11 måter å bli kvitt fugler

Innholdsfortegnelse:

11 måter å bli kvitt fugler
11 måter å bli kvitt fugler
Anonim

Mens noen fugler er vakre å se på og nyte, er andre rett og slett irriterende og ødeleggende. Det er mange alternativer når det gjelder håndtering av fugler, og du kan blande og matche en rekke løsninger for å sikre at fuglene får beskjeden om at hjemmet ditt ikke er beboelig for dem. Husk, det er normalt ulovlig å forstyrre eller fysisk fjerne en fugl eller reiret deres, så ikke bare plukk et rede og fjern det hvis du finner en på/i hjemmet ditt.

Trinn

Metode 1 av 11: Fjern fuglens mat og vannkilder

Bli kvitt fuglene Trinn 1
Bli kvitt fuglene Trinn 1

0 3 KOMMER SNART

Trinn 1. Å bli kvitt fuglens mat og vann kan sende dem på vei

Fest søppelkasselokket godt og dekk til kompostgropene. Mange fugler, som duer og spurver, vil i hovedsak spise hva som helst. Å holde et ryddig hage og hjem vil gå langt med å sende dem på vei. Fyll ut eller tøm eventuelle vann som står, og ikke la potensielle matkilder stå utenfor.

  • Hvis det er en plante som fuglene ser ut til å like i hagen din, kan du vurdere å plante planten og flytte den inne.
  • Har du utendørs kjæledyr? I så fall må du ikke la maten og vannet stå ute etter at de har fått noe å spise og drikke. Mat- og vannskålene kan tiltrekke seg fuglene.
  • Hvis du har en garasje eller en avstengt inngang, lagrer du søppeldunkene inne. Det er virkelig den beste måten å sikre at fuglene ikke stikker rundt i hjemmet ditt og leter etter mat.

Metode 2 av 11: Fyll inn åpninger med masketråd og tetningsmasse

Bli kvitt fuglene Trinn 2
Bli kvitt fuglene Trinn 2

0 9 KOMMER SNART

Trinn 1. Hvis fugler fortsetter å snike seg inn i hjemmet ditt, kommer de inn et sted

Gå rundt i huset ditt og sjekk eventuelle tørketrommelventiler, rør og åpninger. Hvis det er noen sjanse for at en fugl kan snike seg inn og komme hjem, dekker du åpningen med masketråd. Fugler har en tendens til å elske hekker på loft, sperrer og krypkjeller, slik at de ikke kommer inn.

  • Lei en entreprenør for å installere masketråd på taket ditt. Med mindre taket ditt er flatt, er det ikke trygt å vandre rundt der oppe.
  • Hvis du har noen åpninger som ikke skal være der, fyller du dem med silikonpakning eller blinker.
  • Hvis du legger masketråd over takrennene dine, holder fuglene seg på dem, samtidig som all slags søppel ikke bygger seg opp. Det er en vinn-vinn!

Metode 3 av 11: La noen lokke rovdyr være hjemme

Bli kvitt fuglene Trinn 3
Bli kvitt fuglene Trinn 3

0 7 KOMMER SNART

Trinn 1. Falske rovdyr vil skremme fugler vekk hvis de kommer inn i området

Plasser en rekke billige, plastiske lokkefugler rundt hjemmet ditt. Velg naturlige rovdyr av fugler, for eksempel slanger, ugler og til og med coyoter. Sett en eller to av disse opp rundt omkretsen av det fugleinfiserte området. Roter dem med ferske noen få dager for å holde fuglene på kanten. Fugler vil være mye mindre sannsynlig å henge rundt hvis de tror at de vil være i fare.

Fugler er overraskende smarte, og de vil bli kloke på at lokkefuglene dine er falske hvis du lar dem stå på samme sted for lenge

Metode 4 av 11: Heng skinnende gjenstander fra nærliggende trær og overheng

Bli kvitt fuglene Trinn 4
Bli kvitt fuglene Trinn 4

0 7 KOMMER SNART

Trinn 1. Fugler vil naturligvis unngå noe reflekterende, så gjør litt dekorasjon

Klipp ut strimler av aluminiumsfolie og heng dem fra trærne eller buskene. Stikk hull i tynne engangspanner i aluminium og gjør det samme. Hengende skinnende CDer eller refleksbånd er en annen måte å avskrekke fugler på. Sørg for at du gir god plass til at disse objektene kan snurre rundt og bevege seg.

  • Metalliske roterende propeller som selges på de fleste hagesentre, gjør en utmerket jobb med å kvitte et område med fugler.
  • Skinnende gjenstander kommer bare til å holde fugler unna hvis de beveger seg litt nå og da.

Metode 5 av 11: Lag litt høy lyd nå og da

Bli kvitt fuglene Trinn 5
Bli kvitt fuglene Trinn 5

0 1 KOMMER SNART

Trinn 1. En og annen høy lyd vil skremme store grupper fugler bort

Du trenger ikke å blåse tungmetall ut av vinduet hver kveld; Bare spill en høy lyd eller lytt til en sang med vinduene åpne med jevne mellomrom. Enhver unaturlig støy vil forvirre og skremme fuglene, og hvis fuglene blir redde ofte nok, lærer de å ikke holde seg fast.

Å spille opptak av fugler i nød eller rovfugl kan være spesielt effektivt. Dette kan imidlertid skremme naboene dine, så spill bare disse lydene med jevne mellomrom når du ser fugler i nærheten eller hvis du bor i et landlig område. Du kan finne alle slags gratis opptak og samlinger av fugler i nød online

Metode 6 av 11: Heng pinnsvinstråd på takrennene

Bli kvitt fuglene Trinn 6
Bli kvitt fuglene Trinn 6

0 9 KOMMER SNART

Trinn 1. For en permanent løsning, strekk takrennene og hjem med pigger

De X-formede nåler du ser på kantene av store bygninger er kjent som piggsvinstråd, og de er en fin måte å hindre fugler i å sitte eller bygge et rede. Lei en entreprenør for å snøre disse tingene rundt kantene på hjemmet ditt.

Dette vil egentlig bare fungere hvis du har et skråt tak, siden fuglene fortsatt vil kunne lande på den flate delen som ikke er dekket med ledningen

Metode 7 av 11: Heng ute med kjæledyrene dine

Bli kvitt fugler Trinn 7
Bli kvitt fugler Trinn 7

0 6 KOMMER SNART

Trinn 1. Hvis du har en hund eller en katt, må du la dem gå ut med jevne mellomrom for å skremme fugler

Tilstedeværelsen av en fugl eller hund vil holde fugler fra å henge for lenge. Border collies, fårehunder og andre raser liker å jakte på fugler og er veldig gode på det. Ta med kjæledyret ditt i hagen din eller på verandaen når du henger utenfor for å avskrekke fugler.

Hvis du har en innendørs katt, må du ikke ta den med deg uten bånd

Metode 8 av 11: Plasser en ultralydmaskin i nærheten av hjemmet ditt

Bli kvitt fugler Trinn 8
Bli kvitt fugler Trinn 8

0 1 KOMMER SNART

Trinn 1. Disse maskinene avgir en høyfrekvent lyd for å skremme fuglene bort permanent

Frekvensen av støyen er i området der mennesker ikke vil høre det. De kan være ganske dyre, men de er ekstremt effektive til å holde fugler unna. Du tar bare noen batterier, slår på maskinen og lar den ligge på taket eller i hagen din.

Ikke bruk en av disse maskinene hvis du har kjæledyr. Katter og hunder kan vanligvis høre lyden de avgir, og du kan sette din furrige venn gjennom unødvendig stress

Metode 9 av 11: Sett opp en fugleskremsel i nærheten

Bli kvitt fuglene Trinn 9
Bli kvitt fuglene Trinn 9

0 1 KOMMER SNART

Trinn 1. Det er en klisjé, men et fugleskremsel kan holde fuglene unna hvis du flytter den rundt

Kjøp en ferdiglaget fra din lokale håndverks- eller hagebutikk. Eller lag ditt eget ved å bygge et kryss av tre og deretter dekke det med klær fylt med halm. Plasser fugleskremselen i nærheten av de irriterende fuglene og se dem fly bort.

Flytt fugleskremselen noen få dager for å unngå at fuglene blir for komfortable med den. Å bytte klær kan også hjelpe. I likhet med de falske rovdyrstatuene, vil fuglene bli vant til fugleskremselen hvis den bare sitter på ett sted for alltid

Metode 10 av 11: Plasser bevegelsesaktiverte sprinklere i hagen din

Bli kvitt fugler Trinn 10
Bli kvitt fugler Trinn 10

0 2 KOMMER SNART

Trinn 1. Dette er et flott alternativ hvis du også vil holde andre skadedyr unna

Denne løsningen er ikke mulig i alle rom, men kan være et flott verktøy for å holde fugler unna mens du vanner hagen din! Du installerer vanligvis bare noen batterier og setter sprinkleren i hagen din. Hver gang en fugl prøver å lande, vil en spray med vann skremme dem bort.

  • Selv om fuglene bare henger i et tre i nærheten, vil dette hjelpe. I det øyeblikket noe setter sprinkleren din i gang, vil lyden av sprinkleren plutselig skremme fuglene vekk.
  • Disse vil også hindre vaskebjørn, kaniner og herreløse katter fra å rote rundt i hagen din.
  • Ikke bekymre deg for styrken til vannstrømmen. Dette er en ufarlig måte å holde et område fuglefri på.

Metode 11 av 11: Få profesjonell hjelp til å fjerne fuglene

Bli kvitt fuglene Trinn 11
Bli kvitt fuglene Trinn 11

0 8 KOMMER SNART

Trinn 1. Hvis det er et reir eller hage i nærheten, ring en proff for å gjøre jobben riktig

Det er nesten alltid ulovlig å forstyrre, flytte eller forstyrre en innfødt fugl, så ikke ta risikoen ved å rote med den. Ta kontakt med et lokalt rehabiliteringsanlegg for dyreliv eller fuglefjerningsspesialist og få dem til å se på situasjonen. De vil trygt kunne fjerne fuglen og/eller reiret fra gården, taket eller hjemmet ditt.

  • De aller fleste fuglene i USA er beskyttet av føderal lov, så hvis du har en haug med fugler rundt, må du bare anta at de er beskyttet. Ikke rør dem eller fjern reir uten å kontakte en profesjonell.
  • Utenom det faktum at det ofte er ulovlig, kan fugler bære en rekke sykdommer og parasitter. Det er ikke verdt risikoen for å berøre en fugl, et fugleegg eller et fuglerede.

Anbefalt: