Hvordan få en medisinsk marihuana -lisens: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan få en medisinsk marihuana -lisens: 9 trinn (med bilder)
Hvordan få en medisinsk marihuana -lisens: 9 trinn (med bilder)
Anonim

I skrivende stund har 22 stater og District of Columbia legalisert forbruket av marihuana til medisinske formål. Dette betyr imidlertid ikke at det er lovlig for alle å kjøpe eller røyke marihuana. Uavhengig av staten du bor i, trenger du godkjenning fra en lege og i de fleste tilfeller må du søke om lisens. Selv om prosessen varierer noe fra stat til stat, er de grunnleggende trinnene for å få lisens ganske like i de forskjellige statene. Disse instruksjonene vil lede deg gjennom det grunnleggende om å søke om lisens til å kjøpe, eie og konsumere medisinsk marihuana.

Trinn

Del 1 av 2: Forbereder søknad

Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 1
Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 1

Trinn 1. Lær jussen

Loven om medisinsk marihuana varierer sterkt fra stat til stat, og noen stater gjør det mye mer utfordrende enn andre å skaffe lisens. Å kjenne loven i staten din vil gjøre prosessen enklere og beskytte deg mot mulig straffeforfølgelse.

  • For eksempel tillater California lov å gi lisenser for en lang rekke forhold som kreft, anoreksi, AIDS, kroniske smerter, spastisitet, glaukom, leddgikt, migrene eller "enhver annen sykdom som marihuana gir lindring for." Denne siste kategorien er ganske bred og har gjort det veldig enkelt å skaffe lisens i California.
  • Andre stater, for eksempel New Jersey, har strengere retningslinjer, som krever en "svekkende" medisinsk tilstand og gir en mindre fleksibel liste over kvalifiserte tilstander.
  • Statlige lover varierer også med hensyn til hvor mye marihuana du kan eie, og om du kan dyrke dine egne planter.
  • Her finner du korte sammendrag av loven for hver stat som tillater medisinsk bruk av marihuana. Straffer for besittelse av marihuana utenfor medisinske grenser varierer også etter stat og beløp. Straffene for denne lovbruddet i hver stat er oppsummert her.
  • Vær oppmerksom på at uansett lov kan være i staten din, er det fortsatt en forseelse å ha en mengde marihuana på føderalt nivå. Selv om føderale agenter generelt ikke forfølger individuelle pasienter, er det fortsatt en liten risiko for føderal påtale.
  • På føderalt nivå er straffen for en dom for besittelse av første overtredelse opptil $ 1000 og et års fengsel.
  • Straffer er enda strengere hvis du gir eller selger marihuana til andre. Selv om det oppnås lovlig, anses dette som narkotikahandel.
Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 2
Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 2

Trinn 2. Bestem kvalifiseringen din

Etter å ha gjennomgått betingelsene som medisinsk marihuana er tillatt for i staten din, bør du vurdere om du er kvalifisert eller ikke.

  • Hvis du har fått diagnosen noen av tilstandene som er angitt eksplisitt i statens lov, er du nesten helt sikkert kvalifisert for lisens.
  • Hvis du ikke har det, kan det fortsatt være mulig for deg å få lisens. For eksempel, hvis du har symptomer som kan betraktes som bevis på en tilstand som kan godkjennes for marihuana i staten din, er det sannsynligvis verdt å fortsette saken videre.
  • Hvis du ikke har noen symptomer, kan det hende du ikke kan få medisinsk marihuana lovlig hvis du bor i en stat med en streng lov.
  • De fleste stater krever også at du beviser bosted for å være kvalifisert.
Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 3
Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 3

Trinn 3. Finn en lege

Hvis du tror du kan være kvalifisert for en medisinsk marihuana -lisens, er ditt neste trinn å finne en lege som er villig til å autorisere det. Dette kan være fastlegen din hvis du har en, eller det kan være noen andre.

  • Hvis du tror at fastlegen din er villig til å godkjenne en marihuana -lisens, er det enkleste å gjøre å besøke ham eller henne.
  • Hvis ikke, er det noen måter å finne en lege som kan motta slike autorisasjoner. For eksempel kan du kontakte din lokale apotek, ettersom de sannsynligvis vil ha kontaktinformasjon tilgjengelig for en lege i ditt område.
  • Selv om legen din kanskje ikke kan utstede en medisinsk marihuana -lisens, er det en god idé å holde legen din informert og be om et henvisningsbrev sammen med medisinske historiedokumenter.
  • Det er også mange nettsteder som gir kataloger over leger som utfører medisinsk marihuanaevaluering i statene der det er lovlig, for eksempel denne katalogen fra medicalmarijuana.com og denne søkefunksjonen fra United Patients Group.
Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 4
Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 4

Trinn 4. Besøk legen

Bestill time og besøk legen for evaluering. Fortell legen om tilstanden din og hvorfor du tror medisinsk marihuana kan være nyttig for deg.

  • Hvis legen mener saken din er gyldig, vil han eller hun gi deg autorisasjonen som er nødvendig for å søke om lisens fra staten.
  • I stater med mer tillatte restriksjoner, for eksempel California, er det klinikker som eksisterer utelukkende for medisinsk screening av marihuana. Personalet på disse institusjonene trenger ikke mye overbevisende: bare fortell dem hvordan marihuana kan hjelpe deg, og du vil sannsynligvis få godkjenning.
  • Hvis du oppsøker fastlege eller bor i en stat med strengere vedtekter, må du kanskje være mer overbevisende. Det er en god idé å gå til avtalen med en god forståelse av loven i staten din, forskningen på hvordan marihuana kan være nyttig for din tilstand, og informasjon om sikkerheten til stoffet. Hvis du har gjort leksene dine på forhånd, kan du komme med et bedre argument.
  • Det kan være spesielt viktig å fortelle legen din at i henhold til føderal lov kan han eller hun ikke bli tiltalt for å diskutere eller anbefale medisinsk bruk av marihuana. Bekymringer om å bli tiltalt, som kan dateres tilbake til trusler fra 1990 -tallet, får noen leger til å nøle med å godkjenne eller til og med diskutere dette alternativet.
  • I noen stater kan skriftlig autorisasjon fra legen din være tilstrekkelig for å kjøpe marihuana fra en apotek.

Del 2 av 2: Søke om lisens

Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 5
Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 5

Trinn 1. Fyll ut papirene

Når du har mottatt autorisasjon fra en lege, vil de fleste stater kreve at du fyller ut et skjema og registrerer deg i et register over godkjente pasienter.

  • Det er mulig at den godkjennende legen har de nødvendige papirene. Ellers burde den være tilgjengelig på nettet.
  • Avhengig av hvor du bor, kan du kanskje skanne papirene og legens dokumentasjon for å sende inn via internett, slik det er tilfellet i delstaten New Jersey. Andre steder kan det hende du må sende inn dokumentasjonen personlig, slik det er tilfellet i San Diego County. Spør legen eller finn statens krav online.
Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 6
Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 6

Trinn 2. Betal gebyret

De fleste (men ikke alle) stater krever også at du betaler et gebyr for å motta lisensen din. Hvordan og når du betaler gebyret vil variere fra stat til stat, men det bør være instruksjoner tilgjengelig med registreringspapirene dine.

Statlige avgifter varierer fra $ 10 til $ 200

Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 7
Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 7

Trinn 3. Vent på kortet ditt

Selv om papirene dine er godkjent, ikke prøv å kjøpe medisinsk marihuana før du har mottatt kortet ditt.

I de fleste stater vil det ta noen dager å gjennomgå papirene dine, og så kommer kortet ditt i posten. I California kan noen klinikker som foretar medisinske marihuana-screeninger, gi deg et kort på stedet

Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 8
Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 8

Trinn 4. Ha alltid det originale anbefalingsbrevet med seglet og legens signatur

De fleste apotek og rettshåndhevelse vil be om originaldokumentet, og noen steder er kortet ikke gyldig med mindre det er segl og legems signatur.

Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 9
Få en medisinsk marihuana -lisens Trinn 9

Trinn 5. Besøk en apotek

Når kortet ditt har kommet, kan du besøke en lisensiert apotek og kjøpe marihuana.

  • I de fleste apotek må du vise ditt nåværende statlige ID -kort sammen med din anbefaling.
  • I mange stater, for eksempel Arizona, er dette den eneste måten å få medisinsk marihuana lovlig. Hvis du kjøper den fra en annen kilde, kan du fortsatt bryte statens lover.

Tips

  • Avhengig av legen du ser for godkjenning, vil du kanskje ikke nevne medisinsk marihuana ved ditt første besøk, da han eller hun kan bli mistenksom om at du forfalsker tilstanden din for å få godkjenning. Opprett et forhold til legen og se om du først får diagnosen en tilstand, spesielt i stater med strengere vedtekter.
  • Hvis du ikke er kjent med forskjellige varianter av marihuana, eller de forskjellige måtene å spise det på, vil personalet på apoteket kunne hjelpe deg. Gi dem beskjed om dine behov, og de bør ha en anbefaling.

Advarsler

  • Sørg for å gjøre deg kjent med grensene for statens medisinske marihuana -lover. Bare fordi du har mottatt kortet ditt, gir dette deg ikke ubegrenset frihet til å eie så mye marihuana du ønsker eller å konsumere det hvor du vil. Hvis du overskrider lokale mengdegrenser, bruker marihuana på et offentlig sted eller gir eller selger det til andre, bryter du fortsatt loven.
  • Noen stater, for eksempel California, har regler som forbyr salg av våpen til alle som bruker medisinsk marihuana. Hvis du planlegger å kjøpe et skytevåpen, gjør det før du får marihuana -kortet ditt.

Anbefalt: