Enkle måter å installere en skyvedør: 13 trinn

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å installere en skyvedør: 13 trinn
Enkle måter å installere en skyvedør: 13 trinn
Anonim

Skyvedører gjør det enkelt å nyte naturens severdigheter og lyder, mens du holder insekter og andre skadedyr utenfor hjemmet ditt. Hvis du tenker på å legge en skjermdør til en eksisterende glassdør på verandaen eller terrassen, må du først måle dørkarmen og kjøpe en dør med riktige dimensjoner. Installasjonen er da så enkel som å lede toppen av døren inn i den øvre skinnen og løfte bunnen opp og over den nedre skinnen, og sørg for at rullene er på linje med skinnen på innsiden av rammen.

Trinn

Del 1 av 3: Velge en skyvedør

Installer en skyvedør Trinn 1
Installer en skyvedør Trinn 1

Trinn 1. Mål dørkarmen for å finne ut hvilken størrelse dør du trenger

Strekk et målebånd fra toppen av den øvre skinnen til toppen av den nedre skinnen. Mål deretter den totale bredden på dørkarmen, del tallet i to og legg til 12 1,3 cm for å finne den nødvendige bredden på døren din. De fleste skjermdører vil være 200–200 cm høye og mellom 77 cm og 123 cm brede.

Skyvedører er designet for å være sammen med skyvedører i glass. Hvis du ikke allerede har en glassdør i hjemmet ditt, vil din første oppgave være å sette inn en for å gi riktig ramme og spor for skjermdøren din

Tips:

Hvis valsene på bunnsporet hviler over toppen av skinnen, må du kanskje trekke så mye som 14 tommer (0,64 cm) for å sikre at den nye døren din får plass.

Installer en skyvedør Trinn 2
Installer en skyvedør Trinn 2

Trinn 2. Se på dører i et bredt spekter av materialer

De fleste skyvedører er laget av lett aluminium, noe som gjør dem enkle å skyve åpen og lukket med en hånd. Du kan imidlertid også finne dører konstruert av materialer som stål og behandlet tre. En av disse kan utfylle stilen i hjemmet ditt bedre enn en vanlig aluminiumsdør ville.

  • Husk at kjøp av dører laget av kraftigere eller mindre vanlige materialer kan øke mengden penger du bruker på prosjektet ditt.
  • En tyngre skjermdør gir ikke garantert mer beskyttelse mot elementene. Faktisk har aluminium en tendens til å være mer motstandsdyktig mot rust og korrosjon enn mange andre metaller.
Installer en skyvedør Trinn 3
Installer en skyvedør Trinn 3

Trinn 3. Kjøp en skyvedør i riktige dimensjoner

Kjør ned til din lokale jernvarehandel eller forbedringssenter og kjøp en skjermdør som matcher størrelsesmålingene du nettopp tok. Sørg for å velge en stil du liker, ettersom du sannsynligvis vil passere gjennom skjermdøren flere ganger om dagen.

I gjennomsnitt kan du forvente å betale rundt $ 30-40 på en standard skjermdør i aluminium

Installer en skyvedør Trinn 4
Installer en skyvedør Trinn 4

Trinn 4. Pakk ut skjermdøren og sorter gjennom det medfølgende tilbehøret

Etter å ha hentet skjermdøren hjem, skrell du av plastfolien den er pakket i og kast pappetiketter eller hjørnestykker. Hvis døren din kom komplett med installasjonstilbehør som skruer eller låsemekanismer, fjern dem og sett dem til side. Du finner disse vanligvis tapet til håndtaksseksjonen på døren i en liten plastpose.

  • Ta deg tid til å lese gjennom installasjonsinstruksjonene for modellen du kjøpte før du prøver å sette inn den nye døren.
  • Vær forsiktig så du ikke lar døren velte ved et uhell hvis du har støttet den for å fjerne emballasjen.

Del 2 av 3: Montering av døren på skyvedørsrammen

Installer en skyvedør Trinn 5
Installer en skyvedør Trinn 5

Trinn 1. Orienter den nye skjermdøren med den eksisterende glassdøren

Undersøk skjermdøren og merk hvilken side håndtaket er på. For å sikre at skjermdøren din følger riktig med glassdøren, må håndtaket være på samme side av dørkarmen som håndtaket på glassdøren. Hvis du merker at den er på feil side, tar du opp døren og roterer den forsiktig 180 grader ende-over-ende for å plassere den på motsatt side.

  • Hvis glassdøren din er satt opp for høyrehendt bruk, vil håndtaket være på venstre side av dørkarmen. Denne retningen vil reverseres for venstrehendte dører.
  • Sørg for å snurre døren rundt på Y-aksen, ikke X-aksen. Hvis du roterer døren sidelengs, vil håndtaksspaken sette på feil side av døren.
Installer en skyvedør Trinn 6
Installer en skyvedør Trinn 6

Trinn 2. Løsne ekspanderskruene øverst eller nederst på skjermdøren

Hvis skjermdøren har justerbare utvidelser, finner du festeskruene på hver side av dørens topp- eller bunnpanel, eller muligens begge deler. Bruk en stjerneskrutrekker til å skru hver skrue mot klokken så langt den går for å koble ut ekspansjonene.

  • Mange nyere skyvedører er utstyrt med innebygde utvidere, noe som gjør det mulig å finjustere en passform i rammen etter installasjonen.
  • På noen modeller kan tilgangshullene som inneholder ekspanderskruene dekket med små plastplugger. Du må lirke disse pluggene ut med bladet på skrutrekkeren før du kan justere utvidelsene.

Tips:

Ved å miste ekspansjonene før installasjon kan de bevege seg fritt, noe som gjør det lettere å manøvrere døren inn i karmen.

Installer en skyvedør Trinn 7
Installer en skyvedør Trinn 7

Trinn 3. Fjern værstripingen fra ytterkanten av døren

Finn den svarte gummilisten og fjern den fra døren fra det øvre hjørnet. Vær forsiktig så du ikke skader værstrippingen mens du trekker den. Sett stripen til side for nå-du installerer den på nytt senere.

  • Værstrippingen på en skyvedør festes til ytterkanten for å forhindre at insekter glir inn i gapet mellom de to dørene.
  • Værstriping er vanligvis ikke nødvendig for innerkanten, som danner en tetning med dørkarmen når døren er lukket.
Installer en skyvedør Trinn 8
Installer en skyvedør Trinn 8

Trinn 4. Før den øvre kanten av skjermdøren inn i den øverste skinnen

Hold døren i ytterkantene med begge hender og vink den akkurat nok til å løfte den opp i den rillede kanalen inne i den øvre delen av rammen. Sørg for at døren er riktig justert med kanalen. Ellers kan den holde seg fast når du prøver å åpne eller lukke den.

Skyvedører er ikke veldig tunge, men likevel kan det være lurt å la noen gi deg en hånd som holder døren stødig mens du passer den inn i karmen

Installer en skyvedør Trinn 9
Installer en skyvedør Trinn 9

Trinn 5. Løft døren og sett den inn i skinnen i bunnskinnen

Nå som du har sikret den øvre delen av døren inne i rammen, er det bare å lede den nedre delen innvendig. For å gjøre dette, løft opp på døren til valsene på bunnen fjerner skinnen, og trykk den deretter inn i rammen slik at valsene hviler i det rillede sporet.

  • Hvis fingrene kommer i veien for at døren fjerner bunnskinnen, kan det hjelpe å bruke en sparkel eller lignende bredt, flatt verktøy for å løfte opp døren like under valsen og skli den inn.
  • Når du har installert døren, skyver du den frem og tilbake i rammen et par ganger for å sikre at valsene er riktig justert inne i bunnsporet.

Del 3 av 3: Gjør de siste justeringene

Installer en skyvedør Trinn 10
Installer en skyvedør Trinn 10

Trinn 1. Juster topp- eller bunnutviderne til døren glir jevnt

Sett tuppen av skrutrekkeren inn i tilgangshullene på forsiden eller innerkant av døren. Hvis du løfter opp ekspansjonsspaken, løftes døren inne i rammen, mens du skyver den ned.

  • På noen modeller øker døren ved å stramme ekspanderskruene og løsner dem.
  • Hvis døren din har utvidere både øverst og nederst, vil det bare være nødvendig å justere ett sett.

Tips:

Du vil at toppen av døren skal sitte like under toppen av den øvre skinnen og bunnen for å ha nok klaring til å rulle fritt uten å skrape eller fange.

Installer en skyvedør Trinn 11
Installer en skyvedør Trinn 11

Trinn 2. Fest ekspansjonene for å holde døren i den optimale skyveposisjonen

Når du er fornøyd med høyden på døren din, stram ekspanderskruene ved å vri dem med klokken til de slutter å bevege seg. Ikke glem å bytte ut pluggene som dekker tilgangshullene hvis døren din har dem.

Vurder å bore 1-2 34 1,9 cm skruer gjennom de øvre eller nedre ekspanderpanelene. Dette vil i hovedsak låse dem på plass og forhindre at døren forskyves over tid.

Installer en skyvedør Trinn 12
Installer en skyvedør Trinn 12

Trinn 3. Installer værstripen på utsiden av døren

Ta tak i gummilisten du fjernet tidligere, og trykk den tilbake på plass langs den håndtakssiden av døren. Sørg for at toppen av stripen er i flukt med toppen av døren, og at selve stripen sitter godt fast, uten hull eller løse flekker mellom gummien og dørkanten.

Hvis værstripingen er for lang i bunnen av døren, må du trimme overflødig materiale med en kniv eller en saks

Installer en skyvedør Trinn 13
Installer en skyvedør Trinn 13

Trinn 4. Monter slagplatene eller låsekroken på innsiden av dørkarmen

Utvid målebåndet fra indikatorlinjen på innsiden av det støpte dørhåndtaket til den innvendige terskelen, og bruk en blyant for å markere begge stedene. Sett strekkplaten eller låsekroken som fulgte med skjermdøren over markeringen på terskelen, og fest låsemekanismen ved hjelp av en batteridrevet boremaskin og de medfølgende skruene.

  • Hvis produsenten av skjermdøren din ikke ga skruer for enkel installasjon, 34 i (1,9 cm) fester vil være omtrent den riktige størrelsen for de fleste dørkarmer.
  • For å låse og låse opp døren, skyv den innfelte knappen på håndtaket opp eller ned. Du hører et svakt klikk når døren er sikkert låst.

Anbefalt: