Hvordan skrive et kjæledyrminne: 6 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skrive et kjæledyrminne: 6 trinn (med bilder)
Hvordan skrive et kjæledyrminne: 6 trinn (med bilder)
Anonim

Et kjæledyr memoar er en kjærlig og varig måte å lage et minne som ærer kjæledyrets liv. Et memoar for et kjæledyr kan ha mange former, avhengig av om det bare er for å lage ditt eget minne, en spesiell gave til familien eller kanskje et minne for et bredere publikum. Denne artikkelen er hovedsakelig fokusert på memoaret på personlig nivå for deg selv og/eller dine familiemedlemmer.

Trinn

Del 1 av 2: Velge design og layout

Skriv et kjæledyrminne trinn 1
Skriv et kjæledyrminne trinn 1

Trinn 1. Tenk på hvordan du vil presentere memoarene før du skriver

Dette kan ha innflytelse på måten du skriver memoarene på. For eksempel, hvis du ønsker å følge teksten med bilder, vil dette kreve større fokus på de spesifikke bildene og hvorfor bildene er viktige for deg og din familie. Eller, hvis du vil skrive en essaystil, vil dette kreve mer av en historie, som kan være ledsaget av bilder, enten gjenfortelle dyrets liv eller kanskje plukke ut viktige hendelser som du identifiserer deg med som mest indikative for kjæledyrets personlighet. Vurder noen av disse mulige måtene for å presentere memoarene:

  • En journalstil med en fortelling etter år, fra begynnelsen til slutten av kjæledyrets liv.
  • En utklippsbok med favorittbilder av kjæledyret ditt, ledsaget av tekst som forklarer relevante ting om kjæledyret knyttet til bildet og datoen.
  • Et essay, brev, dikt, etc., om kjæledyret ditt. Dette kan produseres digitalt, i bokform eller begge deler. Det kan ledsages av bilder, eller for det meste være tekst, kanskje med ett bilde av kjæledyret ditt.
  • Et elektronisk skrift (på et nettsted, sosiale medier eller et skreddersydd minnested).
Skriv et kjæledyrmemoar Trinn 2
Skriv et kjæledyrmemoar Trinn 2

Trinn 2. Design utseendet på dokumentet eller formatet du produserer som et memoar

Det er best å la være å forme designet etter at skrivingen er fullført, for å sikre at skriften er funksjonen, og designarbeidet øker bare memoarmaterialet.

  • Hvis det skal være digitalt, bør du vurdere å bruke grenser, bakgrunnsbilder, sporadiske bilder osv. For å gjøre det lysere.
  • Hvis du velger en utgave, bruk kvalitetsmaterialer som holder lenge. En nydelig hardt dekket notatbok eller en utklippsbok av høy kvalitet kan være ideell.
  • Hvis du lager et utklippsbokminne, kan du også finne utklippsbiter som er relevante for kjæledyrets liv, for eksempel en merkelapp, et stykke stoff fra et favorittleketøy, bilder, utskjæringer av dyrearter, etc.

Del 2 av 2: Skrive memoarene

Skriv et kjæledyrminne trinn 3
Skriv et kjæledyrminne trinn 3

Trinn 1. Bestem hvilken skrivemåte du vil bruke for å skrive memoarene

Det er ingen harde regler for hvordan et memoar skal skrives. Den beste tilnærmingen er å velge skriveformatet du er mest komfortabel med, og som gjenspeiler de tingene du virkelig ønsker å fange om kjæledyrets liv. Dette kan være:

  • Et essay, en novelle eller et langt stykke gratisskrivning om kjæledyrets liv
  • En bok du vil ha utgitt
  • Et dikt eller en serie dikt
  • En kombinasjon av skriving og poesi
  • Et blogginnlegg eller Facebook -oppdatering, og så videre.
Skriv et husdyrminne trinn 4
Skriv et husdyrminne trinn 4

Trinn 2. Begynn å skrive

Et memoar handler om minner fra ditt kjære kjæledyr, de som beveger deg, minner deg om tiden du har vært sammen og de du vil fange for fremtiden. Noen av tingene du kanskje vil skrive om i kjæledyrets memoarer inkluderer:

  • Når du først fikk kjæledyret ditt og hvorfor du ville ha kjæledyret.
  • Eventuelle identifiserbare trekk, særheter eller personlighetstrekk hos kjæledyret ditt som du la merke til tidlig, eller som vokste over tid. Beskriv kjæledyret ditt så godt du kan. (Bilder eller selvlagde tegninger kan hjelpe deg med dette.)
  • Interaksjoner med andre mennesker i husholdningen eller nabolaget; samspill med andre kjæledyr eller dyr.
  • Hendelsesrike situasjoner med kjæledyret ditt, for eksempel redning av kjæledyret/kjæledyret som redder deg eller noen andre; å miste kjæledyret ditt og finne det igjen; viser kjæledyret ditt i et show; reiser med kjæledyret ditt; ha kjæledyret ditt i bryllupet ditt, etc.
  • Hvordan kjæledyret ditt fikk deg til å føle deg. Hjalp kjæledyret ditt deg med å føle deg bedre da du var nede? Gjorde kjæledyret ditt glede selv om du følte at resten av livet var vanskelig? Var kjæledyret ditt en viktig ledsager for deg?
  • Måter kjæledyret ditt inspirerte, opplyste eller informerte deg om.
  • Ting du alltid vil huske om kjæledyret ditt.
  • Favorittaktiviteter sammen, som å gå turer, synge sammen, gjøre triks, spise sammen, danse, ri osv.
  • Omstendighetene rundt kjæledyrets død, for eksempel alder, sykdom eller ulykke. Dette er valgfritt, da du kanskje ikke føler deg klar eller ønsker å legge disse detaljene til memoarene.
Skriv et kjæledyrminne trinn 5
Skriv et kjæledyrminne trinn 5

Trinn 3. Vurder å be andre om å bidra til memoarene

Hvis kjæledyret var et elsket medlem av familien din eller husstanden, er det sannsynlig at kjæledyret utviklet spesielle og differensierte bånd med dem. Be familiemedlemmer eller familiemedlemmer om å bidra med skrivingen (eller andre minner) til memoarene også.

Du kan lage separate deler av memoarene viet til hver persons syn på kjæledyrets liv og hvordan de interagerte med det. Dette kan gjøre et nydelig minne for alle hvis du lager kopier

Skriv et kjæledyrminne trinn 6
Skriv et kjæledyrminne trinn 6

Trinn 4. Oppbevar kopier av memoarene der det er lett tilgjengelig

Hvis du har kopiert den, legg den på en bokhylle, eller legg den på en bokholder, med kjæledyrets navn og bilde tydelig på forsiden. Hvis det er i digitalt format, navngi det slik at det er lett å finne igjen og sørg for å sikkerhetskopiere det. Send den til andre, om nødvendig.

Tips

  • Bilder av kjæledyret ditt kan gi deg inspirasjon når du skriver memoarene.
  • Hvis du er kunstnerisk, kan du vurdere å male eller tegne et portrett av kjæledyret ditt og legge det til i memoarene. Du kan skanne den inn hvis du lager en digital memoar.
  • Hvis du vil skrive et kjæledyrminner som blir publisert for et bredt lesertall, må du følge reglene for å skrive gode memoarer, inkludert å fokusere på viktige øyeblikk i kjæledyrets liv som tjener til å opplyse eller inspirere lesere. Ikke gjør den feilen å prøve å dokumentere kjæledyrets liv kronologisk, i hver minste detalj, ellers kjeder du leseren umiddelbart. Også, hvis du skriver for et offentlig lesertall, vær forsiktig så du ikke skriver i uttrykk som er for sentimentale eller som setter kjæledyret ditt i likhet med et menneske (antropomorfisme), da dette kan ødelegge alvoret i skrivingen din.

Anbefalt: