Slik trer du rør: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik trer du rør: 12 trinn (med bilder)
Slik trer du rør: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Når du gjør rørleggerreparasjoner eller installerer nytt rørleggerarbeid, kan det være nødvendig å legge til gjenging på et skadet rør eller kutte tråder på enden av et nytt rør. Kjøp eller leie en manuell ratcheting -rørtreader og bruk den til å tråkke rør selv. Hvis du planlegger å gjøre mye rørtråd eller har en rørleggervirksomhet, er det også håndholdte trådtrådere og gjengemaskiner som du kan bruke. Imidlertid er denne typen automatiske gjengere veldig dyre og ikke praktiske for enkelt hjemmebruk når en rimelig ratcheting -rørtråder kan gjøre jobben like godt.

Trinn

Del 1 av 2: Komme i gang trådene

Trådrør Trinn 3
Trådrør Trinn 3

Trinn 1. Fest røret godt i en skrustikke

Løsne skrankekjevene ved å vri håndtaket mot klokken akkurat så langt at det passer røret mellom dem. Plasser røret i skrustikken slik at enden du vil gjenges stikker ut, og vri håndtaket tilbake med klokken for å stramme det og fest det på plass.

  • Vær oppmerksom på at du kan bruke enten en vanlig bordskive eller en rørskrue som er spesielt designet for å holde rør på plass.
  • Denne metoden bruker en ratcheting -rørtreeder for å kutte tråder i enden av et rør. En ratcheting -rørgjenger består av et langt skrallehåndtak som holder et sirkulært dysehode i den ene enden, som er en ring med flere sett med tenner inne i den som kutter trådene. Når du sperrer i håndtaket, spinner dørhodet på enden av røret og kutter trådene mens det fortsetter.
  • Hvis du ikke har alt utstyret eller ikke vil kjøpe eller leie det, kan du også få gjenget rør for deg på et forbedringssenter.
Svar når bilens oljelys går på trinn 6
Svar når bilens oljelys går på trinn 6

Trinn 2. Ta på deg arbeidshansker og vernebriller

Disse vil beskytte hender og øyne mot metallskiver og utilsiktede kutt. Det vil også holde hendene rene når du smører røret og rørtrederen gjennom hele prosessen.

Du kan bare bruke 1 arbeidshanske hvis du foretrekker å la 1 hånd være bar for å gripe håndtaket på rørtråderen bedre

Trådrør Trinn 4
Trådrør Trinn 4

Trinn 3. Skjær og brøyt røret hvis du trenger å gjøre det til en annen lengde

Bruk en rørkutter eller en baufil for å kutte røret i lengde. Sett en reamer i den avskårne enden av røret og roter den rundt for å fjerne skarpe grater og glatte enden ut.

En reamer er et kjegleformet manuelt roterende skjæreverktøy som fjerner de grove kantene på et kuttet rør mens du roterer det rundt innsiden av den avskårne enden

Trådrør Trinn 6
Trådrør Trinn 6

Trinn 4. Velg et dysehode basert på rørets diameter

Les tallene på de forskjellige dørhodene for ratchet -rørtråderen for å se hvilke størrelser de er. Velg et dysehode som er av passende størrelse for røret du vil legge tråder til.

  • Et dørhodet er den delen av rørtrederen som faktisk kutter gjengene. Ratcheting -rørgjengere kommer vanligvis med dørhoder i noen få forskjellige vanlige diametre. På forsiden av dørhodet er det tall som indikerer størrelsen på røret den er til. For eksempel, hvis det står 1/2 på den, er matrisen hodet for gjenging av 1/2-tommers rør.
  • Du kan kjøpe eller leie en ratchet -rørtråd og dørhoder på et hjemforbedringssenter eller en jernvarehandel. En rimelig ratcheting-rørtråd med 5-6 forskjellige dørhoder koster mellom $ 40- $ 60 USD.
Trådrør Trinn 7
Trådrør Trinn 7

Trinn 5. Fest dysehodet til et håndtak for rørtråder

Fjern eventuelt dørhodet som allerede er i håndtaket ved å trekke det ut. Skyv det valgte dørhodet inn i ringen på enden av håndtaket til det klikker helt på plass.

Skrallehåndtaket er håndtaket du bruker til å flytte det rundt enden av røret for å kutte trådene i det

Tips: De fleste ratcheting rørtrådere kan brukes til å gjengi rør laget av forskjellige materialer som galvanisert metall, kobber eller PVC.

Sjekk bilens differensialolje Trinn 11
Sjekk bilens differensialolje Trinn 11

Trinn 6. Smør enden av røret med gjengolje

Påfør en generøs klem eller to med gjengolje på utsiden av røret. Dette vil smøre det, slik at det er lettere å sette på dysen og smøre tennene på dysen, noe som gjør det lettere å kutte trådene.

Ikke bekymre deg for å påføre for mye smøremiddel. Du trenger mye for å få jobben gjort, så bare sprut bort til du har fullstendig mettet utsiden av røret som du skal kutte tråder i

Trådrør Trinn 8
Trådrør Trinn 8

Trinn 7. Plasser dysen på hodet på røret

Skyv senterhullet på dysen til enden av røret. Skyv den på plass så langt det går.

Hvis det er vanskelig å komme inn på røret, kan du sprute litt mer olje på røret og midten av dysen for å gjøre det lettere

Trådrør Trinn 9
Trådrør Trinn 9

Trinn 8. Ratch håndtaket mens du påfører press på hodet for å begynne å kutte

Skyv mot formhodet, mot røret, med 1 hånd. Ratch håndtaket til rørtråderen med klokken med den andre hånden så langt du kan gå, og oppretthold presset på dysen mens du gjør det for å få tennene til å begynne å skjære inn i røret.

Hvis du føler motstand mens du gjør dette, vet du at tennene biter i røret og begynner å kutte trådene. Hvis du ikke føler noen motstand, må du sannsynligvis presse hardere på dørhodet

Del 2 av 2: Klipping og etterbehandling av trådene

Trådrør Trinn 10
Trådrør Trinn 10

Trinn 1. Smør de synlige tennene på dysen

Klem mer trådolje på alle tennene på dysen som ennå ikke skjærer inn i røret. Dette er viktig for å gjøre kutting enklere og forhindre slitasje på tennene.

Ikke vær sjenert med å sprute på oljen. Du kan ikke bruke for mye smøremiddel under denne prosessen

Trådrør Trinn 11
Trådrør Trinn 11

Trinn 2. Fortsett å sperre håndtaket til alle dørhodets tenner har skjært seg inn i røret

Vri håndtaket tilbake mot klokken omtrent 3/4 av veien, deretter sperre det med klokken så langt du kan gå, og bruk kroppsvekten for å hjelpe deg med å snu den. Gjenta dette til alle dørhodets tenner er rundt røret, noe som betyr at alle trådene er kuttet.

Hvis du på et tidspunkt føler økt motstand mens du skjærer, må du stoppe ratcheting og påføre mer gjengolje på de utsatte tennene på dysen

Trådrør Trinn 12
Trådrør Trinn 12

Trinn 3. Snu retningen på skrallehåndtaket og skral det av trådene

Trekk opp den lille svarte knotten ved siden av dysen og vri den for å snu skrallehåndtakets retning. Ratchet det mot klokken så langt det går, snu det deretter tilbake med klokken omtrent 3/4 av veien, og gjenta til du har skrudd av tennene på dørhodet fra trådene.

Når du har skrudd ut dysen helt, kan du ganske enkelt trekke den for å skyve den av enden av røret

Trådrør Trinn 15
Trådrør Trinn 15

Trinn 4. Pakk teflonbånd med klokken rundt trådene på enden av røret

Forsegl trådene med 2-3 omslag teflonbånd før du fester noen kontakter eller beslag. Dette vil sikre en tett, godt forseglet forbindelse.

Du kan også bruke en flytende rørtrådforbindelse i stedet for teflonbånd for å skape en sterk tetning

Tips: Sjekk produsentens instruksjoner på teflonbåndets emballasje for spesifikke anbefalinger om antall innpakninger. Ulike rørdiametre kan kreve forskjellige antall viklinger for å få en tett tetning.

Advarsler

  • Bruk arbeidshansker og vernebriller for å beskytte deg selv mens du trer et rør.
  • Hvis røret ditt var av metall, vær forsiktig med å få sponene på huden din, da de blir skarpe.

Anbefalt: