Enkle måter å forhindre vannflekker på baderomsvegger: 7 trinn

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å forhindre vannflekker på baderomsvegger: 7 trinn
Enkle måter å forhindre vannflekker på baderomsvegger: 7 trinn
Anonim

Flekker med hardt vann kan være veldig frustrerende, spesielt hvis de fortsetter å dukke opp på baderomsveggene. Disse flekkene er forårsaket av ekstra mineraler i vannforsyningen, noe som forårsaker langsiktig oppbygging og flekker på badet ditt. Selv om det er enkelt å fjerne disse flekkene fra glass og andre overflater, er det flere enkle måter å forhindre at det dannes harde vannflekker på veggen din helt. Prøv å gjøre noen små endringer i din vanlige rengjørings- og baderutine, og se om du merker en positiv forskjell!

Trinn

Metode 1 av 2: Ventilasjon av rommet

Forhindre vannflekker på baderomsvegger Trinn 1
Forhindre vannflekker på baderomsvegger Trinn 1

Trinn 1. Slå på ventilatoren på badet før og etter dusjing

Vri bryteren til baderomsventilen din før du hopper inn i dusjen eller badekaret. Ta dusjen eller badekaret ditt som normalt, og la ventilatoren stå på i minst 15 minutter etterpå. Dette bidrar til å holde luften i bevegelse på badet, og forhindrer at det dannes kondens og harde vannflekker på veggene dine.

Hvis du slår av ventilasjonsviften rett etter dusjen, vil det fortsatt samle seg kondens på veggene dine, noe som kan føre til vannflekker

Forhindre vannflekker på baderomsvegger Trinn 2
Forhindre vannflekker på baderomsvegger Trinn 2

Trinn 2. Åpne et vindu hvis du ikke har en ventilasjonsvifte

Åpne vinduet bare en sprekk, slik at mye frisk luft kan sølle inn på badet. Hold dette vinduet åpent før og etter at du har tatt dusjen eller badekaret, slik at det ikke dannes kondens og langvarige flekker på hardt vann på badet.

Hvis du ikke har et vindu på badet, kan du se bort fra dette

Forhindre vannflekker på baderomsvegger Trinn 3
Forhindre vannflekker på baderomsvegger Trinn 3

Trinn 3. Hold dusjdøren åpen etter at du har badet

Unngå å lukke dusjdøren din hvis badet ditt har et oppsett. La døren stå åpen noen få centimeter eller centimeter, slik at dusjen din kan tørke av naturlig.

  • Hvis du holder døren lukket, kan det dannes kondens og langvarige flekker.
  • Hvis du ikke har en dusjkabinett på badet, må du sørge for at dusjforhenget er trukket mye tilbake slik at dusjveggene kan tørke naturlig.
Forhindre vannflekker på baderomsvegger Trinn 4
Forhindre vannflekker på baderomsvegger Trinn 4

Trinn 4. Slå på en avtrekksvifte på badet og la døren stå åpen

Kjøp eller leie en avtrekksvifte og plasser den på badet, og hold viften i nærheten av steder som er veldig fuktige, for eksempel dusj eller badekar. Dobbeltsjekk at avtrekksviften din er stor nok til å ventilere området fullt ut, noe som forhindrer at det dannes fuktighet og harde vannflekker på veggene.

  • Du kan bruke størrelsen på badet ditt for å finne ut hva slags vifte du trenger. Hvis du har et større bad, multipliserer du takhøyden, lengden og bredden på badet. Multipliser det resulterende tallet med 0,13 for å beregne hvor raskt viften kan tørke ut området, som er kjent som kubikkfot per minutt (CFM). Hvis du har et mindre bad, er alt du trenger å gjøre å multiplisere badets lengde og bredde for å finne ut CFM -karakteren.
  • For eksempel, hvis ditt lille bad er 6 x 10 fot (1,8 x 3,0 m), trenger du en eksosvifte med 60 CFM -karakter. Hvis du har et større bad som er 10 x 7 x 10 fot (3,0 x 2,1 x 3,0 m), trenger du en eksosvifte med en CFM -vurdering på 90.
  • Eksosvifter kommer med en CFM -etikett som du kan sjekke før du leier eller kjøper.

Metode 2 av 2: Minimering av kondens og hardt vann

Forhindre vannflekker på baderomsvegger Trinn 5
Forhindre vannflekker på baderomsvegger Trinn 5

Trinn 1. Tørk av dusjveggene hver dag

Ta deg tid til å rengjøre fuktighet fra dusjvegger og dører hver gang du bruker dem. Du kan rengjøre veggene med en dusjrens, eller ganske enkelt nappe eventuelt resterende vann og fuktighet fra dusjveggene. Tørk av eventuell ekstra fuktighet på veggene med et rent håndkle eller en fille.

Du kan også fjerne alt fukt som er igjen med et mikrofiberhåndkle

Forhindre vannflekker på baderomsvegger Trinn 6
Forhindre vannflekker på baderomsvegger Trinn 6

Trinn 2. Påfør et lag med antikondensmaling hvis vegger og tak er malt

Legg en dråpe på gulvet og teip langs kantene, hjørnene og armaturene i nærheten av badets vegger og tak. Skrap bort løs maling med en malerskrape, og buff deretter over overflaten med fint sandpapir. Mal over overflaten med 2 strøk antikondensmaling, bruk en vanlig pensel eller rull for å påføre malingen i jevne strøk. La malingen tørke helt, fjern deretter malertapen og slipp klut fra området.

  • Du finner antikondensmaling i de fleste maskinvare- eller malingsbutikker.
  • Denne malingen fungerer bare på overflater som opprinnelig ble malt-ikke på flislagte eller glassvegger.
Forhindre vannflekker på baderomsvegger Trinn 7
Forhindre vannflekker på baderomsvegger Trinn 7

Trinn 3. Installer et vannmyknende system for å forhindre at det oppstår flekker i hardt vann

Besøk din lokale boligforbedring eller jernvarehandel og se etter et vannmyknende system som kan tilføre hjemmet ditt. Installer systemet i henhold til pakningsinstruksjonene, eller be en hjemmeforbedringsprodusent om å legge til enheten hvis du ikke har mye erfaring.

Anbefalt: