4 måter å velge vindusmøbler på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å velge vindusmøbler på
4 måter å velge vindusmøbler på
Anonim

Vindusbehandlinger, også kalt møbler, inkluderer alt som dekker et vindu, enten for praktiske eller estetiske formål. De er kategorisert i to typer: harde vindusbehandlinger og myke vindusbehandlinger. Vindusskjermer, persienner, skodder og gardiner faller alle inn under disse kategoriene. Det er en rekke faktorer å ta hensyn til når man skal velge hvilken type møbler man skal velge for vinduer. Når du har bestemt deg for at du ønsker mest mulig ut av en vindusbehandling - personvern, lysstyring, isolasjon eller stil - vil valget ditt være enkelt.

Trinn

Metode 1 av 4: Beslutning om en type innredning

Velg vindusmøbler Trinn 1
Velg vindusmøbler Trinn 1

Trinn 1. Velg harde vindusbehandlinger for å få den ultimate kontrollen over sollys og personvern

Hardt vindusmøbler er vanligvis laget av tre eller PVC og inkluderer skodder og persienner. Disse typer vindusbehandlinger er gode for å kontrollere mengden sollys i rommet og gi personvern. Persienner består av lameller, som kan vippes eller vinkles for å kontrollere mengden og retningen på lyset i rommet. Skodder er mer holdbare og stasjonære vindusbehandlinger, som vanligvis er festet til vinduet med hengsler som du kan åpne og lukke.

  • Persienner er det perfekte valget hvis du har et lite budsjett. De er vanligvis det billigste alternativet for vindusbehandling.
  • Skodder er vanligvis ganske dyre. Du kan få dem tilpasset vinduet ditt, eller du kan kjøpe opsjoner i din lokale boligforbedringsbutikk.
  • Persienner er et godt alternativ hvis du har et mindre vindu.
Velg vindusmøbler Trinn 2
Velg vindusmøbler Trinn 2

Trinn 2. Ta komfort og varme inn i et rom med myke vindusbehandlinger

Myke vindusmøbler er laget av stoff og inkluderer gardiner og nyanser. Disse typer møbler kan gi utseendet til komfort og varme til rommet ditt. De kommer i en rekke materialer, farger og mønstre som du kan velge for å matche stilen på rommet ditt.

  • Med både gardiner og nyanser kan du kontrollere lysmengden i rommet ved å kjøpe rene eller mørklagte stoffer.
  • Gardiner og gardiner fungerer best på store vinduer.
Velg vindusmøbler Trinn 3
Velg vindusmøbler Trinn 3

Trinn 3. Legg til dybde og dimensjon i rommet ditt med en lagdelt vindusbehandling

Lagdelte vindusbehandlinger kombinerer både harde og myke vindusmøbler. I tillegg til å legge til dybde og dimensjon, kan lagdeling legge til ekstra isolasjon, lysblokkering og personvern som vindusinnredning alene ikke kan gi. For å legge vindusmøblene dine som en profesjonell, må du først velge en base (persienner eller nyanser), og deretter et lag på toppen (gardin) som utfyller stilen i hjemmet ditt.

  • Start med en ren base for et mer elegant utseende. Hvis du dekorerer et uformelt rom, kan du bruke vevd tre eller mobilnyanser til basen.
  • Fullfør et formelt, elegant utseende ved å legge til både valser og gardinpaneler over basen din. Hvis du ønsker et lysere utseende, velger du rene gardiner fremfor basen du ønsker.

Metode 2 av 4: Velge persienner eller skodder

Velg vindusmøbler Trinn 4
Velg vindusmøbler Trinn 4

Trinn 1. Prioriter personvern og lysstyring med persienner

Persienner er harde vindusbehandlinger med horisontale lameller som kan vippes for å kontrollere mengden lys som kommer i rommet. Disse vippbare lamellene lar deg se ut, men folk kan ikke se inn. Dette gjør dem til et godt valg for vinduer i oppholdsrom og soverom, eller vinduer i andre rom som vender ut mot gaten. De kommer i en rekke farger og materialer, inkludert tømmer, PVC og aluminium.

Hvis du vil ha et naturlig utseende, velger du persienner. De er begge slitesterke og passer godt sammen med tremøbler. Hvis vindusbehandlingen er for kjøkkenet eller badet, kan du prøve persienner av imitert tre, som er vanntette for å unngå skjevhet og sprekker

Velg vindusmøbler Trinn 5
Velg vindusmøbler Trinn 5

Trinn 2. Velg vertikale persienner for store vinduer og terrassedører

Vertikale persienner åpnes og lukkes fra siden i motsetning til å løfte og senke fra toppen av vinduet. De kommer i en rekke materialer, for eksempel PVC, stoff, imitertre, ekte tre eller til og med metall. Vertikale persienner er et godt alternativ for vinduer som er bredere enn de er høye og er spesielt populære på terrassedører.

En annen fordel med vertikale persienner er at det er mindre sannsynlig at de samler støv i motsetning til horisontale persienner fordi de står vertikalt

Velg vindusmøbler Trinn 6
Velg vindusmøbler Trinn 6

Trinn 3. Sikre hjemmet ditt med innvendige vinduslemmer

Skodder er solide vindusbelegg som er festet med hengsler slik at de kan være åpne og lukkede. De tilbyr en rekke funksjoner, inkludert sollysstyring, personvern og sikkerhet. Plantasjeskodder, den mest populære typen, har brede lameller som kan åpnes eller lukkes, i likhet med persienner.

Du kan også få solide panelskodder til vinduene dine. De har ingen lameller, så for å slippe inn lys må du holde dem åpne

Velg vindusmøbler Trinn 7
Velg vindusmøbler Trinn 7

Trinn 4. Legg til stil i hjemmet ditt med utvendige vinduslemmer

Utvendige skodder i tre gir beskyttelse for vindusåpning, personvern og isolasjon. De fleste moderne utvendige vinduslemmer er plassert på hver side av vinduet og forblir åpne som en stilig dekorasjon.

Før du kjøper utvendige vinduslemmer, bør du vurdere hjemmestilen din og de andre boligene i nabolaget ditt. For eksempel, velg Bermuda stil skodder er montert som en markise over vinduet. De er flotte for hjem i kystområder fordi de gir beskyttelse mot solens stråler

Metode 3 av 4: Plukke vindusskygger

Velg vindusmøbler Trinn 8
Velg vindusmøbler Trinn 8

Trinn 1. Hold strømregningene nede med mobilnyanser

Cellular nyanser er laget av honeycomb-formede celler som bretter seg opp for å danne skarpe folder. På grunn av sin form tilbyr cellene det høyeste isolasjonsnivået. De fleste av dem er foret med aluminiumsfolie som forhindrer at lys passerer gjennom. Disse typer nyanser er best for rom som til tider kan trenge total blackout, for eksempel hjemmekino, soverom eller stue.

Cellular nyanser er veldig lyse, og kan til og med løftes med bare en finger. Dette er flott for folk som kan ha problemer med tunge vindusmøbler. De er også fri for eksterne ledninger, så de er ikke bare moderne, men også trygge for hjem med små barn

Velg vindusmøbler Trinn 9
Velg vindusmøbler Trinn 9

Trinn 2. Kjøp vevde trefarger for en naturlig følelse

Vevde treskygger er laget av en rekke naturlige materialer, som siv, gress og bambus for å etterligne utseendet på tre. De gir en varm jordnær følelse til ethvert rom. Hvis du vil lyse opp et rom, velger du en lysvevd trefarge til vinduene dine.

Legg på foringer eller stoffbekledning for å øke personvernet og ytterligere tilpasse skyggen til rommet

Velg vindusmøbler Trinn 10
Velg vindusmøbler Trinn 10

Trinn 3. Gå for en minimal stemning med rulleskygger

Rullegardiner er vindusmøbler som ruller opp i et rør øverst i vinduet. De kan gi rommet ditt et moderne og moderne preg. Å velge en mørk, ensfarget farge som svart, marineblå eller mørkegrå vil gi rommet ditt et rent, minimalt utseende. Rulleskygger er også flotte fordi de er veldig enkle å bruke og holde rene. De kommer i en rekke materialer som kan være rene eller helt mørke.

Du kan velge blokkerte rulleskygger med energibesparende egenskaper for å holde deg varm om vinteren og kjølig om sommeren. Disse persiennene er best egnet for soverommet

Velg vindusmøbler Trinn 11
Velg vindusmøbler Trinn 11

Trinn 4. Velg romerske nyanser for allsidighet i materiale og design

Disse ligner på rulleskygger, men i stedet for å rulle opp når de er hevet, bretter romerske nyanser horisontalt til folder. Når de var lukket, lå de flatt mot vinduet. Dette kombinerer funksjonaliteten til en nyanse med det myke utseendet på stoffgardiner.

Metode 4 av 4: Beslutning om draperi

Velg vindusmøbler Trinn 12
Velg vindusmøbler Trinn 12

Trinn 1. Velg kafégardiner for både personvern og optimal belysning

Kafégardiner er morsomme og stilige gardiner som henger fra en stang som dekker bare en del av et vindu. Disse gardinene kommer i forskjellige lengder, og de lar mye lys komme inn fra den øvre delen av vinduet, samtidig som den nedre delen av rommet er privat. Disse vindusmøblene finnes vanligvis på kjøkkenet.

Velg vindusmøbler Trinn 13
Velg vindusmøbler Trinn 13

Trinn 2. Maksimer nøytralt lys med rene gardiner

Ren eller nett gardiner er laget av stoffer som er helt gjennomsiktige. Noen av de mer populære stoffene for denne typen gardiner er rayon, nylon og silke. De blir også referert til som personverngardiner fordi du på dagtid kan se ut av vinduet mens du forhindrer at folk utenfor ser direkte inn i rommet.

Velg vindusmøbler Trinn 14
Velg vindusmøbler Trinn 14

Trinn 3. Prøv blendingsgardiner for å redusere lys og støy

Mørklægningsgardiner er laget av tunge stoffer med ekstra fôr som blokkerer utvendig lys. De er også fordelaktige for å redusere lyden av utvendig støy. Mørklægningsgardiner er vanligvis laget av veldig tung polyester eller Thermaweave, som er et vevd stoff som også gir isolasjon.

  • Mørklægningsgardiner kan også merkes med begreper som "mørkrom" og/eller "lysblokkering".
  • Du kan alltid bytte gardin mellom sesongene for å tilpasse deg stilen din.

Anbefalt: