Hvordan selge en madrass (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan selge en madrass (med bilder)
Hvordan selge en madrass (med bilder)
Anonim

Hvis du prøver å bli kvitt en forsiktig brukt madrass, er det et godt alternativ å selge den. Bestem om du vil selge madrassen direkte til potensielle kjøpere, eller gå gjennom en videresalg eller forsendelsesbutikk. Finn ut en god salgspris for madrassen din, og lag en overbevisende annonse. For å kunne selge madrassen din, må du sørge for at den er i best mulig stand først.

Trinn

Del 1 av 4: Finne et salgssted

Selg en madrass Trinn 1
Selg en madrass Trinn 1

Trinn 1. Slå opp lokale lover angående salg av brukte madrasser

Lovene om salg av brukte madrasser og sengetøy varierer fra stat til kommune. På mange områder må brukte madrasser steriliseres med godkjente metoder og merkes på riktig måte før de kan selges videre. Selv om disse lovene stort sett gjelder tredjeparts selgere, for eksempel møbelbutikker og forsendelsesbutikker, er det viktig å gjøre deg kjent med loven i ditt område før du prøver å selge en madrass. Gjør et søk på nettet ved å bruke begreper som "lovlig å selge brukt madrass i [min stat]."

Selg en madrass Trinn 2
Selg en madrass Trinn 2

Trinn 2. Selg madrassen din til en brukt møbelbutikk

Søk på nettet etter brukte møbelbutikker i ditt område. Ring rundt og finn ut om noen av butikkene i ditt område vil kjøpe brukte madrasser. Du må kanskje dokumentere madrassens alder og merke. De fleste videresalgsbutikker vil ikke kjøpe en madrass som er for gammel, i dårlig stand eller ikke regnes som et merke av høy kvalitet.

Selv om det er et praktisk alternativ å selge madrassen din til en brukt møbelbutikk, vil du sannsynligvis ikke få den beste prisen for madrassen på denne måten. Videresalgsbutikker kjøper varer til en lav pris og selger dem til påslag for å tjene penger

Selg en madrass Trinn 3
Selg en madrass Trinn 3

Trinn 3. Gå gjennom en forsendelsesbutikk for å få en bedre pris på madrassen din.

Noen møbelbutikker vil selge varer på forsendelse, noe som betyr at de vil selge varen din for deg og ta en prosentandel av fortjenesten. Det er i forsendelsesbutikkens beste interesse å gi deg den best mulige prisen for varen din, så du vil sannsynligvis få et mye bedre tilbud på denne måten enn du vil selge madrassen din direkte til en videresalg.

Forsendelse er sannsynligvis bare et alternativ hvis madrassen din er av meget høy kvalitet og i ekstremt god eller "som ny" stand. Ring på forhånd for å finne ut om butikken du er interessert i vil ta madrasser, og spør hva deres krav er til alder og tilstand

Selg en madrass Trinn 4
Selg en madrass Trinn 4

Trinn 4. Få den beste prisen ved å selge madrassen direkte

Å selge madrassen direkte vil sannsynligvis gi deg den største fortjenesten, men det kan kreve litt mer arbeid fra deg enn andre alternativer. Bruk et nettsted som spesialiserer seg på å selge brukte varer, for eksempel OfferUp, Craigslist, eBay eller Facebook Marketplace. Hvis du bruker et av disse alternativene, må du skrive en sterk beskrivelse av madrassen din og gi gode fotografier.

Noen salgssteder på nettet kan kreve oppføringsgebyr eller ta en liten prosentandel av fortjenesten fra salget ditt. Sjekk vilkårene for bruk for hvert nettsted og avgjør hvilket alternativ som fungerer best for deg

Del 2 av 4: Sett en god pris på madrassen din

Selg en madrass Trinn 5
Selg en madrass Trinn 5

Trinn 1. Se på den opprinnelige salgsverdien av madrassen din

Når du selger en brukt madrass, vil du sannsynligvis få en mye lavere pris enn den opprinnelige utsalgsprisen, selv om madrassen er i ny eller ny stand. Folk som ønsker å kjøpe en brukt madrass, håper å få et godt tilbud, så de vil ikke være villige til å betale ut utsalgspriser. Imidlertid kan fastsettelse av den opprinnelige utsalgsverdien gi et godt utgangspunkt for å finne markedsverdien på madrassen din.

Hvis madrassen er i ny eller nesten ny stand, kan du prøve å selge den for omtrent 70-80% av den opprinnelige utsalgsprisen. Hvis du ikke klarer å selge den for så mye, må du kanskje redusere prisen ytterligere

Selg en madrass Trinn 6
Selg en madrass Trinn 6

Trinn 2. Sammenlign madrassen med lignende brukte madrasser til salgs på nettet

Gjør noen undersøkelser på nettsteder som Craigslist og eBay for å få en ide om den typiske prisklassen for brukte madrasser som din. Se på madrasser av omtrent samme størrelse, alder, merke og tilstand. Dette vil gi deg en realistisk ide om hva du kan forvente å få for madrassen din.

Selg en madrass Trinn 7
Selg en madrass Trinn 7

Trinn 3. Ta hensyn til madrassens alder og tilstand

Alder og slitasje vil ha en betydelig innvirkning på verdien av madrassen din. Hvis madrassen din er mer enn et par år gammel eller har åpenbare flekker eller skader, vil du sannsynligvis ikke kunne få så mye for den. En madrass som har blitt sovet på hver natt kan også selge for mindre enn en knapt brukt madrass fra et gjesterom.

Selg en madrass Trinn 8
Selg en madrass Trinn 8

Trinn 4. Bruk en online møbelverdi -kalkulator for å få en ballpark -figur

Brukte møbelkalkulatorer kan hjelpe deg med å få en ide om hvor mye madrassen din kan være verdt på videresalgsmarkedet. Disse kalkulatorene tar hensyn til faktorer som tilstand, merke, alder og originalpris på varen din. Selv om du til slutt ikke kan selge madrassen din til prisen som kalkulatoren foreslår, kan disse beregningene gi et nyttig utgangspunkt for å sette en rimelig pris.

Prøv en kalkulator som Bluebookfurniture.com eller Aptdeco.com møbelkalkulator

Selg en madrass Trinn 9
Selg en madrass Trinn 9

Trinn 5. Bestem deg for en minstepris

Når du har en ide om gjennomsnittlig videresalgspris for madrasser som din, bestem deg for minimumet du er villig til å godta. For eksempel, hvis madrasser som ligner på deg selger for mellom $ 250 og $ 400 på eBay, sett minimumsprisen din til $ 250.

Hvis du ikke klarer å selge madrassen din til den prisklassen du bestemte deg for, må du kanskje revurdere minimumet ditt og gå ned

Del 3 av 4: Annonsering av madrassen din

Selg en madrass Trinn 10
Selg en madrass Trinn 10

Trinn 1. Få noen gode fotografier

Før du viser madrassen din til salgs på nettet eller prøver å selge den til en videresalg, må du få noen bilder som tydelig viser tilstanden. Få bilder fra flere vinkler og i god belysning. Ta nærbilder av viktige detaljer du ønsker å markere, for eksempel originale etiketter eller etiketter. Bildene dine skal også støtte alle påstander du gjør om madrassens tilstand.

Selg en madrass Trinn 11
Selg en madrass Trinn 11

Trinn 2. Vær ærlig om tilstanden til madrassen din

Mens du vil presentere madrassen din i det mest gunstige lyset, er transparens også viktig. Fortell potensielle kjøpere om eventuelle skader på madrassen, slik at de ikke blir overrasket når de inspiserer varen eller tar den med hjem. Gi en ærlig beskrivelse av madrassens alder og historie.

Selg en madrass Trinn 12
Selg en madrass Trinn 12

Trinn 3. Oppgi så mange detaljer som du kan

Potensielle kjøpere vil være mer interessert i madrassen din hvis de vet nøyaktig hva de får. Skriv en beskrivelse med mange detaljer om madrassen, inkludert:

  • Størrelse (f.eks. Dronning eller tvilling).
  • Type (f.eks. Minneskum, putetopp).
  • Merke.
  • Opprinnelig salgspris.
  • Nåværende tilstand.
  • Detaljer om hvordan madrassen har blitt rengjort og vedlikeholdt.
Selg en madrass Trinn 13
Selg en madrass Trinn 13

Trinn 4. Fortell potensielle kjøpere om forholdene madrassen har blitt utsatt for

Kjøpere vil vite om madrassen din har vært i kontakt med potensielle allergener, for eksempel kjæledyr eller sigarettrøyk. Hvis du har kjæledyr eller røyk i hjemmet ditt, må du ta tak i alle trinnene du har tatt for å rengjøre og deodorisere madrassen.

Del 4 av 4: Sørg for at madrassen din er i god stand

Selg en madrass Trinn 14
Selg en madrass Trinn 14

Trinn 1. Hold fast i kvitteringer og etiketter

For å få mest mulig verdi for madrassen din, hold deg til viktig informasjon slik at du kan vise den til potensielle kjøpere. Ta vare på de originale kvitteringene, pleieinstruksjonene og eventuell garantiinformasjon. Kvitteringer og garantier er nyttige for å bevise madrassens alder og opprinnelige verdi.

Hvis du ikke lenger har kvitteringer eller vedlikeholdsinstruksjoner, kan du finne priser og omsorgsinformasjon for madrassen din på nettet. Sjekk produsentens nettsted, eller nettstedet til en forhandler som selger madrassen din

Selg en madrass Trinn 15
Selg en madrass Trinn 15

Trinn 2. Hold madrassen i god stand

Hvis du vil kunne selge en madrass du bruker for øyeblikket, må du ta vare på den godt. Bruk en madrassbeskytter for å tette smuss, støv, flekker og lukt. Forhindre sagging ved å holde madrassen skikkelig støttet på en ramme eller boxspring -base. Følg nøye alle pleieinstruksjoner som fulgte med madrassen.

Selg en madrass Trinn 16
Selg en madrass Trinn 16

Trinn 3. Rengjør og deodoriser madrassen din

Få den så ren som mulig før du prøver å selge en madrass. Støvsug madrassen for å fjerne støv og smusspartikler, og rengjør flekker med et mildt rengjøringsmiddel, for eksempel et enzymbasert rengjøringsmiddel. Dryss litt natron på overflaten av madrassen og la den sitte i et par timer for å absorbere eventuell lukt, og støvsug deretter madrassen igjen.

  • Følg produsentens rengjøringsinstruksjoner nøye for å unngå å skade madrassen.
  • Hvis du kan, kan du sette madrassen ute en dag eller to og la den lufte ut etter at du har rengjort den. Frisk luft og sollys kan bidra til å eliminere lukt.
  • For best resultat, bør du vurdere å rengjøre madrassen profesjonelt. Gjør et online søk etter rengjøring av madrasser i ditt område.

Anbefalt: