3 måter å justere en stormdør på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å justere en stormdør på
3 måter å justere en stormdør på
Anonim

I tillegg til å være støyende og irriterende, kan en feiljustert eller ødelagt stormdør slite på dørkarmen og male huset ditt. Hvis stormdøren din krever å trekke for å lukke eller ikke vil lukke i det hele tatt, må du sannsynligvis justere døren på en eller annen måte. Vanligvis kan du løse dette problemet ved å justere rammen på nytt eller justere den pneumatiske lukkeren.

Trinn

Metode 1 av 3: Tilpasse trim og ramme

Juster en stormdør Trinn 1
Juster en stormdør Trinn 1

Trinn 1. Åpne døren fra utsiden og flytt den opp og ned

Dette viser deg om rammen eller kantene på døren må sikres. Fokuser oppmerksomheten på hengselsiden av dørkarmen for å se om det er bevegelse av treskjermen eller karmen.

Juster en stormdør Trinn 2
Juster en stormdør Trinn 2

Trinn 2. Fest trekanten med ekstra spiker

Du kan bruke en hammer og spiker for å sikre toppen av trimmen hvis den henger. Hvis sidene løfter seg, kan du også sikre dem med ekstra spiker etter at du har adressert toppen av trimmen. Plasser neglene 5,1 til 7,6 cm fra hverandre og slå forsiktig inn i trimmen.

Juster en stormdør Trinn 3
Juster en stormdør Trinn 3

Trinn 3. Legg en treskive mellom døren og karmen

Dette vil sikre at døren og karmen holder seg på plass mens du justerer rammen. Det vil også forhindre at døren svinger åpen og potensielt treffer deg mens du jobber!

Juster en stormdør Trinn 4
Juster en stormdør Trinn 4

Trinn 4. Stram de eksisterende skruene i rammen med en skrutrekker

Disse vil sannsynligvis være plassert rundt døren. Sørg for å stramme hver eksisterende skrue, ta deretter mellomleggsplaten ut og test om døren fortsatt er ustabil. Hvis det er det, må du bytte mellomlegg og legge til flere skruer.

Juster en stormdør Trinn 5
Juster en stormdør Trinn 5

Trinn 5. Bor ytterligere hull for nye skruer

Plasser 2-3 nye hull øverst på rammen på hver av sidene og i midten for ekstra støtte. Start med å bruke en 3/16-in bit for å bore inn i bare metallrammen. Deretter bruker du en 3/32-in bit for å fullføre hullet ved å bore i treet.

Juster en stormdør Trinn 6
Juster en stormdør Trinn 6

Trinn 6. Fest skruene med 20,3 cm × 2,5 cm (8 x 1 tommer) i de nye hullene

Det er best å bruke skruer i rustfritt stål, som du kan finne i enhver boligforbedringsbutikk, fordi de holder seg best i været. Bor skruene i hullene, fjern mellomstykket og test stabiliteten til døren igjen.

Hvis den fortsatt ikke er stabil, legg til flere skruer på sidene av rammen, arbeid fra topp til bunn og test døren mens du jobber

Metode 2 av 3: Justering av den pneumatiske lukkeren

Juster en stormdør Trinn 7
Juster en stormdør Trinn 7

Trinn 1. Drei justeringsskruen for lukkemengde for å fikse smekk eller langsom lukking

Denne lille skruen styrer hvor raskt eller sakte døren lukkes. Den er plassert på lukkearmen nær der den er montert på døren. Ved å skru skruen med klokken vil lukkekursen senkes for å forhindre smekk, og ved å vri mot klokken vil lukkekursen øke.

Juster en stormdør Trinn 8
Juster en stormdør Trinn 8

Trinn 2. Juster monteringen av lukkearmen hvis døren ikke låses

Du kan legge ekstra kraft til dørlukkemekanismen ved å justere hvor den er montert på døren. De fleste braketter vil ha flere hull på hver side for å gjøre akkurat dette. Bare skru av hvor armen er festet til døren. Flytt armen bort fra hengslene og skru den inn i neste hull.

Juster en stormdør Trinn 9
Juster en stormdør Trinn 9

Trinn 3. Kontroller dørens rekkevidde

Når du har flyttet festet, må du sørge for at døren åpnes langt nok på utsiden. Noen ganger vil døren åpne litt mindre ved å bevege armen, så du må sørge for at det er nok plass til å komme inn og ut av døren.

Juster en stormdør Trinn 10
Juster en stormdør Trinn 10

Trinn 4. Kjøp en ny pneumatisk tettere hvis andre justeringer ikke fungerer

Bare skru av monteringsutstyret som holder det ødelagte nærmere på plass. Ta med deg den gamle til hjemmeforbedringsbutikken, og be en ansatt hjelpe deg med å finne en match for den.

Juster en stormdør Trinn 11
Juster en stormdør Trinn 11

Trinn 5. Bytt ut maskinvaren på døren om nødvendig

Hvis den nye lukkeren du kjøpte ikke stemmer overens og kommer med ny maskinvare, kan du bytte ut maskinvaren på døren. Juster de nye brikkene på de samme stedene som den gamle maskinvaren for å unngå å bore nye hull.

Juster en stormdør Trinn 12
Juster en stormdør Trinn 12

Trinn 6. Skyv "hold-åpen" skiven på den lengre enden av tetteren

Denne delen lar deg holde døren åpen om nødvendig. Den burde ikke trenge ytterligere justeringer og vil være relativt løs rundt den utstående enden av tetteren.

Juster en stormdør Trinn 13
Juster en stormdør Trinn 13

Trinn 7. Rett opp tetteren med syltebraketten og sett inn ankerpinnen

Dette vil feste lukkearmen til rammen på døren. Du må kanskje stramme muttere på hver side av ankerpinnen, og du kan gjøre dette med hånden din eller en skiftenøkkel.

Juster en stormdør Trinn 14
Juster en stormdør Trinn 14

Trinn 8. Merk hvor monteringsutstyret skal festes til døren

Sørg for at døren er lukket når du gjør dette. Hvis du har en eksakt match av din forrige tettere, vil du sannsynligvis kunne bruke de samme hullene. Hvis du har en annen, må du kanskje bore nye hull. Merk hvor maskinvaren skal festes til døren og bore hull på disse stedene.

Juster en stormdør Trinn 15
Juster en stormdør Trinn 15

Trinn 9. Stram til skruene for å feste maskinvaren til døren

Sørg for at døren er lukket og låst mens du gjør dette for å forhindre at den svinger åpen når du trykker skrutrekkeren inn i døren. Det er her lukkeren vil festes til døren på motsatt side.

Juster en stormdør Trinn 16
Juster en stormdør Trinn 16

Trinn 10. Juster nærmere med den nye maskinvaren, og sett inn den andre forankringsnålen

Igjen må du kanskje stramme muttere på hver side av tappen med en skiftenøkkel eller hånden.

Juster en stormdør Trinn 17
Juster en stormdør Trinn 17

Trinn 11. Test døren for å sikre at den åpnes og lukkes ordentlig

Døren skal ikke smelle eller lukke for raskt eller gni mot karmen. Hvis døren ikke lukkes ordentlig, eller smelter, justerer du skruen for lukkemengde og prøver igjen.

Hvis døren gnir seg mot rammen etter å ha festet innredningen og rammen, kan det være at huset ditt har satt seg og at døråpningen er skjev. Hvis dette er tilfelle, ring en entreprenør for å komme til å sjekke døråpningen og beregne kostnaden for å fikse den

Metode 3 av 3: Vedlikeholde stormdøren din

Juster en stormdør Trinn 18
Juster en stormdør Trinn 18

Trinn 1. Kontroller trimmen og rammen hver 2-3 måned

Hvis du tidligere har sikret kant eller ramme på stormdøren, må du kontrollere at den ikke har løsnet. Hvis du oppdager problemet tidlig, kan du unngå å måtte legge til nye skruer i rammen eller spikrene i trimmen ved å stramme og sikre de du har på plass.

Juster en stormdør Trinn 19
Juster en stormdør Trinn 19

Trinn 2. Påfør WD-40 eller 3-i-1 olje på hengslene for å holde døren svingende jevnt

Hvis stormdøren din knirker mens den åpnes og lukkes, eller er vanskelig å svinge åpen eller lukket, kan smøring på hengslene hjelpe.

Påfør disse oljene sparsomt og tørk av overflødig belegg etterpå, da de kan tiltrekke seg smuss og støv

Juster en stormdør Trinn 20
Juster en stormdør Trinn 20

Trinn 3. Rengjør stormdøren hver 1-2 måned

Hvis du bor i et område med mye vind, regn, snø eller støv, bør du rengjøre stormdøren ofte. Du kan tørke av døren med såpe og vann, og rengjøre ethvert glass med glassrensemiddel. Hvis du har en skjerm i døren din, kan du støvsuge skjermen ren. Sørg for at du tørker av døren etter rengjøring for å unngå rust.

Juster en stormdør Trinn 21
Juster en stormdør Trinn 21

Trinn 4. Mal døren hvis den er aluminium

Hvis døren din ser kjedelig og mindre enn ideell ut, kan du male den med utvendig spraymaling. Start med å slipe døren lett med 300-500 sandpapir, tørk av med såpe og vann, og skyll deretter med vann. Når døren er tørr, kan du spraymale den med flere strøk for å oppnå din ideelle farge.

Anbefalt: