære eller mobile enheter er de minst energieffektive typene klimaanlegg.
  • De mest effektive AC-enhetene er kanalløse veggmonterte enheter, fordi å ha færre kanaler minimerer energitap på grunn av luftlekkasjer. Velg en enhet med en SEER-vurdering på rundt 20-22, som er en høyeffektiv enhet.
  • Sørg for å bruke riktig størrelse klimaanlegg for plassen din, noe som forhindrer kort sykling og overkjøring.

Metode 2 av 3: Justere Windows og nyanser

Hold et rom kjølig Trinn 5
Hold et rom kjølig Trinn 5

Trinn 1. Hold vinduene og gardinene lukket mens solen er ute

Rundt 30% av varmen kommer inn gjennom vinduene dine. Vinduene i sør og vest vender mest varme gjennom dagen, så sørg for at de forblir stengt mens solen er ute.

  • Du kan bestemme hvilke vinduer som vender mot sør og vest med et kompass eller ved å bruke GPS -programvare som Google Maps.
  • Temperaturen er vanligvis den varmeste rundt middagstid til 15.00.
Hold et rom kjølig Trinn 6
Hold et rom kjølig Trinn 6

Trinn 2. Åpne vinduene etter solnedgang hvis du ikke har klimaanlegg

Temperaturen synker vanligvis etter at solen går ned. Hvis du har bygd opp varme i rommet ditt i løpet av dagen, vil åpning av vinduene etter solnedgang tillate kjølig luft å strømme inn i rommet ditt.

Du kan også åpne vinduene dine tidlig om morgenen for å dra nytte av den kjølige morgenluften

Hold et rom kjølig Trinn 7
Hold et rom kjølig Trinn 7

Trinn 3. Hold vinduene lukket når du bruker klimaanlegg

Åpne vinduene lar kald luft slippe ut og varm luft komme inn i rommet ditt. Hvis du bruker klimaanlegg, bør vinduene og gardinene være stengt hele dagen i løpet av dagen for å forhindre at solen varmes opp i rommet.

Hold et rom kjølig Trinn 8
Hold et rom kjølig Trinn 8

Trinn 4. Installer low-E vindusfilm eller isolerte gardiner på vinduene dine

Low-E vindusfilm og isolerte gardiner er spesielt laget for å holde varmen ute av rommet ditt. For å påføre lav-E film, skrell det klebrig arket fra plastunderlaget og fest det på innsiden av vinduet. Isolerte gardiner installeres som vanlige gardiner, men er laget av spesielle materialer som holder varmen ute av rommet.

Du kan kjøpe lav-E film og isolerte gardiner online eller i Windows-avdelingen i de fleste maskinvarebutikker

Hold et rom kjølig Trinn 9
Hold et rom kjølig Trinn 9

Trinn 5. Plant trær eller planter foran vinduer som vender mot sør eller vest

Bladrike trær, siv og solsikker kan blokkere solen under det varme været. Planter trærne eller plantene på utsiden av huset og plasser dem slik at bladene blokkerer solen. Dette er vanligvis mest aktuelt for rom i første etasje i et hus.

Metode 3 av 3: Begrensning av varmen i boområder

Hold et rom kjølig Trinn 10
Hold et rom kjølig Trinn 10

Trinn 1. Lukk mellomrom du ikke bruker

Vifter og klimaanlegg må jobbe hardere for å kjøle ned større rom. Hvis du ikke bor i andre rom i huset ditt, bør du lukke dørene til disse rommene for å fange mer kjølig luft i rommet du er i. Dette fungerer bare hvis viften eller klimaanlegget er i rommet du okkuperer nå.

Hold alle dører og åpninger åpne hvis du bruker sentralluft. Lukking av kanaler eller dører kan forårsake skade på luftkanalene eller sentralluftenheten

Hold et rom kjølig Trinn 11
Hold et rom kjølig Trinn 11

Trinn 2. Slå på komfyrviften etter at du har tilberedt

Matlaging vil øke temperaturen på kjøkkenet ditt betydelig. Hvis du prøver å kjøle ned kjøkkenet eller et rom som er koblet til kjøkkenet ditt, kan du minimere varmen som kommer fra komfyren eller ovnen din ved å slå på eksos- eller komfyrviften. Du kan vanligvis finne en bryter eller knapp på ovnen din for viften. Dette vil suge den varme luften ut av rommet og fordrive den utenfor.

Hold et rom kjølig Trinn 12
Hold et rom kjølig Trinn 12

Trinn 3. Slå av unødvendige varmegenererende apparater

Elektronisk utstyr og apparater som datamaskiner, ovner, fjernsyn og tørketrommel kan varme opp et rom. Hvis du ikke bruker et varmegenererende apparat, må du slå det av eller koble fra det når du ikke bruker det.

Hold et rom kjølig Trinn 13
Hold et rom kjølig Trinn 13

Trinn 4. Bruk en avfukter

En avfukter reduserer fuktighetsnivået i et rom og kan kjøle deg ned. Kjøp en avfukter på nettet og slå den på i rommet du vil kjøle ned. Hvis du er usikker på om luftfuktigheten i rommet er høy, kan du bruke en luftfukting til å måle den.

Gjennomsnittlig luftfuktighet i et rom bør være mellom 50% og 55%

Hold et rom kjølig Trinn 14
Hold et rom kjølig Trinn 14

Trinn 5. Ta en kald dusj

En kald dusj vil senke kroppstemperaturen og få rommet til å føles kjøligere. Overdamp fra varme dusjer kan øke luftfuktigheten i et rom.

Anbefalt: