Hvordan samarbeide med artister: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan samarbeide med artister: 9 trinn (med bilder)
Hvordan samarbeide med artister: 9 trinn (med bilder)
Anonim

Kunstnere er ofte uavhengige, og denne uavhengigheten kan gjøre det vanskelig å jobbe med dem. Men store ting kan skje når kunstnere samarbeider-både med hverandre og med folk som ikke anser seg selv som kunstnere i det hele tatt! Slik får du det til å fungere.

Trinn

Utvikle din personlige heisplass Trinn 9
Utvikle din personlige heisplass Trinn 9

Trinn 1. Vær veldig tydelig på de ultimate målene du har for ditt samarbeidsprosjekt

Hvordan vil det se ut? Lyd? Lukt? Hvordan vil det få deg til å føle? Hvordan vil det få andre mennesker til å føle? Når må den være ferdig? Hvordan vet du at den er ferdig? Skriv ned de endelige målene dine i de største detaljene du kan, og sorter dem og list dem i rekkefølge av viktigheten for deg.

Diskuter lønn under et intervju trinn 7
Diskuter lønn under et intervju trinn 7

Trinn 2. Vær veldig tydelig om prosessmålene du har for prosjektet ditt

Hvordan vil du og de (andre) artistene samhandle? Blir det en enkelt leder? Valgt hvordan? Vil du hoppe over lederideen og ta beslutninger ved konsensus, eller ved flertallsregel, eller på en annen måte? Hvordan forventer du at alle skal føle seg overfor hverandre og deg på slutten av prosjektet-hengiven? Vennlig? Lyst til å jobbe sammen igjen? Som med de endelige målene i det første trinnet, skriv ned disse prosessmålene i viktighetsrekkefølge.

Lag en fotograferingsportefølje Trinn 9
Lag en fotograferingsportefølje Trinn 9

Trinn 3. Fortell dine viktigste prosessmål for samarbeidspartnerne

La dem finne ut hvordan de skal brukes. For eksempel kan du fortelle dem "Jeg vil at vi alle skal respektere alle ideer noen foreslår"-men overlate til dem å finne ut hvordan de skal vise respekt.

Leder effektivt grupper Trinn 8
Leder effektivt grupper Trinn 8

Trinn 4. Fortell alle dine endelige mål til samarbeidspartnerne

Vær forberedt på å være mer spesifikk enn du kanskje har vært på papir-kunstnere vet ofte når du mangler deler av et prosjekt. Hvis dette skjer, har du tre alternativer: ta en rask beslutning, be artisten bestemme hva som er best, eller fortell artisten at du vil gi henne et svar om 24 timer-og deretter gjøre det.

Evaluer ansattes fordeler ved en potensiell jobb Trinn 13
Evaluer ansattes fordeler ved en potensiell jobb Trinn 13

Trinn 5. Lag en verbal kommunikasjon blant de viktigste prosessmålene

Forklar at du forventer at alle skal gjøre sine kunstneriske behov kjent, verbalt, slik at de kan bli ivaretatt. Ansvaret for å si ifra ligger hos personen som har et behov til han sier ifra. Da blir det DITT ansvar å ta opp det behovet.

Behandle kronisk smerte på jobb Trinn 16
Behandle kronisk smerte på jobb Trinn 16

Trinn 6. Husk både prosessmålene og de endelige målene dine hele tiden

Se på listene daglig mens prosjektet pågår. De fleste av oss favoriserer det ene settet eller det andre-når vi jobber med artister, er begge viktige, så ikke forsøm begge målsettene; hvis du gjør det, blir du misfornøyd med resultatene.

Overlev en kunstskolekritikk Trinn 12
Overlev en kunstskolekritikk Trinn 12

Trinn 7. Vær forberedt på å ofre noen av dine lavere prioriterte mål for å oppnå de med høyere prioritet

Hvis det øverste prosessmålet ditt var "å fullføre dette prosjektet som gode venner", ville du være dum å miste det over et endelig mål som "Jeg ville at dette skulle være en lilla farge, og det er for syrin."

Lag en fotograferingsportefølje Trinn 7
Lag en fotograferingsportefølje Trinn 7

Trinn 8. Finn noe å sette pris på hver gang du ser på kunstnernes arbeider

Selv om du hater 99% av det, finn 1% du likte og si det. Kunstnerne vil kjenne igjen hva du liker med det de gjør, og prøve å gi deg mer av det.

Lag en fotograferingsportefølje Trinn 16
Lag en fotograferingsportefølje Trinn 16

Trinn 9. Vurder hvor vellykket du var med å nå målene dine når prosjektet er ferdig

Spør også artisten (e) om deres vurdering.

Tips

  • Hvis du er kunstner selv, husk at motivasjonene og usikkerheten din er veldig lik de andre menneskene du har å gjøre med. Empati er viktig; kunstnere gjør sitt beste når de tror at andre mennesker bryr seg om dem og om det de gjør-som for en kunstner vanligvis er det samme.
  • Vær oppmerksom på at når kunstnere kommuniserer et behov, er de kanskje ikke komfortable før det er løst til deres tilfredshet. Hvis du løser det til din tilfredshet, men ikke til deres, vil samarbeidet ikke lykkes.
  • Noen ganger fungerer samarbeid bare ikke, til tross for forholdsregler. Når en går sørover, avslutt raskt, og unngå å samarbeide med den personen igjen.
  • Du må være ydmyk. Hvis en artist forteller deg at noe er galt, må du prøve å fikse det, selv om det ikke er din feil.
  • De fleste av disse teknikkene er også nyttige når de jobber med prosjekter med barn, ungdom, frivillige og medarbeidere. Prøv dem!

Advarsler

  • Aldri mikromanering. Motstå enhver fristelse til å si "Jeg tror en annen blå ville gå bedre …" Merknader som dette, hvis de blir gjort for ofte, er dødelige for samarbeid.
  • Du må aldri lyve for artisten (e) du samarbeider med. Hvis de oppdager det, vil de verken stole på deg eller gi deg sitt beste arbeid. Vær positiv når du kan, taktfullt sannferdig når det er nødvendig.

Anbefalt: