Enkle måter å fjerne anodisert maling (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å fjerne anodisert maling (med bilder)
Enkle måter å fjerne anodisert maling (med bilder)
Anonim

Hvis du noen gang har sett et metallstykke som så så malt og polert ut at det lyser, kan det være anodisert. Bildeler, bestikk og til og med ting som telefonvesker er noen få typer ting som kan anodiseres. Når du ser nøye på dem, ser fargen ut som bakt inn, men ikke la deg lure. De fleste anodiserte overflater er fra fargestoff, selv om det også er spraymaling som etterligner den virkelige tingen. Begge kan fjernes med et sterkt kjemikalie som en ovnrens. Ved å suge metallet vil du ende opp med et rent stykke som kan poleres og til og med males for å få det til å se bedre ut enn noensinne.

Trinn

Del 1 av 3: Rengjøring av metaldeler

Fjern anodisert maling Trinn 1
Fjern anodisert maling Trinn 1

Trinn 1. Ta skruer og andre avtagbare deler av det anodiserte metallet

Disse delene blir vanligvis ikke anodisert, så de trenger ikke å bli utsatt for harde kjemikalier. Skill først den anodiserte komponenten fra andre deler. Se deretter etter eventuelle gjenværende skruer og bruk en skrutrekker til å løsne dem. Sørg for å trekke fra hverandre metallet, hvis det i det hele tatt åpnes, for å se etter mindre deler inni.

  • For eksempel, hvis du har en anodisert yoyo, vil den ha et lite lager inni den. Vri om mulig halvdelene for å fjerne lageret.
  • For noe som en RC -bil, kan du skru av de anodiserte delene. De er lettere og tryggere å behandle individuelt.
  • Hvis du ikke kan fjerne en del, kan du prøve å behandle den uansett. Husk at kjemikaliet du bruker kan skade alt det berører, så begrense hvor mye som kommer på delene så mye som mulig.
Fjern anodisert maling Trinn 2
Fjern anodisert maling Trinn 2

Trinn 2. Skrell klistremerker og andre belegg av de anodiserte delene

Løft dem av for hånd. Hvis du har problemer med å fjerne noe, tørk det av med en fuktig klut for å myke det opp. Skrubbe den deretter med litt alkohol eller eddik. Du kan deretter skrape av alt som er igjen ved å bruke et barberblad.

  • Det er mange andre måter å fjerne tøffe lim på, for eksempel ved å varme dem med en hårføner eller påføre rester.
  • Alt som dekker den anodiserte fargen kommer i veien for fjerneren når du bruker den. For å sikre at finishen kommer jevnt ut, må du sørge for at metallet er så rent som du kan få det.
Fjern anodisert maling Trinn 3
Fjern anodisert maling Trinn 3

Trinn 3. Vask metallet med såpe og vann for å fjerne eventuelle rester

Legg den i vasken under varmt vann. Du kan bruke din vanlige oppvaskmiddel til å rengjøre den. Prøv å blande ca 2 ss (30 ml) såpe i 1 kopp (240 ml) vann. Skrubbe deretter metallet grundig for å fjerne smuss, limrester og annet rusk.

Husk at ruskene kan forhindre at fargen blir jevnt. Sørg for at metallet er så rent som du kan få det

Fjern anodisert maling Trinn 4
Fjern anodisert maling Trinn 4

Trinn 4. Skyll og tørk av metallet

Vask av såpen under varmt vann. Tørk deretter av metallet med en ren klut. Ta en siste titt på den for å sikre at det ikke er noe rusk gjemt på metallet et sted. Hvis det ser rent ut, kan du begynne å fjerne det anodiserte belegget.

Del 2 av 3: Bruke ovnsrenser

Fjern anodisert maling Trinn 5
Fjern anodisert maling Trinn 5

Trinn 1. Ta på deg et par gummihansker og en støvmaske for beskyttelse

Kjemikaliene du må bruke for å fjerne anodisert farge er ganske harde, så ta alle mulige forholdsregler før du bruker dem. Du kan for eksempel bruke et par kjøkken- eller hagehansker sammen med en grunnleggende engangspapirmaske. I tillegg bruker du lange bukser, en langermet skjorte og sko med lukket tå.

For ytterligere beskyttelse, få en respiratormaske i stedet. Det er mye mer effektivt for å blokkere harde gasser, men hvis du holder området ventilert, vil du klare deg uten en

Fjern anodisert maling Trinn 6
Fjern anodisert maling Trinn 6

Trinn 2. Åpne dører og vinduer i nærheten for å ventilere området

Få litt luftsirkulasjon i rommet for å fjerne den harde duften av rengjøringsmidler du bruker på metallet. Hvis du har noen ventilasjonsvifter tilgjengelig, slå dem på. Du kan også sette opp noen elektriske vifter for å blåse luft mot dører og vinduer. Enda bedre, jobber utendørs hvis du kan.

Hold andre mennesker og kjæledyr utenfor området til du er ferdig med å jobbe og har hatt en sjanse til å rydde opp

Fjern anodisert maling Trinn 7
Fjern anodisert maling Trinn 7

Trinn 3. Velg en klar glassbeholder og legg delen i den

Velg noe gammelt som du ikke har noe imot å utsette for et hardt kjemikalie. Glassbeholdere er minst sannsynlig skadet av rengjøringsmidlet du vil bruke, men rengjøringsmiddelet kan fortsatt etterlate permanente flekker på det. Hvis du fjerner en liten del, vil en glass kopp eller bolle ha mer enn nok plass. Det må være dypt nok til å senke delen i rengjøringsmiddelet.

  • Hvis delen er for stor til å passe i en beholder, legg den på toppen av en beskyttende overflate, for eksempel en plastdråpe, og spray den deretter med anodiseringsfjerneren.
  • Hvis du fjerner flere deler, må du passe på at de alle passer i beholderen uten å berøre. Ellers kan du bruke flere forskjellige beholdere eller behandle dem i grupper.
  • For å unngå å bruke en permanent beholder, kan du lage en midlertidig beholder av plast. For eksempel, kutt toppen av en plastflaske. Legg delen i den og fyll den med rengjøringsmiddel.
Fjern anodisert maling Trinn 8
Fjern anodisert maling Trinn 8

Trinn 4. Fyll beholderen med nok ovnrens til å dekke delen

Kjøp en kraftig ovnsavfettingsmiddel. Det kommer vanligvis i en sprayflaske. For å bruke den, spray den direkte inn i beholderen til du ikke lenger kan se metallet inne i den. Du kan egentlig ikke bruke for mye, så sørg for at metallet er godt dekket.

  • Hvis du fjerner flere deler samtidig, må du holde dem adskilt. Rengjøringsmiddelet vil kanskje ikke nå noen steder der de berører.
  • Andre sterke kjemikalier, som rustfjernere og avløpsrensere, gjør også en god jobb med å fjerne anodisering.
Fjern anodisert maling Trinn 9
Fjern anodisert maling Trinn 9

Trinn 5. Vent i opptil 15 minutter før metallet trekker seg

Etter at det har gått 15 minutter, nå inn i beholderen med en nåletang. Ta opp metalldelen for å undersøke fargen. Hvis den gamle anodiserte fargen fortsatt er merkbar, legg den inn igjen for å trekke i ytterligere 15 minutter.

  • Du må kanskje suge delen flere ganger for å fjerne den anodiserte fargen fullstendig. Kontroller det omtrent hvert 5. til 10. minutt, slik at du kan fjerne det så snart det er gjort.
  • Rengjøringsmiddelet kan slite ned metall, så ikke legg igjen noen deler lenger enn de må være. Hvis du tror at fargen er borte, ta delen ut for å vaske den av. Du kan alltid bruke mer ovnsrens på den senere.
Fjern anodisert maling Trinn 10
Fjern anodisert maling Trinn 10

Trinn 6. Skyll metallet av under varmt vann for å fjerne rengjøringsmidlet

Ta den med til vasken og vask den grundig. Sørg for at alt rengjøringsmiddel er borte, slik at det ikke fortsetter å spise i metallet. Se også etter alt som drypper av metallet. Sørg for å tørke opp fuktighet og skyll av alt som spruter, slik at det ikke påvirkes av rengjøringsmidlet.

Hvis du ikke vil bruke vasken, fyller du en bøtte med varmt vann. Du kan for eksempel bruke en plastmalingsbøtte

Fjern anodisert maling Trinn 11
Fjern anodisert maling Trinn 11

Trinn 7. Skrubbe metallet med en børste for å fjerne flekker

Bruk en myk børste, for eksempel en kjøkkenbørste eller skrubber i nylon. Mens metallet fortsatt er vått, børster du det hele. Flekkene er fra biter av det anodiserte belegget som ikke ble vasket av. Fjern dem, og skyll deretter metallet en gang til for å fullføre rengjøringen.

Du kan også tørke av delen med et papirhåndkle for å fjerne belegget. Du kan gjøre dette før du skyller det av for å se om delen trenger mer tid til å trekke i ovnrenseren

Fjern anodisert maling Trinn 12
Fjern anodisert maling Trinn 12

Trinn 8. Tørk av metallet med en ren klut

Tørk av for å fjerne eventuell gjenværende fuktighet. Sørg for at den er ren uten rester av ovnen eller anodisering igjen, siden de kan ødelegge overflaten. Vask eller suge stykket igjen hvis det fortsatt ser ut som det trenger ytterligere behandling. Når anodiseringen er borte, sitter du igjen med et sølvaktig men kjedelig metallbit som du deretter kan forbedre med en rask polering eller et malingsstrøk.

Del 3 av 3: Polering av metallet

Fjern anodisert maling Trinn 13
Fjern anodisert maling Trinn 13

Trinn 1. Skrubbe metallet med sandpapir av 100 grus for å fjerne misfarging

Bruk verneutstyr, inkludert hansker, støv, maske og vernebriller ved sliping av metall. Trykk sandpapiret ned med lett, men fast trykk, og buff deretter hele stykket i en jevn sirkel. Når du er ferdig, tørk av støvet med en klut eller fuktig fille.

  • Metall misfarges når det utsettes for et sterkt kjemikalie som en ovnsrenser for lenge. Du vil legge merke til noen svarte eller hvite flekker på den, men de kan buffes av.
  • Hvis du planlegger å male metallet, bør du fortsatt slipe det først for å sikre at malingen sitter fast.
Fjern anodisert maling Trinn 14
Fjern anodisert maling Trinn 14

Trinn 2. Slip stykket med sandpapir av 400 korn for å glatte det ut

Gå tilbake over hele metallstykket med det finere sandpapiret. Buff det i en sirkel med et lett trykk. Når du er ferdig, tørk den av med en klut eller fille. Sørg for at hele stykket ser ut og føles glatt før du maler eller polerer det.

Start alltid med det groveste sandpapiret du har, som vil ha det laveste tallet. Jobb deg opp til den fineste

Fjern anodisert maling Trinn 15
Fjern anodisert maling Trinn 15

Trinn 3. Påfør metallpolering med en ren klut hvis du ønsker å skinne delen

Velg en metallpolertype som matcher typen metall du har. Legg en liten skvett av den på en engangsklut, og gni deretter delen frem og tilbake gjennom den. Finn deretter et rent sted på kluten, og tørk deretter delen frem og tilbake til den er fin og blank.

  • Fjernelse av det anodiserte belegget blir metall kjedelig. Hvis du ikke planlegger å male den på nytt, kan du polere den for å få den til å se bedre ut.
  • De fleste anodiserte deler er laget av aluminium, så skaff deg en aluminiumslakk. Aluminium er ganske lett å skille fra andre metaller siden det er veldig lett og utsatt for riper.
  • Forvent at kluten blir svart når du polerer metallet. Noen typer metall, inkludert aluminium, flager når du polerer dem, så ikke bruk en klut du har tenkt å beholde.
Fjern anodisert maling Trinn 16
Fjern anodisert maling Trinn 16

Trinn 4. Spray en selvetsende primer på metallet hvis du skal male det

Finn en primer som er kompatibel med metalltypen du har. Rist boksen og hold den omtrent 15 cm fra delen. Sveip den langs delen sakte, men jevnt for å dekke den. La det tørke i minst 30 minutter etterpå.

  • En selvetsende primer er en spesiell type primer som brenner på en overflate. Det er virkelig effektivt på aluminium, som ellers er vanskelig å male.
  • Du kan bruke sandpapir av 400 korn for å jevne ut overflaten slik at malingen fester seg bedre.
Fjern anodisert maling Trinn 17
Fjern anodisert maling Trinn 17

Trinn 5. Påfør en metallmaling for å gi delen en frisk finish

For en langvarig finish, få en akryl- eller latexspraymaling designet for bruk på metall. Hold boksen over delen, og fei den fra side til side for å dekke den. Vent minst 4 timer til det tørker, og tilsett deretter minst 1 ekstra strøk. Når du er ferdig, vil delen se frisk og ny ut, enten den hører hjemme i bilen din, hjemme eller et annet sted.

Latexmaling er vannbasert og litt lettere å rengjøre. Akryl er litt dyrere, men tåler temperaturendringer bedre

Tips

  • En anodisert finish er beskyttende, så strippet metall er mer utsatt for korrosjon uten det. Hvis du ikke har noe imot hvordan finishen ser ut, behold den for beskyttelse.
  • Hvis du lar metallet være uferdig etter at du har fjernet det anodiserte belegget, må du holde det rent. Vask og tørk den når den blir skitten.
  • Hvis du vil farge anodisert metall uten å male det, kan du se etter anodiseringsbutikker i ditt område. Det er litt dyrt, men de kan gi metall en frisk finish.

Anbefalt: