3 måter å fjerne spraymaling fra klærne

Innholdsfortegnelse:

3 måter å fjerne spraymaling fra klærne
3 måter å fjerne spraymaling fra klærne
Anonim

Det er veldig enkelt å skli opp når du bruker spraymaling. Akryl spraymaling er beryktet for å komme over alt når den brukes feil. Som alle slags malingflekker er tiden avgjørende når det gjelder rengjøring. Selv om det ikke er noe løfte om at du kan få en flekk i tide, kan du maksimere endringene dine ved å følge noen grunnleggende regler for fjerning av spraymaling.

Trinn

Metode 1 av 3: Rengjøring av våte flekker

Fjern spraymaling fra klær Trinn 1
Fjern spraymaling fra klær Trinn 1

Trinn 1. Fjern overflødig våt maling

Hvis du har fått flekken på et tidlig tidspunkt, har du lykke til. Malingsflekker blir mye vanskeligere å rengjøre hvis de får tørke. Vannbaserte malinger som spraymaling kan reduseres betraktelig ved å sette den i vasken og tørke av malingen med et papirhåndkle. Når ett område med tørkepapir er fjernet, flytter du raskt til et nytt område av håndkle for å holde blotting i gang.

Blotting er viktig å gjøre før du kommer til gnidning. Hvis du gnir før du tørker, vil malingen bare bli dyttet dypere inn i stoffet og spre den rundt

Fjern spraymaling fra klær Trinn 2
Fjern spraymaling fra klær Trinn 2

Trinn 2. Spray området med en flekkfjerner

Våt maling kan målrettes raskt med riktig type flekkfjerner. Hvilken flekkfjerner du bruker, avhenger av hvilken type spraymaling det er. Ta kontakt med boksen og sjekk om du fortsatt er usikker.

  • Vannbasert maling kan lettes ut med en skvett oppvaskmiddel og litt skrubbing.
  • Terpentin, WD-40 eller til og med hårspray kan brukes til å behandle oljebaserte flekker. Imidlertid har spraymaling en tendens til å være akryl, så den bør benyttes som en vannbasert maling mens den fortsatt er våt.
Fjern spraymaling fra klær Trinn 3
Fjern spraymaling fra klær Trinn 3

Trinn 3. Gni området med en tørr klut

Med riktig spray på plass kan kjemikaliene gjøre jobben sin. Det er opp til deg å sørge for at de kommer seg rundt. Gni en tørr klut opp mot det berørte området vil gi malingen et sted å suge inn. Fortsett å gni området, og ikke vær redd for å bli grov med gnidningen din. Hvis ett område av kluten blir for mettet, går du videre til det neste.

  • Det er åpenbart å foretrekke at den aktuelle tørre kluten ikke er noe du ville brydd deg mye om hvis den ble misfarget.
  • Gjenta prosessen til du har fjernet så mye maling som du med rimelighet skal. Ikke bli overrasket hvis du ikke klarer å få alt ut. Hver eneste maling som er gjennomvåt, gjør den eksisterende flekken mindre synlig.

Metode 2 av 3: Rengjøring av tørkede flekker

Fjern spraymaling fra klær Trinn 4
Fjern spraymaling fra klær Trinn 4

Trinn 1. Skrap av overflødig maling

Maling som har tørket på klær er en skikkelig smerte å komme av, og du må kanskje avstå fra at den aldri vil bli fjernet helt. Likevel kan du få en overraskende mengde fjernet uten kjemikalier eller væske. Ta en smørkniv eller neglen, og skrap overflødig maling bort fra flekken. Fordi malingen har tørket, vil den faktisk komme av i biter. Du vil ikke kunne skrape malingen som har soppet inn i stoffet, men den enkle handlingen med å skrape flekken kan ha en betydelig innvirkning på å fjerne den.

Fjern spraymaling fra klær Trinn 5
Fjern spraymaling fra klær Trinn 5

Trinn 2. Bruk et alkoholbasert rengjøringsmiddel eller malingsfjerner

Alkoholbaserte rengjøringsmidler, som aceton neglelakkfjerner eller hårspray, er uten tvil det beste alternativet for å bekjempe akrylbaserte spraymalingflekker. Disse rengjøringsmidler vil bryte bindingene i akrylplasten. Dessverre er de langt mindre effektive når selve malingen har satt seg i klærne. Hvis flekken er helt tørket og du ikke har sett noen forbedring fra alkoholbaserte rengjøringsmidler, kan en kraftig malingfjerner gjøre susen.

Vær imidlertid oppmerksom på at malingsfjernere har noen tøffe kjemikalier i seg, og de kan fjerne fargestoffet helt fra skjorten din. Som sådan bør de bare brukes som en siste utvei

Fjern spraymaling fra klær Trinn 6
Fjern spraymaling fra klær Trinn 6

Trinn 3. Kast den i tøyet

Hvitvasking av klær etter behandling av en flekk med et alkoholbasert rengjøringsmiddel vil i det minste gi en bekreftelse på om flekken kan fjernes eller ikke. Hvis det kommer ut av tøyet med flekken på plass, er det ingenting du kan gjøre uten å dekke det til. Heldigvis kan visse flekker (spesielt på svarte klær) dekkes ganske godt med stoffpenner og andre "ødeleggende" produkter.

Fjern spraymaling fra klær Trinn 7
Fjern spraymaling fra klær Trinn 7

Trinn 4. Bruk en stofffarget penn for å skjule flekken

Fordi tørket maling hovedsakelig er bundet til stoffet det har flekket, er det noen ganger det beste alternativet å bekjempe en flekk med en annen. Det finnes stoffpenner som er spesielt beregnet på å dekke over malingflekker. Gå til en kunst- eller stoffbutikk og prøv å finne en penn som matcher fargen på klærne dine.

Maling dukker opp på jeans som en vond tommel, men du kan ha flaks hvis denim er problemet ditt. Fordi denim pleier å være i nyanser av blått og svart, er det mange malingpenner som passer til dette området

Fjern spraymaling fra klær Trinn 8
Fjern spraymaling fra klær Trinn 8

Trinn 5. Snakk med renseriet

Hvitvasking av klær har en tendens til å størkne eventuelle tørkede flekker på klærne. Gitt at renserier er profesjonelle (og uten tvil har håndtert et problem som dette før) kan du synes det er nyttig å gjøre oppmerksom på problemet. Selv om de ikke kan fikse det ved rengjøring, kan de fortsatt tilby råd eller hjelp som er spesielt tilpasset typen flekker.

Metode 3 av 3: Forhindre flekker direkte

Fjern spraymaling fra klær Trinn 9
Fjern spraymaling fra klær Trinn 9

Trinn 1. Reguler sprøytingen

Selv om andre typer maling flekker kan skyldes drypp eller overflødig maling, er en sprayboks spesielt laget for å være nøyaktig og presis. Med dette i bakhodet, bør ditt første skritt mot å forhindre maling flekker være riktig bruk av selve spraymaling. Spray boksen i korte, kontrollerte utbrudd. Sørg for at munnstykket er vendt bort fra deg før du skyter. Husk å riste boksen ofte for å forbedre malingens konsistens.

Sjekk instruksjonene på boksen hvis du er i tvil

Fjern spraymaling fra klær Trinn 10
Fjern spraymaling fra klær Trinn 10

Trinn 2. Bruk en malerponcho

Malingsponchoer er spesielt designet for å beskytte klærne dine mot flekker. De kan kjøpes relativt billig på en lokal maskinvarebutikk. Hvis du ikke klarer det, kan du også lage din egen malingsponcho ved å kutte armhull i en søppelsekk og bruke den mens du jobber.

Maling av ponchoer kan være ubehagelig, spesielt hvis du maler et sted der det allerede er varmt. Likevel er det milde ubehaget mer enn verdt å redde klærne fra skade

Fjern spraymaling fra klær Trinn 11
Fjern spraymaling fra klær Trinn 11

Trinn 3. Strip til undertøyet mens du maler

Å gå ned i undertøy mens du maler er åpenbart forbeholdt noen få scenarier. Å male hjemme og inne gir mest mening i dette tilfellet. Du kan imidlertid ikke risikere å rote i klærne hvis du ikke bruker dem. På grunn av det faktum at tørking av maling absorberer varme, hjelper disrobing også med å løse problemet med overoppheting mens du maler.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Hvis du ikke klarer alt annet, kan du bruke de fargede klærne som en mulighet til å gjøre det til et tilpasset kunstprosjekt. Hvis det ikke er noe håp om å redde det, kan du vurdere å legge til mer maling på klærne og gjøre den utilsiktede flekken til en del av et design eller en illustrasjon.
  • Aktualitet er din venn i dette tilfellet. Behandle flekkene så snart du kan; jo lenger de er igjen i stoffet, desto vanskeligere er det å fjerne dem på riktig måte.
  • Dabbing flekken med kaldt vann kan forlenge tiden det er vått i.

Anbefalt: