Hvordan spille sagen: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan spille sagen: 8 trinn (med bilder)
Hvordan spille sagen: 8 trinn (med bilder)
Anonim

Å spille en sag var en vanlig måte å lage musikk på i gamle dager, på samme måte som vaskebrett, kanner og boblebad. For de som er interessert i å prøve seg på dette unike musikalske arbeidet, er her trinnene.

Trinn

Spill Saw Step 1
Spill Saw Step 1

Trinn 1. Kjøp en håndsag av høy kvalitet

Her trenger du ikke bekymre deg for TPI (tenner per tomme), bare lengden og temperamentet (metallurgisk for hardhet) på bladet og størrelsen på håndtaket. Gamle tidtakere brukte kvalitetssager i sitt håndverk, siden det ikke var gjæringssager osv. En Disston D23 er et godt eksempel, men selv de ser ikke ut til å være kvaliteten de en gang var.

Det er ikke sannsynlig at produsenten vil innrømme det, men metallet i moderne håndsager ser ikke ut til å fungere godt med denne teknikken. Du kan ha det bedre med å shoppe loppemarkeder eller verftssalg for avfelling, utslitte sager fra før. Tilstanden til tennene, eller til og med manglende tenner på en gammel sag, bør ikke påvirke spillbarheten

Spill Saw Step 2
Spill Saw Step 2

Trinn 2. Bøy saga

Du gjør dette ved å ta tak i håndtaket i håndflaten på den ene hånden, enden av bladet i håndflaten på den andre, og bøye det i en bølgelignende eller bølgende bevegelse nedover bladets lengde. Når du mestrer håndleddsbevegelsen som dette trinnet krever, bør du høre en tone fra vibrasjonen i metallet.

Øv på å få "bølgen" i metallet på sagbladet til å bevege seg fra den ene enden (vanligvis bladets spiss) til den andre i en kontrollert, flytende bevegelse

Spill Saw Step 3
Spill Saw Step 3

Trinn 3. Arbeid sagbladet i vinkende bevegelse mens du tommel

Å tommel betyr å enten gni eller stramme metallbladet nær håndtaket med tommelen på hånden som holder det. Trykket fra tommelen din, enten ved å skyve (som demper vibrasjonen), eller "tromme" ved å tromme på bladet, vil endre tonen og skape effekter i lyden som sagen lager.

Spill Saw Step 4
Spill Saw Step 4

Trinn 4. Arbeid en vridningsbevegelse inn i bladet når du utvikler deg i din evne til å modifisere lydene som skapes av bøye-, strumming- og dempingsprosessen

Dette kan heve eller senke tonehøyden til metallets grunntone når det "sprunges" i den vinkende bevegelsen mellom hendene.

Spill Saw Step 5
Spill Saw Step 5

Trinn 5. Utvikle din egen lyd etter hvert som du blir dyktig

Det er ingen eksakt "oppskrift" for å produsere perfekt tonehøyde eller lage bestemte notater, selv om det var, er det lite du kan gjøre for å "stille" dette enkle instrumentet, og det er sannsynligvis ingen to som er nøyaktig like.

Spill Saw Step 6
Spill Saw Step 6

Trinn 6. Bygg en "bue"

Når du har lært teknikken for å lage lyd fra metallet i sagen din, kan du velge å bygge en bue, som ligner en fiolinbue, for å bruke produsere hele lyden som "instrumentet" ditt er i stand til.

  • Bor to små hull i en fleksibel "målestokk" av tre, eller et annet tynt, fleksibelt treverk.
  • Fest en lengde på Dacron eller en annen fiskelinje eller annen sterk, tynn tråd gjennom hullet i den ene enden, og trekk den tett nok gjennom hullet i den andre enden for å bøye målestokken i en baugform. Fortsett å sno denne linjen rundt enden av baugen, til du har minst 30 eller 40 omslag lagt inn. Sløyfen "snor" skal ligge flatt, og hver linje skal være stram og legge så tett på de andre som mulig. Du kan bruke smeltelim eller annet lim for å feste strengene permanent når du er ferdig med å pakke dem inn.
  • Voks eller bruk kolofonium til å belegge buestrengen din.
Spill Saw Step 7
Spill Saw Step 7

Trinn 7. Spill sagen med buen

Legg håndtaket på sagen i fanget ditt mens du sitter opp i en stol med rett rygg, og ta tak i spissen med venstre hånd. Bøy sagbladet som du gjorde i de tidlige trinnene for å produsere ønsket tonehøyde eller tone. Tegn baugen over den glatte siden eller baksiden av sagbladet. Forskjeller i mengden spenning du lager i metallet, og mengden bue i det, vil produsere forskjellige lyder, så eksperimenter.

Spill Saw Step 8
Spill Saw Step 8

Trinn 8. Bruk en "spiss" eller "hammer" for å spille sagen din

Denne teknikken kan brukes ved å bygge en "hammer", som ligner en trommestikk. Du kan finne en trommestikke, eller en liten tapp, og "banke" sagbladet med den for å produsere lyd. Et mykt "hode" kan lages enten ved å pakke enden av pinnen din med garn eller til og med gummibånd for å danne små kuler på den for å bruke som spiss. Hvis du trykker på sagen på forskjellige deler av bladet mens du endrer bladets "bue", vil du få forskjellige notater.

Tips

  • Grepet du bruker for å holde sagen skal være som å prøve å skyve bladets spiss tilbake i håndtaket, uten å gripe bladet mer enn nødvendig på den flate delen av metallet. Enhver del av hånden din på den flate overflaten av sagen vil virke for å "dempe" vibrasjonene, dempe enhver lyd du klarer å generere.
  • Å spille sagen med en bue ligner veldig på å spille fiolin eller cello.
  • Jo lengre sagen du er i stand til å kontrollere måten du må holde den på, og den lengste sagen du kan finne er bedre, siden brummen kan forlenges.

Advarsler

  • Hunder virker spesielt irritert over noen av frekvensene som genereres ved å spille en sag.
  • Det er usannsynlig, men mulig at en gammel sag kan ha spennings sprekker og kan splitte eller knuse når metallet komprimeres.
  • Vær forsiktig med tennene på sagen, slik at du ikke skjærer deg selv.

Anbefalt: