3 måter å gi en hund ansvarlig i gave

Innholdsfortegnelse:

3 måter å gi en hund ansvarlig i gave
3 måter å gi en hund ansvarlig i gave
Anonim

Hunder kan være gode gaver, men det er viktig å gi en slik gave ansvarlig. Sørg for at personen du gir hunden til har tid, energi og ressurser tilgjengelig for å ta vare på den. Hjelp personen du gir hunden med å identifisere en rase som oppfyller deres personlige krav til det de vil ha i en hund. I stedet for å gi en hund til personen direkte, kan du gi ham et gavepakke med alt det de trenger for å ta vare på hunden de snart vil motta. Skaff hunden fra et anerkjent ly eller et humant samfunn.

Trinn

Metode 1 av 3: Utforske mulighetene for hundeeier

Ansvarlig gi en hund i gave Trinn 1
Ansvarlig gi en hund i gave Trinn 1

Trinn 1. Sørg for at personen du gir en hund til, vil ha en hund

Hunder er store forpliktelser, og å forplikte et slikt engasjement til noen uten deres forhåndsgodkjenning eller kunnskap kan føre til at mottakeren avviser gaven. Å bytte hender så mange ganger på så kort tid er stressende for hunden.

  • For å finne ut om personen du har tenkt å gi hunden til å ønske seg en hund, bare spør: "Vil du at jeg skal skaffe deg en hund?"
  • Noen ganger, selv om noen vil ha en hund, er det best hvis de ikke mottar en hund. For eksempel, hvis du er en forelder som vurderer å gi en hund til barnet ditt, bør du huske at det er du som tar vare på hunden mesteparten av livet på 10-15 år, ikke barnet ditt.
  • Vurder også om personen er fysisk og psykisk forberedt på å ha hund. Noen med helseproblemer eller fysisk funksjonshemming er kanskje ikke klare til å ta vare på en hund.
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 2
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 2

Trinn 2. Gi et adopsjonssett

I stedet for å velge et kjæledyr selv og gi det til noen, kan du lage en gave med hundeutstyr som en hundeseng, krage, bånd og hundebein. Dette vil varsle mottakeren om at du vil gi personen en hund i gave. Etter at de har mottatt dette hundeutstyret, kan du reise med dem til ditt lokale dyrehjem og gå videre med adopsjonsprosessen.

  • Dette vil gi personen du gir hunden til tid til å bestemme hva slags hund de vil ha.
  • Sammen med adopsjonssettet, gi et gavekort fra ditt lokale dyrehjem i et beløp nær den forventede kostnaden for hunden personen du gir til, vil ha. Du kan også velge å produsere ditt eget "Pet Promise Certificate" ved å bruke Petfinders online mal.
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 3
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 3

Trinn 3. Tenk på mottakerens livsstil

Personer med begrenset tid eller mobilitet er kanskje ikke passende omsorgspersoner for en hund. Hunder må gås, mates, slippes ut og lekes med regelmessig. Å lage en gave til en hund til noen som jobber 10 eller 12 timer daglig er uansvarlig med mindre den personen har noen hjemme for å delta i oppdrett og omsorg for hunden.

  • Sørg for at personen du gir hunden til å tenke nøye gjennom timeplanen, energinivået og livsstilen når du velger. Hunder kan ikke returneres hvis personen som mottok hunden senere bestemmer at hundeeierskap ikke er noe de er interessert i.
  • Ta også hensyn til om personen bor i et hus eller leier en leilighet. Hvis de leier en leilighet, kan utleieren ha strenge begrensninger for hvor stor hunden kan være eller hvilken rase den er. De kan også kreve ekstra husleiepenger hver måned og et ekstra depositum.
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 4
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 4

Trinn 4. Faktor i hundens behov

Valper trenger ofte mye oppmerksomhet og opplæring. Eldre hunder, derimot, er ofte allerede trente og mindre sprø enn yngre hunder. I tillegg trenger større hunder mer mat og vann enn mindre hunder. Tenk nøye over personligheten og behovene til hunden du gir en gave til, og match disse behovene til noen som kan dekke dem tilstrekkelig.

  • Skudd, sterilisering/kastrering og andre veterinærutgifter kan raskt øke. Sørg for at personen du gir hunden til, kan dekke disse og andre pågående behov.
  • Husk at det kan koste over $ 1 000 å eie en hund i løpet av det første leveåret, og over $ 600 dollar i året hvert år etter det. Sørg for at personen du gir hunden til kan håndtere dette økonomiske ansvaret.
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 5
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 5

Trinn 5. Vet hvilken hund mottakeren ønsker

Når personen har tenkt lenge og godt på behovene til ulike raser, så vel som sin egen livsstil, bør de ha en bedre ide om nøyaktig hvilken type hund de vil ha. Be dem bestemme seg for hvilken hunderase de vil ha, hvor gammel de ønsker at hunden skal være og hvilket kjønn de vil ha.

  • Hvis personen som vil motta hunden fortsatt er usikker på hvilken eller hvilken type hund de vil ha, kan du instruere dem om å gjøre noen undersøkelser. Informasjon om hundeeierskap kan fås via internett og bøker på det lokale biblioteket. Mottakeren bør undersøke rasespesifikke profiler som tilbyr informasjon om energinivåer og generelle personligheter hos forskjellige typer hunder.
  • Minn dem på at noen raser er kjent for helseproblemer og at andre trenger rutinemessig pleie. Få dem til å ta hensyn til veterinærkostnader og stellutgifter når de velger en rase.
Ansvarlig gi en hund i gave Trinn 6
Ansvarlig gi en hund i gave Trinn 6

Trinn 6. Vær realistisk når du gir en hund til et barn i gave

Vanligvis vil ikke barna være de viktigste vaktmestrene til en hund som ble mottatt i gave. Forbered deg på å bruke mye penger, energi og tid på en hund du kjøper i gave til et barn. Men i alle aldre bør barnet ditt forstå at en hund er et ansvar som de også må investere minst tid i.

Metode 2 av 3: Gi hunden

Ansvarlig gi en hund i gave Trinn 7
Ansvarlig gi en hund i gave Trinn 7

Trinn 1. Sørg for at hunden du gir i gave har alt den trenger

Forutsatt at du har gitt hundeutstyr til personen som til slutt vil motta hunden i gave, burde det ikke være nødvendig å kjøpe mange flere ting som forberedelse til hundens ankomst til det nye hjemmet. Likevel bør du og personen som skal bringe hunden hjem, ta en endelig inventar for å sikre at hunden og den nye eieren har:

  • en krage
  • vann og matskåler
  • et bånd
  • tygge leker
  • ID -koder
  • en kasse eller babyport for å begrense hunden når det er nødvendig
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 8
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 8

Trinn 2. Skaff hunden ansvarlig

Den mest ansvarlige måten du kan skaffe en hund du ønsker å gi en gave til, er ved å skaffe den via et dyrehjem eller et humant samfunn. Dette er ideelle organisasjoner eller organisasjoner som drives av lokale myndigheter som huser kjæledyr som er villige eller på annen måte uønskede. Når dyrepopulasjonen i disse tilfluktsromene når maksimal kapasitet, blir dyrene avlivet. Gjør det ansvarlige når du skaffer hunden, du vil bli en gave og adoptere fra et av disse tilfluktsstedene.

  • For å finne ut hvilke humane samfunn eller dyrehjem som driver i ditt område, bruk The Shelter Pet Projects søkbare ly -database på
  • Finn ut hvordan du og personen du gir hunden til kan besøke hundene på ly. Når personen du gir hunden til å bosette seg på en hund de vil ha, spør lypersonalet hva de neste trinnene i adopsjonsprosessen er. Følg instruksjonene fra krisesenteret.
  • Ikke kjøp hunden din fra en valpemølle eller en kommersiell dyrebutikk.
  • Du kan også kontakte lokale veterinærklinikker for å se om de vet om noen hunder som trenger et hjem.
Ansvarlig gi en hund i gave Trinn 9
Ansvarlig gi en hund i gave Trinn 9

Trinn 3. Forsegle avtalen

Etter at personen som skal eie hunden fyller ut de riktige papirene, beholder de det fulle juridiske ansvaret for hunden du kjøpte dem i gave. Sørg for at personen du kjøper hunden til beholder hundens medisinske journaler, kvitteringer for gebyrbetalinger, omsorgsinstruksjoner og tilhørende dokumentasjon angående hunden.

Betal adopsjonsavgifter og relaterte kostnader for personen du gir hunden til

Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 10
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 10

Trinn 4. Snakk med barnet ditt hvis det er mottakeren av hunden

I tillegg til å gjøre hunden din elsket og tatt vare på, bør du sørge for at barnet ditt deltar i oppdrett av hunden. For eksempel, hvis barnet ditt er fem år, kan du si: "Vi må alltid elske hunden vår og ta vare på den." Hvis barnet ditt er en tenåring eller tenåring, kan du si "Jeg forventer at du kommer og hjelper til med å ta vare på dette dyret." Vis barnet ditt hvordan du gjør visse hunderelaterte oppgaver, slik at de kan utføre dem på egen hånd.

  • Tildel barnet ditt ansvar for alder. For eksempel, hvis barnet ditt er yngre enn fem år, kan det være at de kan hjelpe til med å børste hunden, sette bort hundeleker, rengjøre og sette bort hundeboller og hjelpe til med å fylle hundeskålene med mat og vann.
  • Hvis barnet ditt er mellom fem og ti, kan de hjelpe deg med å trene hunden, rydde opp kjæledyrets poo fra gården og - hvis hunden er liten - å bade kjæledyret.
  • Eldre barn kan ta hunden sin til lydighetskurs, slik at de knytter bånd og lærer å lære hunden.
  • Ros barnet ditt for å ha bidratt med noe til omsorg for hunden. Etter hvert som barnet ditt blir eldre, kan du redusere hyppigheten av muntlig ros, men bør fortsette å gjøre et poeng til barnet ditt periodisk når de viser sitt engasjement for hundepleie at de er en stor kjæledyrseier.

Metode 3 av 3: Introduksjon av en ny hund til et nytt hjem

Ansvarlig gi en hund i gave Trinn 11
Ansvarlig gi en hund i gave Trinn 11

Trinn 1. La hunden utforske hjemmet

I stedet for å kvele hunden med hengivenhet og oppmerksomhet så snart den kommer til sitt nye hjem - noe som kan være belastende for hunden - la den presentere seg selv for sin nye familie naturlig. Hunden skal være fri til å streife omkring i huset og møte andre medlemmer av familien din når de ønsker det.

  • Sett hunden ned og la den gå rundt i hjemmet på egen hånd. Du bør imidlertid overvåke den og forhindre at den skader seg i nærheten av trapper eller andre mulige faresoner som den ennå ikke kan bruke.
  • Ikke skrik hundens navn med en høy stemme eller klem den i en tett omfavnelse. Unngå familiemedlemmene dine fra å gjøre det samme.
  • For eksempel kan du si: "Vennligst ikke engasjer deg i voldsom oppførsel rundt hunden eller kvel den med kjærlighet. Dette kan føre til unødig stress."
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 12
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 12

Trinn 2. Vis hengivenhet til den nye hunden

Hvis hunden du mottok i gave er avslappet og behagelig å bli rørt, bør du prøve å klappe den ofte. Hunder elsker å bli gnidd bak ørene og klappet på hodet. Noen hunder liker også å rulle og få gnidd magen. Disse handlingene kan hjelpe deg med å bygge et bånd med hunden du mottok i gave. Du kan også:

  • Lek med hunden din
  • Tilby godbiter til hunden din
  • Gi hunden din en tygge leketøy
  • Gi hunden din et KONG -leketøy som er fylt med godbiter
  • Få hunden din til et hundebein
  • Fortell hunden din: "Jeg elsker deg, [hundens navn]."
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 13
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 13

Trinn 3. Bli kjent med hundens kroppsspråk

Hunder sender identifiserbare signaler når de føler seg truet, aggressiv eller trist. For eksempel, hvis hunden senker hodet, blærer tennene og får hevet hakket, føler han seg truet og kan angripe. Hvis den går rundt med halen mellom beina, kan den føle seg redd eller skamme seg.

Oppmuntre familien din til å svare riktig på hunden du fikk som kjæledyr. For eksempel, hvis hunden virker redd eller truet, kan du be familiemedlemmer om å snakke på en rolig og beroligende måte

Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 14
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 14

Trinn 4. Skill hunden fra andre kjæledyr først

Hold den nye hunden din i en del av huset og de andre kjæledyrene dine i en annen del av huset. La hunden utforske og snuse områder i huset der de andre kjæledyrene dine allerede vandret fritt. Begrens deretter den nye hunden i ett rom og la kjæledyrene du allerede eide, snuse på områdene der hunden du fikk i gave utforsket. Dette vil gi en innledende introduksjon via duft.

  • Introduser den nye hunden for de andre kjæledyrene ansikt til ansikt. Ha den nye hunden i bånd. Hvis den nye hunden og de andre kjæledyrene dine er interessert i hverandre, la dem komme nærmere og nærmere hverandre. Til slutt, når de snuser hverandre ansikt til ansikt, slipper du den nye hunden fra båndet.
  • Hvis kjæledyrene du allerede eier og den nye hunden din virker fiendtlige mot hverandre, må du skille dem fra hverandre og prøve å introdusere dem igjen en annen dag.
  • Hvis hunden du mottok i gave var en valp og den andre hunden din er ganske stor, må du alltid overvåke samspillet.
Ansvarlig gi en hund i gave Trinn 15
Ansvarlig gi en hund i gave Trinn 15

Trinn 5. Belønning for god oppførsel i den nye hunden din

Hvis hunden du mottok i gave kommer når du ringer navnet, belønne den med en vovelbit og muntlig ros. For eksempel kan du si "God hund." Hvis hunden klør på døren når den må ut, gjør det samme.

  • Du kan også gi hunden din en godbit og muntlig ros når den adlyder kommandoer som "Sitt", "Legg deg ned", "Rull over", "Spill død" og "Snakk."
  • Hvis hunden din sitter stille i nærvær av besøkende og gjester, kan du oppmuntre dem til å fortsette med det ved å tilby en godbit.
  • Hvis givende god oppførsel ser ut til å gjøre lite for å få slutt på dårlig oppførsel hos hunden din, kan du vurdere å ta den med til en "valpbarnehage" eller lydighetsskole. Du kan finne en slik institusjon ved å slå en opp på de gule sidene.
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 16
Gi en hund ansvarlig i gave Trinn 16

Trinn 6. Vær tålmodig med hunden din

Din nye hund må kanskje være husbrudd. Det kan bjeffe høyt og hoppe på møbler. Men med tid og opplæring kan du hjelpe hunden din til å bli et veloppdragen familiemedlem.

  • For å redusere sannsynligheten for problemer, hundesikre huset ditt ved å fjerne ting som er lagret på steder der hunder kan komme inn i dem og forårsake problemer for seg selv eller andre. For eksempel, ikke lagre skarpe gjenstander som saks eller kniver på lave hyller der hunden kan komme inn i dem. Hold også mat og verdifulle gjenstander utenfor tellere eller bord der hunden kan nå dem. Du kan også få hundesikre søppelbøtter for å holde hunden din ut av søpla.
  • Hvis du har langsiktige atferdsproblemer, kan du få profesjonell hjelp ved å ta med vovden din til en valp som fullfører skolen eller lydighetskolen. Finn en i ditt område ved å slå en slik institusjon opp på de gule sidene dine.

Anbefalt: