3 måter å rengjøre geoder på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre geoder på
3 måter å rengjøre geoder på
Anonim

En geode er en stein som inneholder krystaller i et hulrom. Når geoder er delt opp, kan du se krystallene inne i fjellet. Hvis du fant en geode, må du rengjøre den slik at den skinner. Det er enkelt å rengjøre en geode med noen få husholdningsmaterialer som vaskemiddel. Når du er ferdig med å rengjøre, sliper du geoden din for å gi den en fin glans.

Trinn

Metode 1 av 3: Gjør en rutinemessig rengjøring

Rengjør Geodes Trinn 1
Rengjør Geodes Trinn 1

Trinn 1. Vask geoden med vaskemiddel og vann

Du bruker ikke sterke kjemikalier for å rengjøre en geode. Hold deg til en enkel blanding av vann og vaskemiddel. Bland en skvett vaskemiddel med varmt vann og tørk forsiktig av geoden med en tannbørste. Ettersom geoden må suge for å bli helt ren, vil du ikke kunne komme av alt skitt og rusk i den første rengjøringsrunden. Bare strebe etter å gjøre ditt beste.

Rengjør Geodes Trinn 2
Rengjør Geodes Trinn 2

Trinn 2. Bløtlegg geoden i blekemiddel i en dag

Bland et kar med vann med en fjerdedel kopp husholdningsblekemiddel. Du kan kjøpe blekemiddel på en avdeling eller jernvarehandel. Senk geoden i blekemiddelet og la det trekke i 24 timer.

Sørg for å bruke hansker når du håndterer blekemiddel

Rengjør Geodes Trinn 3
Rengjør Geodes Trinn 3

Trinn 3. Rengjør geoden med en tannbørste og proteserenser

Etter at geoden er gjennomvåt, kan du vaske av gjenværende smuss og rusk. Du kan kjøpe proteserenser i de fleste varehus. Bruk proteserenser og en myk tannbørste for å skrubbe av eventuelt gjenværende smuss som sitter fast i geoden.

Smuss som ikke løsnet i løpet av den første rengjøringsrunden, kommer lettere av etter at geoden er gjennomvåt

Rengjør Geodes Trinn 4
Rengjør Geodes Trinn 4

Trinn 4. Kom deg inn i eventuelle sprekker

Geoder har mange sprekker og sprekker. Når du rengjør geoden, må du komme inn i disse sprekkene for å fjerne smuss. Prøv å være veldig grundig og inspiser eventuelle sprekker nøye for å holde igjen rusk.

Metode 2 av 3: Fjerne jern med treblekemiddel

Rengjør Geodes Trinn 5
Rengjør Geodes Trinn 5

Trinn 1. Skyll geodene dine

Hvis jernrester sitter fast på geoden din, må du suge den i treblekemiddel for å rengjøre den. For å starte, gi geoden en lett skylling under kranen for å fjerne smuss eller rusk.

Rengjør Geodes Trinn 6
Rengjør Geodes Trinn 6

Trinn 2. Ta på deg hansker og googler

Treblekemiddel kan være svært skadelig for hender og øyne. Sikkerhetsregler er viktige hvis du arbeider med treblekemiddel, så kast på deg et par hansker og vernebriller før du håndterer blekemidlet.

Rengjør Geodes Trinn 7
Rengjør Geodes Trinn 7

Trinn 3. Bland en rengjøringsløsning

Vanligvis bør du blande en åttende kopp blekemiddel i fem liter vann for å suge en geode. Sørg imidlertid for å lese etiketten på blekemidlet du kjøpte. Noen blekemidler må kanskje fortynnes mer enn andre.

Rengjør Geodes Trinn 8
Rengjør Geodes Trinn 8

Trinn 4. Bløtlegg geoden i treblekemiddel i noen timer

Senk geoden helt ned i treblekemiddelblandingen. La det trekke i omtrent to til tre timer før du sjekker det. Hvis jernet er borte, kan du fjerne geoden på dette tidspunktet.

Rengjør Geodes Trinn 9
Rengjør Geodes Trinn 9

Trinn 5. Fortsett å suge geoden til den er ren

Hvis det fortsatt er jern på geoden, sjekk det igjen om en halvtime. Vær årvåken med å sjekke geoden ofte til jernet er fjernet. Å la geoden henge i trebleket for lenge kan skade geoden.

Rengjør Geodes Trinn 10
Rengjør Geodes Trinn 10

Trinn 6. Vask geoden med varmt vann

Etter at jernet er fjernet, ta geoden ut av blekemiddelløsningen. Vask av blekemidlet ved å kjøre geoden under varmt vann.

Sørg for å bruke hansker når du fjerner geoden fra blekemidlet

Metode 3 av 3: Polering av geoder

Rengjør Geodes Trinn 11
Rengjør Geodes Trinn 11

Trinn 1. Sandgeodene dine

Bruk grovt sandpapir fuktet litt med vann. Gni dette over geoden for å slipe ut grove flekker. Fortsett å slipe geoden til den er så jevn som du vil.

Vær forsiktig først og øk trykket mens du pusser. Noen geoder er mykere enn andre, og du vil unngå skade så mye som mulig

Rengjør Geodes Trinn 12
Rengjør Geodes Trinn 12

Trinn 2. Ta på deg vernebriller

Små biter av stein kan fly av geoden din mens du polerer den. Ta på deg et par beskyttelsesbriller før du begynner å polere.

Rengjør Geodes Trinn 13
Rengjør Geodes Trinn 13

Trinn 3. Poler steinene dine

Bruk et tyngre stoff som denim for å legge et kommersielt etterbehandlingspolish til din geode. Gni ned geoden forsiktig til den er så blank som du vil.

Du kan kjøpe kommersiell etterbehandling for edelstener på nettet eller i noen maskinvarebutikker

Anbefalt: