3 måter å ta medisinsk marihuana på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å ta medisinsk marihuana på
3 måter å ta medisinsk marihuana på
Anonim

Selv om lover og restriksjoner fortsatt varierer mye, ser det ut til at både offentlig og offentlig aksept av bruk av marihuana til medisinske formål er på en oppadgående trend. Hvis bildet ditt av marihuana-bruk er begrenset til steinere i Cheech- og Chong-stil som skyter opp ledd, kan du bli overrasket over utvalget av leveringsmetoder for medisinsk marihuana. Hvis du er godkjent for å bruke medisinsk marihuana, rådfør deg med din forskrivende lege, ta fornuftige forholdsregler og avveie fordeler og ulemper med de forskjellige tilgjengelige alternativene. Med litt prøving og feiling vil du sannsynligvis finne metoden (e) som fungerer best for deg.

Trinn

Metode 1 av 3: Innånding eller inntak av medisinsk marihuana

Ta medisinsk marihuana Trinn 1
Ta medisinsk marihuana Trinn 1

Trinn 1. Vei fordelene med å røyke marihuana

Fritidsbrukere røyker vanligvis marihuana av en grunn, og det er ikke den stikkende lukten. Inhalering av overopphetede marihuana-partikler er en av de faste tilførselsmetodene for forbindelsene i. De fysiske (og psykologiske) effektene kan skje raskt, selv i løpet av minutter, noe som betyr at en pasient med smerter kan finne raskere lindring på denne måten.

Røyking er også en veldig brukervennlig metode, spesielt for de som er vant til å røyke tobakk eller fritids marihuana. Avhengig av tilgjengeligheten av marihuana der du bor, kan du også ha et nesten uendelig utvalg av stammer og styrker tilgjengelig til rimelige priser

Ta medisinsk marihuana Trinn 2
Ta medisinsk marihuana Trinn 2

Trinn 2. Ikke glem ulempene med røyking

Ja, røyking av marihuana - enten det er i en ledd, et rør eller en bong - leverer de ønskede kjemiske forbindelsene til kroppen din raskt. Imidlertid har effektene også en tendens til å forsvinne raskt, ofte på den kortere enden av halvannen til fire timer.

  • Røyking av marihuana skaper også den avslørende lukten som har en tendens til å ligge på klær, hår, møbler og omtrent alt annet innen rekkevidde.
  • Viktigst av alt, selv om den komparative skaden i forhold til røyking av tobakk ikke er helt klar, er det åpenbart at innånding av røyk er skadelig for lungene dine. Så med mindre du allerede har en dødelig sykdom, kan det være lurt å vurdere alternative metoder.
Ta medisinsk marihuana Trinn 3
Ta medisinsk marihuana Trinn 3

Trinn 3. Prøv vaping

Vaping - inhalering av tørket cannabis som er plassert i en fordamper - tilbyr fordelene med å slippe røyk raskt uten den samme risikoen for lungeskade eller overveldende lukt. Vaping kan også være en mer håndterbar innåndingsmetode for pasienter med pusteproblemer.

På den negative siden deler vaping den samme begrensede effektivitetsperioden som tradisjonell røyking. I motsetning til å rulle en ledd eller fylle et rør, må du sørge for at batteriet på fordamperen er ladet (med mindre det er en plug-in-modell) og vente på at det blir varmt. Og marihuana -fordampere pleier å være ganske dyre, selv uten å ta hensyn til kostnaden for marihuana som går inn

Ta medisinsk marihuana Trinn 4
Ta medisinsk marihuana Trinn 4

Trinn 4. Spis din medisinske marihuana

Langt utover den ydmyke hjemmelagde "grytebruningen", er det faktisk et omfattende utvalg av matvarer (fra popcorn til slikkepinner og utover) spenst med målte doser medisinsk cannabis. Avhengig av hvor du bor og de medisinske marihuana -lovene der, kan du finne disse produktene på din valgte apotek.

  • Selv om ferdigpakket mat kan være praktisk, kan du sikkert piske opp din egen mat med marihuana, noe som gir deg total kontroll over innholdet. Et enkelt internettsøk vil finne frem en mengde oppskrifter.
  • Bruk av mat eliminerer lukten og reduserer mulig stigma en pasient kan oppleve ved bruk av marihuana; effektene har en tendens til å henge lenger enn ved røyking eller damping også.
  • Når det er sagt, kan den medisinske virkningen ta en time eller mer å sparke inn, så mat er kanskje ikke det beste valget for smerter som krever rask lindring. Noen pasienter kan også ha tilstander som forårsaker kvalme eller tap av matlyst, noe som gjør mat til et lite attraktivt valg.
Ta medisinsk marihuana Trinn 5
Ta medisinsk marihuana Trinn 5

Trinn 5. Hev et glass til marihuana -drikker

Hvis din lokale apotek har marihuana mat, vil den sannsynligvis også ha en rekke drinker som smoothies, juice, brus, te og så videre. Som med mat kan bruk av marihuana-laced drikker redusere potensiell stigma og erstatte skarp lukt av røyk med en smakfull drikke med varige medisinske effekter.

  • Cannabis-te er et populært alternativ for hjemmelaget bruk; de kan brygges av knopper, blader, ferdigpakkede poser, tinkturer og så videre, og annen te kan blandes inn for smak.
  • Du får samme bytte med både mat og drikke - det tar lengre tid før effektene oppstår, men de varer vanligvis lenger enn med røyking.
  • Ta spesielle forholdsregler med mat og drikke med marihuana-snøring hvis du har barn i nærheten. Det de tror er bare en vanlig kake eller brus kan ha betydelige og skadelige helsekonsekvenser.
Ta medisinsk marihuana Trinn 6
Ta medisinsk marihuana Trinn 6

Trinn 6. Gjør leksene dine før du "dupper" på marihuana -konsentrasjonen eller tygger på fersk cannabis

"Dabbing" innebærer oppvarming av en konsentrert pakke marihuana til høy temperatur (ofte med butanbrenner) og inhalering av røyken. Effekten er umiddelbar og kraftig; potensialet for overdose er betydelig. Også å leke med fakler og overopphetede pakker med cannabis er kanskje ikke din idé om en enkel eller praktisk medisineringsopplevelse.

I den andre enden av spekteret sverger noen brukere til de medisinske fordelene ved å konsumere ferske cannabisblader og knopper - enten ved å juicere dem eller bare knuse dem rå. Denne metoden krever imidlertid tilgang til store mengder fersk (og forhåpentligvis lovlig) cannabis, og mange synes smaken er avskrekkende. Det er også få bevis (utover anekdotisk støtte) om effektiviteten til denne metoden

Metode 2 av 3: Påføring eller innsetting av medisinsk marihuana

Ta medisinsk marihuana Trinn 7
Ta medisinsk marihuana Trinn 7

Trinn 1. Bruk lapper på huden din

Transdermale lapper tilbyr en diskret, forsiktig leveringsmetode for medisinsk marihuana. Hvis du lider av kvalme eller tap av matlyst, eller på annen måte ikke kan eller ønsker å inhalere eller konsumere cannabis, kan plaster være det beste alternativet for lindring.

  • Følg pakningsinstruksjonene og legens veiledning om riktig bruk. Vanligvis plasseres transdermale flekker på et hårløst hudområde, for eksempel det indre håndleddet, ankelen eller på toppen av foten.
  • Dosene varierer, og lappene kan kuttes i to for å redusere dosene. Personer som søker lavdoselindring kan finne plaster spesielt tiltalende.
  • Men hvis du har betydelig kroppshår, er det ikke sikkert at flekker er noe for deg. Noen mennesker utvikler også allergiske reaksjoner på påføringsstedet.
Ta medisinsk marihuana Trinn 8
Ta medisinsk marihuana Trinn 8

Trinn 2. Prøv aktuelle marihuana medisiner

Medisinsk marihuana kommer i forskjellige aktuelle søknadsformer, inkludert spray, salver, lotioner og salver. Hudpåføring av cannabis forårsaker ingen psykoaktive effekter (som kan være positive eller negative, avhengig av omstendighetene dine), og er best egnet for hudforhold, leddgikt, ømhet, etc.

  • Aktuelle applikasjoner er imidlertid veldig "hit-or-miss". Noen pasienter sverger til dem, mens andre sier at de ikke gjør noe. De vil ikke være effektive mot smerter forårsaket av kreft, glaukom eller andre forhold som medisinsk marihuana ofte brukes i andre former.
  • Produktene har også en tendens til å være fettete etter påføring og kan forårsake hudirritasjon hos noen pasienter.
Ta medisinsk marihuana Trinn 9
Ta medisinsk marihuana Trinn 9

Trinn 3. Se om språklige sprayer fungerer for deg

Tinkturer av medisinsk cannabis og alkohol (eller en annen løsning) kan sprayes under tungen for en relativt rask effekt (raskere enn å spise, saktere enn å inhalere). Sprayene kommer i små, diskrete flasker, lukter ikke og har en mild smak, er vanligvis lavdose og kan være et godt valg for barn.

  • I stedet for en spray bruker noen tinkturer en dropper. Bare en eller to dråper under tungen er vanligvis tilstrekkelig.
  • Hvis du trenger umiddelbar lindring, er spray kanskje ikke noe for deg. På samme måte, hvis du trenger en sterkere dose, kan de raskt bli veldig dyre.
Ta medisinsk marihuana Trinn 10
Ta medisinsk marihuana Trinn 10

Trinn 4. Vurder cannabis stikkpiller

Bare omtale av å sette inn noen form for medisin i endetarmen kan være nok til å slå av noen pasienter. Det er også en del debatt om den relative effektiviteten av stikkpiller av cannabisekstrakt. Imidlertid ser det ut til at de også tilbyr rask, langvarig lindring for mange pasienter.

  • De fleste stikkpiller krever at du ligger på siden og (med en hansket hånd) setter kapslen ca. 4 cm inn i endetarmen, og deretter holder deg på plass i noen minutter mens medisinen absorberes i tykktarmen.
  • Selv om suppositorier ser ut til å være en av de mest effektive, hurtigvirkende og langvarige leveringsmetodene, kan prosessen som er involvert i applikasjonen (og behovet for å avkjøle kapslene) oppveie disse potensielle fordelene for mange pasienter.

Metode 3 av 3: Prioritering av sikkerhet og effektivitet

Ta medisinsk marihuana Trinn 11
Ta medisinsk marihuana Trinn 11

Trinn 1. Arbeid med den forskrivende legen din

Hvis du bruker lovlig marihuana for et legitimt medisinsk formål, må du være i kontakt med en forskrivende lege. Benytt anledningen til å be legen om anbefalinger og veiledning angående leveringsmetoder og konsentrasjoner som kan være mest effektive for din spesielle tilstand.

  • I USA varierer statslovgivningen mye om hvilke leger som kan foreskrive (og hvilke pasienter som kan motta) medisinsk marihuana. Sørg for at legen din er autorisert til å forskrive og ha erfaring med prosessen.
  • Hvis en form for medisinsk marihuana ikke fungerer for deg, snakk med legen din om å bytte. Også, hvis du opplever uvanlige eller betydelige bivirkninger, del disse med legen din.
Ta medisinsk marihuana Trinn 12
Ta medisinsk marihuana Trinn 12

Trinn 2. Start lavt og sakte

Som med de fleste andre medisiner, er målet med marihuana å finne den laveste effektive dosen for tilstanden din. Ved å ta så lite cannabis som nødvendig for å dekke dine behov, vil du redusere virkningen av bivirkninger eller interaksjoner, og sannsynligvis spare penger.

  • For eksempel, hvis du begynner med emballerte medisinske marihuana-informasjonskapsler, starter du med å spise en fjerdedel av en informasjonskapsel. Vent en time eller så og vurder virkningen av smerten din, samt eventuelle bivirkninger. Om nødvendig, flytt opp til en halv cookie neste gang, og gjenta prosessen.
  • Spesielt når du har pågående smerter, er det fristende å gå for en stor dose og (forhåpentligvis) stor lettelse. Imidlertid jobber du med den forskrivende legen din for å metodisk jobbe deg opp til dosen som fungerer best for dine spesielle behov.
Ta medisinsk marihuana Trinn 13
Ta medisinsk marihuana Trinn 13

Trinn 3. Ta hensyn til din egen og andres sikkerhet

Spesielt når du starter med medisinsk marihuana, eller endrer doser eller leveringsmetoder, ta ekstra forholdsregler for ditt eget velvære og andres sikkerhet. De psykoaktive effektene av cannabisforbindelser kan gjøre aktiviteter som å kjøre bil, bruke maskiner eller apparater eller til og med navigere i et rotete hus risikofylte forslag.

Start ditt nye eller endrede regime på et tidspunkt og sted hvor du trygt kan vente med å måle virkningene. Og følg legens anbefalinger og din egen (forhåndsmedisinerte) sunne fornuft når det gjelder å delta i aktiviteter som å kjøre bil etter bruk av medisinsk marihuana

Ta medisinsk marihuana Trinn 14
Ta medisinsk marihuana Trinn 14

Trinn 4. Bytt ting

Selv om du ikke teknisk vil utvikle en toleranse for cannabis, kan kroppen din bli vant til det til det medisinske effektiviteten avtar. I et slikt scenario kan en kort "medisinferie" eller bytte til en annen variant, dosering eller leveringsmetode bidra til å gjenopprette fordelene.

Som med alle medisiner, ikke slutte å bruke cannabis, endre doser eller endre leveringsmetoder uten råd og samtykke fra den forskrivende legen din

Ta medisinsk marihuana Trinn 15
Ta medisinsk marihuana Trinn 15

Trinn 5. Før en medisinlogg

I stedet for å stole på vage erindringer og flyktige forestillinger om din medisinering, bør du holde en nøyaktig, oppdatert, detaljert logg over cannabisbruken din. Dette vil gi deg (og legen din) muligheten til å ta informerte beslutninger om å skreddersy doseringene og leveringsmetodene. Som sådan vil det være lettere å maksimere effekten av medisiner og minimere uønskede effekter.

  • Når det gjelder medisinlogger av hvilken som helst type, er det ikke noe som heter "for detaljert". For en cannabislogg, hold oversikt over detaljer som dato og klokkeslett for bruk; mengde brukt; stamme, type og cannabinoidinnhold (hvis du kjenner det); terapeutiske og bivirkninger; følelsene dine før og etter; og så videre (kanskje med et titalls eller flere kategorier).
  • Det er spesielt viktig å føre en detaljert logg i løpet av den første uken eller to for bruk av en ny eller endret medisin; men en pågående logg er enda bedre. Med medisinsk marihuana eller andre medisiner er informasjon makt.
Ta medisinsk marihuana Trinn 16
Ta medisinsk marihuana Trinn 16

Trinn 6. Kjenn lovene og prosedyrene i din jurisdiksjon

Marihuana lover, både medisinske og fritidsaktiviteter, endres raskt i de 50 amerikanske delstatene og rundt om i verden. Ta på deg å kjenne dine rettigheter og ansvar når det gjelder medisinsk bruk av marihuana der du bor. Gjør om nødvendig krav på rettighetene du besitter, eller gå inn for endringer til fordel for deg selv og andre som er avhengige av medisinsk cannabis.

  • Studer gjeldende lover og forskrifter der du bor ved å sjekke nettstedet til eller kontakte helseavdelingen (eller annen tilsynsmyndighet). Hold jevnlig kontakt med forskrivende lege også.
  • Vurder å bli med i en fortalergruppe og/eller kontakte lovgiverne hvis du mener det må gjøres endringer i lovene der du bor. Ikke anta at du vil slå deg sammen med bare en haug med "pot-heads"-det er mennesker i alle aldre og bakgrunner, fra barn til gråhårede bestemødre, som har godt av å bruke medisinsk marihuana.

Ekspertråd

Unngå disse vanlige misforståelsene om medisinsk marihuana:

  • Falskt: Bruk av marihuana får deg alltid høy.

    I virkeligheten avhenger effekten av THC av dosen. Du kan kanskje oppleve en terapeutisk effekt av THC mens du fortsatt bruker en dose som er lav nok til å unngå rus.

  • Falskt: CBD er det medisinske cannabinoidet, mens THC er rekreasjonsmessig.

    Det er ikke slik det er. Begge disse forbindelsene kan ha en terapeutisk effekt når de tas riktig.

  • Falskt: Medisinsk marihuana må alltid inhaleres.

    De fleste bruker medisinske marihuana -produkter som tas oralt, for eksempel tinkturer, gummier og tabletter.

Fra Jamie Corroon, ND, MPH Medisinsk direktør for Center for Medical Cannabis Education

Anbefalt: