Slik rengjør du en tåkemaskin: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du en tåkemaskin: 13 trinn (med bilder)
Slik rengjør du en tåkemaskin: 13 trinn (med bilder)
Anonim

Tåkemaskiner kan være en flott kilde til moro for fester, konserter og hjemsøkte hus. Men noen ganger trenger de litt ekstra omsorg for å sikre at de fortsetter å fungere skikkelig. Unngå å rengjøre maskinen for mye, men bruk eddik og andre rengjøringsteknikker på dysen for å sikre at tåkemaskinen fortsetter å fungere skikkelig.

Trinn

Del 1 av 3: Skylle tanken med eddik og vann

Rengjør en tåkemaskin Trinn 1
Rengjør en tåkemaskin Trinn 1

Trinn 1. Ta tåkemaskinen utenfor

Eddikblandingen kan være ganske stinkende og avgir en overveldende lukt, spesielt når den brukes innendørs. For å unngå en ubehagelig situasjon, ta tåkemaskinen til et utendørs rom når du vil rengjøre den. Dette vil bli mye bedre for deg og alle andre som måtte være i nærheten.

Prøv å rengjøre tåkemaskinen i hagen din ved siden av et utendørs stikkontakt. Hvis du ikke finner et sted som dette som fungerer, bør du vurdere å rengjøre det i garasjen din med garasjeporten åpen

Rengjør en tåkemaskin Trinn 2
Rengjør en tåkemaskin Trinn 2

Trinn 2. Tøm tanken

Fjern tanken fra maskinen. Skru av hetten og dump den resterende tåkevæsken i vasken. Sørg for å tømme den helt.

Ikke bekymre deg for å skylle tanken etter at du har dumpet den. Eddikløsningen fungerer for å rengjøre tanken for deg

Rengjør en tåkemaskin Trinn 3
Rengjør en tåkemaskin Trinn 3

Trinn 3. Lag en blanding av vann og eddik

Bruk destillert vann og destillert hvit eddik til å lage en rengjøringsløsning som er like deler av hver ingrediens - halv eddik og halvt destillert vann.

Sørg for å bare bruke destillert vann, ikke vann fra springen. Tappevann inneholder mineraler som kan etterlate avleiringer inne i maskinen som vil bygge seg opp over tid og forårsake problemer senere

Rengjør en tåkemaskin Trinn 4
Rengjør en tåkemaskin Trinn 4

Trinn 4. Hell eddikblandingen i tåkemaskinen

Sett tanken tilbake i tåkemaskinen og hell blandingen av eddik og destillert vann i åpningen. Den skal gå inn i den samme tanken som normalt er fylt med tåkevæske.

  • Du må bruke nok av blandingen for å rengjøre maskinen grundig. Tanken skal stort sett være full. For de fleste tåkemaskiner er dette sannsynligvis omtrent en halv liter av rengjøringsløsningen.
  • Slå på maskinen og la den gå med blandingen av eddikvann inni den.
Rengjør en tåkemaskin Trinn 5
Rengjør en tåkemaskin Trinn 5

Trinn 5. Skyll med destillert vann

Når du har kjørt eddik- og vannblandingen, bør du helle destillert vann (ikke blandet med noe) i tåkemaskinen og kjøre den en gang slik. Vannet vil hjelpe til med å skylle ut eventuell gjenværende eddiklukt inne i maskinen, og vil hjelpe til med å rense det litt mer.

La maskinen lufttørke når du har fullført denne prosedyren

Del 2 av 3: Rengjøring av de andre delene

Rengjør en tåkemaskin Trinn 6
Rengjør en tåkemaskin Trinn 6

Trinn 1. Skrap ut dysen

Koble fra maskinen og la den avkjøles helt. Kontroller utløpsdysen (der det kommer damp ut av dampen) for avleiringer eller rusk. Hvis du ser noe, bruker du neglen eller et annet fast objekt til å skrape åpningen av dysen.

I tillegg kan du prøve å bruke en nål (eller en liten nål) for å rense ut eventuelt smuss. Beveg den inn og ut av munnstykket noen ganger for å fjerne overflødig oppbygging

Rengjør en tåkemaskin Trinn 7
Rengjør en tåkemaskin Trinn 7

Trinn 2. Tørk av utsiden

Tørk av utsiden av tåkemaskinen med en fuktig klut. Sørg for å komme inn i alle kroker og kroker på maskinen for å rense støv eller rester som kan ha samlet seg over tid.

Denne typen regelmessig vedlikehold bør forhindre at maskinen trenger aggressiv rengjøring så ofte. Det vil også bidra til å forlenge tåkenes levetid

Rengjør en tåkemaskin Trinn 8
Rengjør en tåkemaskin Trinn 8

Trinn 3. Test tåkevæsken

Når du er ferdig med å rengjøre tåkemaskinen, kan du putte litt mer tåkeløsning i den for å sikre at den fungerer som den skal igjen. La maskinen gå og produsere tåke i minst flere minutter før du bestemmer deg for at den fungerer slik du vil.

Aldri lagre (eller slutte å bruke) en nyrenset tåkemaskin uten først å kjøre en ny tåkevæske for å sikre at den fungerer

Rengjør en tåkemaskin Trinn 9
Rengjør en tåkemaskin Trinn 9

Trinn 4. Kjøp tåkemaskinrens

Det er ganske mange produkter tilgjengelig online for kjøp som er beregnet for bruk i rengjøring av tåkemaskiner. Bare kjøp rensevæsken og kjør den gjennom tåkemaskinen. Sørg for å utføre prosedyren utendørs, slik at du ikke stinker opp stedet med en kjemisk lukt.

Husk å alltid rengjøre tåkemaskinen før du lagrer den.

Del 3 av 3: Vedlikeholde tåkemaskinen

Rengjør en tåkemaskin Trinn 10
Rengjør en tåkemaskin Trinn 10

Trinn 1. Følg produsentens rengjøringsinstruksjoner

Tåkemaskinen din skal leveres med en brukerhåndbok som inneholder spesifikke rengjøringsinstruksjoner. Hvis du foretar en rengjøringsrutine som ikke er anbefalt av produsenten, kan det ugyldiggjøre produktgarantien.

Hvis rengjøringsteknikkene ikke fungerer, kan det hende du må kontakte produsenten din for en erstatning, så lenge maskinen din fortsatt er under garanti. Så prøv å ikke gjøre noe som kan ugyldiggjøre garantien

Rengjør en tåkemaskin Trinn 11
Rengjør en tåkemaskin Trinn 11

Trinn 2. Unngå å overdrive

De fleste tåkemaskiner trenger ikke rengjøres regelmessig. Faktisk trenger tåkemaskiner vanligvis ikke rengjøres i det hele tatt med mindre du har lagt tåkevæske av lav kvalitet i tåkemaskinen - disse produktene av lavere kvalitet kan føre til at tåkemaskinens varmeapparat tetter seg.

  • Du trenger definitivt ikke å rengjøre tåkemaskinen hvert år med mindre den begynner å vise noen symptomer som indikerer at den trenger en god rengjøring.
  • Hvis du rengjør en tåkemaskin for ofte, kan den slutte å fungere helt.
Rengjør en tåkemaskin Trinn 12
Rengjør en tåkemaskin Trinn 12

Trinn 3. Se etter redusert effekt

Hovedtegnet på at tåkemaskinen din må rengjøres, er når du begynner å merke en betydelig nedgang i tåkeeffekten. Hvis maskinen ikke produserer tåke så mye som den pleide, er det sannsynligvis på tide med rengjøring.

Siden du ikke vil rengjøre tåkemaskinen for ofte, bør du vente til du ser en betydelig nedgang i tåkeeffekten - ikke bare en liten endring

Rengjør en tåkemaskin Trinn 13
Rengjør en tåkemaskin Trinn 13

Trinn 4. Rengjør før oppbevaring

Hvis du bruker tåken en gang i året (som på Halloween) og deretter legger den bort i lagring resten av året, bør du rengjøre tåkemaskinen før du pakker den opp for lagring. Ikke vent til du tar den ut neste år, fordi en tett tåkemaskin som sitter ubrukt i flere måneder, vil mest sannsynlig være permanent ubrukelig når du prøver å bruke den igjen.

Anbefalt: