3 måter å velge malingsfarge for et soverom

Innholdsfortegnelse:

3 måter å velge malingsfarge for et soverom
3 måter å velge malingsfarge for et soverom
Anonim

Å velge den perfekte malingsfargen for soverommet ditt kan virke litt vanskelig. Heldigvis kan du gjøre beslutningen lettere ved å tenke på miljøet du vil skape i rommet ditt, og deretter velge en farge som skaper den følelsen. For eksempel kan du velge en blå nyanse hvis du vil ha et koselig, beroligende rom, eller du kan gå med gult for en mer munter atmosfære. Start med å lete etter stilinspirasjon, og velg deretter en fargefamilie og nyanse. Du kan også prøve forskjellige maleteknikker for å få rommet ditt til å poppe!

Trinn

Metode 1 av 3: Finne et utgangspunkt

Velg malingsfarge for et soverom trinn 1
Velg malingsfarge for et soverom trinn 1

Trinn 1. Se etter bilder på nettet eller i blader for å hjelpe deg med å definere din stil

Hvis et endeløst utvalg av fargevalg begynner å overvelde deg, kan du lage et inspirasjonstavle. Enten samle bilder fra designblader og feste dem alle til en tavle eller korkbrett, eller bruk et online nettsted som Pinterest for å lagre bilder du finner mens du surfer. Når du har samlet omtrent 10-15 bilder du liker, velger du fargene du ser oftest for å gjøre din beslutning lettere.

Ofte vil du oppdage at du blir trukket til lignende bilder igjen og igjen. Hvis inspirasjonsbrettet ditt er virkelig eklektisk, kan du velge en nøytral malingsfarge, deretter skure loppemarkeder, bruktbutikker og interiørbutikker for unik, funky kunst og dekor du kan henge på veggene

Velg malingsfarge for et soverom trinn 2
Velg malingsfarge for et soverom trinn 2

Trinn 2. Baser fargeskjemaet på møblene dine for et sammenhengende utseende

Med mindre du møblerer soverommet ditt fra bunnen av, er det en god idé å vurdere møblene, sengetøyet og innredningen du allerede har når du velger en malingsfarge. For eksempel, hvis du har et maleri på soverommet ditt som du absolutt elsker, kan du velge en subtil tone fra bildet som inspirasjon for veggene dine. Du kan også bruke farger fra andre dominerende stykker som gulvteppe, stol eller sengeteppe, og velge malingsfarger som matcher disse fargetonene.

  • Du vil ofte oppdage at det er lettere å matche malingsfargen din til elementene du allerede har, i stedet for å prøve å kjøpe nye varer som vil utfylle malingen din.
  • Hvis du introduserer en helt ny farge som ikke matcher møblene dine, kan du få soverommet ditt til å se for travelt eller kaotisk ut. Veggfargen din trenger ikke å passe perfekt til møblene dine, men alt skal flyte sammen.
  • For eksempel, hvis du har hvite møbler, kan du velge rolige toner som lyseblå eller lavendel for å fullføre den rolige følelsen. For brune møbler kan du vurdere en beige veggfarge.

Visste du?

Hvis du har et lite soverom, kan du velge lysere nyanser for å få det til å føles større. Hvis rommet ditt er større, kan mørke farger bidra til å skape en koseligere og mer intim atmosfære.

Velg malingsfarge for et soverom trinn 3
Velg malingsfarge for et soverom trinn 3

Trinn 3. Velg nøytraler hvis du vil at fokuset skal være på møblene og innredningen

Nøytrale er farger som hvit, grå og brun, selv om de også kan inneholde veldig lyse nyanser av andre farger, inkludert grønt, gult, rosa og blått. Nøytrale har en tendens til å falme i bakgrunnen, så de er flotte for å skape en subtil atmosfære. Du kan deretter bruke møblene, sengetøyene og innredningen til å legge til farger i rommet ditt.

  • For eksempel, hvis du har møbler av mørkt tre, kan du male veggene varme beige og finne sengetøy i et varmt blomstermønster du virkelig liker. Deretter kan du legge til et dristig teppe, gardiner og kunstverk i farger som gjenspeiler tonene i sengetøyet ditt for en koselig og munter følelse.
  • Hvis du foretrekker et mer moderne soverom, kan du male rommet ditt i en sofistikert grå tone og deretter dekorere med industriinspirerte møbler og sparsom, men slående innredning. Imidlertid kan du også bruke farger som blågrønn, lavendel og gul for å lyse opp rommet og få det til å føles koseligere.
  • Du kan bruke mykt hvitt sengetøy og naturinspirerte nyanser for å gjøre hvite vegger til en innbydende og romantisk atmosfære, eller du kan bruke det hvite bakteppet som et sterkt bakteppe for dristig kunst og mønstret sengetøy.
Velg malingsfarge for et soverom trinn 4
Velg malingsfarge for et soverom trinn 4

Trinn 4. Unngå å bruke farger som er for dristige på soverommet ditt

Primærfarger og andre overmettede fargetoner kan være overveldende på et soverom. Det er best å bruke farger som er myknet litt, for eksempel en rød farget med grått eller blått som har blitt blandet med litt hvitt. Deretter kan du introdusere lysere sprut av den fargen i dine andre designdetaljer som sengetøy eller veggtepper.

For eksempel, i stedet for å bruke fargestiftrødt på rommet ditt, kan du velge en litt mørkere rubinfarge for en mer sofistikert følelse

Metode 2 av 3: Velge en fargefamilie

Velg malingsfarge for et soverom trinn 5
Velg malingsfarge for et soverom trinn 5

Trinn 1. Mal rommet ditt blått for å få det til å føles som en fredelig flukt fra verden

Blå er en beroligende farge, så den er perfekt for å hjelpe deg med å slappe av på slutten av en lang dag. Velg lysblå og aqua hvis du vil skape en bekymringsløs, beroligende atmosfære, eller gå med middels til dyp blues for en mer rolig følelse.

  • For eksempel kan du male veggene i en myk blågrønn farge, og deretter legge til varme tremøbler og grafiske svart-hvitt-utskrifter for et rom som er tidløst og friskt.
  • Hvis stilen din er dristig, sofistikert og moderne, må du male tre av veggene dine i en sandfarge, og deretter legge til en marineblå aksentvegg. Kontrast det med veggheng i kobber og et industrielt lysarmatur.
Velg malingsfarge for et soverom trinn 6
Velg malingsfarge for et soverom trinn 6

Trinn 2. Velg grønn maling for å skape en pleiende atmosfære

Å tilbringe tid i naturen kan være veldig avslappende, og det er derfor det vil føles så fredelig å male soverommet ditt grønt. Lysegrønn er perfekt for å skape et jordisk bakteppe som minner deg om vår og fornyelse, mellomtonet grønt kan få rommet ditt til å føles som en koselig flukt, og dype, mettede grønne toner vil minne om skogens humørfylte drama.

  • For eksempel kan du male veggene dine mørkegrønne og deretter lyse opp rommet med lyse tremøbler, hvitt sengetøy og dekorasjoner av tre og messing.
  • Blek grønn er et perfekt valg for en fredelig barnehage med naturtema.
Velg malingsfarge for et soverom trinn 7
Velg malingsfarge for et soverom trinn 7

Trinn 3. Lek med myke gule nyanser for et koselig, lykkelig soverom

Gullfarger skaper varme, mens bleke nyanser åpner et rom og skaper en illusjon av ekstra lys. Det kan imidlertid være lurt å unngå gule grønnbaserte gule, som kan være for dramatiske til å brukes som veggmaling på soverommet.

  • Å bruke gult på veggene er en fin måte å sette deg i godt humør på slutten av dagen, og det vil også få deg til å føle deg energisk når du våkner om morgenen.
  • Mal veggene dine i en solrik nyanse av lysegul, og dekorér deretter med hvite, solbrune og til og med morsomme popper av naturinspirerte farger som blågrønn eller lilla.
Velg malingsfarge for et soverom trinn 8
Velg malingsfarge for et soverom trinn 8

Trinn 4. Legg til lidenskap med rike nyanser av rødt eller oransje

Selv om det å male veggene dine i så lyse farger absolutt er et dristig valg, kan fargetoner som burgunder rødt og brent oransje inspirere varme og lidenskap i soverommet ditt. Velg imidlertid nyansene nøye, da overmettede røde og oransje toner kan være for energigivende, noe som gjør det vanskelig å sove om natten.

  • Hvis du er bekymret for at bruk av dristige nyanser vil bli for overveldende i rommet ditt, kan du vurdere å male en rød aksentvegg bak sengen din. Deretter kan du bruke en beroligende grå eller brunfarge på de andre veggene for å myke opp effekten.
  • Bruk mørke møbler, sengetøy og gardiner med en rik, brent appelsin for en stemningsfull, sofistikert følelse.
  • Disse forfriskende fargene er et godt valg hvis du har problemer med å våkne om morgenen, da de gir deg en umiddelbar pick-up.
Velg malingsfarge for et soverom trinn 9
Velg malingsfarge for et soverom trinn 9

Trinn 5. Bruk fiolett for å skape en atmosfære av ro og romantikk

Å male veggene fiolette kan få soverommet ditt til å føles vintage og romantisk. Kjøligere lilla nyanser, som syrin og periwinkle, er perfekte hvis du vil ha en fredelig, harmonisk stemning, og varmere lilla nyanser, for eksempel magenta, lavendel og aubergine, er mer muntre og dristige.

  • Dype lilla ser fantastisk ut sammen med andre juveltoner, som safirblå, smaragdgrønn og rubinrød.
  • Aksent myke lilla vegger med tremøbler i naturlig stil og en kul, dristig farge som rødbrun for å få rommet ditt til å føles friskt og trøstende.

Metode 3 av 3: Prøv forskjellige teknikker

Velg malingsfarge for et soverom trinn 10
Velg malingsfarge for et soverom trinn 10

Trinn 1. Mal en aksentvegg for å legge til dybde og variasjon i veggene dine

Hvis det er en farge du liker, men den er litt for intens til å male i hele soverommet, kan du prøve å male bare en vegg som skygger i stedet. Du kan male veggen bak sengen din, eller du kan velge en annen vegg, som siden av rommet ditt med et skap eller et vindu. Velg deretter en koordinerende farge for resten av veggene.

  • For eksempel vil en magenta aksentvegg bli perfekt supplert med sandfarget maling.
  • Hvis stilen din er veldig fet, kan du til og med male en helt svart aksentvegg! Bruk metalliske aksenter og sterke farger for å legge til kontrast og bevegelse.
  • Du kan til og med male aksentveggen din med en annen fargeverdi på de andre veggene. For eksempel, hvis veggene dine er lysegrå, kan du velge en skifer grå aksentvegg for et monokromt utseende.
Velg malingsfarge for et soverom trinn 11
Velg malingsfarge for et soverom trinn 11

Trinn 2. Mal taket for å legge til ekstra farge i rommet

Mange tenker bare på veggfargen, men du kan også male taket på soverommet for å skape en helt annen stemning. Velg en farge som passer sammen med veggfargene dine, og unngå å bruke mørke farger på taket, da dette kan få soverommet ditt til å føles klaustrofobisk.

  • Hvis du har lavt tak, åpner du det ved å male det levende hvitt eller lyseblått.
  • Hvis du har høyt tak, kan du lage et varmere og mer lukket rom ved å male det en nyanse eller to mørkere enn fargen du har på veggene.
Velg malingsfarge for et soverom trinn 12
Velg malingsfarge for et soverom trinn 12

Trinn 3. Mal prøver før du forplikter deg til en farge

Belysningen på soverommet ditt kan få en farge til å se dramatisk annerledes ut enn den gjør i butikken. Når du har kommet opp med 3 eller 4 malingsfarger du vurderer, kan du kjøpe en liten prøvebeholder i hver farge og male hver i en firkant på 0,30 m × 0,30 m på veggen din. Deretter kan du bruke noen dager på å se hvordan fargene ser ut på forskjellige tider på dagen når lyset endres, og velg fargen du liker best.

Lamper og lysarmaturer du bruker i rommet vil også påvirke hvordan veggene ser ut gjennom dagen

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Legg til dybde med en dekorativ finish. Når du har grunnmaling på veggen, kan du vurdere å male over den med en strukturert finish eller farget glasur. For eksempel kan mineral- og metallfinisher som glimmer, kobber, tinn, bronse, gammeldags gull og gammelt sølv reflektere lys på en subtil, men effektiv måte.
  • Du kan også bruke maling som en del av en dekorativ aksent. Legg en stripe rundt veggen din, eller mal bare taket for å blåse nytt liv i gamle farger.
  • Velg en flat, flat emalje eller eggeskallemalje hvis du maler selv og du ikke har mye erfaring. Flat maling vil maskere feil, mens overflater med høy glans vil gjøre penselstrøk og drypp mer åpenbare.

Anbefalt: