3 enkle måter å identifisere asbestisolasjon

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å identifisere asbestisolasjon
3 enkle måter å identifisere asbestisolasjon
Anonim

Asbest er et naturlig forekommende mineral sammensatt av tynne, nålelignende fibre som en gang ble brukt som et populært bygg og isolerende materiale. Eksponering for asbest kan forårsake kreft og sykdommer som mesoteliom. Selv om asbest for tiden er forbudt som isolasjonsmateriale i mange land, kan bygninger som ble bygget før 1980 fortsatt inneholde isolasjon med asbest. Hvis du har skadet isolasjon, planlegger å ombygge bygningen, eller du mistenker at isolasjonen din kan inneholde asbest, må du kontakte en asbestprofessor som er sertifisert for å fjerne og kaste materialet.

Trinn

Metode 1 av 3: Gjenkjenning av asbestisolasjon

Identifiser asbestisolering Trinn 1
Identifiser asbestisolering Trinn 1

Trinn 1. Se etter løse fibre mellom veggene og i takene

Hold øye med lette, luftige fibre som brukes som isolasjon. De kan også bli funnet fylt i papirposer og satt inn i gulvbjelker. Det kan være løse asbestfiber, og er ekstremt farlig. Enhver forstyrrelse av fibrene kan føre til at de går i luften og kan sette deg i fare for å inhalere asbest.

  • Hvis du mistenker at du kan ha løs asbestfiber, må du ikke prøve å rydde opp. Ring en asbestprofessor umiddelbart.
  • Løsfylt asbestfiber kan ha en lys hvit farge, eller det kan være en mørkere, skitten farge, avhengig av hvor gammel eller hvor skitten den er.
  • Se på loftet ditt for løse asbest.
Identifiser asbestisolering Trinn 2
Identifiser asbestisolering Trinn 2

Trinn 2. Kontroller undersiden av taket for et hvitt eller grått grovt belegg

Asbest spraybelegg var en vanlig måte å isolere et tak og noen ganger sidene på bygninger. Det vil se ut som et grovt lag med enten hvit eller grå maling. Kontroller undersiden av taket på loftet for å se om det er et lag som ser ut som det ble sprøytet på.

  • Det er veldig enkelt å oversprøyte asbestbelegg, så det kan også komme litt sprut i området rundt taket ditt fra da belegget ble installert.
  • Ring en asbestprofessor umiddelbart hvis du tror at taket ditt kan ha asbestspray.
Identifiser asbestisolering Trinn 3
Identifiser asbestisolering Trinn 3

Trinn 3. Hold øye med gamle veggpanelplater og takfliser

Før 1980 var asbestisolerende brett (AIB) et vanlig materiale for å isolere vegger, loft og tak. Det er veldig vanskelig å si om et isolasjonsbrett inneholder asbest fordi det kan komme i en rekke størrelser, design, former og farger.

  • AIB finnes i skillevegger, takfliser, paneler under vinduer og som brannsikre paneler i branndører.
  • Hvis du tror at du kan ha AIB i bygningen din, kan du ringe en profesjonell for å inspisere den. Ikke prøv å fjerne det selv for å ta med for testing.
Identifiser asbestisolering Trinn 4
Identifiser asbestisolering Trinn 4

Trinn 4. Behandle eventuell isolasjon som om den er asbest hvis du er usikker

Asbest kan finnes i nesten alle typer isolasjon og kan se veldig annerledes ut enn du kan forvente. Det er ikke nødvendigvis en sikker måte å fortelle om isolasjonen din har asbest med mindre den er merket eller du får en ekspert til å ta en titt. Hvis du er usikker på om isolasjonen din inneholder asbest, må du ta det trygt og kontakte en profesjonell for å inspisere det.

Ikke prøv å fjerne isolasjon som kan inneholde asbest selv. Det er strenge standarder for håndtering og avhending av asbest

Advarsel:

Ikke prøv å ta et utvalg av isolasjonen din, slik at du kan få den analysert. Asbest er veldig farlig og kan forårsake alvorlige helsekomplikasjoner hvis du får i deg eller inhalerer det.

Metode 2 av 3: Å vite når du skal inspisere for asbestisolasjon

Identifiser asbestisolering Trinn 5
Identifiser asbestisolering Trinn 5

Trinn 1. Undersøk om det er asbestisolasjon hvis du planlegger å bygge om hjemmet ditt

Hvis bygningsmaterialene i hjemmet eller virksomheten din ikke blir forstyrret, trenger du ikke bekymre deg for å lete etter asbest. Selv om isolasjonen din inneholder asbest, og hvis den ikke blir forstyrret, vil asbesten ikke være tilstede i luften for å forårsake skade. Men hvis du planlegger å bygge om hjemmet ditt, må du få en asbestprofessor til å inspisere bygningen først.

Selv om du tror du er sikker på at bygningen din ikke inneholder asbestisolasjon, bør du fortsatt få en inspeksjon hvis du planlegger en større ombygging

Identifiser asbestisolering Trinn 6
Identifiser asbestisolering Trinn 6

Trinn 2. Se etter asbestisolasjon hvis huset ditt har skader som må repareres

Asbestisolering anses bare som farlig hvis den er skadet på en eller annen måte som kan føre til at fibrene slippes ut i luften. Før du reparerer eventuelle skader på bygningen din, må du sørge for at det ikke er asbest til stede.

Hvis du har smuldrende gips eller taket faller fra hverandre, må du få en inspeksjon for å sikre at det ikke er asbest i materialet

Identifiser asbestisolering Trinn 7
Identifiser asbestisolering Trinn 7

Trinn 3. Se etter asbest i bygninger bygget før 1980

Asbest var et veldig populært isolasjonsmateriale fra 1930- til 1970 -årene. Eldre bygninger, skoler og boliger som ble bygget i løpet av denne perioden vil trolig inneholde noe materiale som inneholder asbest.

  • Hvis du hadde et hjemmekontroll, er det sannsynlig at de ikke så etter asbestisolasjon.
  • Å vite når bygningen din ble bygget kan også fortelle deg om det er andre potensielle giftstoffer, som bly, som kan være tilstede.

Tips:

Få tilgang til bygningsinformasjonen din ved å søke gjennom offentlige poster for å finne ut når bygningen din ble bygget.

Identifiser asbestisolering Trinn 8
Identifiser asbestisolering Trinn 8

Trinn 4. Se om du har smuldrende isolasjon som må byttes ut

Asbest finnes i isolasjonen som brukes i vegger, loft, materialer rundt rør og rør, elektriske ledninger, samt på varme- og klimaanlegg. Hvis du merker at du har isolasjon som faller fra hverandre i bygningen din, må du få en profesjonell inspeksjon for asbest.

Isolasjon som smuldrer eller flasser kan komme opp i luften og pustes inn av mennesker. Hvis det er asbest i isolasjonen, kan det forårsake alvorlig skade for alle som puster det inn

Metode 3 av 3: Få en inspeksjon

Identifiser asbestisolering Trinn 9
Identifiser asbestisolering Trinn 9

Trinn 1. Bruk to forskjellige asbestfirmaer for å unngå interessekonflikter

Ansett en asbestprofessor for å inspisere bygningen din og vurdere behovet for reparasjon eller fjerning av asbest som ikke er knyttet til et firma som spesialiserer seg på fjerning av asbest. De kan prøve å tvinge deg til å betale for tjenester du ikke trenger.

  • Velg to firmaer som ikke er knyttet til hverandre, eller ansett en egen inspektør for å hjelpe deg med å avgjøre om du skal betale et firma som er sertifisert for å fjerne asbest fra bygningen din.
  • Se på nettet etter asbestfjerningsfirmaer i ditt område.
Identifiser asbestisolering Trinn 10
Identifiser asbestisolering Trinn 10

Trinn 2. Be asbestprofessoren om å gi opplæringssertifiseringer

Når du bestemmer deg for å ansette en asbestprofessor eller et firma, må du be dem om å dokumentere at de har fullført føderal og statsgodkjent opplæring og sertifiseringer. Spør også personer som et firma kan sende for å bevise at de er sertifisert for å utføre asbestrelatert arbeid.

Lokale lover og forskrifter for fjerning og avhending av asbest kan variere, så du må sørge for at fagpersonene du ansetter følger de riktige prosedyrene

Identifiser asbestisolering Trinn 11
Identifiser asbestisolering Trinn 11

Trinn 3. Kontroller det lokale kontrollpanelet for luftforurensning for brudd

Du kan sjekke den tidligere ytelsen til en asbestprofesjonell som du ansetter ved å se på det lokale kontrollpanelet for luftforurensning og sjekke med Better Business Bureau. De bør ha en oversikt over firmaet du kan gå gjennom for å hjelpe deg med å ta din beslutning.

  • Se etter eventuelle sikkerhetsbrudd som er rapportert mot dem, eller hvis det er blitt anlagt juridiske handlinger mot dem.
  • Ring ditt lokale luftforurensningskontor (noen ganger referert til som en luftkvalitetsavdeling eller et byrå) eller gå på nettet for å søke i arbeidshistorikken til firmaet du har tenkt å ansette.
Identifiser asbestisolering Trinn 12
Identifiser asbestisolering Trinn 12

Trinn 4. Få en skriftlig evaluering fra inspektøren

Når asbestprofessoren er ferdig med å inspisere eller fjerne asbestisolasjon fra bygningen din, kan du be dem om å gi deg en evaluering av arbeidet de utførte. Du må ha skriftlig forsikring fra dem om at alle riktige regler og prosedyrer er fulgt.

Advarsel:

Du kan stå overfor potensielt ansvar hvis du ikke kan levere dokumentasjon for forbedring av asbest. Sørg for at du får skriftlig bekreftelse på arbeidet som ble utført!

Identifiser asbestisolering Trinn 13
Identifiser asbestisolering Trinn 13

Trinn 5. Planlegg en fjerning av asbest hvis inspektøren finner asbest

Hvis asbestprofessoren identifiserer asbest eller laboratorieresultatene bekrefter at du faktisk har asbest i bygningen din, må du kontakte et asbestfjerningsfirma for å planlegge en avtale. Unngå å bruke bygningen til de kan fjerne asbesten for å forhindre inhalering av asbesten.

  • Bruk et annet firma enn det du leide for å inspisere bygningen din for å fjerne asbesten.
  • Sørg for å få skriftlig bekreftelse på at asbesten ble fjernet på riktig måte.

Advarsel

  • Ikke prøv å håndtere isolasjon som du tror kan inneholde asbest.
  • Kontakt en asbestprofessor hvis du tror at isolasjonen din kan inneholde asbest.

Anbefalt: