Slik forbereder du familien på et jordskjelv: 11 trinn

Innholdsfortegnelse:

Slik forbereder du familien på et jordskjelv: 11 trinn
Slik forbereder du familien på et jordskjelv: 11 trinn
Anonim

Jordens tektoniske plater er i konstant bevegelse. Når den bevegelsen er blokkert, akkumuleres energi til det endelig er nok til å bryte platene fri og la dem fortsette å bevege seg. Denne plutselige frigjøringen av seismisk energi er et jordskjelv. Jordskjelv kan ødelegge bygninger og forstyrre normal drift i dager og uker av gangen. Du må kanskje håndtere strømbrudd, forurenset drikkevann og matmangel.

Trinn

Del 1 av 4: Lag en nødplan

Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 1
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 1

Trinn 1. Lag en nødplan for jordskjelv for alle i familien din

Dette inkluderer:

  • Velge et trygt sted å ta tilflukt hjemme, på skolen og på jobben. Husk at under et jordskjelv har du bare sekunder på å komme inn på et trygt sted, for eksempel under solide møbler eller mot en innervegg, vekk fra vinduer og usikrede møbler som kan falle på deg.
  • Å vite hva du skal gjøre hvis du ikke er alle sammen, inkludert kommunikasjonsmetoder og sentrale møtepunkter. Identifiser et enkelt møtested for alle familiemedlemmer for å gjenforene, når det er mulig, etter et jordskjelv.
  • Kartlegging av rømningsveier til og fra hjemmet ditt. Dette betyr å lage rømningsveiplaner for å forlate jobb/skole/andre regelmessig besøkte steder til hjemmet ditt og planer om å forlate hjemmet ditt. Vær oppmerksom på alternative ruter og vær oppmerksom på at hvis strøm- og internettforbindelsene er nede, trenger du papirkart og veivisere. Oppbevar fluktplanene i "gåsekassen" eller på et trygt sted på jobb/skole, etc.
  • Bestem deg for hvem som kan hjelpe deg hvis du trenger å forlate byen eller byen en stund. Hvilke familiemedlemmer eller venner i utlandet eller i hele regionen kan sette deg og din familie opp en stund hvis ting er ille nok til at du må forlate? Spør dem på forhånd om de er forberedt på å være tilfluktsstedet i en slik situasjon, og forsikre dem om at du dekker kostnader osv.
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 2
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 2

Trinn 2. Sørg for at hvert familiemedlem har navn og telefonnummer eller e-postadresse til en kontakt som er utenfor området, som er lagret utenat

Du kan alle bruke denne kontakten til å sjekke inn og gjøre det kjent at du er trygg, selv om lokale kommunikasjonslinjer ikke fungerer.

La alle familiemedlemmer vite at telefonlinjer har en tendens til å bli overveldet etter en naturkatastrofe, ettersom alle prøver å kontakte sine nærmeste. Foretrekker å sende tekstmeldinger fremfor å ringe, ettersom den bruker mye mindre strøm og er mer sannsynlig å komme gjennom til folk. La familiemedlemmer vite at det kan være en betydelig tid når kommunikasjon er umulig, og at det er viktig å følge planene og verken få panikk eller anta det verste. Hvis familien din kjenner planen godt, er det mindre behov for bekymring

Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 3
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 3

Trinn 3. Lag en liste over alle nødforsyningsartiklene du trenger for en uke med å sitte ute hvis verktøyene skulle gå ned og veiene blir ubrukelige

Når listen er laget, kan du handle forsyninger og sette dem til side i lagringsområder i hjemmet ditt. Du trenger også en "go bag" hvis huset ditt blir ubeboelig som følge av skjelvet. En foreslått liste er gitt nedenfor.

Del 2 av 4: Trening for en skjelvsituasjon

Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 4
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 4

Trinn 1. Repeter handlingene som skal utføres når et skjelv treffer

Hvert familiemedlem som er gammel nok til å følge instruksjonene, bør vite hva de skal gjøre når et skjelv skjer. Jo mer du øver på handlingene, jo mer naturlig vil selvbeskyttelsesreaksjonen være når skjelvet inntreffer og det er mindre sannsynlig at alle får panikk.

  • Øv på "drop, cover, hold" drill på hvert valgt trygt sted.
  • Hunker ned under de robuste møblene eller mot den innvendige veggen, dekk til nakke og hode, og hold fast.
  • Gjør det til en vane å holde skjelvøvelser en gang i måneden hvis du bor i et jordskjelv utsatt område. Gjør det morsomt, for eksempel å kombinere natt med quake-drill med takeaway eller en film sammen etterpå. Ved å gjøre det til en familiesak og knytte øvelsen til positive ting, blir det skjelvsikkert et faktum i hverdagen din, ikke noe å være redd for. Forberedte mennesker holder seg i live.
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 5
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 5

Trinn 2. Kjenn noen av det grunnleggende for å være trygg under et jordskjelv

Sørg for at hvert familiemedlem er klar over følgende:

  • Hvis du er utenfor, kom deg vekk fra kraftledninger, bygninger, gatelys og alt annet som kan falle på deg. Vær oppmerksom på at glassvinduer knuses og kan regne skjær ned på gaten, så bygninger med store glassutvidelser er ikke trygt å være under under et skjelv.
  • Hvis du er inne, ikke prøv å løpe utenfor. Hvis du gjør det, risikerer du å bli truffet av fallende rusk fra markiser, glassskår, murstein, stillaser, sementdekorasjoner som er presset av bygninger osv.
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 6
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 6

Trinn 3. Øv deg på å bruke batteridrevet utstyr

Vis familiemedlemmer hvordan du bruker radioer, matlagingsutstyr, lommelykter osv. Som drives av elektrisitet eller andre energikilder. Ha noen øvingsløp; du kan til og med ha en hel natt med camping hjemme for å se hvordan det går.

Lag aldri innendørs med bensinovner eller griller. Kullmonoksid er et av biproduktene ved brenning av drivstoff; den er luktfri og fargeløs, og den dreper raskt. Ha alltid kjøkkenutstyr utendørs, og sørg for at hvert familiemedlem er klar over dette behovet. Fortell barn at hvis de ikke kan betjene kjøkkenutstyret trygt, bør du ikke være der for å hjelpe dem i en nødssituasjon, at de bare skal spise kald mat fra bokser, tørkede pakker og (innen 12 timer) ting fra kjøleskapet

Del 3 av 4: Quake-Proofing Your Home Environment

Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 7
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 7

Trinn 1. Gjør hjemmet ditt så jordskjelvsikkert som mulig

Gjør følgende endringer, anbefalt av American Red Cross og Federal Emergency Management Agency (FEMA):

  • Varmtvannsbereder med bolt eller avstivning, gassapparater, bokhyller, porselenskap og andre høye møbler til veggpinner, så det er mindre sannsynlig at de velter.
  • Heng bilder og andre gjenstander vekk fra sengen, der det er mindre sannsynlig at de faller på deg under et jordskjelv om natten.
  • Anker- eller avstivningsarmaturer som lys og takvifter.
  • Oppbevar tunge gjenstander som kan brytes på lave hyller eller i skap som er låst, så det er mindre sjanse for at de faller på deg.
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 8
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 8

Trinn 2. Lær hvordan du slår av husets gass- og vannventiler raskt i nødstilfeller

Hvis barna dine er gamle nok, lær dem også hvordan de gjør dette. Hver person som er gammel nok i familien bør kunne gjøre dette.

Sørg for at alle familiemedlemmer er klar over at de ikke skal slå på verktøyene igjen før det er klart fra verktøyet eller beredskapsmyndighetene at det er trygt å gjøre det

Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 9
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 9

Trinn 3. Ansett en profesjonell for å bekrefte om hjemmet ditt er festet til grunnlaget

Hvis det ikke er sikret, er hjemmet ditt utsatt for ytterligere risiko under et jordskjelv.

Del 4 av 4: Sett sammen et Quake Prepared Kit

Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 10
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 10

Trinn 1. Monter et jordskjelvsberedskapssett

Det bør inneholde grunnleggende ting som:

  • En liter vann per person, per dag. United States Geological Survey anbefaler å lagre nok vann i 2 uker
  • Et vannfilter eller rensetabletter for rensing av vann
  • En bålovn for matlaging uten elektrisk eller gasskraft
  • En ukes verdi for mat til alle familiemedlemmer, inkludert kjæledyr. Husk å ta opp eventuelle spesielle diettbehov, for eksempel diabetes eller matallergi. De beste matvarene er hermetikk, tørket (pasta, kaker, bønner, etc.) og dehydrert mat (tilsett alltid vann til dehydrert mat, eller du risikerer oppblåsthet internt og får skader)
  • Mekanisk boksåpner
  • Bærbar sveivradio, eller radio med ekstra batterier
  • Sveiv lommelykt, eller lommelykt med ekstra batterier
  • Eventuelle medisiner eller personlig hygieneartikler som er nødvendige for alle i familien din. Hold hver persons hygieneartikler/medisiner forseglet i en stor pose med glidelås med navnet på, og sjekk utløpsdatoen for medisiner minst hver 6. måned
  • Toalettpapir. Andre nyttige sanitærartikler inkluderer våtservietter, alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel og vanntette plastposer; sagflis/kattesand osv. kan brukes til å holde toalettet sanitær (bruk en beholder med foringer og begrav om mulig)
  • Et brannslukningsapparat og alle nødvendige verktøy for å stenge gass- og vannledningene til ditt hjem
  • Et nødteppe og ekstra lag med klær, inkludert en vanntett poncho eller bukser og jakke
  • Mat, vann og medisiner for kjæledyrene dine
  • Spade for graving (toalettavfall, grøfter for avhending av søppel, matinnsamling, etc.)
  • Fløyte for plassering
  • Sysett for nødsting
  • Dyreboks, bånd, kjæledyrmedisinering, etc.
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 11
Forbered familien din på et jordskjelv Trinn 11

Trinn 2. I tillegg til hjemmeartikler, lag en "gåsekasse" i tilfelle du og din familie ikke har annet valg enn å forlate

Varene i denne vesken vil være lik ovennevnte bortsett fra at du ikke kan bære i nærheten av så mye og må ta bærbare versjoner av mange ting. Hvis du er i stand til å ta bilen din, vil du kunne bære mer forsyninger enn bare å gå til fots.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Anbefalt: