3 måter å rengjøre Nubuck på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre Nubuck på
3 måter å rengjøre Nubuck på
Anonim

Nubuck er en skinntype laget av okseskinn. Som semsket skinn er den slipt for å lage en lur. Men mens semsket skinn er laget fra innsiden av skinnet, er nubuck laget fra utsiden, som er sterkere og mer holdbar. Det er veldig sårbart for tilsmussing og flekker, og må rengjøres og beskyttes med verktøy og produkter som er spesielt designet for å ta vare på semsket skinn og nubuck. Den kan også slipes med en grov stein for å fjerne flekker når alt annet feiler.

Trinn

Metode 1 av 3: Børste bort skitt og skitt

Rengjør Nubuck Trinn 1
Rengjør Nubuck Trinn 1

Trinn 1. Tørk av nubuck -elementet med en nubuck -klut

Denne typen klut er spesielt designet for rengjøring av nubuck. Nubuck -rengjøringsmiddel er vanligvis integrert i fibrene. Tørk av med dette regelmessig for å fjerne lett tilsmussing og skinnende flekker. Dette forhindrer skitt i å bygge seg opp.

  • Tørk i flere retninger ved å rengjøre alle sider av luren med sirkulære bevegelser.
  • Hvis du rengjør sko, må du fjerne blonder før du starter.
Rengjør Nubuck Trinn 2
Rengjør Nubuck Trinn 2

Trinn 2. Pensle overflaten med en nubuckbørste

Bruk en sirkulær bevegelse, pass på å ikke bruke mer enn noen få sekunder på noe område, da dette kan skade luren. Dette vil fjerne nubucken for smuss og skitt.

Du kan finne nubuckbørster hos de fleste forhandlere som selger nubuckartikler. Alternativt kan du også kjøpe dem online via nettsteder som Amazon

Rengjør Nubuck Trinn 3
Rengjør Nubuck Trinn 3

Trinn 3. Rengjør et spesielt skittent område med en nubuckrens

Disse rengjøringsmidlene kommer i flytende og aerosolform, og er formulert for bruk på nubuck. Spray rengjøringsmidlet på en nubuck -klut og tørk av hele overflaten. Avslutt med å pusse luren for å fjerne eventuelle rester.

Nubuck -rengjøringsmidler kan kjøpes fra de samme butikkene der du kjøper nubuckartiklene dine, for eksempel sko og støvler. Ellers kan du finne dem på nettet hos forskjellige generelle forhandlere, som Amazon eller Wal-Mart

Rengjør Nubuck Trinn 4
Rengjør Nubuck Trinn 4

Trinn 4. Tørk av din nubuck rutinemessig og påfør et beskyttelsesmiddel

Regelmessig tørking med en nubuck -klut forhindrer deg i å måtte ty til avfetter og lærrens. Du bør også bruke et spraybeskyttelsesmiddel minst hver sjette måned. Spray elementet, og la det få tid før nubucken tørker grundig før du bruker eller bruker den.

  • Den beste tiden å spraye dette beskyttelsesmiddelet er etter rengjøring av nubuckoverflaten.
  • Sørg for å løfte luren før du bruker beskyttelsesmiddel.

Metode 2 av 3: Håndtere tøffere flekker

Rengjør Nubuck Trinn 5
Rengjør Nubuck Trinn 5

Trinn 1. Start med å tørke flekken med en nubuck -klut

Uansett stoffet som forårsaket flekken, er det avgjørende å tørke bort alt overflødig du kan. For lettere flekker kan dette være tilstrekkelig.

En nubuck -klut er spesielt designet for rengjøring av nubuck -overflater; nubuck -rengjøringsmiddel er vanligvis integrert i tøyfibrene

Rengjør Nubuck Trinn 6
Rengjør Nubuck Trinn 6

Trinn 2. Bruk avfettingsmiddel og lærrens for å løsne fet flekker

Denne typen flekker finnes vanligvis på jakkehalsbånd og polstringhodestøtter. Avfetter av lær kommer vanligvis i aerosolform. Spray det på flekken, og la det stå i omtrent en time.

  • Avfettingsmiddelet i lær blir til et pulver slik det ser ut og suger opp oljeflekken.
  • Gni pulverrester bort med en svamp og skinnrens.
  • Hvis flekken forblir, gjentar du denne prosessen.
Rengjør Nubuck Trinn 7
Rengjør Nubuck Trinn 7

Trinn 3. Bruk en blekkløfter for blekkflekker

Det er viktig å begynne å rense flekken så raskt som mulig før den setter seg, vanligvis i de første 6 timene. Blekkløfter er et fettstoff som vanligvis kommer i et rør, omtrent som leppebalsam. Gni stoffet over blekkflekken til det er helt dekket. Bruk deretter en nubuck -klut og skinnrens for å tørke bort rester av flekken.

Rengjør Nubuck Trinn 8
Rengjør Nubuck Trinn 8

Trinn 4. Tørk nubucken med en hårføner og børst med luren

Pensel mens du tørker nubucken. Dette forhindrer at resterende flekker setter seg. Børsting av luren vil fjerne rester og holde overflaten ren.

Metode 3 av 3: Sliping av de tøffeste flekkene

Rengjør Nubuck Trinn 9
Rengjør Nubuck Trinn 9

Trinn 1. Bruk en semsket blokk eller sandpapir til å slipe en nubuckoverflate

Siden nubuck er opprettet ved sliping av okseskinn, tåler den sliping for rengjøringsformål. For de tøffeste flekkene, gni dem kraftig med sandpapir eller en blokk til flekken er fjernet. Hvis du bare trenger å rengjøre en bestemt flekk, må du bare pusse det bestemte stedet.

Sørg for at blokken er ren før du begynner å slipe nubucken

Rengjør Nubuck Trinn 10
Rengjør Nubuck Trinn 10

Trinn 2. Sand spesielt tilsmussede nubuckflater over det hele

Hvis flekker har satt seg i nubuckoverflaten din, eller det er skittent over det hele, vil du slipe det helt. Kjør en blokk eller sandpapir over hele overflaten til flekkene er fjernet. Nubucken vil se praktisk talt helt ny ut.

Rengjør Nubuck Trinn 11
Rengjør Nubuck Trinn 11

Trinn 3. Bruk en nubuckbørste til å fjerne rester

Når du sliper nubucken, danner du et fint støv som består av skinn og alt det inneholder. Børst den bort for å holde nubucken klar og ren.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

Vurder å kjøpe en børste som har trådbørster i midten og nylonbørster rundt dem. Bruk nylonbørsten til forsiktig børsting på myk nubuck og trådbørsten når du trenger mer kraftig børsting for å rengjøre harde nubuckartikler som tursko

Advarsler

  • Vær forsiktig med nappebørsten. Du kan ødelegge nubuck -lur hvis du børster for hardt eller for lenge i et område.
  • Prøv aldri å rengjøre nubuck med vann.

Anbefalt: