3 måter å velge broderifloss

Innholdsfortegnelse:

3 måter å velge broderifloss
3 måter å velge broderifloss
Anonim

Med alle de forskjellige broderitrådene (tråden) som er tilgjengelige, kan det være overveldende å velge tanntråd for prosjektet ditt. Men hvis du tar deg tid til å vurdere prosjektet ditt, kan du drastisk begrense valgene dine. Det er også viktig å vurdere hvilken type brodering du gjør: håndbroderi eller maskinbroderi. Begge metodene har spesielle typer broderifloss å velge mellom.

Trinn

Metode 1 av 3: Vurder prosjektet ditt

Velg Broderi Floss Trinn 1
Velg Broderi Floss Trinn 1

Trinn 1. Sjekk designet for anbefalinger

Hvis du arbeider ut fra et design, må du sjekke designet for anbefalinger av broderi. Dette kan ta gjetningene ut av å velge og brodere floss merke, farge og type.

Ta med deg designguiden til håndverksbutikken som referanse, eller lag en liste over elementene du trenger før du drar

Velg Broderi Floss Trinn 2
Velg Broderi Floss Trinn 2

Trinn 2. Identifiser fargene du trenger

Prosjektet ditt krever kanskje bare en farge, eller du trenger kanskje flere farger. Broderitann kommer i et bredt spekter av farger, så du vil ha mange alternativer å velge mellom.

For å gjøre det lettere å velge når du kommer til håndverksbutikken, lag en liste over fargene du trenger før du drar

Velg Broderi Floss Trinn 3
Velg Broderi Floss Trinn 3

Trinn 3. Legg merke til eventuelle spesielle teksturbehov

Å legge tekstur til prosjektene dine er valgfritt, men det kan være en fin touch. Tenk på broderiprosjektet ditt for å avgjøre om bruk av en spesiell tråd kan bidra til å gi prosjektet ønsket tekstur.

For eksempel, hvis du skal brodere et landskap for hånd, kan bruk av ulltråd for gresset gi tekstur

Velg Broderi Floss Trinn 4
Velg Broderi Floss Trinn 4

Trinn 4. Vurder merkevaren

Å bruke et velkjent merkenavn vil bidra til å sikre at du får en kvalitetstråd, og det vil også bidra til å redusere sjansen for at du kjøper gammel tråd som har ligget på hyllen lenge. Noen tråder i merkenavnet du bør se etter inkluderer:

  • Frakker & Clark
  • Madeira
  • DMC
  • Anker
  • Cosmo
  • Presencia
  • Janome
Velg Embroidery Floss Trinn 5
Velg Embroidery Floss Trinn 5

Trinn 5. Unngå å bruke sytråd, røverkjøp eller gammel tråd

Det kan være fristende å plukke opp tråden som selges i søppelkasser i dollarbutikker eller på klareringshyller, men du bør unngå å kjøpe denne typen tråder. Hvis tråden er billig eller gammel, er det mer sannsynlig at den blir makulert eller ødelagt mens du bruker den.

Kjøp tråd som ser ut som den er i god stand, og unngå gamle tråder

Metode 2 av 3: Velge broderifloss for håndsøm

Velg Broderi Floss Trinn 6
Velg Broderi Floss Trinn 6

Trinn 1. Start med strandet bomull

Strandet bomull er standard trådtype for håndbroderi. Den består av flere tråder, som du kan dele fra hverandre og bruke mellom en og seks av trådene samtidig. Å bruke en tråd vil skape en delikat effekt, mens bruk av flere tråder vil resultere i et tykkere, strukturert utseende.

Hvis du er ny innen broderi, kan det være lurt å starte med denne typen tanntråd

Velg Broderi Floss Trinn 7
Velg Broderi Floss Trinn 7

Trinn 2. Bruk perle bomull

Perle bomull består av to tråder som er vridd sammen og ikke kan skilles. Denne flossen skaper et mer strukturert utseende enn strandet bomull. Den kommer i flere forskjellige størrelser avhengig av hvor tykk du vil ha den.

Denne tråden kan også virke litt blankere enn strandet bomull, så det er et godt alternativ hvis du vil legge til litt glans

Velg Broderi Floss Trinn 8
Velg Broderi Floss Trinn 8

Trinn 3. Prøv bomullstråd eller bruk en bredere

Disse typer bomullstråd er rettere og jevnere enn strandet eller perle bomullstråd. Begge er gode valg for fine detaljer.

  • Cotton floche består av fire tråder som du ikke kan trekke fra hverandre. Det er flott å legge til fine detaljer i prosjektet ditt.
  • Coton a broder (fransk for "broderi -bomull) ligner mye på bomullsfløte, men i stedet for fire tråder har coton en bredere fem tråder. Det er flott for å lage små design og fine detaljer.
Velg Broderi Floss Trinn 9
Velg Broderi Floss Trinn 9

Trinn 4. Velg silke hvis du vil ha en høy glans

Silke er det naturlige valget hvis du vil at håndbroderiet ditt skal se skinnende og luksuriøst ut. Silketråd kommer i mange forskjellige farger, som til og med kan virke mer levende enn bomullstråd i de samme fargene. Du kan også få silketråd i flere størrelser som passer til prosjektets behov.

Velg Broderi Floss Trinn 10
Velg Broderi Floss Trinn 10

Trinn 5. Bruk ulltråd for en hårete eller uklar effekt

Ulltråd er også et flott alternativ for håndbroderi. Du kan ikke saksøke ulltråd med en maskin fordi den er for grov, men den fungerer godt for håndbroderi, og du kan bruke den til å få planter, dyr og andre ting i designet til å se hårete eller uklare ut.

For eksempel, hvis du opprettet en kanin, kan du bruke kaninen til å virke furry når du bruker en lysebrun eller hvit ulltråd

Metode 3 av 3: Velge broderifloss for maskinsøm

Velg Broderi Floss Trinn 11
Velg Broderi Floss Trinn 11

Trinn 1. Velg rayontråd for høy ytelse

Rayon-tråden er et godt valg for maskinbroderi fordi den er sterk, har en fin glans, og du kan bruke den med høyhastighets søm. Det kan være lurt å bruke denne tråden hvis du er ny innen maskinbroderi og/eller ønsker en høyytelses tråd for prosjektet ditt.

Velg Broderi Floss Trinn 12
Velg Broderi Floss Trinn 12

Trinn 2. Velg polyester hvis du planlegger å vaske det broderte plagget ofte

Polyester er mye som rayontråd i måten det ser ut og fungerer på. Imidlertid holder polyestertråd seg best mot hyppig vask og selv når du bruker blekemiddel. Polyester er også mindre sannsynlig å bryte mens du syr med den enn rayontråd.

Velg Broderi Floss Trinn 13
Velg Broderi Floss Trinn 13

Trinn 3. Gå med bomullstråd hvis du vil ha en mykere glans

Bomull er også et alternativ for maskinbroderi. Det er ikke så skinnende som rayon eller polyester, men det fungerer godt og har en lys glans. Bomullstråd er også tilgjengelig i en ultrafin 100 vekt. Imidlertid vil en slik fin tråd være tilbøyelig til å bryte, så det er best å velge 30 eller 40 vekttråd.

Velg Embroidery Floss Trinn 14
Velg Embroidery Floss Trinn 14

Trinn 4. Bruk silketråd hvis du vil ha et skinnende, luksuriøst utseende

Du kan også få silketråd til maskinbroderi, noe som vil gi prosjektet en høy glans og det vil også føles fint og glatt. Silketråd fungerer også godt for maskinbroderi. Velg en 30 til 50 vekttråd for best resultat.

Velg Embroidery Floss Trinn 15
Velg Embroidery Floss Trinn 15

Trinn 5. Prøv metalltråder og mylar -tråder for et reflekterende utseende

Hvis du vil at prosjektet ditt skal se ut som sølv, gull eller bronse, kan det være det beste valget å velge en metallisk eller mylar tråd. For eksempel kan du brodere en gullstjerne på et plagg som en aksent, eller bruke metalltråd for å brodere noens navn eller initialer.

Husk imidlertid at metalliske og mylar -tråder kan være vanskelige å jobbe med. Du må justere maskinens spenning og gå med lavere hastighet mens du arbeider med disse trådene

Velg Broderi Floss Trinn 16
Velg Broderi Floss Trinn 16

Trinn 6. Sjekk spesialeffekter tråder

Det er også spesialeffekttråder å velge mellom. Broderitann kommer i neonfarger, glød i mørket og til og med fargeendrende tråder som endres i sollyset. Hvis du vil legge til et interessant preg på prosjektet ditt, kan du vurdere å bruke en av disse trådene.

Anbefalt: