3 måter å fikse stinkende plastbeholdere på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å fikse stinkende plastbeholdere på
3 måter å fikse stinkende plastbeholdere på
Anonim

Plastbeholdere er utrolig praktiske for oppbevaring av mat, men de kan også ha dårlig lukt. Enten det er plast-y lukten av selve beholderen eller lukten av maten fra tidligere dager, kan lukter feste seg i beholderen og være ganske sta. Prøv håndvask, rengjøring med eddik og natron, eller absorber lukten med forskjellige absorberende midler. Med litt innsats vil beholderen din være luktfri og klar til bruk!

Trinn

Metode 1 av 3: Bruk eddik og natron

Løs stinkende plastbeholdere Trinn 5
Løs stinkende plastbeholdere Trinn 5

Trinn 1. Lag en blanding av eddik og natron

Hvis du ikke hadde flaks med såpe og vann, må du kanskje bruke kraftigere rengjøringsingredienser. Ta en stor bolle eller gryte, og hell i en kopp hvit eddik. Tilsett deretter ¼ kopp natron. Rør natron i eddiken til de er blandet.

Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 6
Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 6

Trinn 2. Tilsett plastbeholderne og litt vann

Slipp plastbeholderne i bollen med eddik og natron, husk å også legge til lokk. Tilsett deretter nok vann slik at beholderne er helt nedsenket. Rør blandingen i bollen med en stor skje.

Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 7
Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 7

Trinn 3. La plastbeholderen trekke

Hold plastbeholderen i blandingen i 24-48 timer. Dette gjør at eddik og natron kan arbeide grundig for å deodorisere beholderen.

Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 8
Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 8

Trinn 4. Sett plastbeholderen i oppvaskmaskinen

Natron og eddik burde ha luktet beholderen. Eddik kan imidlertid etterlate seg en sterk duft i seg selv. Det er derfor du bør sette beholderen i oppvaskmaskinen direkte etter at beholderen er gjennomvåt i blandingen.

Hvis du ikke har oppvaskmaskin, må du skrubbe grundig med vann og oppvaskmiddel

Metode 2 av 3: Absorberende og maskerende lukt

Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 9
Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 9

Trinn 1. Absorber lukten ved hjelp av salt

Hvis vasking og bløtlegging av beholderen ikke virker for å absorbere lukten, kan du plassere absorberende midler inne i plastbeholderen som vil absorbere dårlig lukt. Salt er et slikt stoff som kan brukes til å absorbere lukt. Tilsett en stor klype salt på innsiden av beholderen og la den ligge i en klump i midten. Dekk det deretter til med lokket og la det stå over natten. Bare sørg for å tørke ut saltet før du bruker beholderen.

Løs stinkende plastbeholdere Trinn 10
Løs stinkende plastbeholdere Trinn 10

Trinn 2. Legg krøllete aviser i beholderen

Avis kan også absorbere dårlig lukt igjen i plastbeholdere. Ta flere ark med aviser, riv og krøll dem og legg dem inne i beholderen med lokket på. Papiret bør suge den dårlige lukten hvis du lar den ligge der i 24-48 timer.

Vask beholderen etter at du har tatt ut avisen, siden avisen kan være skitten

Løs stinkende plastbeholdere Trinn 11
Løs stinkende plastbeholdere Trinn 11

Trinn 3. Bruk kaffegrut

Kaffegrut er god til å absorbere lukt. Etter å ha tilberedt morgenkaffen, legg de brukte kaffegrutene i plastbeholderen. Brukt kaffegrut fungerer bedre enn ferske. Sett på lokket og la bakken sitte i beholderen i omtrent et døgn til lukten er borte.

Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 12
Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 12

Trinn 4. Sett beholderen i solen

Plasser den åpne plastbeholderen ute på en solrik dag. Solen har gode luktbekjempende evner, og å la beholderen stå åpen vil la beholderen lufte ut.

Hvis du ikke klarer å sette beholderen rett utenfor, kan du også bare sette den på en solrik vinduskarme

Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 13
Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 13

Trinn 5. Bruk vaniljeekstrakt

Vaniljeekstrakt har en kraftig, behagelig lukt som kan maskere den dårlige lukten av plastbeholderen din. For å bruke vaniljeekstrakt, legg noen spiseskjeer vann i beholderen sammen med noen dråper ekstrakt, og lukk deretter beholderen. Du kan også helle vaniljen på en klut, legge kluten i beholderen og lukke lokket, og la vaniljen stå gjennom beholderen i flere timer.

Metode 3 av 3: Bruk såpe og vann

Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 1
Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 1

Trinn 1. Fjern alle matrester

Hvis du prøver å få matlukt ut av plastbeholderen, må du kontrollere at du har fjernet alle matrester. Hvis du har problemer med å få matrester fra innsiden, kan du prøve å bruke en gjenstand som en slikkepott og skrape maten, eller ren varmt vann på beholderen og skrubb tørket mat.

Tørk av fett eller olje. Selv om du har kvitt deg med matrester, kan du fortsatt ha en fettrester på beholderen. Tørk beholderen grundig med et papirhåndkle for å absorbere olje eller fett

Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 2
Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 2

Trinn 2. Bløtlegg beholderen i vann og oppvaskmiddel

Bløtleggelse av beholderen kan lette gjenstridige dårlige lukt. Fyll vasken eller en stor bolle med varmt vann, og hell deretter i en generøs mengde oppvaskmiddel. La beholderen trekke i minst tretti minutter.

Hvis det bare var å suge beholderen ikke fjernet lukten, må du skrubbe beholderen med en skrubbebørste mens den fortsatt er nedsenket i vannet. Dette bør virke såpen inn i beholderen, slik at den kan ta opp den støtende lukten

Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 3
Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 3

Trinn 3. Tørk beholderen

Ta beholderen ut av såpevannet. Skyll det raskt med såpevann. Tørk beholderen med en klut eller et papirhåndkle. Deretter snuser du den for å se om lukten har forsvunnet.

Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 4
Fix Stinkende plastbeholdere Trinn 4

Trinn 4. Sett beholderen i oppvaskmaskinen

Sørg for at plastbeholderen din tåler oppvaskmaskin, stikk den deretter i oppvaskmaskinen og sett den gjennom en syklus. Oppvaskmaskinens høye varme kan hjelpe til med å fjerne lukten hvis du ikke har klart å få den ut ved håndvask.

Sett beholderen på det øverste stativet for å forhindre at den vrir seg

Tips

  • Hvis stinkende plastbeholdere er et tilbakevendende problem, bør du vurdere å investere i glassbeholdere. Selv om det er mer skjørt, absorberer ikke glass lukt eller flekker som plast gjør. Det kommer heller ikke med en ubehagelig lukt av plast og y.
  • Unngå mikrobølgeovn i plastbeholdere. Dette kan forringe matlukt i plasten.
  • Generelt, jo billigere eller mykere plast, jo mer sannsynlig vil det lukte vondt. Hvis du kan, kan du alltid prøve å snuse plastbeholderen før du kjøper for å se om den har en lukt av plast.

Anbefalt: