3 måter å rengjøre farget fugemasse på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre farget fugemasse på
3 måter å rengjøre farget fugemasse på
Anonim

Farget fugemasse kan være designet for å matche fargen på flisene dine, kontrastere med fliser eller gi et nøytralt bakteppe. Uavhengig av fargen på fugemassen din, må du ta tiltak for å holde den levende og estetisk tiltalende. Å holde den fargede fugemassen ren begynner med påføring av en sealer og inkluderer både vanlig og dyp rengjøring.

Trinn

Metode 1 av 3: Velge en rengjøringsløsning

Rengjør farget fugemasse Trinn 1
Rengjør farget fugemasse Trinn 1

Trinn 1. Bruk en damprenser

Damprensere bruker varme og høyt trykk for å bli kvitt rusk. Men hvis fugemassen din er veldig gammel eller skadet, bør du unngå å bruke damprenser fordi det kan forårsake ytterligere skade. Varm opp damprenseren, og flytt deretter rengjøringsstaven langs overflaten av injeksjonslinjene for å bli kvitt smuss og rusk.

Rengjør farget fugemasse Trinn 2
Rengjør farget fugemasse Trinn 2

Trinn 2. Start med en mild rengjøringsløsning

Det er best å prøve milde løsninger først, siden det er minst sannsynlig at det skader din fargede fugemasse. Start med å prøve eddik eller natron. Hvis det ikke gjør jobben, kan du gå videre til hydrogenperoksid, som vil fungere med moderate mengder skitt. Hvis fugemasselinjen din er veldig skitten, må du kanskje bruke oksygenblekemiddel. Imidlertid bør klorblekemiddel generelt unngås.

  • Klorblekemiddel vil misfarge den fargede fugemassen din, så du bør la den ligge i skapet. Velg i stedet enten hydrogenperoksid eller oksygenblekemiddel.
  • Hvis den fargede fugemassen din er skitten rundt oppvaskmaskiner eller synker fra hardt vann, kan du bruke en eddikløsning. Hell en like mengde eddik og vann i en sprayflaske. Spray litt av løsningen på injeksjonslinjene. Deretter skrubber du fugelinjene med fugepenselen. Hvis du ikke har en fugepensel, vil en tannbørste også fungere.
  • Hvis eddik alene ikke virker, er et godt alternativ en blanding av natron og eddik. Våt natron med akkurat nok vann til å lage en tykk pasta. Påfør pastaen på fugemassen din, og spray den deretter med eddik. La løsningen sitte til den slutter å boble, og skrubb deretter området med en børste. Skyll med rent vann og tørk med en fille.
Rengjør farget fugemasse Trinn 3
Rengjør farget fugemasse Trinn 3

Trinn 3. Bruk oksygenblekemiddel sparsomt

Selv om oksygenblekemiddel gjør en god jobb med farget fugemasse, vil det til slutt slite fargen på grunn av klor. Den største fordelen med oksygenblekemiddel er at det krever svært minimal skrubbing og ikke produserer røyk. Du finner den i de fleste butikker for hjemmet, maskinvare og rengjøring.

Metode 2 av 3: Påføring av løsningen og skrubbing

Rengjør farget fugemasse Trinn 4
Rengjør farget fugemasse Trinn 4

Trinn 1. Bli kvitt overflateavfall

Start med å feie gulvet, tørke av benken, vegger eller annen flislagt overflate. Skyll deretter av overflaten av fugemassen for å fjerne overflatesmuss og rusk.

Rengjør farget fugemasse Trinn 5
Rengjør farget fugemasse Trinn 5

Trinn 2. Bland rengjøringsoppløsningen med varmt vann

Følg instruksjonene på rengjøringsproduktet, bland rengjøringsoppløsningen. Hvis du rengjør en teller, kan du bruke en liten plastbolle. Hvis du rengjør gulvet ditt, bør du blande det i moppebøtta.

Rengjør farget fugemasse Trinn 6
Rengjør farget fugemasse Trinn 6

Trinn 3. Oversvøm fugemørtelinjene med rengjøringsløsningen

Du vil legge merke til at fugemasselinjer er litt deprimert fra overflaten på benken eller gulvet. Fyll disse fordypningene med rengjøringsløsningen og la den sitte i minst femten minutter.

Rengjør farget fugemasse Trinn 7
Rengjør farget fugemasse Trinn 7

Trinn 4. Skrubb fugemassen

Etter å ha latt rengjøringsoppløsningen sitte i femten minutter, bruk fugepenselen for å skrubbe bort skitt. Siden rengjøringsløsningen vil bryte ned smussmolekyler, bør det være enkelt å fjerne dem med en mild skrubb.

Rengjør farget fugemasse Trinn 8
Rengjør farget fugemasse Trinn 8

Trinn 5. Mopp gulvet med en rengjøringsløsning

Hvis du rengjør et gulv, kan du legge til en rengjøringsløsning, for eksempel eddik eller oksygenblekepulver, i moppevannet. Mop gulvet med en liberal mengde rengjøringsløsning. La den deretter sitte i tretti minutter. Til slutt legger du ferskvann i moppebøtta og skyll gulvet.

Hvis du bruker eddik, bland like deler varmt vann og eddik

Metode 3 av 3: Bruk av forebyggende tiltak

Rengjør farget fugemasse Trinn 9
Rengjør farget fugemasse Trinn 9

Trinn 1. Påfør en penetrerende forsegler på den fargede fugemassen

En forsegler vil gjøre din fargede fugemasse flekkbestandig, siden den gjør fugemassen mer motstandsdyktig mot olje- og vannbaserte produkter. Hvis fugemassen din er veldig skitten, kan du også bruke fargetetningsmassen som opprinnelig ble brukt til å farge fugemassen.

  • Avhengig av mengden slitasje og typen tetningsmasse du velger, må du bruke den på nytt hvert år eller to.
  • Hvis du ikke er sikker på om fugemassen din er tilstrekkelig forseglet, drypp litt vann på den. Hvis vannet forblir på overflaten av fugemassen, er det tilstrekkelig forseglet. Men hvis fugemassen absorberer vannet, må du forsegle fugemassen på nytt.
  • Når du kjøper forsegleren, spør om den er både hydrofob og oleofob. Noen selere er bare vannavstøtende eller hydrofobe, mens andre vil frastøte både vann og oljebaserte stoffer.
Rengjør farget fugemasse Trinn 10
Rengjør farget fugemasse Trinn 10

Trinn 2. Tørk opp søl med en gang

Når kaffe eller brus søl på den fargede fugemassen din, bør du tørke den opp med en gang. Dette vil redusere mengden arbeid som er involvert i rengjøring av fugemassen.

Rengjør farget fugemasse Trinn 11
Rengjør farget fugemasse Trinn 11

Trinn 3. Tørk av dusjflisene etter dusjing

Når du er ferdig med dusjen, bruk en nal for å tørke raskt av dusjflisene. Dette forhindrer opphopning av kalk, såpeavsetninger og rustflekker på den fargede fugemassen.

Anbefalt: