Hvordan farge skinnmøbler: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan farge skinnmøbler: 11 trinn (med bilder)
Hvordan farge skinnmøbler: 11 trinn (med bilder)
Anonim

Skinnmøbler er mer enn bare et stykke i hjemmet ditt; det er en investering. Godt laget skinnmøbler kan vare livet ut. Levetiden overstiger ofte stabiliteten til fargen! Fading og fargetap skjer over tid fra bruk, fra solen og til og med fra oljene fra mennesker. Kanskje lærmøblene dine har hatt mange års glede og viser nå sin alder, eller kanskje du nylig har kjøpt skinnmøbler på en bruktbutikk eller garasjesalg, og det har noen slag eller falming? Uansett, følg disse enkle trinnene, og du vil snart kunne farge dine egne skinnmøbler!

Trinn

Dye skinnmøbler trinn 1
Dye skinnmøbler trinn 1

Trinn 1. Bestem ønsket farge på skinnmøblene dine

Enten du vil farge den originale fargen på nytt, eller kanskje endre fargen til en annen fargetone, er valget ditt. Det er mange flotte kilder for fargestoffer i lærmøbler, bare husk å bruke en profesjonell og anerkjent kilde, og ikke et produkt "Som sett på TV".

Dye skinnmøbler Trinn 2
Dye skinnmøbler Trinn 2

Trinn 2. Velg fargestoff av høy kvalitet

Unngå maling, som mange butikker kan tilby. Du kan velge fargen din fra fargeprøver eller fargekart tilgjengelig fra ekte profesjonelle leverandører og leverandører, sjekk med lærreparasjons- og restaureringsfagfolk eller skinnmøbelbedrifter for å finne fargestoff av høy kvalitet.

Dye skinnmøbler Trinn 3
Dye skinnmøbler Trinn 3

Trinn 3. Ta skinnmøbler til en garasje, kjeller eller arbeidsplass

Du trenger godt lys, god ventilasjon og nok plass til å bevege deg fritt rundt møblene.

Dye skinnmøbler trinn 4
Dye skinnmøbler trinn 4

Trinn 4. Legg ned dråpekluter, plastark eller malers presenninger

Dette er for å beskytte gulv, vegger eller gjenstander i nærheten som du ikke vil at fargestoff skal komme på.

Hvis det er områder du ikke vil ha farget på skinnmøblene, for eksempel et tilbakelent håndtak, trykknapper eller dekorative hakker osv., Må du dekke dem med maskeringstape og/eller tørkepapir for å forhindre oversprøyting

Dye skinnmøbler Trinn 5
Dye skinnmøbler Trinn 5

Trinn 5. Rengjør sofaen

Bruk en meget fortynnet oppvaskmiddel og vannblanding grundig for å fjerne smuss, fett og skitt fra skinnets porer. Bruk ca 5 dråper oppvaskmiddel i en flaske med vann, rist, hell på en fille eller tørkepapir og skrubb læret forsiktig.

Dye skinnmøbler trinn 6
Dye skinnmøbler trinn 6

Trinn 6. Forbered læret for fargestoffet

Bruk skinnpreparat som du kan få fra en distributør av læremøbler. Tåke en svamp eller tørkepapir og tørk av skinnet, massere prepen på overflaten, men ikke spray direkte på læret fordi du ikke vil mette det. Prep fjerner den beskyttende silisiumtoppen på læret, og bruk av for mye kan skade læret.

Du kan bruke andre produkter, for eksempel aceton, men disse er ekstremt erosive og for mye kan faktisk føre til kjemisk forbrenning og svekke skinnet alvorlig

Dye skinnmøbler Trinn 07
Dye skinnmøbler Trinn 07

Trinn 7. Ta på deg hansker og begynn døeprosessen

Dye skinnmøbler Trinn 8
Dye skinnmøbler Trinn 8

Trinn 8. Rist fargestoffet grundig, og gni deretter på skinnemøblene med en ny svamp

Du kan også bruke fargestoff med et airbrush -verktøy. Mange synes denne applikasjonen har en jevnere og mykere finish. Når du påfører fargestoff, må du passe på at du ikke legger det på for tykke, tykkere områder kan resultere i drypp eller tykkelse som ikke vil helbrede helt og som senere kan skrelle bort hvis det ikke fester seg til skinnets overflate.

Dye skinnmøbler trinn 9
Dye skinnmøbler trinn 9

Trinn 9. Påfør fargestoff i en tynn, jevn strøk over hele skinnmøblene

Tørk deretter (herd) fargestoffet med en hårføner. Sørg for at alle områdene er herdet grundig før du påfører flere lag med fargestoff. Hvis du er usikker på om fargestoffet er herdet, kan du vente en eller to timer før du påfører neste strøk.

Dye skinnmøbler trinn 10
Dye skinnmøbler trinn 10

Trinn 10. Svamp eller airbrush hele skinnoverflaten med fargestoff

Fortsett til du er fornøyd med den resulterende fargen, dens lysstyrke og jevnhet. Vanligvis er 2 til 4 applikasjoner med tynn lag alt som trengs for tilfredsstillende resultater.

Dye skinnmøbler Trinn 11
Dye skinnmøbler Trinn 11

Trinn 11. Påfør skinnmøbel toppstrøk etter at fargestoffet er ferdig og grundig herdet

Dette er for å beskytte læret så vel som fargestoffet. Sørg for at topplakken er helt tørr og herder i minst 3 dager før du bruker skinnmøblene!

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Vær ekstra sikker på at fargestoffet har tørket mellom applikasjonene. Hvis du er usikker, kan du kurere det litt mer med hårføner eller vente minst en ekstra time før neste påføring.
  • Se etter oversprøytning, for tykt fargestoff drypper og løper, og etterlater stygge merker på læret

Anbefalt: