3 måter å lage en falsk hånd

Innholdsfortegnelse:

3 måter å lage en falsk hånd
3 måter å lage en falsk hånd
Anonim

Enten du trenger en enkel idé til et vitenskapsprosjekt eller en rekvisitt til ditt neste Halloween -parti, kan du ikke gå galt med en falsk hånd. Lær yngre barn hvordan en hånd fungerer ved å konstruere en av en papirplate og bruke sugerør og snor som bein og sener, eller forme en hånd av leire med eldre barn som trygt kan håndtere skarpere verktøy og varme ovner.

Trinn

Metode 1 av 3: Konstruere en falsk hånd fra en papirplate

Lag en falsk hånd Trinn 1
Lag en falsk hånd Trinn 1

Trinn 1. Velg materiale til hånden

Bruk en papirplate eller tykt papir som er solid nok til å støtte materialene du vil legge til. En papirfat fungerer best fordi de er designet for å holde mat og være støttende, som en hånd!

Lag en falsk hånd Trinn 2
Lag en falsk hånd Trinn 2

Trinn 2. Spor hånden din på en papirplate

Legg papirplaten på en flat overflate, med forsiden opp som om du skulle legge litt mat på den. Legg hånden i midten av tallerkenen, håndflaten vendt ned og fingrene spredt utover. Spor hele hånden din med en blyant.

  • Sørg for å holde hånden stødig. Stå opp og legg press på hånden din, så det er mindre sannsynlig at du ruller rundt på bordet. Tape tallerkenen til bordet for å holde den på plass.
  • Sørg for at fingrene er i avstand 1/2 til 1 tommer, slik at du har plass til å spore dem, slik at de kan vrikke når du kutter ut hånden.
  • Bruk en blyant, slik at du kan slette feil og synlige linjer som er igjen når du kutter hånden fra tallerkenen din.
Lag en falsk hånd Trinn 3
Lag en falsk hånd Trinn 3

Trinn 3. Klipp ut din falske hånd

Følg disposisjonen så godt du kan. Start nederst på den falske hånden, og arbeid deg oppover mot tommelen, over fingrene, og deretter nedover langs pinkysiden av hånden.

Lag en falsk hånd Trinn 4
Lag en falsk hånd Trinn 4

Trinn 4. Skjær plastrør i biter

For hver hånd, kutt 19 stykker i en lengde på 1-2 tommer. Disse vil hjelpe hånden din med å bøye seg og komme til liv.

Skjær endene i en liten vinkel eller rett på tvers, i henhold til dine preferanser

Lag en falsk hånd Trinn 5
Lag en falsk hånd Trinn 5

Trinn 5. Skjær en liten "v" i midten av hvert sugerør

Hold sugerøret mellom tommelen og pekefingeren. Bruk saksene dine til å klippe en liten "v" halvveis i midten slik at de kan bøye seg.

Lag en falsk hånd Trinn 6
Lag en falsk hånd Trinn 6

Trinn 6. Merk leddene dine

Bruk en blyant til å markere på hver finger på tallerkenen hvor en ledd skal være. Studer din egen hånd for å bedømme hvor du skal merke. Merk også en linje som strekker seg omtrent en tomme over der bunnen av tommelen din kobles til håndflaten til omtrent en tomme under der pinkien din kobles til.

Lag en falsk hånd Trinn 7
Lag en falsk hånd Trinn 7

Trinn 7. Lim stråbitene dine til hånden

Legg tre halmstykker på hver finger: to mellom hver ledd og en mellom den siste leddet og fingertuppen. Plasser to på tommelen: en mellom de to leddene og en annen mellom den siste leddet og tommelens spiss. Plasser fem mer langs linjen over håndflaten.

Hold halmbitene atskilt fra hverandre i fingre og tommel. Hvis du ikke har nok plass til å gjøre det samme med halmbitene i håndflaten, lar du dem røre ende til ende

Lag en falsk hånd Trinn 8
Lag en falsk hånd Trinn 8

Trinn 8. Pause her

La limet tørke. La det sitte i omtrent tretti minutter.

Lag en falsk hånd Trinn 9
Lag en falsk hånd Trinn 9

Trinn 9. Tre snoren gjennom halmbitene i hver finger

Fest snoren på spissen av hver finger med et stykke tape. Tre den gjennom sugerørene til håndleddet. Gå omtrent fire centimeter forbi håndleddet før du klipper snoren for å sikre at du har nok.

Lag en falsk hånd Trinn 10
Lag en falsk hånd Trinn 10

Trinn 10. Test strengene dine

Trekk forsiktig i hver enkelt for å sikre at hver finger fungerer. Hvis de gjør det, trekk dem alle samtidig for full effekt! Sett på en latexhanske og fyll den med vev for å få en mer naturtro hånd.

Metode 2 av 3: Skulpturering av en falsk hånd fra leire

Lag en falsk hånd Trinn 11
Lag en falsk hånd Trinn 11

Trinn 1. Rull en klump leire inn i en sylinder

Bruk nok leire til å danne en sylinder som er omtrent like stor som den store hånden du ønsker å lage. Rund begge ender slik at det ikke er noen skarpe kanter. Flat deretter leiren litt ut med fingrene eller en kjevle. Glatt leiren til den er ønsket tykkelse for din falske hånd.

Lag en falsk hånd Trinn 12
Lag en falsk hånd Trinn 12

Trinn 2. Form tommelen og håndleddet

Se for deg leiren din som en hånd som vender mot deg med håndflaten opp og alle fingrene rett og presset sammen, inkludert tommelen. Trekk forsiktig nok leire fra den ene siden for å indikere en tommel uten å løsne den fra resten av leiren. Deretter dannes håndleddet. Innrykk leiren under tommelkulen langs bunnen av håndflaten.

Lag en falsk hånd Trinn 13
Lag en falsk hånd Trinn 13

Trinn 3. Innrykk håndflaten

Bruk fingrene eller en liten sylindrisk gjenstand (blyant, penselhåndtak, etc.) for å fordype leiren langs tommelen. Legg verktøyet på langs langs toppen av leiren, vinklet mot håndleddet, med tuppen av verktøyet grovt sentrert i midten av håndflaten. Rull forsiktig eller orm den for å danne et inntrykk.

Tenk deg at leiren din er en klokke og verktøyet som timeviseren. Hvis du gjør en venstre hånd, bør timen være 10:30. Hvis du gjør en høyre hånd, bør den lese 1:30

Lag en falsk hånd Trinn 14
Lag en falsk hånd Trinn 14

Trinn 4. Skill tommelen

Trekk mer leire fra resten av hånden, og løs deretter tommelen, og la basen være festet, akkurat som en ekte tommel som sprer seg ut fra hånden. Rund den i form av en tommel.

Lag en falsk hånd Trinn 15
Lag en falsk hånd Trinn 15

Trinn 5. Innrykk håndflaten igjen

Denne gangen legger du verktøyet på tvers av håndflaten der fingeren din fester seg. Innrykk også langs tommelen og håndleddet som før for å definere inntrykkene på nytt.

Lag en falsk hånd Trinn 16
Lag en falsk hånd Trinn 16

Trinn 6. Skill fingrene

Bruk en skalpell til å kutte mellom hver finger, og la bunnen av hver festes til håndflaten. Trim toppen av hver finger for å tilpasse dem. Husk: langfingeren er lengst, rosa er kortest, og ringen og pekefingrene er omtrent like store.

Lag en falsk hånd Trinn 17
Lag en falsk hånd Trinn 17

Trinn 7. Skill fingrene ytterligere

Før en nål opp og ned hvert snitt mellom fingrene for å spre dem lenger fra hverandre. Gå sakte og forsiktig; dette trinnet er delikat.

Avhengig av hvor stor skulpturen din er, bytt til et større verktøy når det er nok plass til at den kan passe mellom fingrene

Lag en falsk hånd Trinn 18
Lag en falsk hånd Trinn 18

Trinn 8. Form fingrene

Rull dem forsiktig mellom dine egne fingre for å runde dem. Vær oppmerksom på tykkelsen på hver slik at ingen finger er for tynn eller for tykk. Om nødvendig, strekk dem ut for å forlenge dem. Trim deretter overflødig og rund fingertuppene.

Bruk et tynt sylindrisk verktøy (som en nål eller spissen av penselhåndtaket, avhengig av størrelsen på skulpturen) for å forme mellom fingeren din hvis dine egne fingre er for store til å komme inn der

Lag en falsk hånd Trinn 19
Lag en falsk hånd Trinn 19

Trinn 9. Innrykk fingrene i leddene

Bruk en liten, tynn sylindrisk gjenstand for å danne et veldig lett inntrykk for hver ledd i fingrene. Vær forsiktig så du ikke gjør for skarpt et innrykk; jo mindre skulpturen din er, desto mer sannsynlig vil fingeren din bryte her hvis innrykket er for skarpt.

Lag en falsk hånd Trinn 20
Lag en falsk hånd Trinn 20

Trinn 10. Form knokene

Vend den falske hånden din for å jobbe på ryggen. Legg små baller med leire til bunnen av hver finger. Glatt dem på plass til de er sømløse.

Lag en falsk hånd Trinn 21
Lag en falsk hånd Trinn 21

Trinn 11. Fullfør håndleddet

Fortsett innrykket for håndleddet langs baksiden av hånden for å speile forsiden. Skjær deretter et tynt lag med leire fra baksiden av hånden like over håndleddet for å skape en mer konturert effekt.

Lag en falsk hånd Trinn 22
Lag en falsk hånd Trinn 22

Trinn 12. Dobbeltsjekk arbeidet ditt

Trim og glatt leiren der det trengs. Hvis du har trimmet eller glatt for mye, må du påføre en klatt leire for å reparere området.

Lag en falsk hånd Trinn 23
Lag en falsk hånd Trinn 23

Trinn 13. Legg til detaljer

Se til din egen hånd for å studere linjene i håndflaten. Bruk en nål til å spore dem lett i skulpturens håndflate. Snu hånden og gjør det samme for negler.

Lag en falsk hånd Trinn 24
Lag en falsk hånd Trinn 24

Trinn 14. Legg hånden din

Bøy din egen hånd for å se hvordan fingrene og tommelen fungerer sammen i forskjellige positurer. Bøy skulpturens fingre forsiktig for å replikere.

Lag en falsk hånd Trinn 25
Lag en falsk hånd Trinn 25

Steg 15. Stek skulpturen din

Følg instruksjonene og anbefalingene på leirens emballasje. Ulike typer og/eller merker av leire kan ha spesielle instruksjoner.

Metode 3 av 3: Støping av en falsk hånd med gips

Lag en falsk hånd Trinn 26
Lag en falsk hånd Trinn 26

Trinn 1. Bland en omgang gummiform

Lag nok til å fylle en beholder som er stor nok til å passe hele hånden din. Velg en beholder som også er stor nok til at hånden din ikke kommer i kontakt med selve beholderen.

Sørg for at merket av gummiform du bruker er giftfritt og trygt for menneskelig kontakt

Lag en falsk hånd Trinn 27
Lag en falsk hånd Trinn 27

Trinn 2. Bløtlegg hånden i varmt vann

Hold tommelen og fingrene i stillingen du ønsker å replikere. Dypp deretter hele hånden i formen, og hold den godt borte fra sidene og bunnen. La minst en halv tomme mugg ligge mellom hånden og beholderen.

Lag en falsk hånd Trinn 28
Lag en falsk hånd Trinn 28

Trinn 3. La formen stivne

Hold hånden din inne i formen så lenge formens anvisninger sier at den må sette seg. Vri deretter tommelen, fingrene og hånden din forsiktig om nødvendig for å løsne dem. Trekk hånden sakte ut. Unngå raske bevegelser som kan forstyrre rollelisten du nettopp har laget.

Lag en falsk hånd Trinn 29
Lag en falsk hånd Trinn 29

Trinn 4. Bland en omgang gips

Forbered nok til å fylle hele formen. Hell deretter en liten mengde (ikke alt) av gipset i formen. Manipuler beholderen slik at gipset belegger innsiden av finger- og tommelhullene i formen din. La gipset sette seg litt for å unngå dannelse av luftlommer.

Lag en falsk hånd Trinn 30
Lag en falsk hånd Trinn 30

Trinn 5. Hell resten av gipset

Fyll hele formen. Slå deretter på bordet noen ganger for å slippe eventuelle luftlommer. Slutt når du ikke lenger ser noen bobler sprenge på overflaten.

Lag en falsk hånd Trinn 31
Lag en falsk hånd Trinn 31

Trinn 6. Tillat gipset

Vent på tiden angitt av instruksjonene til gipset ditt. Vend deretter opp beholderen og tøm den på bordet. Skjær i gummiformen med en plastkniv og skrell den av gipsstykket, bit for bit.

Lag en falsk hånd Trinn 32
Lag en falsk hånd Trinn 32

Trinn 7. Rengjør gipsen

Se etter eventuelle feil der tom plass i gummiformen kan ha gitt plass til ekstra gips. Fjern forsiktig med sandpapir eller en liten kniv eller fil. La deretter den ferdige støpningen stå som den er, eller mal den som du vil.

Advarsler

  • Vær forsiktig med saks og andre skarpe verktøy. Hvis du er for ung til å bruke saks, kan du be om hjelp fra en voksen.
  • Ikke heng i strengene med papirhender. Hvis du gjør dette kan du rive den falske hånden din eller fjerne en av halmbitene.
  • Med leireskulpturer, ikke bak leire samtidig med mat.

Anbefalt: