Hvordan finne geoder: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan finne geoder: 13 trinn (med bilder)
Hvordan finne geoder: 13 trinn (med bilder)
Anonim

Geoder kan se ut som ikke -spennende bergarter på overflaten, men å jakte dem er verdt det når du deler en for å se den magiske skjermen som er inne. Enten du skal på fottur eller tilbringe en dag ved elven med familien din, er geodejakt en aktivitet for alle aldre. Ved å undersøke innsamlingssteder i nærheten, utforske kalksteinsområder og elveleier eller ringe statens velkomstsenter for informasjon, vil du være et skritt nærmere å åpne disse geodene for å se hva de har inne.

Trinn

Del 1 av 3: Finne et nettsted

Finn Geodes Trinn 1
Finn Geodes Trinn 1

Trinn 1. Besøk et sted der det ofte finnes geoder

Det er mange steder hvor geoder er mer vanlig, for eksempel elveleier, kalksteinsområder eller vulkanske askebed i ørkener. Utforsk disse naturlige stedene for en bedre sjanse til å finne en geode.

  • Kalkstein finnes vanligvis i varme, grunne vannområder og er vanligvis en nyanse av brunbrun eller blågrå. Vulkaniske askesenger dannes fra utbruddet av en vulkan.
  • California, Utah, Nevada, Iowa og Arizona er alle kjent for sine geoder, men du kan også finne geoder i de fleste andre stater.
  • Uruguay, Brasil og Mexico er også kjent for å ha geoder, og Madagaskar har en bestemt type som kalles celestittgeoden.
Finn Geodes Trinn 2
Finn Geodes Trinn 2

Trinn 2. Ring eller besøk statens eller byens velkomstsenter for informasjon

Statens velkomstsenter bør vite om stein- og mineralområder i området, så ring, send e -post eller besøk dem personlig for å finne ut mer informasjon. De kan til og med gi deg nyttige kart eller guider for å hjelpe deg med søket ditt.

Finn Geodes Trinn 3
Finn Geodes Trinn 3

Trinn 3. Gå på en geodefelttur med en perle og mineralklubb

Perle- og mineralklubber pleier å gå på ekskursjoner regelmessig gjennom året for å jakte på geoder på forskjellige steder. Hvis du blir med, kan du gå på ekskursjoner, delta på møter og møte en haug med mennesker som også er interessert i perler og mineraler.

  • Det er hundrevis av perle- og mineralklubber, for eksempel Four Corners Gem and Mineral Club, San Francisco Gem and Mineral Society og Tucson Gem and Mineral Society.
  • Gå på nettet for å finne en perle og mineralklubb i nærheten av deg. Deres nettsted vil ha all informasjonen som trengs for å bli med.
Finn Geodes Trinn 4
Finn Geodes Trinn 4

Trinn 4. Ta en privat geode -tur

Mange stater har utpekte mineraloppsamlingssteder du kan besøke. På disse stedene blir du ledet av en reiseleder til innsamlingsstedet og kan deretter oppdage og grave etter steiner med veiledning. Gå online for å finne en privat geode -tur i nærheten av deg.

Mange av disse nettstedene koster penger og krever en bøtte og riktige klær - for eksempel støvler, hansker eller til og med briller - så ring på forhånd eller sjekk på nettet for å finne ut detaljene om det spesifikke innsamlingsstedet

Del 2 av 3: Gjenkjenning av geoder

Finn Geodes Trinn 5
Finn Geodes Trinn 5

Trinn 1. Se etter steiner med en humpete tekstur

Når du søker, vil du se etter klumpete steiner. Geoder har mange støt og tekstur til seg, så hold deg unna alle steiner med en veldig glatt overflate.

Geoder har en tendens til å ligne blomkål i tekstur

Finn Geodes Trinn 6
Finn Geodes Trinn 6

Trinn 2. Søk etter steiner som er runde eller eggformede

Selv om de kanskje ikke er helt runde, har geoder en tendens til å være runde eller ovale. De skal ikke ha noen super skarpe eller kantete kanter.

Finn Geodes Trinn 7
Finn Geodes Trinn 7

Trinn 3. Kontroller bergets vekt

Se og se om steinen din kan være hul, enten ved å plukke opp en annen stein og sammenligne vektene, eller ved å riste steinen forsiktig for å se om noe (som krystaller) skrangler rundt. Geoder har en tendens til å være lettere enn de fleste andre bergarter fordi sentrum noen ganger er hul.

Geoder kan variere i størrelse fra størrelsen på en ert til en basketball, og muligens enda større

Finn Geodes Trinn 8
Finn Geodes Trinn 8

Trinn 4. Vær forberedt på å grave litt

Selv om det definitivt er mulig å finne geoder som bare sitter på bakken, kan noen av dem ligge under smusslag eller andre bergarter. Vær forberedt på å grave litt for å avdekke geodene dine, og ikke bli skuffet hvis du ikke umiddelbart ser dem på et bestemt geodeområde.

  • Hvis du leter etter et askebed, et kalksteinområde eller spesielt et elveløp, kan du bruke en spade til å skrape sedimentet lett rundt. Vannet kan ha fått sediment til å dekke geodene, eller de kan være skjult under asken.
  • Hvis du er på et geodesamlingssted eller på en ekskursjon med en perle og mineralklubb, ta med en spade. Guiden din kan kanskje peke ut steder hvor du kan grave litt for å finne flere geoder.

Del 3 av 3: Åpne din Geode

Finn Geodes Trinn 9
Finn Geodes Trinn 9

Trinn 1. Bruk en hammer og meisel for å åpne geoden på stedet

Dette er den mest populære måten å åpne en geode på grunn av brukervennligheten og bekvemmeligheten. Plasser meiselen din midt på steinen og bruk hammeren lett til å lage små fordypninger rundt omkretsen av fjellet. Fortsett meisling i en sirkel rundt fjellet til du ser en sprekk, og følg sprekken med meiselen og hammeren til den sprekker.

Finn Geodes Trinn 10
Finn Geodes Trinn 10

Trinn 2. Legg geoden din i en sokk før du hamrer den for å unngå rot

Hvis du har en liten geode og ikke bryr deg om en ren pause, legger du geoden i en sokk og hammer bort på den. Denne metoden er flott for barn og holder geodebitene fra å fly overalt.

Finn Geodes Trinn 11
Finn Geodes Trinn 11

Trinn 3. Bruk en tyngre stein for å åpne geoden din på stedet

Hvis du ikke har noen verktøy, kan du bruke en annen stein for å åpne geoden din. Knus din geode med en tyngre stein, vær forsiktig så du ikke gjør det for hardt, ellers kan din geode splintre i mange små biter.

Finn Geodes Trinn 12
Finn Geodes Trinn 12

Trinn 4. Bruk en sag eller rørskjærer når du har kommet hjem

Hvis du vil ha et veldig rent kutt, kan du sage geoden din i to med en sag eller rørkutter. Dette er vanligvis dyrere verktøy, og du vil ikke kunne bruke dem i feltet.

Rørskjærere har en kjede som du kan vikle rundt geoden for å holde den på plass mens du jobber

Finn Geodes Trinn 13
Finn Geodes Trinn 13

Trinn 5. Ta din geode til en profesjonell for et rent kutt

Hvis du tar geoden din til en liten steinbutikk eller lignende profesjonell, kan de åpne geoden din med et jevnt snitt. De fleste ganger vil de kreve et lite gebyr.

Tips

  • Hvis du ikke kan reise til et geode -område i nærheten, kan du alltid kjøpe et sett på nettet som lar deg åpne din helt egen geode.
  • Når du går til en naturlig skog, park eller et annet lignende utendørs sted, må du ringe på forhånd eller se på nettet for å sikre at geodesamling er tillatt. Du vil ikke fjerne bergarter fra et bevart område.
  • Det er nettsteder på nettet som viser alle innsamlingssteder for stein og mineral, samt alle geode- eller rockeklubber i ditt område.

Anbefalt: