3 måter å holde fluene unna deg og rommet ditt

Innholdsfortegnelse:

3 måter å holde fluene unna deg og rommet ditt
3 måter å holde fluene unna deg og rommet ditt
Anonim

Fluer er ikke skadelige, men de kan sikkert være irriterende og ubehagelige, spesielt hvis de har invadert hjemmet ditt. Hvis du vil holde fluene unna deg og rommet ditt og hjemmet, må du ta noen skritt for å flysikre hjemmet ditt, ta noen forebyggende tiltak og til og med lage noen praktiske fluefeller. Hvis du vil vite hvordan du holder fluene unna deg og rommet ditt, følger du bare disse trinnene.

Trinn

Metode 1 av 3: Fange eller drepe fluene

Hold fluene borte fra deg og rommet ditt Trinn 1
Hold fluene borte fra deg og rommet ditt Trinn 1

Trinn 1. Bruk flypapir

Hvis du virkelig har et flueproblem, legg fluepapir på rommet ditt for å holde fluene unna. Selv om det ikke vil se pent ut, vil det definitivt få jobben gjort. Heng den i solskinnet og vekk fra vind for at den skal være mest effektiv.

Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 2
Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 2

Trinn 2. Bruk fluefeller

Plasser fluefeller utenfor vinduet ditt eller ute i hagen din for å fange de irriterende skapningene. Ikke installer dem på rommet ditt, men de kan være ganske stinkende, og lukten vil raskt overvelde boligen din.

Hold fluene borte fra deg og rommet ditt Trinn 3
Hold fluene borte fra deg og rommet ditt Trinn 3

Trinn 3. Heng klare plastposer halvfullt med vann i nærheten av dørene og vinduene

Vannet i posene reflekterer lys og får fluene til å bli desorienterte og ikke klare å komme inn i hjemmet ditt.

Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 4
Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 4

Trinn 4. Dra fordel av edderkoppene dine

Hvis du har lagt merke til en edderkopp eller to i hjørnet av rommet ditt eller henger i taket nær vinduet ditt, kan du leve og la leve. Så lenge edderkoppene ikke er farlige, vil de hjelpe til med å drepe fluer og holde deg og rommet ditt trygt for disse irriterende skapningene. Neste gang du ser en edderkopp i rommet ditt, spør deg selv om du virkelig trenger å drepe den.

Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 5
Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 5

Trinn 5. Bruk en fluesmatter

Hvis du ser flue, kan du bruke swatteren til å fjerne den fra elendigheten. Bare plasser hodet på swatteren over fluen, og bruk håndleddet til å vippe swatteren over insektet. Selv om det ikke er en god langsiktig løsning, vil det fungere bra hvis en flue nærmer deg, eller hvis du ser en flue komme inn på rommet ditt uten å bli invitert.

Metode 2 av 3: Justering av miljøet

Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 6
Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 6

Trinn 1. Lukk vinduer og dører

Hvis du vil holde fluene borte fra deg og rommet ditt, bør du lukke vinduer og dører, som kan slippe inn fluene. Hvis du har en skjerm over vinduet eller døren, kan du la den stå åpen, så lenge den ikke har sprekker eller hull i den.

Hvis en flue har surret inn i rommet ditt, åpner du døren eller vinduet til den flyr ut, og lukker den igjen

Hold fluene borte fra deg og rommet ditt Trinn 7
Hold fluene borte fra deg og rommet ditt Trinn 7

Trinn 2. Hold maten borte fra fluene

Hvis du holder mat på rommet ditt eller på kjøkkenet, bør du holde det dekket for å beskytte det mot fluene - fluene elsker lukten eller et søtt eller næringsrikt måltid og vil prøve å komme så nær maten som mulig. Her er noen måter å dekke maten på:

  • Når du har tilberedt et måltid, legg fra deg eventuelle ekstra ingredienser eller ekstra porsjoner før du begynner å spise, ellers tiltrekker de fluer.
  • Når du er ferdig med å spise, må du vaske oppvasken med en gang for å unngå at matpartikler tiltrekker fluene.
  • Hvis du legger mat, må du sørge for at alle beholderne er tett lukket.
  • Åpenbart elsker fruktfluer frukt. Ikke la frukten stå åpen - dekk den over med en musselinpose.
Hold fluene borte fra deg og rommet ditt Trinn 8
Hold fluene borte fra deg og rommet ditt Trinn 8

Trinn 3. Vær spesielt forsiktig med å holde kjøttet borte fra fluer

Fluer elsker spesielt lukten av kokt kjøtt. Hvis du tilbereder kjøtt, må du legge fra deg rester og vaske oppvasken når du er ferdig.

  • Hvis du trenger å la døren stå åpen mens du tilbereder kjøttet, må du ha en vifte som blåser på den åpne døren - dette vil skremme fluene unna.
  • Hvis du skal grille utendørs, må du holde dørene og vinduene lukket.
Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 9
Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 9

Trinn 4. Scoop kjæledyret ditt

Hvis du har en katt og søppelboksen er på rommet ditt eller hjemme, må du sørge for å ta den minst en gang om dagen og kaste restene i en søppeldunk eller utendørs søppelbøtte for å holde fluene hjemmefra. Hvis du har en hund, må du kaste hanen ut i en lukket beholder, som også helst er utenfor hjemmet ditt. Hvis du har en hage, kan du prøve å hindre at hunden din kaster ut i gården, eller det vil tiltrekke seg flere fluer.

Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 10
Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 10

Trinn 5. Stram søppelbøttene

Sørg for at lokkene er godt plassert på søppelbøttene i rommet ditt, og at de har en ytre pose for å hindre at mat eller andre partikler fester seg til innsiden av søppeldunken. Dette kan bidra til å holde fluene borte fra miljøet ditt.

Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 11
Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 11

Trinn 6. Tøm alt ekstra vann fra rommet ditt

Fluer elsker fuktighet, så sørg for å ikke la en vannpytt stå på rommet ditt etter at du har dusjet, eller la våte gymtøy ligge i en haug på gulvet ditt. Ikke la åpne beholdere eller vann stå ute, og prøv å hindre at vann samler seg i rommet ditt, ellers vil du og rommet ditt tiltrekke deg flere fluer.

Metode 3 av 3: Ta forebyggende tiltak

Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 12
Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 12

Trinn 1. Sjekk hjemmet ditt for lekkasjer

Å forsegle rommet ditt vil hjelpe deg med å spare energi og holde fluene unna. Kontroller værstriping og tetning rundt vinduer og dører for å sikre at den ikke har sprekker, og bytt den ut hvis det er nødvendig. Se etter lekkasjer i alle rørinnganger, som i klimaanlegget ditt. Fyll hullene du finner med en boks med utvidbart skum.

Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 13
Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 13

Trinn 2. Bytt ut ødelagte skjermer på vinduer eller dører

Sjekk skjermene dine for hull eller rifter - selv om de er små, kan de fortsatt være store nok til å slippe inn fluer. Bytt dem ut, eller dekk dem med tape for en midlertidig løsning, og se hvilken forskjell det gjør. Sørg for at kantene på skjermene sitter godt og at det ikke er plass til fluene å passere gjennom.

Hold fluene borte fra deg og rommet ditt Trinn 14
Hold fluene borte fra deg og rommet ditt Trinn 14

Trinn 3. Bruk planter eller urter for å avvise fluene

Det er mange urter og planter som avviser fluer, så vurder å sette opp en minihage på rommet ditt og se hvor mye det skremmer de irriterende fluene. Her er noen planter og urter som hjelper deg å holde fluene unna:

  • Basilikum. Dyrk en basilikumplante utenfor, i nærheten av rommet ditt, og se den holde fluene unna. Det vil ikke bare avskrekke fluer, men det vil også avskrekke mygg, og det kan være et flott tillegg til ethvert måltid.
  • Laurbærblad. Du kan dyrke den ute om sommeren, men du bør ta planten innendørs om vinteren for å skremme fluene. Du kan også bare sette en bolle med tørkede laurbærblad på rommet ditt for å holde fluene ute.
  • Lavendel. Lavendel lukter ikke bare deilig, men det vil skremme fluene. Du kan male det til et pulver og strø det over møblene dine, dyrke det i en beholder eller dyrke det i kjøkkenhagen din.
  • Mynt. Plasser en mynteplante på rommet ditt og skrem bort lopper, maur og fluer.
  • Tansy. Tansy er en annen urt som er kjent fra frastøtende fluer, maur, lopper og møll.
Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 15
Hold fluene unna deg og rommet ditt Trinn 15

Trinn 4. Skaff deg en hund

Hunder er ikke bare søte og elskelige, men de elsker å spise fluer. Vurder å få en hund for ikke bare å legge til moro i livet ditt, men for å bli kvitt de irriterende fluene.

Hold fluene borte fra deg og rommet ditt Trinn 16
Hold fluene borte fra deg og rommet ditt Trinn 16

Trinn 5. Skaff deg en katt

Katter er kosete, søte, og de elsker å slå og bekjempe fluer. En bonus: det er helt nydelig når katter prøver å bekjempe fluer.

Tips

  • Røkelse pleier å være det beste alternativet hvis du også vil få rommet til å lukte bedre.
  • En enkel metode er å henge opp en glidelåspose fylt med vann og mynter. Fordi fluer har sammensatte øyne, vil de se posen som en stor vannmasse, som de vil unngå. Lyset som reflekteres fra myntene i posen vil også kaste dem av.

Advarsler

  • Ikke la de små barna tenne røkelsen.
  • Hvis du er ute, kan fluezappen føre til sår og dødelige skader på ekorn og fugler.

Anbefalt: