3 måter å få fotoklienter

Innholdsfortegnelse:

3 måter å få fotoklienter
3 måter å få fotoklienter
Anonim

Når du har nådd målet ditt om å bli en profesjonell fotograf, er det på tide å gjøre litt reklame og få noen kunder. Bruk tiden din klokt på nettet ved å dyrke merkevaren din på sosiale medier og nettstedet ditt. Spred på samme måte merkevarebudskapet ditt lokalt og bli en synlig del av fellesskapet. Gi deretter hver klient en grunn til å komme tilbake-og anbefale deg til vennene sine!

Trinn

Metode 1 av 3: Administrere din online tilstedeværelse

Få fotoklienter Trinn 1
Få fotoklienter Trinn 1

Trinn 1. Legg ut hovedsakelig på den nåværende #1 sosiale medieplattformen for fotografering

Det er fristende å legge ut tonnevis med bilder på alle de store sosiale medieplattformene. Imidlertid tar denne scattershot -tilnærmingen mye tid og kan fortynne merkevarebudskapet ditt. I stedet holder du fingeren på den sosiale mediepulsen til fotoindustrien, både bredt og i ditt lokale område.

Facebook pleide å være den sosiale medieplattformen som ble valgt for profesjonelle fotografer, men (fra 2019) er Instagram nå den klare lederen. Gjør Instagram din nåværende prioritet, men vær klar til å gå videre til den neste store tingen i sosiale medier når den kommer

Få fotoklienter Trinn 2
Få fotoklienter Trinn 2

Trinn 2. Bruk sosiale medier til å lage en uformell online portefølje

Selv om du kan sprute ærlige bilder og selfies, bør minst 75% av bildene du legger ut på Instagram eller andre steder være fra dedikerte fotosessioner som støtter merkevaremeldingen din. Bruk sosiale medier som en forenklet portefølje for potensielle kunder ved å vise frem dine spesifikke ferdigheter og preferanser.

For eksempel kan det være din spesialitet å ta familiebilder på stranden. I dette tilfellet kan du rekruttere venner og familie til fotografering som fremhever dine ferdigheter på dette området

Få fotoklienter Trinn 3
Få fotoklienter Trinn 3

Trinn 3. Betal for målrettet reklame på sosiale medier

Hvis babybilder for eksempel er din spesialitet, gir ikke reklame til 16-åringer og 66-åringer mye økonomisk mening. Bruk i stedet funksjonene som er tilgjengelige på de (e) sosiale medieplattformen (e) du har valgt, for å lede annonseringen din til det mest sannsynlige klientellet ditt.

Du kan for eksempel betale for å annonsere på Instagram, og sørge for at annonsene dine blir levert til din mest sannsynlige kundebase

Få fotoklienter Trinn 4
Få fotoklienter Trinn 4

Trinn 4. Ansett en proff for å designe nettstedet ditt og maksimere SEO

Det er svært lite sannsynlig at du er ekspert på fotografering, nettsteddesign og søkemotoroptimalisering (SEO). Selv om det er fristende å prøve å spare penger og gjøre alt selv, lønner det seg nesten alltid å leie en nettstedsdesigner og holde seg til ditt sanne ekspertiseområde.

  • Nettstedet ditt må gjøre det riktige førsteinntrykket på potensielle kunder som havner der. Samarbeid tett med en proff for å sikre at hele nettstedet ditt er "på merke".
  • SEO av høy kvalitet sikrer at dine ideelle kunder finner nettstedet ditt nær toppen av søkeresultatene.
Få fotoklienter Trinn 5
Få fotoklienter Trinn 5

Trinn 5. Sørg for at du har et brukervennlig nettsted med kontakt- og prisinformasjon

Sammen med en elegant design og eksepsjonell SEO, sørg for at nettstedsdesigneren din gjør nettstedet ditt intuitivt og brukervennlig. Bedriftsnavnet og kontaktinformasjonen skal være fremtredende, og det skal være enkelt for kundene å komme i kontakt med deg. Tilbyr også en generell ide om priser for forskjellige typer fotosessioner.

  • For eksempel med et telefonnummer til en bedrift, kan du for eksempel legge til en fremtredende "Still et spørsmål" -boks som lar potensielle kunder kontakte deg via e -post.
  • Du trenger ikke å angi spesifikke priser, men det hjelper å liste opp et område som "Starter på $ 150" for en bestemt type økt.
Få fotoklienter Trinn 6
Få fotoklienter Trinn 6

Trinn 6. Legg til en profesjonell online portefølje på nettstedet ditt

Selv om din mindre formelle Instagram -portefølje (eller andre sosiale medier) kan nå et bredere publikum, bør nettstedsporteføljen din ha et fullt profesjonelt utseende. Arbeid med nettstedsdesigneren din for å sikre at porteføljen er lett tilgjengelig og viser noen av dine beste arbeider i en stil som passer til merkevarebudskapet ditt.

  • Denne porteføljen bør være 100% profesjonelle bilder som understreker dine ferdigheter, ekspertiseområder og fotograferingsstil.
  • Du bør også opprette en fysisk portefølje for å vise potensielle kunder som besøker studioet ditt. Det kan grovt kopiere nettstedsporteføljen din eller være en egen opprettelse.

Metode 2 av 3: Koble til lokale kunder

Få fotoklienter Trinn 7
Få fotoklienter Trinn 7

Trinn 1. Identifiser din ideelle klientbase i samfunnet

Det er fristende å tenke på din kundebase som "alle som vil ha bilder tatt", og absolutt bør du ikke automatisk avvise potensielle kunder bare fordi de ikke passer parametrene til din ideelle klient. Når det er sagt, bør du ta deg tid til å identifisere din mest sannsynlige kundebase, slik at du mer effektivt kan forme merkevaren din og markedsføringsplanen for å få kontakt med dem.

Hvis du utmerker deg med å ta bilder av idrettsutøvere og lag, er det fornuftig å utvikle en merkevare og markedsføringsstrategi som vil appellere til unge voksne og familier med barn. Det vil ikke gi så mye mening å legge ut flygeblad på lokale eldresentre

Få fotoklienter Trinn 8
Få fotoklienter Trinn 8

Trinn 2. Få eksperthjelp med merkevarebygging og markedsføringsmateriell

Som med din tilstedeværelse online, lønner det seg å bruke fagfolk til å designe merkevarebygging, logoer, markedsføringsmateriell og så videre. Når du har identifisert klientellet ditt, jobber du med eksperter for å sikre at alle aspekter av virksomheten din utfyller hverandre og appellerer til disse kundene.

Evaluer potensielle markedskonsulenter og grafiske designere for å finne eksperter som er i tråd med din visjon og mål

Få fotoklienter Trinn 9
Få fotoklienter Trinn 9

Trinn 3. Lag vegger i stedet for å legge ut visittkort

Du er fotograf, så bruk fotografiene dine til å trekke inn kunder! I stedet for å legge visittkortet ditt på oppslagstavlen på den lokale kaffebaren, kan du spørre eieren om du kan ta noen bilder av familien deres og legge ut en collage på veggen. Sørg for at virksomheten din er tydelig identifisert ved siden av bildene.

  • Hvis du gjør en god jobb, vil eieren av kaffebaren være ivrig etter å vise frem bildene og fortelle kundene om deg!
  • Hvis mengden av kaffebarer ikke er ditt primære klientell, kan du prøve skjønnhetssalongen, tannlegekontoret, blomsterbutikken og så videre.
Få fotoklienter Trinn 10
Få fotoklienter Trinn 10

Trinn 4. Frivillig ofte og vær aktiv i samfunnet ditt

Sørg for at folk i samfunnet har gode muligheter til å se deg og bli kjent med deg. Spons en bod på den årlige veldedighetsvandringen, eller enda bedre, tilby rabatterte bilder med julenissen eller påskeharen under samfunnsarrangementer knyttet til de relevante høytidene.

Gjør en ekstra innsats for å være synlig på arrangementer som trekker medlemmer av ditt ideelle klientell. Hvis du for eksempel er en bryllupsfotograf, må du sørge for at du er en stor tilstedeværelse på brudeshowet i samfunnet

Få fotoklienter Trinn 11
Få fotoklienter Trinn 11

Trinn 5. Nettverk med leverandører, arenaer og andre fotografer

Bygg et sterkt arbeidsforhold med enkeltpersoner og organisasjoner du har å gjøre med regelmessig. På den måten vil de lede potensielle kunder til deg. En bryllupsfotograf bør ha gode forhold til operatørene av alle de store bryllupssteder i området, for eksempel.

Bli vennlig med andre fotografer i ditt område også. Du kan sende kundene hverandres vei når du er fullbooket, eller når de virkelig passer bedre til en annen fotograf

Metode 3 av 3: Få gjentatte og henviste klienter

Få fotoklienter Trinn 12
Få fotoklienter Trinn 12

Trinn 1. Gi hver klient en enestående opplevelse

Mange fotograferingsbedrifter bygger på gjentagende kunder. Gå utover for å gi kundene dine en god opplevelse hver gang, slik at de kommer tilbake. Det er også mer sannsynlig at de henviser vennene sine til deg!

Det er mange variabler som du ikke kan kontrollere når du driver en liten bedrift, men kundeopplevelsen er noe du kontrollerer. Gi din beste innsats for å la hver kunde være fornøyd

Få fotoklienter Trinn 13
Få fotoklienter Trinn 13

Trinn 2. Få et rykte for å være dyktig i din spesialitet

Du bør gjøre en god jobb for hver klient, men gi 110% for klienter i ditt kompetanseområde. Hvis du er en bryllupsfotograf, gjør ditt beste for å bli kjent som den beste bryllupsfotografen i området.

Noen fotografer avslår jobber som ikke passer deres spesialitet for å opprettholde et rykte for å ha en spesiell ekspertise. Andre tar et bredere spekter av jobber mens de understreker sin spesialitet gjennom merkevarebygging og markedsføring

Få fotoklienter Trinn 14
Få fotoklienter Trinn 14

Trinn 3. Behold en klientdatabase for målrettet markedsføring

Gjør det til ditt mål å gi hver klient en "VIP" -opplevelse både under økten og etterpå. Ved å oppbevare tilgjengelige poster for kundene dine kan du sende dem målrettet markedsføringsmateriell og spesielle "insider" nyheter, tilbud og rabatter.

  • Ikke send dine eksisterende kunder en sperre med generiske annonser og rabatter. Behandle dem i stedet som de lojale kundene de er ved å sende dem materialer som føles personlig og eksklusive.
  • For eksempel kan kunder som har tatt feriekortbilder, få tilsendt et spesialtilbud for en fotosession i november påfølgende.
Få fotoklienter Trinn 15
Få fotoklienter Trinn 15

Trinn 4. Tilbyr henvisningsrabatter eller bonuser

Munn til munn er den beste typen reklame i fotograferingsbransjen, og det skader ikke å gi kundene dine litt ekstra motivasjon! Tilby dem en avtale på neste shoot hvis de for eksempel henviser en ny klient til deg.

Anbefalt: