3 måter å stole på dine gitarferdigheter

Innholdsfortegnelse:

3 måter å stole på dine gitarferdigheter
3 måter å stole på dine gitarferdigheter
Anonim

Selv nybegynnere musikere fortjener å føle seg mer "gitarhelt" enn "gitarnull." Med en liten holdningsendring og mye øvelse kan du lære å være trygg på gitarferdighetene dine. Og hvis du lider av sceneskrekk før ditt første (eller til og med ditt millionste) show, kan du kaste nervene med noen enkle sinnsøvelser. Bryt et bein nå!

Trinn

Metode 1 av 3: Forbedre ferdighetene dine

Stol på dine gitarferdigheter Trinn 1
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 1

Trinn 1. Tren i minst 1 time hver dag for å bygge muskelminnet

Muskelhukommelse er hvor godt hjernen din husker de små muskelbevegelsene som kreves for å spille gitar, som å trille med høyre hånd eller lage et B -akkord med venstre hånd. Jo mer regelmessig du trener, jo bedre er hjernen din i stand til å huske disse bevegelsene.

  • Kortere, hyppige treningsøkter hver dag er mer effektive enn en lang treningsøkt noen få dager, for eksempel.
  • Du trenger ikke engang å stramme gitaren din for å forbedre fingeren din. Bare hold gitaren i fanget mens du ser på TV, for eksempel, og øv deg på forskjellige akkordformer med venstre hånd.
  • Planlegg treningstiden din i kalenderappen på telefonen eller i en planlegger. Ellers er det for lett å "glemme" å øve.
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 2
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 2

Trinn 2. Lær noe nytt hver gang du øver deg på å utfordre deg selv

Hvis du bare holder deg til de samme akkordene og sangene når du tar gitaren din, blir du ikke bedre. Å lære deg selv vanskelige barre-akkorder eller en komplisert fingerplukkende sang, for eksempel, er vanskelig og kan være frustrerende, men det gjør deg til en bedre spiller.

  • Det hjelper å varme opp med enklere øvelser som grunnskalaer eller en sang du har mestret, før du går videre til de vanskelige stykkene.
  • Hvis du synes du blir overveldet av en vanskeligere sang eller teknikk, kan du øve den i biter. For eksempel, arbeid på den vanskelige tingen i 10 minutter, og bruk deretter 5 minutter på noe du er god til. Gjenta deretter.
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 3
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 3

Trinn 3. Sett på et bind for øynene for å lære å spille gitar uten å se

Et hovedmål for gitarister er å kunne spille sanger uten å stirre på hendene. Øv på dette ved å knytte et bind for øynene eller et skjerf rundt øynene dine, slik at du ikke kan se fingrene, og deretter prøve å spille forskjellige akkorder.

  • Du kan også ganske enkelt lukke øynene hvis du ikke har bind for øynene.
  • Start med grunnleggende akkordendringer, som å gå fra G til C. Prøv deretter enkle sanger, og arbeid deg frem til å spille mer avanserte låter uten å se.
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 4
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 4

Trinn 4. Ta leksjoner fra en gitarlærer hvis du vil ha ekstra hjelp

Selv om bøker og nettvideoer kan være nyttige, tilbyr personlige leksjoner et høyere nivå av personlig veiledning. En lærer kan jobbe med deg i riktig form, vise deg nye øvelser og teknikker for å forbedre dine ferdigheter, og gi deg tilbakemelding på spillet ditt.

  • Du kan ta så mange eller så få leksjoner du vil. Vanligvis er imidlertid 1 til 2 leksjoner per uke en god sum.
  • Finn leksjoner i en lokal musikkbutikk, samfunnshus eller høyskole. Du kan også se på nettet på et nettsted som Craigslist, eller hvis du er på skolen, kan du spørre musikklæreren din om de har noen anbefalinger.
  • Hvis du ikke har råd til leksjoner, kan du se om en venn eller et familiemedlem som spiller gitar ville være villig til å lære deg i bytte mot noe, for eksempel de fantastiske brownies dine eller barnevakt til dine yngre søsken.
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 5
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 5

Trinn 5. Spill inn deg selv for å se og høre hva du trenger å jobbe med

Bruk kameraet på telefonen eller webkameraet på datamaskinen til å ta opp en øvelse eller en forestilling. Spill det av og legg merke til hvor du kan bruke noen forbedringer. For eksempel kan det hende at du har dårlig holdning, eller at det ikke høres så rent ut som du trodde.

  • Bruk notatene dine til å bestemme hva du skal fokusere på når du trener.
  • Ved å ta opp selv kan du også holde oversikt over fremdriften din. Når du føler deg usikker på ferdighetene dine, kan du for eksempel se en video fra 6 måneder siden, og se på hvor langt du har kommet!
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 6
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 6

Trinn 6. Bli med i et band for å lære av mer erfarne gitarister

Ulike musikere har forskjellige spillestiler, fra hvordan de snører strengene til hvordan de holder på gitaren. Å være i nærheten av mer avanserte musikere kan inspirere deg til å plukke opp en ny teknikk, eller hjelpe deg med å mestre en ny ferdighet ved å etterligne det de gjør.

  • Du får også muligheten til å opptre offentlig hvis ditt nye band spiller konserter.
  • Musikkbutikker har ofte tavler der de legger ut band på jakt etter nye medlemmer.
  • Hvis du ikke finner et band du vil bli med på, kan du starte ditt eget. Inviter vennene dine som er musikere til å jamme med deg.

Metode 2 av 3: Bygg opp din tillit

Stol på dine gitarferdigheter Trinn 7
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 7

Trinn 1. Fokuser på dine styrker i stedet for dine svakheter

Kanskje du ikke ser ut til å spikre en hammer på, men du er fantastisk til å velge introen til "Free Fallin '." Lag en liste over de tingene du gjør godt på gitar, og oppbevar det i gitarkassen din eller i notatappen på telefonen. Referer tilbake til det når du føler at du ikke kan gjøre noe riktig.

  • Hvis du ikke er sikker på hva du er god til, spør vennene dine, bandmedlemmene eller familien hva de synes. Å høre det fra noen andre vil få deg til å føle deg mye bedre om dine ferdigheter.
  • Legg til listen din hver gang du oppnår noe nytt, så den fortsetter å vokse.
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 8
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 8

Trinn 2. Slutt å sammenligne deg selv med andre gitarister ved å feire fremgangen din

Det er lett å se andre talentfulle gitarister og føle seg utilstrekkelig. Men sammenligning er virkelig tyv av glede, og vil bare gjøre deg usikker. I stedet må du sammenligne deg selv med hvordan du var for 1 måned eller 1 år siden. Det vil minne deg om hvor mye du har vokst og forbedret deg.

  • Å sette mål for deg selv kan hjelpe deg med å sammenligne med andre. Du vil være så fokusert på å nå dine egne mål, at du ikke har tid til å bekymre deg for hva andre gjør.
  • Bruk andre musikere til inspirasjon, i stedet for sammenligning. Tenk på hva de gjør som du vil kunne gjøre, og planlegg deretter hvordan du kommer dit.
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 9
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 9

Trinn 3. Utfør offentlig for å bevise for deg selv at du er i stand

Din første gang du spiller for andre mennesker er skummelt, men når du kommer igjennom det, vil du føle deg uendelig mer trygg på å vite at du kan overvinne frykten din. Registrer deg for en åpen mikrofonkveld, opptre på en konsert med bandet ditt hvis du er med, eller bare spill en sang for foreldrene dine.

  • Start så lite du vil. Du trenger ikke å hoppe rett til å spille for 100 personer. Jobb deg opp til større show.
  • Finn konserter eller åpne mic -netter ved å kontakte lokale livemusikksteder. Du kan også spørre personalet i en musikkbutikk i nærheten fordi de ofte har partnerskap med arenaer og vet om kommende arrangementer.

Gjør og ikke gjør for din første forestilling

Inviter venner og familie

Å ha en personlig heiaseksjon betyr at du får applaus uansett.

Gå gjennom settlisten din på forhånd

I likhet med hvordan skuespillere prøver, spiller du hele showet fra start til slutt noen dager før, så du er forberedt.

Spill sanger du er komfortabel med

I stedet for å velge sangene du synes er de mest imponerende, kan du velge sanger du kan spille i søvne, slik at du har en ting mindre å stresse med.

Aldri slutte å spille

Selv om du gjør en feil, fortsett. Sjansen er stor for at publikum ikke engang legger merke til det.

Ikke lukk øynene hele tiden

Få øyekontakt med publikummere hvis du kan. Se ellers på et sted like over hodene deres. Åpne øyne får deg til å virke engasjerende og selvsikker.

Stol på dine gitarferdigheter Trinn 10
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 10

Trinn 4. Tenk på feilene dine som muligheter til å bli bedre

Enten du bare rotet til rytmen ved bandøvelse eller flubbed et helt akkordskifte på scenen, lær av feilene dine ved å analysere dem og finne ut hva som skjedde. For eksempel rotet du akkordet fordi håndposisjonen din ikke er riktig? Fokuser på å forbedre det under trening.

  • Husk at alle gjør feil. Å slå deg selv for dine egne feil er ikke produktivt eller nyttig.
  • Lag en handlingsplan for å løse en feil. Nevn trinnene du kan ta for å forhindre at det skjer igjen eller for å hjelpe deg med å bli bedre på en bestemt teknikk.

Metode 3 av 3: Overvinne sceneskrekk

Stol på dine gitarferdigheter Trinn 11
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 11

Trinn 1. Repeter hele forestillingen 2 til 3 ganger slik at du føler deg forberedt

Ikke bare prøv å "vinge den." Planlegg hvilke sanger du skal spille et par dager før showet, og øv dem deretter i samme rekkefølge som du vil fremføre dem på scenen. Kjør gjennom det hele et par ganger, slik at du vet nøyaktig hvordan showet vil bli.

  • Vær forsiktig så du ikke øver for mye. Begrens deg selv til et visst antall repetisjoner, for eksempel 5, ellers vil du bli kvitt deg selv.
  • Gjenskape de nøyaktige betingelsene for showet hvis du kan. Bruk for eksempel det du har tenkt å ha på arrangementet, stå eller sitte i samme posisjon, og hvis du har en tidsbegrensning på scenen, kan du stille inn en timer.
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 12
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 12

Trinn 2. Visualiser deg selv som gir en fantastisk forestilling før du spiller

I stedet for å fokusere på det som kan gå galt, tenk deg hvordan det perfekte showet ville se ut. Lukk øynene og forestill deg hvordan du imponerer publikum og mottar en stående applaus. Det er en umiddelbar tillitsforsterker.

  • Hvis du har spilt offentlig før, kan du se opptak av de beste forestillingene dine for å hjelpe deg med å visualisere hvordan den neste vil se ut.
  • La som om du er en berømt musiker, som Jimi Hendrix eller Eddie Van Halen, i ditt imaginære show for å føle deg som en ekte rockestjerne når du faktisk traff scenen.
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 13
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 13

Trinn 3. Fokuser på å være i øyeblikket i stedet for å gi en perfekt forestilling

Ikke bare er ingen perfekte, men besettelse over det vil sannsynligvis føre til at du sklir opp eller sprekker under presset. Nyt i stedet selve forestillingen. La deg appellere fra publikum, nyt følelsen av strengene under fingrene, eller vær stolt over at du fikk fremføre en sang du skrev foran vennene dine.

Prøv en rask meditasjonsøvelse på 5 til 10 minutter før showet ditt. Det vil hjelpe deg med å komme i riktig tankesett og slippe perfeksjonistiske tanker

Stol på dine gitarferdigheter Trinn 14
Stol på dine gitarferdigheter Trinn 14

Trinn 4. Falske den til du lager den

Det er klisjé, men det fungerer. Hvis du opptrer selvsikker og sammensatt nok ganger, vil du til slutt faktisk bli det og føle det. Fortell deg selv før forestillingen hvor flott du kommer til å gjøre eller hvor talentfull en musiker du er. Husk at du blir det du tror.

Tenk deg den mest selvsikre personen du kjenner, enten det er din eldre bror eller Beyonce. Prøv å kanalisere energien deres når du forbereder et show

Tips

  • Øv hver dag for å forbedre dine ferdigheter.
  • Utfordre deg selv med nye sanger eller teknikker når du øver, slik at du kan vokse som musiker.
  • Prøv noen dype pusteøvelser før du går på scenen for å roe nervene.
  • Husk at selv de beste gitaristene fortsatt blir nervøse når de opptrer foran andre mennesker.
  • Bli med i et band for muligheten til å spille offentlig og lære av bedre musikere.
  • Start med å opptre for bare 1 eller 2 venner, og gå deretter opp til større spillejobber.
  • Ikke sammenlign deg med andre musikere. Tenk heller på hvor langt du har kommet i ditt eget spill.

Anbefalt: