3 måter å rengjøre en dusj i akryl

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre en dusj i akryl
3 måter å rengjøre en dusj i akryl
Anonim

Hvis morgenens høydepunkt er å gå inn i en varm, revitaliserende dusj, er det stor sjanse for at du har tenkt deg om den beste måten å holde badet ditt sanitert og glitrende. Heldigvis er nyere dusjer og dusjforinger laget av syntetiske stoffer som akryl lett å rengjøre. Når det er sagt, er akryl et mykt materiale som lett kan ripes eller misfarges, så det er viktig å sørge for at du har de riktige verktøyene for jobben for å unngå å forårsake permanent skade. Nøkkelen til å rengjøre akryl trygt og effektivt er å bruke en mild syrebasert løsning, etterfulgt av en tørking med en ikke-slipende klut.

Trinn

Metode 1 av 3: Bruk av kommersielle rengjøringsprodukter

Rengjør en dusj i akryl Trinn 1
Rengjør en dusj i akryl Trinn 1

Trinn 1. Velg en ikke-slipende rengjøringsløsning

Akryl er en myk, formbar finish, noe som betyr at den lett kan ripes eller merkes hvis du ikke er forsiktig. For å unngå å gjøre varig skade på dusjen din, velg et produkt som ikke inneholder sterke kjemikalier eller astringerende midler. Det beste alternativet er å bruke en mild syrebasert løsning som Lysol Power Bathroom Cleaner, Formula 409 All-Purpose cleaner eller Bar Keeper’s Friend.

  • Hold deg unna alle typer astringerende rengjøringsmidler, inkludert Comet, Ajax og Scrubbing Bubbles, samt løsemidler som aceton.
  • Når det er mulig, vil bruk av naturlige derivater for å rengjøre badet ditt være ditt sikreste valg.
Rengjør en dusj i akryl Trinn 2
Rengjør en dusj i akryl Trinn 2

Trinn 2. Spray produktet på dusjflekker

Påfør rengjøringsmidlet rikelig på områder der det har samlet seg skitt, såpeskum og flekker i hardt vann. Fokuser på flekker som lider av synlig smuss eller misfarging. Du må kanskje bruke ganske mye rengjøringsmiddel for å trenge gjennom flere lag med tørket rest.

  • Sørg for å fjerne alle såper, sjampoer og andre hygieneprodukter fra dusjen før du begynner, slik at du kan rengjøre under dem.
  • Trekk dusjforhenget helt tilbake og slå på viften for å holde badet skikkelig ventilert mens du rengjør.
Rengjør en dusj i akryl Trinn 3
Rengjør en dusj i akryl Trinn 3

Trinn 3. La rengjøringsmidlet sitte i 5-10 minutter

Etter noen minutter begynner de snuskete rotene som har bygget seg opp på overflaten av din akryldusj å oppløses. Dette gjør at du enkelt kan tørke dem vekk.

  • Hvis du har å gjøre med særlig tung såpeskum eller flekker, kan det hjelpe å påføre rengjøringsmidlet en eller to ganger.
  • Bruk denne tiden til å ta vare på andre rengjøringsoppgaver du må utføre, for eksempel detaljering av kranen eller dusjhodet.
Rengjør en dusj i akryl Trinn 4
Rengjør en dusj i akryl Trinn 4

Trinn 4. Skyll og tørk av dusjen

Slå på dusjhodet og rett vannstrømmen over områdene av akryl du nettopp sprayet. Vask så mye flytende smuss og rengjøringsløsning som mulig. Når du har gitt dusjen en forhåndsskylling, går du over akryl med et mykt mikrofiberhåndkle eller en svamp for å fjerne rester. For gjenstridige rester, bruk en gammel tannbørste for å skrubbe den bort.

  • Hvis du ikke har et avtakbart dusjhode, er den enkleste måten å skylle dusjveggene på, med en kopp eller bøtte for å skylle varmt vann på områdene som trenger skylling.
  • Bruk aldri slipende skrubber, for eksempel stålbørster eller grove kjøkkensvamper, for å rengjøre en akryloverflate. Disse vil etterlate små riper i finishen som deretter vil fange opp smuss i fremtiden, noe som gjør det mye vanskeligere å fjerne.

Metode 2 av 3: Bruk eddik og vann

Rengjør en dusj i akryl, trinn 5
Rengjør en dusj i akryl, trinn 5

Trinn 1. Bland sammen eddik og vann

Vanlig eddik lager en allsidig rengjøringsløsning som er både trygg og helt naturlig. Kombiner like deler destillert hvit eddik og varmt vann i en liten sprayflaske. Rist flasken for å sikre at de to væskene er grundig blandet.

  • Varmen fra vannet vil være enda mer nyttig for å slippe tørkede flekker fra overflaten av dusjen.
  • For enda bedre resultater, tilsett noen dråper mildt flytende oppvaskmiddel. Såpen vil emulgere smuss og olje mens eddiken lyser og desinfiserer.
Rengjør en dusj i akryl trinn 6
Rengjør en dusj i akryl trinn 6

Trinn 2. Behandle problemområder med eddikløsningen

Tåk innvendig dusj med eddikløsningen. Sørg for å adressere steder med den verste oppbyggingen. Dette kan inkludere uventede steder som hyllene på toppen av dusjen eller området rundt avløpet.

  • Ikke glem å komme inn i sprekker og sprekker og langs innfelte paneler og såpeskåler.
  • Ren eddik er den perfekte motgift mot vekst av mugg og mugg.
Rengjør en dusj i akryl, trinn 7
Rengjør en dusj i akryl, trinn 7

Trinn 3. La eddiken bryte ned flekker

Eddik er et effektivt naturlig løsningsmiddel, men det tar litt tid å arbeide effektivt. For de fleste lette eller moderate rot skal eddiken sitte i minst en halv time. For å fjerne tyngre oppbygging, kan du til og med la den stå i 1-2 timer for å sikre suksess.

  • Hvis eddik alene ikke kutter den, dryss litt natron over det berørte området før du sprayer den igjen. Den skummende virkningen som produseres av de to rengjøringsmidler vil tære på gjenstridig søppel og skitt.
  • En blanding av hydrogenperoksid og krem av tannstein kan være en praktisk erstatning for natron og eddik.
Rengjør en dusj i akryl Trinn 8
Rengjør en dusj i akryl Trinn 8

Trinn 4. Skrubbe akrylen med en myk klut

Bruk en ren, tørr vaskeklut, mikrofiberhåndkle eller svamp for å slette eventuelle siste spor av løse rester. Tørk av med milde sirkulære bevegelser og påfør trykk der det er nødvendig for å bryte opp tøffe flekker. Skyll deretter det indre av dusjen med varmt vann.

Grav deg inn på vanskelig tilgjengelige steder med fingertuppene eller hjørnet av en svamp

Metode 3 av 3: Bruke en sitron

Rengjør en dusj i akryl Trinn 9
Rengjør en dusj i akryl Trinn 9

Trinn 1. Skjær en stor sitron i to

Med litt kreativ påføring kan en enkelt sitron fungere som både rengjøringsløsning og svamp. Skjær sitronen i midten på bredden. Du kan nå gripe den ved skrellesiden og bruke den som en håndholdt skrubber for å behandle yucky dusjflekker.

  • Velg frøene før du begynner å skrubbe, så de ikke havner nederst i dusjen.
  • De naturlige syrene i sitronsaft er trygge nok til at du kan bruke dem til å rengjøre dusjen så ofte du vil uten å måtte bekymre deg for å slite ned akrylfinishen.
  • Du kan også ha suksess ved å bruke en annen type sitrus, for eksempel grapefrukt.
Rengjør en dusj i akryl Trinn 10
Rengjør en dusj i akryl Trinn 10

Trinn 2. Gni sitronen direkte på dusjoverflaten

Arbeid den eksponerte frukten over akryloverflaten. Når du presser sitronen inn i akrylen, presses saften gradvis ut og bryter opp harde vannflekker, mugg og mineralforekomster.

  • Etter at du har slitt sitronen, bare ta den andre halvdelen eller kutt en ny og fortsett over området til det er skinnende rent.
  • Bare som en forholdsregel, unngå å bruke sitron i forbindelse med andre grønne rengjøringsingredienser som havsalt. Selv vannløselige slipemidler kan være nok til å ripe opp akryl.
Rengjør en dusj i akryl Trinn 11
Rengjør en dusj i akryl Trinn 11

Trinn 3. La sitronsaften sitte i 10-20 minutter

Når du har gitt dusjen en grundig skrubbing, gi sitronsaften litt tid til å utføre magien. Selv om de er milde, vil syrene som saften inneholder vanligvis være nok til å håndtere de fleste vanlige flekker. Jo lenger du lar saften trekke, desto bedre blir sluttresultatet.

  • Sitronsaft er spesielt nyttig for å løse opp flekker som skyldes eksponering for hardt vann eller kjemikalier.
  • Sitronsyre vil ikke bare rengjøre og desinfisere, det vil også bidra til å lyse opp akrylen og gjenopprette den til sin opprinnelige glans.
Rengjør en dusj i akryl Trinn 12
Rengjør en dusj i akryl Trinn 12

Trinn 4. Skyll dusjen ren

Skyll hver overflate av dusjen med varmt vann, pass på å bli kvitt eventuell dvelende juice eller fruktkjøtt fra sitronen. Om nødvendig, gå tilbake over akryl en gang til med et mykt håndkle eller en svamp. Når du er ferdig, bør dusjen være perfekt og ha en frisk, ren duft!

Tips

  • Sørg for å følge rengjøringsretningslinjene som er anbefalt av produsenten av din akryl dusjforing.
  • For å få dusjen til å se bra ut mellom rengjøringer, skyll den ut etter hver bruk og la den tørke helt. Tørk av dusjen hver uke med en mikrofiberklut dynket i eddik-vannoppløsning eller din favorittrens. Dette vil også bidra til å avverge mugg og mugg, som krever et fuktig miljø for å vokse.
  • Det er alltid lurt å begynne med den mildeste rengjøringsmetoden før du jobber med andre mer involverte løsninger.
  • Oppbevar naturlige rensemidler som sitronsaft og eddik i en sprayflaske under vasken, slik at du alltid har en klar forsyning tilgjengelig.
  • Behandle riper og skrammer i dusjens finish ved å bruke en glans som er godkjent for akryl.
  • For en enkel måte å fjerne rester fra dusjhodet, bind en plastpose fylt med like deler eddik og vann rundt dusjhodet og la det trekke over natten.

Anbefalt: