4 måter å rengjøre fliser i porselen

Innholdsfortegnelse:

4 måter å rengjøre fliser i porselen
4 måter å rengjøre fliser i porselen
Anonim

Hold porselen fliser skinnende rent er ikke vanskelig, men det kan bli vanskelig når flisen er beiset eller ikke har blitt beskyttet eller forseglet eiendom. Heldigvis er det flere rengjøringsmuligheter til rådighet for å rengjøre porselenflisene. Du kan ha polerte eller glasserte porselenfliser, upolerte eller uglaserte porselenfliser, eller teksturerte porselenfliser. Du må bruke forskjellige tilnærminger avhengig av flisetypen du rengjør. Med litt tålmodighet og disiplin kan du sørge for at flisene dine er rene og flekkfrie.

Trinn

Metode 1 av 4: Rengjøring av polerte/glaserte porselenfliser

Rengjør porselenfliser Trinn 1
Rengjør porselenfliser Trinn 1

Trinn 1. Feie gulvet med en støvmopp

Start med å feie gulvet for å fjerne støv på porselenflisene. Du kan bruke en tørr støvmopp eller et vakuum. Du kan også bruke en mikrofibermopp, da den vil være skånsom mot flisene. Kostene med halm- eller plastbørster blir for harde på gulvet og kan skrape flisene.

Sørg for å feie i hjørnene og mellom flisene. Du vil prøve å fjerne så mye overflatestøv på flisene du kan før du går videre til mer intensiv rengjøring

Rengjør porselenfliser Trinn 2
Rengjør porselenfliser Trinn 2

Trinn 2. Bruk en myk nylonbørste til å fjerne smuss

Du kan bruke en nylon rengjøringsbørste eller en gammel tannbørste for å fjerne smuss eller mørke flekker på gulvet.

  • Fukt gulvet med varmt vann og bruk børsten for å fjerne overflatesmuss. Skrub flisen i en sirkulær bevegelse, og pass på at flisen er fuktig når du skrubber den.
  • Ikke skrubb tørre fliser, da dette kan skrape flisen.
Rengjør porselenfliser Trinn 3
Rengjør porselenfliser Trinn 3

Trinn 3. Påfør en rengjøringsløsning for flekker

Hvis du merker flekker på de polerte eller glasserte porselenflisene, bør du bruke en rengjøringsløsning med en mopp. Du kan bruke en hjemmeløsning av hvit eddik og vann eller en profesjonell rengjøringsløsning.

  • Lag en hjemmeløsning ved å kombinere ¼ kopp hvit eddik med to liter varmt vann. Mopp gulvet og la det sitte i fem til ti minutter. Mopp deretter gulvet igjen og skyll løsningen. Eddiken hjelper til med å desinfisere, deodorisere og rengjøre flisene.
  • For et profesjonelt alternativ, bruk en rengjøringsløsning fra din lokale maskinvare i hjemmet eller rengjøringsutstyret. Du bør sørge for at løsningen er trygg for bruk på glasert eller polert flis før du bruker den. Det kan være lurt å gjøre en flekkprøve ved å bruke en liten mengde av løsningen på gulvet for å sikre at det ikke skader gulvet.
  • Hvis det er kaffeflekker på flisene, kan du bruke natron til å fjerne dem. Påfør et dryss natron på flekken og fukt den deretter med en ren klut. Skrub forsiktig området til flekken er fjernet.
Rengjør porselenfliser Trinn 4
Rengjør porselenfliser Trinn 4

Trinn 4. Mopp gulvet

Fullfør rengjøringen ved å tørke flisene med et gulvrens. Du bør bruke en mild rengjøringsløsning som er trygg å bruke på glaserte eller polerte porselenfliser.

Sørg for at du tørker gulvet en gang til med varmt vann før rengjøringsmiddelet tørker på flisene. Dette vil sikre at rengjøringsmidlet ikke flekker eller skader flisene

Rengjør porselenfliser Trinn 5
Rengjør porselenfliser Trinn 5

Trinn 5. Tørk og poler gulvet

Tørk gulvet helt med en mikrofiberklut eller et rent håndkle. Sørg for at det ikke er noen vannflekker eller vannpytter igjen på flisene.

  • Du kan også åpne et vindu eller sette opp en vifte for å tørke gulvet. Plasser vifter i rommet og åpne vinduer for å sikre tilstrekkelig luftstrøm gjennom rommet.
  • Når gulvet er tørt, kan du polere det til en glans med et stykke osteklut. Gni ostekluten over flisene i sirkulære bevegelser for å polere dem.

Metode 2 av 4: Rengjøring av upolerte/uglaserte porselenfliser

Rengjør porselenfliser Trinn 6
Rengjør porselenfliser Trinn 6

Trinn 1. Bruk en tørr støvmopp for å feie gulvet

Start med å fjerne smuss og støv på overflaten av gulvet. Du bør bruke en tørr støvmopp i stedet for en kost, da kosten kan skrape flisene.

Sørg for at du bruker støvmoppen i alle hjørner av rommet og mellom flisene. Hvis du fjerner smuss og støv fra overflaten, blir det lettere å rengjøre flisene

Rengjør porselenfliser Trinn 7
Rengjør porselenfliser Trinn 7

Trinn 2. Mopp gulvet med en mild rengjøringsløsning

Du bør deretter bruke en mild rengjøringsløsning på gulvet for å bli kvitt flekker og smuss. Du kan bruke et kommersielt rengjøringsmiddel eller lage din egen løsning med vann og eddik.

  • Kombiner ¼ kopp hvit eddik med to liter varmt vann for å lage en rengjøringsløsning for hjemmet. Mopp gulvet og la det sitte i fem til ti minutter. Eddiken hjelper til med å desinfisere, deodorisere og rengjøre flisene.
  • Du kan lete etter kommersiell rengjøringsmiddel i din lokale jernvarehandel eller i rengjøringsgangen. Sørg for at rengjøringsmidlet er laget for bruk på upolerte eller uglaserte porselenfliser.
Rengjør porselenfliser Trinn 8
Rengjør porselenfliser Trinn 8

Trinn 3. Skrubbe og skyll gulvet

Når du har påført rensemiddelet, bør du la det sitte på gulvet i omtrent 10 minutter. Bruk deretter en myk børste til å skrubbe på eventuelle flekker. Skrubbe i sirkulære bevegelser på flekkene til de er fjernet.

Du bør tørke bort eventuell gjenværende rengjøringsløsning på gulvet og deretter skylle den godt med varmt vann. Ikke la rensemiddelet sitte på flisene etter 10 minutter, da det kan skade flisen

Rengjør porselenfliser Trinn 9
Rengjør porselenfliser Trinn 9

Trinn 4. Tørk gulvet godt

Tørk gulvet med et rent håndkle. Sørg for at du tørker den grundig, uten at det finnes vannflekker eller vannpytter på gulvet.

Du kan også åpne vinduer i rommet og bruke en vifte til å tørke gulvet

Metode 3 av 4: Rengjøring av teksturerte porselenfliser

Rengjør porselenfliser Trinn 10
Rengjør porselenfliser Trinn 10

Trinn 1. Start med å feie gulvet med en myk børste

Sveip de teksturerte porselenflisene i to retninger. Dette vil bedre fjerne smuss eller rusk i flisens tekstur.

Start med å pusse i flisens retning eller tekstur. Sveip deretter diagonalt over flisen for å fjerne smuss eller rusk

Rengjør porselenfliser Trinn 11
Rengjør porselenfliser Trinn 11

Trinn 2. Mopp gulvet med en mild rengjøringsløsning

Når gulvet er feid, kan du mette det ved å tørke gulvet med en mild rengjøringsløsning. Kombiner rengjøringsoppløsningen med varmt vann. Mopp gulvet og la rengjøringsløsningen sitte på gulvet i fem til ti minutter.

Teksturert porselen krever mer vedlikehold enn andre typer porselen, og du må rengjøre det oftere for at det skal se bra ut. For å opprettholde de teksturerte flisene, bør du prøve å moppe og skrubbe gulvet daglig, spesielt hvis det går kontinuerlig hele dagen

Rengjør porselenfliser Trinn 12
Rengjør porselenfliser Trinn 12

Trinn 3. Skrubbe gulvet med en myk nylonbørste

Når rengjøringsløsningen har ligget på gulvet i ti minutter, kan du bruke en myk nylonbørste til å skrubbe på mørke flekker eller flekker på gulvet. Du kan også bruke en gammel tannbørste til å skrubbe gulvet.

Bruk den samme toretningsmetoden som du brukte for å feie gulvet. Start med å skrubbe gulvet i henhold til retningen på den teksturerte flisen. Skru deretter i motsatt retning av teksturen på flisen

Rengjør porselenfliser Trinn 13
Rengjør porselenfliser Trinn 13

Trinn 4. Skyll gulvet med rent vann

Ikke la rengjøringsoppløsningen sitte på gulvet og tørke, da det kan skade gulvet. Sørg for å skylle av rengjøringsoppløsningen med rent, klart vann.

  • Du kan deretter tørke gulvet med en ren mikrofiberklut. Sjekk at det ikke er vannflekker eller sølepytter på gulvet.
  • Du kan også åpne vinduer i rommet og slå på en vifte for å tørke gulvet raskere.

Metode 4 av 4: Holde porselenflisene rene

Rengjør porselenfliser Trinn 14
Rengjør porselenfliser Trinn 14

Trinn 1. Feie eller støvsug flisene minst to ganger i uken

Vedlikehold porselenflisene dine ved å venne deg til å feie flisene minst to ganger i uken. Bruk en tørr støvmopp eller en kost med myke nylonbørster.

  • Bruk aldri børster med harde børster eller en kost med stive børster, da dette kan skade flisen.
  • Du kan også støvsuge flisene to ganger i uken for å fjerne smuss eller rusk. Bruk en fleksibel støvsuger med flere overflater for å suge opp overflødig smuss. Sørg for å støvsuge i hjørner og områder der flisene berører veggen. Disse mellomrommene blir ofte glemt, noe som fører til oppbygging av overflødig skitt.
Rengjør porselenfliser Trinn 15
Rengjør porselenfliser Trinn 15

Trinn 2. Rydd opp søl med en gang

Hvis det er søl på porselenflisen, bør du tørke dem med en gang. Bruk en mikrofiberklut til å rense opp søl med varmt vann. Du kan også bruke en vann- og eddikløsning for å rydde opp store utslipp på flisen.

Bruk aldri stålull på flisene for å rydde opp søl eller fjerne flekker. Stålullen kan forårsake rustflekker i fugemassen mellom flisene

Rengjør porselenfliser Trinn 16
Rengjør porselenfliser Trinn 16

Trinn 3. Ikke bruk blekemiddel eller ammoniakk på flisene

Pass på at du ikke bruker rengjøringsmidler som inneholder blekemiddel eller ammoniakk på flisene, da dette kan flekke fugemassen og skade fargen på porselenflisene. Du bør også unngå rengjøringsmidler som inneholder fargestoffer eller fargestoffer, da dette kan beise flisene.

Hold deg unna oljebaserte voksrensere og vaskemidler, da disse også kan skade porselenflisene dine

Rengjør porselenfliser Trinn 17
Rengjør porselenfliser Trinn 17

Trinn 4. Bruk tepper og gulvmatter

Du kan beskytte flisegulvene i porselen ved å legge ned gulvmatter og tepper. Tepper og gulvmatter er også gode for å holde smuss og rusk fra gulvet.

  • Du bør også sørge for at det er filtputer på bunnen av bena på alle møbler. Dette vil sikre at møblene ikke riper eller skader porselenflisene.
  • Gjør det til en vane å bruke coasters på alle porselenfliser som beskytter overflaten mot vannringer på grunn av glass som svetter vann.

Anbefalt: