Slik rengjør du en våt madrass: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du en våt madrass: 10 trinn (med bilder)
Slik rengjør du en våt madrass: 10 trinn (med bilder)
Anonim

Hvis madrassen er våt av søl eller flekker, er det første trinnet å tørke opp så mye av flekken som mulig. Etter det er det viktig å behandle flekken etter type, slik at du er mer sannsynlig å få den opp. For å tørke det ut, er det best å få det ut i sollyset for å lufttørke, selv om en romvarmer eller vifte inni også kan hjelpe.

Trinn

Del 1 av 3: Få væsken ut

Rengjør en våt madrass Trinn 1
Rengjør en våt madrass Trinn 1

Trinn 1. Fjern sengen

Enten væsken er urin, oppkast, en drink eller en annen form for væske, er det første du må gjøre når du får væske på sengen, å fjerne den helt. Ta av laken, og hvis du har en, madrassbeskytteren. Kast dem i vasken.

Rengjør en våt madrass Trinn 2
Rengjør en våt madrass Trinn 2

Trinn 2. Sug opp så mye væske du kan

Etter at du har ryddet området, vil du få så mye av flekken ut av madrassen som du kan. Bruk et håndkle eller en fille for å fjerne flekken og la den absorbere fuktigheten. Bytt filler eller ring dem ut etter behov.

Ikke gni flekken siden den kan gni inn ytterligere. I stedet tørk flekken

Rengjør en våt madrass Trinn 3
Rengjør en våt madrass Trinn 3

Trinn 3. Prøv en vektet metode

Et annet alternativ er å spraye på en lett tåke av rengjøringsmiddel, for eksempel hvit eddik blandet med vann og tea tree olje, og deretter spre håndklær over toppen. Påfør et lag med avis på toppen av det laget. Til slutt legger du til noe tungt, for eksempel bøker, for å hjelpe til med å tyngre det hele. La den stå over natten for å absorbere det den kan.

Del 2 av 3: Behandling av forskjellige typer flekker

Rengjør en våt madrass Trinn 4
Rengjør en våt madrass Trinn 4

Trinn 1. Bruk et enzymatisk rengjøringsmiddel for urin

Enzymatiske rengjøringsmidler er sprayrensene som er laget for å rydde opp i rot til kjæledyr, men de fungerer like godt på menneskelig rot. Spray rengjøringsmidlet på, og la det sitte i omtrent fem til ti minutter. Fjern tørketrommelen på slutten.

  • Andre alternativer for urin inkluderer tøyflekkfjerner og en hjemmeblanding av to deler eddik til en del vann med en kopp eller to tea tree olje i.
  • Du kan også bruke en del eddik, to deler vann og noen dråper vaskemiddel.
  • Disse rengjøringsmidler vil også sannsynligvis fungere på oppkast og andre kroppsvæsker.
Rengjør en våt madrass Trinn 5
Rengjør en våt madrass Trinn 5

Trinn 2. Prøv en hydrogenperoksidrenser for blod

Hvis du får blod på madrassen, vil et rengjøringsmiddel med hydrogenperoksid sannsynligvis fungere best. Blande sammen 14 kopp (59 ml) hydrogenperoksid, ½ kopp (64 g) maisstivelse og 1 spiseskje (17 g) salt. Den skal danne en tykk pasta som du kan spre på flekken for å la den tørke. Når den er tørr, skraper du den opp for å se om flekken er borte. Hvis ikke, påfør en ny mengde blandingen på nytt.

Du kan også prøve rett hydrogenperoksid (3%). Sprøyt den på, og tørk deretter på flekken. La den sitte i 10 til 15 minutter

Rengjør en våt madrass Trinn 6
Rengjør en våt madrass Trinn 6

Trinn 3. Bruk såpe på drikkeflekker

Hvis du søler en drikke som brus, øl eller vin, kan det være lurt å bruke litt såpe. Fukt en svamp, og påfør deretter litt oppvaskmiddel eller til og med håndsåpe. Dup på den med svampen. Du kan til og med skrubbe litt for å fjerne flekken.

Del 3 av 3: Tørking av madrassen

Rengjør en våt madrass Trinn 7
Rengjør en våt madrass Trinn 7

Trinn 1. Tramp på madrassen for å absorbere væsken

Ta madrassen ut. For å sikre at du har fått ut så mye fuktighet du kan, legg et håndkle på det våte området. Hopp opp og ned eller stamp litt på den våte delen, noe som vil bidra til å frigjøre mer av fuktigheten. Fortsett til det ikke etterlater fuktighet på håndkleet.

Rengjør en våt madrass Trinn 8
Rengjør en våt madrass Trinn 8

Trinn 2. Plasser den i solen

For å sikre at madrassen er grundig tørr, kan solen gjøre underverker. Ta madrassen ut til et solfylt område, og bruk en stol i hvert hjørne for å holde den fra bakken og fremme luftstrømmen. La den sitte i solen for å tørke ut.

Rengjør en våt madrass Trinn 9
Rengjør en våt madrass Trinn 9

Trinn 3. Bruk en avfukter eller vifte

Plasser madrassen med en stol under hvert hjørne slik at du har luftstrøm under, og bruk deretter en avfukter eller vifte i samme rom. Hvis du bruker en avfukter, kan det hjelpe å lukke døren.

  • En romvarmer kan også hjelpe.
  • Du kan også bare støtte madrassen opp mot veggen med apparatet i nærheten.
Rengjør en våt madrass Trinn 10
Rengjør en våt madrass Trinn 10

Trinn 4. Deodoriser og tørk madrassen med natron

Når madrassen stort sett er tørr, kan du drysse litt natron på toppen for å absorbere eventuell fuktighet. Dette trinnet vil også bidra til å deodorisere madrassen. Bruk et vakuum for å fjerne natron etter å ha latt den sitte i ca 15 minutter.

Anbefalt: