Hvordan lage en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne dine

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne dine
Hvordan lage en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne dine
Anonim

Blir du lei av å ha på deg den samme gamle tingen eller se ut som alle andre? Du trenger ikke å bruke masse penger eller handle i timevis for å få en ny garderobe. I stedet for å få nye klær eller kaste de gamle, bruk disse forslagene og tipsene for å resirkulere dem.

Trinn

Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne trinn 1
Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne trinn 1

Trinn 1. Sett til side klær som trenger arbeid

Gå gjennom skapet og/eller kommoden og velg alt du er lei av, hater eller ikke bruker fordi det er for slitt. Legg disse klærne i en haug og legg resten av klærne tilbake.

Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne trinn 2
Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne trinn 2

Trinn 2. Gå gjennom haugen din

Når du ser gjennom dem en om gangen, finner du minst én ting du liker med hvert element. Det ene kan ha fantastisk stoff, et annet, et flott trykk og et annet, en unik teft. Kanskje din favoritt-tee er i god form bortsett fra en revet erme, eller kanskje du har et skjørt som er vanskelig å finne, men som er to størrelser for stort. Ikke tell noe ut bare fordi det er enkelt eller kjedelig; Dette kan være en flott base for en av designene dine. Men hvis du virkelig ikke finner noe forløsende om en vare, må du legge den til side for nå og gå videre til noe annet.

Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne trinn 8
Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne trinn 8

Trinn 3. Ikke kast ut for små klær automatisk

For korte jeans kan kuttes i shorts for sommeren. Hvis en topp som er for liten og viser frem litt av magen din, kan kuttes til en magetopp.

Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne Trinn 3
Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne Trinn 3

Trinn 4. Start med et element som snakker til deg

Bestem om du kan pynte det på en eller annen måte for å krydre det eller dekonstruere det til noe annet. Hold den ved siden av andre gjenstander fra samlingen din og se om du kan lage noen interessante treff.

Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne trinn 4
Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne trinn 4

Trinn 5. Søk inspirasjon i blader og på nettet

Nyttige søkeord inkluderer "dekonstruerte klær" og "DIY" (gjør-det-selv). Gode sider er også listet opp nedenfor, men ikke glem å se på egen hånd - det er mange ideer der ute!

Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne trinn 6
Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne trinn 6

Trinn 6. Tenk på designideer som ikke krever sying

Vurder for eksempel å legge stoffmaling eller perler, kutte det for å se en titt-a-boo-effekt, forkorte det, dø det, klippe av ermene, stryke på en overføring som du har skrevet ut fra datamaskinen, eller, for et punk-utseende, feste andre stoffstykker til den med sikkerhetsnål.

Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne Trinn 5
Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne Trinn 5

Trinn 7. Sy dine mer kompliserte designideer

Hvis du vet hvordan du syr (eller har en venn eller slektning som kan hjelpe), kan du vurdere å omarbeide eller kombinere forskjellige ting fra garderoben din. For eksempel kan du: bytte ermer på to forskjellige langermede skjorter for å skape en tofarget effekt; klipp av og sy kragen på en skjorte med krage inn i kragen på en skjorte med lukket hals for å forfalske et lagdelt utseende; klippe og sy en skjorte med en revet armhule i en vest; snu en billig hettegenser og gjør den til uklare votter; kutt ut en lang stripe av et interessant stoff for å lage et belte, hofteskjerm eller skjerf; etc.

Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne trinn 7
Lag en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne trinn 7

Trinn 8. Gi bort, bytt eller selg varene som ikke snakker til deg

Gi dem til en bruktbutikk eller selg dem til en bruktbutikk. Vanligvis gir brukte butikker deg muligheten til å motta kontanter eller kreditt i butikken for varene dine som selger. Du vil motta mer i kreditt enn du ville gjort i kontanter, og når du kommer tilbake til butikken om en måned eller to, kan du bruke kreditten din til å få klær du liker. Hvis du tar med deg klær for å sende hver gang du besøker butikken, vil du mest sannsynlig ha kreditt neste gang du kommer inn, og du kan etablere en månedlig eller to-månedlig garderoberotasjon uten å bruke penger.

Du kan også begynne å bytte klær med vennene dine. Ofte kan klærne som ikke lenger interesserer deg føles "nye" for noen andre

Tips

  • Hvis du ikke er sikker på at du vil like resultatet, øv deg på noe annet, så du ikke angrer.
  • Du vil ikke gjøre for mye, selv om du kanskje tror du endrer det til det bedre, men husk at litt går langt.
  • Ikke gjør for mye med et element. Mindre er vanligvis mer, og å gjøre ting for korte eller med for mange hull er ikke i god smak.
  • Start med enkle prosjekter og arbeid deg opp til mer komplekse prosjekter hvis du ikke er trygg i begynnelsen.
  • Hvis du ikke liker det du gjorde eller synes det ikke er bra nok, må du først kontrollere at du ikke er for hard mot deg selv, og deretter prøve å finne ut hva du kunne ha gjort annerledes for å gjøre det bedre. Hvis du fremdeles ikke liker det, kan du kanskje fikse det eller til og med resirkulere det.
  • Å fokusere på ett element om gangen hjelper deg med å fullføre det du starter, og får deg ikke til å føle deg overveldet.
  • Prøv å skreddersy ting før du resirkulerer dem. Det er mer sannsynlig at du bruker noe når det passer.
  • Før du begynner, skiss hva du vil. Se deretter etter stykker du har som kan brukes til elementet du vil ha. Gå deretter til en håndverks- eller stoffbutikk for å kjøpe pynt hvis du trenger dem. Du kan også få stoff billig i rester av søppelbøtter på steder som varehus, stoffbutikker og klær fra bruktbutikker eller garasje/verft/rummage/bilstøvel.
  • Kan du ikke tenke på hva du skal gjøre? Vert en klesbytte med vennene dine! Å dele klær med venner kan doble garderoben din.
  • Kjøp bøker laget for DIY -prosjekter. Du kan hente mye inspirasjon fra dette! Generasjon T er en flott referanse.
  • Prøv å se på et dyrt plagg og gjenskape det med noen av din egen stil. Du vil se ut som om du har på deg et designertrekk!
  • YouTube har fantastiske DIY -videoer om upcyclingklær så vel som sparsommelighet. Gi dem en titt, hjelper mye når du blir snublet på ting som hvordan du fester et sirkelskjørt eller kule ideer om hvordan du distresser jeans. I tillegg er YouTube gratis.
  • Tror ikke du må kjøpe nytt for å bli validert!

Advarsler

  • Bruk verneutstyr når du bruker verktøy eller maskiner, og følg sikkerhetsreglene (for eksempel vernebriller når du hamrer i grommets).
  • Se opp for vennene dine fordi 9 ganger av 10 kommer de til å elske det du har laget eller gjort, og vil at du skal gjøre det for dem! Bedre å vise dem hvordan de gjør det selv (gi dem lenken til denne artikkelen) enn å bruke all tiden din på klærne når du kan gjøre dine egne!
  • Dette kan være avhengighetsskapende (men det er morsomt og ikke for dyrt), så vær alltid på utkikk etter nye klær å resirkulere!

Anbefalt: