Hvordan lagre metanol og forhindre brann

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lagre metanol og forhindre brann
Hvordan lagre metanol og forhindre brann
Anonim

Ren metanol er ekstremt brannfarlig og giftig - men det er også et godt løsningsmiddel og har andre bruksområder, for eksempel drivstoff. Det er oftest funnet i laboratorier og industrielle omgivelser og bør aldri lagres i store mengder inne i et hjem. Hvis du tilfeldigvis befinner deg på et laboratorium eller en arbeidsplass som bruker metanol, bør du vite hvordan du lagrer det riktig. Vanligvis oppbevares metanol på et dedikert, klimakontrollert sted og beskyttet mot varmekilder eller mulig antennelse.

Trinn

Metode 1 av 2: Lagring

Lagre metanol Trinn 1
Lagre metanol Trinn 1

Trinn 1. Oppbevar metanol i en metallbeholder

Siden metanol er svært brannfarlig, vil du kontrollere statisk elektrisitet. Siden metallbokser eller trommer kan jordes, er de vanligvis de beste beholderne. Metallbokser eller fat er de beste beholderne for metanol fordi de kan jordes. Plast kan ikke jordes, så ikke bruk beholdere som du ville gjort for bensin.

  • Hvis du har flere beholdere, pakk dem sammen med metallkabler eller ledninger for å feste dem slik at de alle er jordet. Noen beholdere leveres med limtråd for bruk til dette formålet.
  • Når du fyller eller doserer metanol, males utstyret du bruker for å overføre metanolen sammen med beholderne. Bruk metalltråd for å feste utstyret til et objekt som allerede er jordet, for eksempel et metallrør eller et metallbyggverk.
Lagre metanol Trinn 2
Lagre metanol Trinn 2

Trinn 2. Hold beholdere lukket og forseglet

Forseglede beholdere forhindrer at røyk lekker ut og forhindrer også at den lagrede metanolen absorberer fuktighet i luften. For sikkerhets skyld bør beholderen være i stand til å holde minst 110% av det nåværende volumet for å ta hensyn til potensiell termisk ekspansjon. Ellers kan beholderen gå i stykker.

Hvis du ofte åpner beholderne, må du kontrollere at du har lokk som kan lukkes igjen og igjen etter åpning

Lagre metanol Trinn 3
Lagre metanol Trinn 3

Trinn 3. Merk beholderne tydelig

Inkluder advarselsetiketter for farlig materiale på alle sider av beholderen sammen med ordet "METANOL." Legg til ikoner på alle sider som indikerer at materialet inne i beholderen er brannfarlig og giftig.

De spesifikke etikettene du trenger kan avhenge av føderale og statlige forskrifter. Hvis du er usikker, snakk med noen som har erfaring med regulering og håndtering av farlige materialer eller kontakt det lokale miljøkontoret

Lagre metanol Trinn 4
Lagre metanol Trinn 4

Trinn 4. Oppbevar små mengder i et brannsikkert metallskap

Hvis du ikke lagrer flere store fat med metanol, kan du normalt oppbevare den i et brannsikkert kjemisk skap. Sørg for at skapet er godt ventilert og ligger i et kjølig, klimakontrollert område, for eksempel et laboratorium.

Jord kabinettet så vel som alle beholderne inne i det. Hvis det er elektriske eller elektroniske komponenter i samme rom som skapet, må du vedlegge dem for å unngå fare for utilsiktet tenning

Lagre metanol Trinn 5
Lagre metanol Trinn 5

Trinn 5. Oppretthold et dedikert lagringsanlegg for større mengder

Hvis du beholder flere store trommer eller tanker, må du oppbevare dem på et godt ventilert sted omgitt på alle sider av en betongmur eller kantstein. Sørg for at lagringsområdet er godt ventilert og utstyr det med damp- og varmedetektorer.

  • Ikke lagre metanol sammen med andre kjemikalier og beskytt den mot varme- og antennelseskilder. Hvis det er strøm til området, må du sørge for at den er helt lukket.
  • Plasser skilt på alle sider og ved inngangen til anlegget for å varsle folk om at det lagres farlige materialer der.
Lagre metanol Trinn 6
Lagre metanol Trinn 6

Trinn 6. Gi effektive beskyttelsestiltak for å bekjempe en nødssituasjon

Ved søl, eksponering eller antennelse av metanolen du har lagret, er tiden avgjørende for å få utslippet inneholdt eller slukke brannen. Du har kanskje ikke nok tid til å vente på at de første respondentene kommer dit. Ha minst følgende tilgjengelig:

  • Karbonmonoksid- og karbondioksiddetektorer
  • Infrarøde forbrenningsdetektorer
  • Fin vanntåke sprinkler
  • Alkoholresistent brannslokkingsskum
  • Øyevask og dusjstasjoner ved utilsiktet eksponering

Metode 2 av 2: Avhending

Lagre metanol Trinn 7
Lagre metanol Trinn 7

Trinn 1. Bruk personlig verneutstyr (PPE) når du håndterer metanol

Bruk nitrilhansker, vernebriller og åndedrettsvernmaske hele tiden mens du er i nærvær av metanol. Hvis du får metanol på hanskene, må du bytte dem umiddelbart.

Bruk en laboratoriefrakk eller annen beskyttende farlig avfallsdrakt for å beskytte klærne. Hvis du får metanol på klærne, må du fjerne det umiddelbart og behandle det som farlig avfall - ikke vask det eller skyll det med vann

Lagre metanol Trinn 8
Lagre metanol Trinn 8

Trinn 2. Legg avfallsmetanol i en metallbeholder

Bruk samme type beholder som du ville bruke for god metanol. Selv metanolavfall er fortsatt svært brannfarlig, så mal beholderne for å redusere risikoen for utilsiktet antennelse fra statisk elektrisitet. Når beholderen er full (ikke helt full - la det være rom for termisk ekspansjon), lukk lokket og lukk det ordentlig slik at det ikke kan slippe ut røyk.

Hold avfallsbeholderne atskilt fra resten av metanolen, helst utenfor, til de kan bringes til riktig deponeringsanlegg

Lagre metanol Trinn 9
Lagre metanol Trinn 9

Trinn 3. Merk beholderne som farlig avfall

Skriv ordene "METANOL - HAZARDOUS WASTE" tydelig på alle sider av beholderen. Tilsett "brannfarlig" og "giftig" for å angi de spesifikke farene forbundet med metanol.

  • Hvis du har klistremerker eller etiketter med farlig avfall, må du også feste disse.
  • På toppen av beholderen skriver du datoen du fylte beholderen.
Lagre metanol Trinn 10
Lagre metanol Trinn 10

Trinn 4. Kast tomme beholdere på samme måte som metanol

Fordi tomme beholdere sannsynligvis inneholder metanolrester, må du behandle dem nøyaktig på samme måte som metanolen selv. Bruk de samme prosedyrene for farlig materiale i stedet for bare å kaste dem i vanlig søppel.

På samme måte, hvis du søler metanol på hansker eller klær, bør disse elementene også kastes som om de er farlige materialer

Lagre metanol Trinn 11
Lagre metanol Trinn 11

Trinn 5. Kontakt det lokale miljøkontoret for hjelp med store mengder

Avdelingen for offentlige arbeider i byen eller fylket kan fortelle deg hvordan du skal sørge for deponering av små mengder avfall metanol. For større mengder må du vanligvis inngå en kontrakt med et kommersielt anlegg for fjerning av farlig avfall.

Metanol kan resirkuleres ved å destillere den. Søk etter metanol destillasjonssentre i nærheten. Noen universiteter har disse på campus

Tips

Bare kjøp metanol fra anerkjente kilder for å sikre at den er pakket og håndtert på riktig måte. Du kan fylle ut en metanolkildeforespørsel på https://www.methanol.org/methanol-source-requests/ for å få kontakt med en kvalifisert leverandør som kan dekke dine behov

Advarsler

  • Denne artikkelen er basert på amerikanske forskrifter for håndtering og lagring av metanol. Andre land kan ha forskjellige forskrifter.
  • Slå av mobiltelefoner, og ikke bruk dem eller andre elektroniske enheter innenfor 6,1 m lagret metanol. De kan tenne drivstoffdamp.
  • Bruk aldri munnsug for å starte en sifonoverføring av metanol fra en beholder til en annen. Inntak av så lite som en teskje metanol eller innånding av metaneldamp kan forårsake alvorlige helseproblemer, inkludert blindhet.
  • Ta aldri med metanol i bilen, selv i relativt små mengder. Transport av metanol krever opplæring i farlige materialer og hendelsesrespons, og sjåfører må ha myndighetstillatelse til å transportere farlige materialer.
  • Selv om metanol er en type alkohol, må du aldri bruke den som håndrensemiddel eller overflaterenser. Det er svært giftig og ikke effektivt for å drepe virus eller bakterier.

Anbefalt: