3 måter å skjule en skapdør

Innholdsfortegnelse:

3 måter å skjule en skapdør
3 måter å skjule en skapdør
Anonim

Det er flere måter å skjule en skapdør. Den enkleste måten er å skjule det med et speil, gardiner eller til og med en bokhylle. Hvis du vil åpne rommet ditt litt, fjerner du døren helt og gjør skapet til et kontorrom, en innfelt bokhylle eller et åpent oppbevaringsområde. Hvis du virkelig vil ta det til neste nivå, kan du kjøpe et skjult dørsett for å konvertere døren til en bokhylle eller speil.

Trinn

Metode 1 av 3: Dekker døren din

Skjul en skapdør Trinn 1
Skjul en skapdør Trinn 1

Trinn 1. Legg tapet over flatere dører for å blande dem inn i rommet

Få en rull med tapet du liker. Enten får du nok til å dekke veggen din eller nok til å dekke døren og lage en kant for rommet. Hvis du har selvklebende tapet, trekker du ut en lengde som er stor nok til å dekke 10–15 cm (4–6 tommer) forbi døren. Fjern baksiden og dekk forsiktig til døren før du skjærer av overflødig del med en kniv. Hvis du trenger å lime papiret, klipp det i størrelse med en saks eller en kniv og følg produsentens instruksjoner for å dekke døren med lim eller lim.

  • Dette er et flott alternativ for skyvedører som ikke har knapper eller håndtak som stikker ut.
  • Få en ekstra rulle eller to tapeter i tilfelle du roter noe og må gjøre om en seksjon.
  • Dette er ikke det beste alternativet for paneldører som har spor i seg. Selv om du installerer tapetet perfekt, vil de innfelte delene av døren påvirke utseendet på tapetet ditt.
Skjul en skapdør Trinn 2
Skjul en skapdør Trinn 2

Trinn 2. Installer lange gardiner over døren din for å skjule dem

Mål bredden på skapdøren din og få en gardinstang som strekker seg 15–30 cm (6–12 tommer) forbi døren på begge sider. Bruk et nivå og en blyant for å markere stedet der du vil installere brakettene. Bruk en drill til å kjøre skruer gjennom hver brakett og installere den i veggen. Skyv deretter løkkene på toppen av gardinene dine gjennom gardinstangen. Skyv stangen gjennom åpningen på brakettene for å fullføre installasjonen av gardinene.

  • Bruk 2 gardiner hvis du vil kunne åpne dem i midten for å få tilgang til døren din.
  • Sørg for at du får ugjennomsiktige gardiner som ikke er gjennomsiktige hvis du vil gjemme døren helt. Hold deg unna hvitt med mindre materialet er veldig tykt.
  • Du kan ikke henge en gardinstang over en skapdør hvis den er i hjørnet av et rom.
Skjul en skapdør Trinn 3
Skjul en skapdør Trinn 3

Trinn 3. Heng et speil over paneldører for å minimere den visuelle påvirkningen

Det er hengende speil som er designet for å dekke en dør for å gjøre den mer tiltalende. Kjøp et hengende dørspeil på en hjemmebutikk eller møbelbutikk. Heng de 2 krokene over toppen av døren og la speilet henge ned. Deretter bruker du en boremaskin eller skrutrekker til å installere de to ankre i bunnen av speilet ved å skru det inn i treverket.

  • Et hengende dørspeil vil dekke størstedelen av døren din og minimere dens visuelle innvirkning på rommet ditt.
  • Dette er det billigste alternativet hvis du vil dekke skapets dørspeil er vanligvis veldig rimelige. Du vil også fortsatt kunne bruke skapet. Du vil imidlertid ikke dekke det helt.
Skjul en skapdør Trinn 4
Skjul en skapdør Trinn 4

Trinn 4. Legg et veggteppe over døren for å dekke det til

Hvis du ikke vil installere gardiner, er et stort gobelin en enkel måte å kunstig dekke skapet med stoff. Få et mørkt tapet som er bredere og litt høyere enn døren din. Heng den over døren din med skyvepinner, spiker eller borrelås for å dekke døren med et vakkert kunstverk.

  • Du kan kjøpe et veggteppe online eller i en butikk som spesialiserer seg på interiør.
  • Se etter tykkere materialer som jute og ull. Tynnere gobeliner holder kanskje ikke lyset ute.
Skjul en skapdør Trinn 5
Skjul en skapdør Trinn 5

Trinn 5. Sett en stående bokhylle foran døren for å dekke den

Den enkleste måten å skjule en dør er å sette noe foran det. Bruk et målebånd for å måle høyden og bredden på døren. Få en stor bokhylle som er litt bredere og høyere enn skapet ditt. Hvis dørhåndtaket er i veien, fjerner du det ved å skru ut skruene på låsemekanismen og håndtakene med en skrutrekker. Trekk dørknappene ut og la døren henge fritt mot baksiden av bokhyllen.

Tips:

Å dekke døren din ved å sette noe foran den gjør det umulig å bruke skapet som noe annet enn langtidsoppbevaring. Dekk bare døren med en bokhylle hvis du ikke trenger lagringsplass.

Metode 2 av 3: Åpne skapet på nytt

Skjul en skapdør Trinn 6
Skjul en skapdør Trinn 6

Trinn 1. Åpne døren og skyv 2 bøker under for å stramme døren

Få 2 bøker som er omtrent like store som åpningen mellom døren og gulvet. Åpne døren 1,2–1,8 m, slik at du har god plass til å jobbe. Skyv bøkene under den for å stramme døren og hold den opp mens du fjerner den.

  • Hvis du fjerner døren din, får du muligheten til å omplassere skapet ditt slik at rommet ditt føles større. Du kan omplassere plassen din for å gjøre skapet til et pantryrom, bokhyller eller et kontor.
  • Hvis du kan, kan du be en venn om å hjelpe deg. De vil kunne holde døren og hindre den i å velte når du fjerner alle pinnene.
Skjul en skapdør Trinn 7
Skjul en skapdør Trinn 7

Trinn 2. Plasser en skrutrekker under tappen i det nedre hengslet og hamre den ut

Se på bunnen av døren din for å finne det nedre hengslet. Å holde hengslet sammen er en metallnål med en pære øverst. Plasser spissen av den flate skrutrekkeren i bunnen av pæren i en 45 graders vinkel. Slå forsiktig og sakte i bunnen av skrutrekkerens håndtak med hammeren din igjen og igjen for å lirke pinnen. Når du har lettet pinnen opp 7,6–10,2 cm, løfter du den ut for hånd.

  • Du kan bruke en stiv sparkel eller meisel hvis du ikke har en flat skrutrekker.
  • Ikke slå pæren så hardt at du bøyer pinnen.
Skjul en skapdør Trinn 8
Skjul en skapdør Trinn 8

Trinn 3. Ta det øverste hengslet ut på samme måte som du fjernet bunnen

Med det nedre hengslet helt fjernet, stå opp og gjenta prosessen med det øverste hengslet. Plasser den flate skrutrekkeren under bunnen av toppen av hengslet og hamre baksiden av skrutrekkeren. Når pinnen for det meste er fjernet fra det øverste hengslet, løfter du den ut for hånd.

Du kan bruke en skiftenøkkel eller kanallåser til å trekke ut pinnen hvis den er virkelig gammel og du ikke kan fjerne den for hånd

Advarsel:

Hvis du ikke forlater det midterste hengslet til slutt, kan trykket fra døren rive braketten ut av dørkarmen.

Skjul en skapdør Trinn 9
Skjul en skapdør Trinn 9

Trinn 4. Fjern den midterste tappen og løft døren ut

Bruk den samme prosessen for å fjerne den midtre tappen fra hengslet og ta av døren. Plasser flathodet mot bunnen av pinnen og hamre det gjentatte ganger. Sett hammeren og den flate skrutrekkeren ned når du har 7,6–10,2 cm (3–4 tommer) pinne som viser, og ta tak i dørkarmen øverst. Bruk den ikke -dominerende hånden til å løfte pinnen ut av hengslet og holde døren stødig. Når døren din er slått av, sett den til side.

  • Hvis brakettene på dørkarmen er umalte, kan du fjerne dem med en skrutrekker. Hvis de er malt over, kan du imidlertid fjerne malingen rundt den. Det vil også avsløre det umalte treet under.
  • Hvis du leier leiligheten, må du oppbevare døren et trygt sted til du flytter ut.
Skjul en skapdør Trinn 10
Skjul en skapdør Trinn 10

Trinn 5. Bruk skapet som et åpent lagringsområde for å få rommet til å føles større

Fortsett å bruke skapet som lagringsplass, lagring av klær, esker eller andre tekstiler i skapet. Du kan også bruke den som et pantryrom hvis du er i en mindre leilighet med et lite kjøkken. Med skapdøren av, vil rommet ditt føles mye større.

Hvis du er fan av travle vegger, åpner dette rommet ditt og gir rommet litt farge

Skjul en skapdør Trinn 11
Skjul en skapdør Trinn 11

Trinn 6. Gjør skapet til et skjult kontor ved å sette et lite skrivebord inne

Få et lite skrivebord eller bord med dimensjoner som er 2,5–5,1 cm kortere enn skapets dybde og bredde. Kjøp et skrivebord med en huke i ryggen hvis du vil lagre ting på skrivebordet. Skyv bordet eller skrivebordet inn i skapet ditt og sett en stol under det for å konvertere skapet til et miniatyrkontor.

Dette er et utmerket alternativ hvis du bor i en mindre leilighet eller et hjem og ikke har et eget rom for kontoret ditt

Skjul en skapdør Trinn 12
Skjul en skapdør Trinn 12

Trinn 7. Lag mer lagringsplass ved å plassere en bokhylle inne

Hvis du får plass til en stående bokhylle i skapet, gjør du skapet til en innfelt bokhylle. Plasser forsiden av bokhyllen slik at den er i flukt med veggen. Du kan også velge å installere hyller i skapet i stedet. Få et skaphyllesett fra din lokale møbel- eller byggevarer. Bruk et nivå for å markere plasseringen av hver hylle og installer brakettene til hyllene dine med en drill.

Metode 3 av 3: Installere en skjult dør

Skjul en skapdør Trinn 13
Skjul en skapdør Trinn 13

Trinn 1. Kjøp et skjult dørsett som matcher dimensjonene på døren din

Skjulte dører er vanligvis designet som bokhyller, selv om du også kan finne dører som er speil. De fungerer som vanlige dører, men ser ikke ut som en standard dør. Kjøp et skjult dørsett fra et selskap som spesialiserer seg på produksjon av skjulte dører.

  • Med mindre du har et stort klesskap, må du sørge for at du får en skjult dør som svinger ut i rommet ditt. Du kan kjøpe skjulte dører som svinger enten innover eller utover.
  • Skaff deg en ferdig malt dør hvis du ikke vil male selv.
  • Disse dørene er forhåndsmonterte, men du må gjøre noen konstruksjoner for å fjerne rammen og installere brakettene.

Tips:

Å installere en skjult dør kan være litt komplisert hvis du ikke har mye erfaring med å bygge ting. Vurder å ansette en entreprenør for å installere den for deg. Denne prosessen koster vanligvis mellom $ 800-1, 500.

Skjul en skapdør Trinn 14
Skjul en skapdør Trinn 14

Trinn 2. Fjern døren din ved å lirke ut pinnene med en skrutrekker og hammer

Åpne døren og skyv 2 bøker under den for å spenne den. Lirk pinnene i hengslene ut ved å trykke spissen av en flat skrutrekker under pæren i en 45 graders vinkel og slå bunnen av håndtaket med en hammer. Lirk ut den nederste pinnen først, etterfulgt av toppen, og la den midterste hengslet stå til sist. Hold døren når du løfter den midtre tappen ut for å holde døren stødig mens du fjerner den.

  • Hvis du kan, kan du be en venn eller et familiemedlem om å holde døren for deg mens du fjerner den midterste pinnen.
  • Du trenger ikke å trykke pinnene helt ut. Du kan bare trykke dem ut 7,6–10,2 cm og løfte den ut for hånd.
  • Skru ut hengselbrakettene på dørkarmen med en skrutrekker for å ta dem ut.
Skjul en skapdør Trinn 15
Skjul en skapdør Trinn 15

Trinn 3. Lirk rammen på døren hvis døren din krever det

Noen skjulte dører lar deg la den gamle rammen være på plass. Hvis du trenger å fjerne rammen, bruker du en meisel til å grave mellom trepanelene og gipsplaten. Trekk den opp nær hjørnet for å slå neglene ut. Fjern panelene forsiktig ett stykke om gangen. Denne prosessen bør ikke være for vanskelig når du har lirket et hjørne av treet.

  • Panelene vil ha spiker som stikker ut av dem, så arbeid sakte og forsiktig.
  • Hvis du ikke trenger å installere rammen, følg produsentens instruksjoner for å se hvor du trenger å montere brakettene til den nye døren.
  • Du kan kanskje trekke rammen ut i ett stykke, avhengig av hvordan den ble installert.
Skjul en skapdør Trinn 16
Skjul en skapdør Trinn 16

Trinn 4. Sett opp dørpanelene og sørg for at de er jevne

Begynn på bunnen, legg hvert stykke dørkarm på den tilsvarende plasseringen en om gangen. Når et stykke hviler mot gipsplaten, må du kontrollere om det er jevnt med en boblenivå. Hvis det er et gap i syltetøyet eller terskelen, bruk et mellomlegg for å skyve panelet i nivåposisjon. Plasser mellomlegg mellom veggen og panelet, skyv det inn til døren er i vater. Klipp av overflødig del med en verktøykniv og lim mellomleggsplaten med trelim.

  • Du kan også bruke en sirkelsag til å kutte et panel på skrå, selv om dette vanligvis er unødvendig.
  • Du kan lime mellomleggsplaten inn i treverket med trelim hvis du vil.
Skjul en skapdør Trinn 17
Skjul en skapdør Trinn 17

Trinn 5. Bruk en spikerpistol til å spikre dørkarmen sammen

Legg panelene på en jevn overflate. Følg produsentens instruksjoner angående plassering av neglene. Spik rammen sammen i leddene der panelene møtes med standard konstruksjonsspiker. Med rammen sammen, løft den opp og sett den inne i døren. Sørg for at alle brakettene dine vender i samme retning, slik at du kan henge døren for å åpne riktig vei.

  • Kontroller rammen igjen med et nivå før du installerer den. Påfør mellomlegg etter behov for å få rammenivå.
  • Hvis brakettene til døren din ikke vender i samme retning, kan du ikke henge den. Sørg for at døren din svinger i riktig retning. Hvis du trenger det, kan du snu døren hvis den omkringliggende gipsveggen ikke er for ujevn.
Skjul en skapdør Trinn 18
Skjul en skapdør Trinn 18

Trinn 6. Plasser mellomlegg mellom rammen og veggen og bor inn rammen

Med rammen din i døråpningen, skyv treskiver inn på begge sider av døren nederst, øverst og på sidene for å holde den på plass. Når mellomleggene er godt på plass, bryter du av overflødige deler med hammeren. Skru rammen inn i gipsplaten ved å bore #10 skruer i rammen der mellomleggene hviler. Før 6-10 skruer gjennom hver side av døren for å sette den på plass.

  • Hvis det er mulig, må du få en venn til å stramme dørkarmen for å holde den stille mens du installerer den. På den måten vil den ikke bevege seg mens du driver skruene på plass.
  • Pass på at brakettene dine vender i samme retning som du vil henge døren. Noen skjulte dører svinger innover og noen svinger utover, så dobbeltsjekk brakettene før du installerer rammen.
Skjul en skapdør Trinn 19
Skjul en skapdør Trinn 19

Trinn 7. Heng døren ved å plassere pinnene i brakettene

De fleste skjulte dører er designet for å gjøre denne delen enkel. Bare løft bokhyllen eller speildøren opp og skyv åpningene for brakettene oppå hverandre. Hvis pinnene er forhåndsinstallert, skyv døren inn i brakettene. Hvis du trenger å installere pinnene selv, må du stramme bunnen av døren med foten og den dominerende hånden. Hold døren på plass med brakettene oppå hverandre og skyv pinnene på plass.

Hvis du trenger å installere brakettene selv, skru dem inn på stedene der de er merket for å installeres

Skjul en skapdør Trinn 20
Skjul en skapdør Trinn 20

Trinn 8. Monter rammepanelene med trelim og spiker

Når døren din henger, ta trimmen og påfør trelim på baksiden av hvert stykke. Plasser dem over gapet der syltetøyet møter gipsveggen for å skjule det. Skyv hvert panel forsiktig inn på det tilsvarende stedet for å holde hvert panel i flukt med rammen. Når trimmen er på plass, setter du små spiker i neglpistolen og skyter en spiker hver 10–20 tommer (25–51 cm) langs rammen for å fullføre døren.

Anbefalt: