3 måter å resirkulere melkbeholdere på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å resirkulere melkbeholdere på
3 måter å resirkulere melkbeholdere på
Anonim

Resirkulering er det beste valget for miljøet, men det kan også være morsomt og praktisk å gjenbruke melkekannene eller kartongene! For å kvitte deg med melkbeholderne, finn ut om retningslinjene for resirkulering av samfunnet og resirkuler de rene, tomme beholderne deretter. Ellers kan du prøve å bruke melkekannene eller kartongene på nytt for å lage nyttige ting som planter, fuglemater, skjeer og oppbevaringsbeholdere.

Trinn

Metode 1 av 3: Delta i ditt samfunnsgjenvinningsprogram

Resirkuler melkbeholdere Trinn 1
Resirkuler melkbeholdere Trinn 1

Trinn 1. Slå opp retningslinjene for resirkulering for din kommune

Hvis du vil vite mer om reglene og tidsplanen for resirkulering i lokalsamfunnet, kan du besøke kommunestyrets nettsted eller ringe kontoret for informasjon. Mens noen lokalsamfunn har ukentlig henting ved kantstein for resirkulering, kan andre bare ha et resirkuleringssenter for innbyggerne å ta med avfallet til. Husk å følge retningslinjene for resirkulering, for eksempel hvilke beholdere som er i orden å bruke.

Resirkuler melkbeholdere Trinn 2
Resirkuler melkbeholdere Trinn 2

Trinn 2. Tøm beholderen helt

Hvis det er igjen væske i melkebeholderen, hell alt ut før resirkulering. For å unngå lukt mens du lagrer resirkulerbare materialer, skyll ut melkbeholderen når du er ferdig med den. Eventuell væske som er igjen inne kan føre til forurensning av resirkuleringsprosessen.

Resirkuler melkbeholdere Trinn 3
Resirkuler melkbeholdere Trinn 3

Trinn 3. Skill gjenvinnbare gjenstander

Finn ut om din kommune tilbyr enkeltstrømgjenvinning, noe som betyr at varer separeres av en maskin på sorteringssenteret. Hvis dette er tilfellet, kan alle resirkulerbare gjenstandene dine deponeres i samme gjenvinningskasse. Hvis dette ikke er tilfelle, må du skille resirkuleringen i separate søppelbøtter for papir, metall og plast.

Resirkuler melkbeholdere Trinn 4
Resirkuler melkbeholdere Trinn 4

Trinn 4. Ikke resirkuler melkbeholdere i plastposer

Unngå resirkulering av melkbeholdere i plastposer, noe som kan forårsake maskinproblemer ved resirkuleringsanlegg. Tynn plast må resirkuleres separat fra større gjenstander, da de kan skade sorteringssystemene i mange resirkuleringsanlegg og stoppe en hel belastning i prosessen. Oppbevar melkebeholdere i en kommunalt godkjent resirkuleringsbøtte, og kast dem som pålagt av lokalsamfunnet.

Metode 2 av 3: Gjenbruk av melkekartonger i papp

Resirkuler melkbeholdere Trinn 5
Resirkuler melkbeholdere Trinn 5

Trinn 1. Lag planter

Bruk gamle melkekartonger til å lage små planter til balkongen eller hagen din. Bruk en verktøykniv til å enten kutte toppen av melkekartongen, eller legge melkekartongen på siden og skjære siden oppover. Stikk hull i bunnen av plantemaskinen med en synål eller spiker før du fyller den med jord og planter frø i den, noe som gjør det mulig å drenere.

  • Hvis du ønsker å dekorere plantene dine, bruk en limpistol for å dekke dem med silkepapir eller stoff, og legg til noen unike detaljer du ønsker (f.eks. Knapper eller klistremerker).
  • Du kan også male kartongene med tavlemaling (tilgjengelig i håndverksbutikker) og merke plantene dine med kritt.
Resirkuler melkbeholdere Trinn 6
Resirkuler melkbeholdere Trinn 6

Trinn 2. Frys gigantiske isbiter

Rengjør en melkbeholder grundig og fyll den med vann. Sett den i fryseren og la den stå over natten for å fryse. Skjær vekk kartongen og bruk den gigantiske isblokken i kjøleskapet for dagsturer, eller som en kul måte å holde forfriskningene kalde på fester!

Resirkuler melkbeholdere Trinn 7
Resirkuler melkbeholdere Trinn 7

Trinn 3. Bruk dem som malingsbeholdere

Gamle melkekartonger lager flotte, kompakte malingsbeholdere som kan brukes til touch-ups eller små jobber. Bare rengjør kartongen, klipp av toppen og hell i så mye maling du trenger. Kast esken når du er ferdig med å male for problemfri rengjøring.

Resirkuler melkbeholdere Trinn 8
Resirkuler melkbeholdere Trinn 8

Trinn 4. Lag fuglemater

Stift sammen toppen av en tom, ren melkekartong. Tegn "vinduer" på tre sider av esken og la det være omtrent 5 cm fra bunnen, og skjær dem deretter ut med en kniv. Stikk to hull øverst på kartongen og tre i en sterk snor (f.eks. Fisketråd, hyssing) for å henge fuglemateren sikkert når du har fylt den med frø.

Dekorer fuglematerne dine etter ønske før du henger dem utenfor

Metode 3 av 3: Gjenbruk av melkemugger i plast

Resirkuler melkbeholdere Trinn 9
Resirkuler melkbeholdere Trinn 9

Trinn 1. Lag en vannkanne

Rengjør en melkekanne grundig og legg den til side. Bruk en stor synål eller spiker til å stikke hull i hetten fra melkbeholderen. Fyll kannen med vann, sett lokket på igjen, og tipp den for å helle en forsiktig vannstrøm på plantene dine.

Resirkuler melkbeholdere Trinn 10
Resirkuler melkbeholdere Trinn 10

Trinn 2. Vend en mugge til en skje

For å lage en stor, solid skje, bruker du en kniv til å kutte en melkekanne i to og kaste bunnen. Pass på at hetten er skrudd godt fast. Snu skålen, ta godt i håndtaket og bruk den til å plukke opp ting som skitt, hundemat eller mel.

Resirkuler melkbeholdere Trinn 11
Resirkuler melkbeholdere Trinn 11

Trinn 3. Bruk en avskåret melkekanne til å spre salt på isete overflater

Klipp forsiktig av bunnen av en ren melkekanne med en kniv. Sørg for at lokket er godt festet. Vend deretter den resterende delen av kannen og fyll den med issmeltende fortaussalt. Ta tak i håndtaket og rist kannen forsiktig for å spre saltet jevnt.

Resirkuler melkbeholdere Trinn 12
Resirkuler melkbeholdere Trinn 12

Trinn 4. Lag en frøplantebeskytter

Bruk en verktøykniv til å kutte av bunnen av en melkekanne, og bruk deretter saks til å klippe et sikksakkmønster rundt kanten. Sett frøplantebeskytteren (eller "cloche") i jorden som omgir frøplanten, og la det være en tomme eller to tommer plass over frøplanten. La hetten være på under kaldt vær, og fjern den for å lufte ut kappen når det er varmt og solfylt ute.

Resirkuler melkbeholdere Trinn 13
Resirkuler melkbeholdere Trinn 13

Trinn 5. Lagre korn og andre matvarer

Rengjør melkekannene grundig og la dem tørke helt. Bruk en trakt for å fylle dem med korn, frø, ris eller andre matvarer som enkelt kan helles ut av en liten åpning. Hvis det er ønskelig, kan du male kannene med tavlemaling før du bruker dem og merke hver enkelt.

Anbefalt: