3 måter å få maling ut av jeans

Innholdsfortegnelse:

3 måter å få maling ut av jeans
3 måter å få maling ut av jeans
Anonim

Ingenting kan ødelegge en maleri som å få noen ting på klærne. Mesteparten av tiden, med mindre du er heldig, vil malingen ha en mye annen farge enn jeansene dine, og det vil gjøre en skjemmende flekk hvis den ikke behandles raskt og effektivt. Selv om ingen behandling gir en viss garanti for suksess, er det heldigvis løsninger der ute for å fikse dette eldgamle problemet. Selvfølgelig er den enkleste måten å løse flekker å forhindre at de oppstår i utgangspunktet, men selv om du allerede har litt maling på buksene dine, er det fortsatt en god sjanse for at du kan redde dem.

Trinn

Metode 1 av 3: Fjerne vannbasert maling

Få maling ut av jeans trinn 1
Få maling ut av jeans trinn 1

Trinn 1. Tilsett varmt vann til det fargede området

Fordi vannbaserte maling er løselig i vann, er de ofte ganske lettere å fikse enn sine oljebaserte kolleger. Det første du må gjøre i tilfelle en vannbasert malingsflekk er å tilsette litt varmt vann til det berørte området. Legg en vaskeklut i litt varmt vann og trykk den forsiktig mot flekken, slik at det varme vannet trekker inn i jeansstoffet.

Få maling ut av jeans trinn 2
Få maling ut av jeans trinn 2

Trinn 2. Behandle flekken med vaskemiddel og varmt vann

Når du har latt litt varmt vann trekke inn i det flekkete området, bør det være klart for en skikkelig rengjøring. Tilsett en spiseskje vaskemiddel til en halv kopp vann og rør. Når de to har blandet seg til en konsistent løsning, gni du litt av den på flekken med en fuktig vaskeklut. Gni flekken i en mild sirkelbevegelse; Hvis flekken er tilstrekkelig stor, begynner du å gni den ytre omkretsen av flekken og gradvis jobbe deg innover. Gni som sådan vil minimere risikoen for å spre malingen videre.

Få maling ut av jeans trinn 3
Få maling ut av jeans trinn 3

Trinn 3. Prøv å gni alkohol

Selv om en lett vaskemiddelløsning skal fungere, er det sannsynlig at den ikke vil ha løst flekkproblemet helt. Hvis det er tilfelle, bør du bruke en Isopropyl -gnidningsalkoholløsning og duppe den på flekken for å løfte malingen bort fra stoffet.

Neglelakkfjerner fungerer også som et alternativ til tradisjonell sprit, men kan vise seg å være skadelig for stoffet. Hvis du i det hele tatt er bekymret for om det kommer til å etterlate en egen flekk, gjør en testskrubbe av neglelakkfjerner på en del av jeansen din som ikke er lett å se, for eksempel innsiden eller bunnen av en bukseben

Få maling ut av jeans trinn 4
Få maling ut av jeans trinn 4

Trinn 4. Bruk en tannbørste til å skrubbe flekken vekk

Borstene på en tannbørste gir slipekraft og presisjon som trengs for å fikse en flekk. Når du har spritsprit på plass, bør du skrubbe vekk flekken innen et minutt etter anstrengelse.

Bruk litt mer sprit og påfør flekken hvis du ennå ikke får de resultatene du ønsker

Få maling ut av jeans trinn 5
Få maling ut av jeans trinn 5

Trinn 5. Kast inn tøyet

Når du har gjort alt dette, er det nest beste å gi det en skikkelig gang i en vaskemaskin. Vannbasert maling må vanligvis rengjøres i en vaskemaskin, og alle biter du ikke kunne få ut, bør fikses (eller i det minste reduseres) etter at du har vært igjennom en syklus.

Som alltid, husk å vaske klærne dine i henhold til de respektive etikettene

Få maling ut av jeans trinn 6
Få maling ut av jeans trinn 6

Trinn 6. Farg over flekken med en stoffmarkør om nødvendig

Hvis det fortsatt er en merkbar farget flekk på jeansene etter at du har prøvd alt dette, kan du fortsatt prøve å fjerne fargen ved å få en stoffpenn fra en kunst- og tekstilbutikk. Finn en som er best tilnærmet fargen på jeansene dine og legg den over flekken. Selv om dette i hovedsak handler om en flekk for en annen, bør fargesammenheng gjøre det vanskeligere å oppdage av det menneskelige øyet.

Metode 2 av 3: Fjerne oljebasert maling

Få maling ut av jeans trinn 7
Få maling ut av jeans trinn 7

Trinn 1. Skrap maling med kniv hvis den er tørr

Oljebasert maling er kjent for å være ganske vanskeligere enn sine vannbaserte kolleger når det gjelder flekkfjerning, ettersom vann er mye mindre effektivt for å løse dem. Hvis malingsflekken du pleier å allerede er tørr, kan du fjerne minst noe av rotet ved å ta en kniv til overflatematerialet. Skrap en sløv kniv langs overflaten; ved å gjøre det, vil du forhåpentligvis få overskuddet som ikke klarte å låse seg direkte på stoffet.

Det anbefales generelt at du bruker en sløv kniv for å gjøre dette, ettersom skarpe kniver risikerer å skade buksene selv

Få maling ut av jeans trinn 8
Få maling ut av jeans trinn 8

Trinn 2. Kjøp et oljeoppløsningsmiddel eller malingsfjerner

I motsetning til vannbaserte maling, som kan angripes relativt lett med varmt vann, krever oljebaserte maling at spesifikke kjemikalier løftes. Selv om malingsfjernere er den mest effektive motgift for maling flekker, er de ikke lovet å være trygge for bruk på klær. Et oljeoppløsningsmiddel er det beste alternativet; de er relativt rimelige og kan kjøpes i alle supermarkeder eller kunstbutikker.

Selv om du ikke har noen maling flekker ennå, er det en god idé å ha et oljeoppløsningsmiddel tilgjengelig, slik at du kan fikse klærne dine så snart som mulig hvis det skulle oppstå

Få maling ut av jeans trinn 9
Få maling ut av jeans trinn 9

Trinn 3. Påfør løsemiddel på det fargede området og skrubb

Bruk et håndkle, tørk løsemidlet lett og påfør det på det flekkete området på jeansen. Gni flekken i små, sirkulære bevegelser, fra utsiden av flekken og gradvis arbeide deg innover. Ved å ta vare på flekken på denne måten, minimeres risikoen for at flekken vil spyle over i tilstøtende områder av jeansene. Brukes riktig, bør oljeløsningen løfte malingen.

  • Bruk en tannbørste hvis du synes vaskeklutet ikke fungerer så godt som det burde være.
  • Hvis du tror at det er nødvendig med en tyngre kjemikalie, for eksempel industriell malingfjerner, er det en god idé å teste kjemikaliet på en uskadelig del av buksene dine (for eksempel innsiden av det nederste buksebenet) før du flytter inn for å løse flekken. På den måten, hvis det har vist seg å ha skade, vil skaden ha blitt forårsaket et sted relativt ufarlig og irrelevant.
Få maling ut av jeans trinn 10
Få maling ut av jeans trinn 10

Trinn 4. Dekk til med glyserin, hvis problemet vedvarer

Hvis en kjemisk skrubb ikke har løst problemet ordentlig, dekker du flekken med en skvett glyserin og lar buksene sitte over natten. De aktive kjemiske midlene i glyserin skal arbeide for å løse opp og løfte malingspartiklene fra stoffet.

Hvis du ikke allerede har noen i skapet ditt, er glyserin veldig lett å få tak i og kan bli funnet på omtrent alle supermarkeder

Metode 3 av 3: Forhindre malingsflekker

Få maling ut av jeans trinn 11
Få maling ut av jeans trinn 11

Trinn 1. Arbeid sakte og forsiktig mens du maler

Selv om det kan høres åpenbart eller nedlatende ut, er det et vanlig feilsteg for folk å bli for selvsikre og stresset mens de maler. Dette gjelder spesielt når det gjelder å male store mellomrom som tak og vegger. Unødvendig å si at tiden du sparer potensielt ikke er arbeid som risikerer å skade klærne dine for mye. Gå sakte med arbeidet ditt, og sørg for at du ikke sporer overflødig maling på penselen eller valsen før du fortsetter påføringen.

Få maling ut av jeans trinn 12
Få maling ut av jeans trinn 12

Trinn 2. Bruk et malingsforkle

Et forkle er en vanlig måte å beskytte klærne på. Forklær kan slå, og de fleste er enige om at det ikke spiller noen rolle hvordan de ser ut eller hvor mye maling som blir på dem. Hvis du har et kjøkkenforkle du ikke har noe imot å beholde utseendet på, bør du ha det på deg mens du maler.

Få maling ut av jeans Trinn 13
Få maling ut av jeans Trinn 13

Trinn 3. Ta av deg klærne mens du maler

Selv om dette rådet utvilsomt bare er begrenset til hjemmemaleri og ikke ville gå bra i noen profesjonell sammenheng, er den enkleste måten å redde klærne dine fra maling å gå ned til undertøyet. På den måten, hvis du får maling på deg selv, kan du enkelt hoppe i dusjen og få den av.

Få maling ut av jeans trinn 14
Få maling ut av jeans trinn 14

Trinn 4. Ha løsemidler og kontrollkontrollmateriell tilgjengelig når du maler

Selv om du utfører alle forholdsregler, er det alltid en sjanse for at det oppstår feil. Hvis det oppstår en flekk, hjelper det virkelig å ha alle materialene (for eksempel gnidningsalkohol eller et oljeoppløsningsmiddel) i samme rom for å minimere å måtte løpe rundt for å hente det når tiden er avgjørende.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Behandle jeansene så raskt som mulig! Jo lenger malingen må sitte, desto vanskeligere blir det å rense.
  • Hvis buksene virkelig er verdifulle og du fremdeles ikke er sikker på om du kan redde dem selv, kan det være lurt å ta dem med til en profesjonell renholder. Det vil ikke være første gang den profesjonelle har måttet slite med en malingsflekk før, og det er fullt mulig at han vil ha spesielle forsyninger som er spesielt egnet for å løse dette problemet.

Anbefalt: