Hvordan leie en husrengjøringstjeneste (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan leie en husrengjøringstjeneste (med bilder)
Hvordan leie en husrengjøringstjeneste (med bilder)
Anonim

Rengjøring av huset ditt kan være en tidkrevende prosess som kan være vanskelig å passe inn i timeplanen din. Hvis din økonomiske situasjon lar deg leie en rengjøringstjeneste, kan dette alternativet spare deg for tid og gi deg et glitrende hjem. Det er sannsynligvis flere rengjøringstjenester i ditt område. Å velge og ansette den riktige krever at du er bevisst på dine egne behov og gjør noen undersøkelser om ulike tjenesters omdømme og spesialiteter.

Trinn

Del 1 av 3: Evaluering av dine behov

Lei en rengjøring av hus Trinn 1
Lei en rengjøring av hus Trinn 1

Trinn 1. Bestem hva du vil rengjøre

Du kan bare velge å la tjenesten takle spesielt vanskelige steder i hjemmet ditt, for eksempel kjøkkenet og hovedbadet. Noen familier vil ønske huset rengjort fra topp til bunn. Du må også bestemme om du forventer tjenester som kan gå utover standardrengjøring, for eksempel å tørke gulvlistene eller vaske vinduene.

  • Mange tjenester rengjør ikke vinduer, ettersom de ikke vil lage striper eller skade. Du må kanskje henvende deg til en profesjonell for dette.
  • Du kan kanskje velge forskjellige pakker avhengig av rengjøringen du trenger. Hvis du får en standard rengjøring, kan du forvente at de støver, tørker av alt, støvsuger og ordner hjemmet ditt. Du ville imidlertid ikke forvente at personen skal rengjøre innsiden av apparatene eller krokene med mindre du har bedt om en grundig rengjøring.
  • Du kan også leie en renholder for inn- eller utflytting, som ligner på dyprengjøring, men den er skreddersydd for noen som forbereder en eiendom for å flytte inn eller for en utleiers anmeldelse.
Lei en rengjøring av hus Trinn 2
Lei en rengjøring av hus Trinn 2

Trinn 2. Anslå hvor lang tid det vil ta å rengjøre huset ditt

De fleste rengjøringstjenester vil spørre deg hvor stort huset ditt er, hvor mange soverom og bad det inneholder, og hva slags rutinemessig rengjøring du vanligvis gjør. Ett soverom og ett bad tar vanligvis omtrent to og en halv time å rengjøre, og kjøkken tar ytterligere 1-2 timer. Hvis du ikke har rengjort på en stund, kan disse tallene stige. Å forberede denne informasjonen for tjenesten vil hjelpe deg med å bestemme hva du har råd til.

Lei en rengjøring av hus Trinn 3
Lei en rengjøring av hus Trinn 3

Trinn 3. Bestem hvor ofte du vil at tjenesten skal rengjøres

Avhengig av familiens behov, trenger du kanskje bare at tjenesten kommer en eller to ganger i måneden. Hvis du har et større budsjett og en mer travel timeplan, kan du velge hyppigere besøk. Du kan også lage en vekslende ukeplan som leder renholderne til å rengjøre forskjellige rom annenhver gang de besøker.

Lei en rengjøring av hus Trinn 4
Lei en rengjøring av hus Trinn 4

Trinn 4. Kjøp dine egne rengjøringsmidler hvis du har en preferanse

Fordi de er dyrere, vil de fleste rengjøringsmidler ikke rengjøre med naturlige rengjøringsløsninger. Hvis du ikke vil bruke kjemiske rengjøringsmidler i hjemmet ditt, eller hvis du har spesielle rengjøringsmidler du foretrekker, må du sannsynligvis levere disse til tjenesten.

Du kan kanskje forhandle om et lavere gebyr med tjenesten hvis du tilbyr dine egne rengjøringsmidler. Spør potensielle tjenester om de er villige til å ha denne samtalen med deg

Lei en rengjøring av hus Trinn 5
Lei en rengjøring av hus Trinn 5

Trinn 5. Definer budsjettet

Undersøk økonomien din før du begynner å ringe potensielle rengjøringstjenester. Sørg for at du vet nøyaktig hvor mye du er i stand til og villig til å betale selskaper. Dette vil hjelpe deg med å si nei til selskaper som er utenfor din prisklasse, samtidig som du kan ta informerte beslutninger om hvilke tjenester du har råd til.

Del 2 av 3: Velg en tjeneste

Lei en rengjøring av hus Trinn 6
Lei en rengjøring av hus Trinn 6

Trinn 1. Velg en rengjøringstjeneste for bedre juridisk beskyttelse

Når du ansetter et rengjøringsfirma i stedet for en person, tar selskapet ansvaret for å kjøre bakgrunnskontroll av sine ansatte, gi arbeidstakers kompensasjon og håndtere forsikringsspørsmål. Dette alternativet er generelt bedre for familier som kanskje ikke har tid og juridisk kunnskap til å beskytte seg mot konflikter med individuelle ansatte.

  • Det er en god idé å spørre potensielle rengjøringstjenester om de har utført bakgrunnskontroll av sine ansatte. Anerkjente selskaper vil sikkert ha utført disse kontrollene på nye ansettelser.
  • Rengjøringsfirmaer kan belaste mer enn enkeltpersoner, men den juridiske tryggheten de gir vil trolig være verdt ekstrakostnaden.
Lei en rengjøring av hus Trinn 7
Lei en rengjøring av hus Trinn 7

Trinn 2. Velg et selskap som er bundet og forsikret

Anerkjente tjenester vil ha en policy som dekker skader på hjemmet ditt under rengjøringsprosessen, samt manglende eller ødelagte gjenstander. Dette kan tillate både deg og selskapet å føle seg beskyttet mens rengjøringsmidler er hjemme. Det er imidlertid en god idé å informere rengjøringsmidler om ting som kan være mer delikate eller trenger spesiell pleie.

Hvis renholderen er forsikret og de ved et uhell ødelegger noe i hjemmet ditt, dekker forsikringen kostnaden

Lei en rengjøring av hus Trinn 8
Lei en rengjøring av hus Trinn 8

Trinn 3. Ta kontakt med familie og venner for henvisninger

Folk som er i nærheten av deg, vet hva du trenger, og de vil være klare til å gi deg ærlige råd om deres tidligere erfaring med forskjellige rengjøringsmidler. Sørg for å fortelle de du spør om råd om at du planlegger å ansette en anerkjent tjeneste med en forsikring, da dette kan påvirke alternativene de gir deg.

Lei en rengjøring av hus Trinn 9
Lei en rengjøring av hus Trinn 9

Trinn 4. Les anmeldelser på nettet hvis de er tilgjengelige

De fleste rengjøringstjenester vil ha mange anmeldelser på nettet, spesielt hvis selskapet er stort og har vært i virksomhet i flere år. Les et stort utvalg anmeldelser. Noen selskaper kan motta bare noen få sviende rapporter fra en misfornøyd kunde, men vil ellers ha en serie med femstjerners rangeringer.

  • Ved å lese anmeldelser og attester kan du se hva tidligere kunder syntes om tjenesten de mottok. En ting å se etter er om selskapet er punktlig, eller i det minste om de ringer for å la kundene få vite om de kommer for sent.
  • Prøv å sjekke med byråer som Amazon Home Cleaning Services, Handy og Task Rabbit. De har allerede gjort bakgrunnskontroller og undersøkt rengjøringsleverandørene for å sikre at de har forsikring og at de alle tilbyr kvalitetstjenester. Du kan også sjekke Google og Yelp for å sammenligne anmeldelser og vitnesbyrd for forskjellige lokale rengjøringstjenester.
Lei en rengjøring av hus Trinn 10
Lei en rengjøring av hus Trinn 10

Trinn 5. Be tjenesten om referanser hvis det ikke er anmeldelser på nett

Hvis et selskap er nytt i ditt område eller mindre i omfang, kan det hende at de ennå ikke har en online tilstedeværelse. Du kan be disse selskapene om en liste over henvisninger fra tidligere kunder. Når du ringer disse kundene, må du spørre hva slags rengjøring selskapet utfører for dem, og om klienten fortsatt bruker tjenesten.

Lei en rengjøring av hus Trinn 11
Lei en rengjøring av hus Trinn 11

Trinn 6. Spør potensielle selskaper hva de rengjør og belaster

De fleste selskaper vil ha en liste over de typiske rengjøringstypene de utfører. De vil også informere deg om de tar et fast beløp for hver rengjøring, en timegebyr eller et rom-for-rom-gebyr. Sørg for at du forstår hva som er inkludert i selskapets basisrengjøringsrente, og hva som ikke er det. Still spørsmål om rengjøringsaktiviteter som selskapet ikke eksplisitt nevner.

Hvis bedriften din tar en timegebyr, kan du sette et tak på timene tjenesten får lov til å rengjøre for å sikre at kostnaden din ikke kommer ut av kontroll. Vær oppmerksom på at dette kan forhindre at huset ditt får fullstendig rengjøring, spesielt ved det første besøket

Lei en rengjøring av hus Trinn 12
Lei en rengjøring av hus Trinn 12

Trinn 7. Spør om ekstra kostnader for tillegg

Når du forstår selskapets liste over hva det vanligvis rengjør, spør om de noen gang utfører rengjøringstjenester som ikke er på listen. Husk å spørre hvor mye disse ekstratjenestene koster. Hvis det er noe du vil ha rengjort i hjemmet ditt som tjenesten ikke har nevnt, kan du spørre hvor mye det ville tilføre den totale avgiften.

Be om en detaljert sjekkliste over hva rengjøringen vil inneholde, sikrer at det ikke vil komme noen overraskelser når rengjøringsmiddelet kommer

Lei en rengjøring av hus Trinn 13
Lei en rengjøring av hus Trinn 13

Trinn 8. Spør hvilke rengjøringsløsninger selskapet bruker for forskjellige overflater

Du vil være klar over hvilke rengjøringsløsninger tjenesten bruker hjemme. Dette er spesielt viktig hvis du har kjæledyr eller barn, og du er bekymret for å minimere eksponeringen for visse kjemikalier. Hvis du har en spesiell benkeplate eller sensitiv overflate i hjemmet ditt, bør du også spørre selskapet om de har de riktige løsningene for disse materialene.

Lei en rengjøring av hus Trinn 14
Lei en rengjøring av hus Trinn 14

Trinn 9. Be om en prøve rengjøring av hjemmet ditt

Se om selskapet vil være villig til å se om forholdet fungerer ved å ha en prøveperiode. De kan være villige til å gi en tilfredsstillelsesgaranti som frafaller gebyret hvis du ikke godkjenner rengjøringen hjemmet ditt mottar. Når du har fullført denne prøveperioden, vil du sannsynligvis kunne føle deg mer trygg på å bruke pengene dine på rengjøringstjenesten.

Del 3 av 3: Arbeide med rengjøringsmidler

Lei en rengjøring av hus Trinn 15
Lei en rengjøring av hus Trinn 15

Trinn 1. Signer en skriftlig kontrakt med dine og selskapets vilkår

Det er en god idé å signere et dokument med selskapets honorarer, både dine forventninger til hva som skal rengjøres sammen med eventuelle tilleggstjenester, og det som er definert som skade forårsaket av rengjøringsmidler. Å ha oversikt over denne avtalen bør bidra til å unngå fremtidig forvirring eller uenighet om hvor mye selskapet skylder.

Lei en rengjøring av hus Trinn 16
Lei en rengjøring av hus Trinn 16

Trinn 2. Følg selskapets retningslinjer for å bo i eller forlate hjemmet

Noen selskaper kan be deg om å bli i huset mens rengjøringsmidler er tilstede. Denne politikken kan brukes som en metode for å beskytte selskapet hvis noe mangler fra hjemmet ditt. Andre selskaper har kanskje ikke en preferanse, og det kan være lurt å bruke tiden til å gjøre noe utenfor huset.

Hvis du er hjemme under rengjøringen, må du holde deg unna. Rengjøringsmidler kan bli engstelige eller frustrerte når en klient følger alle sine fotspor. Bare husk at de er eksperter og fagfolk, og de gjør det du leide dem til å gjøre

Lei en rengjøring av hus Trinn 17
Lei en rengjøring av hus Trinn 17

Trinn 3. Diskuter selskapets retningslinjer for kjæledyr

Noen selskaper kan be om at du enten tar kjæledyret ditt ut av huset eller begrenser det til et bestemt område. Andre kan be deg om å presentere rengjøringsmidler for kjæledyret for å sikre at de er kjent med hverandre før du lar dem være alene med dyrene. Hvis kjæledyret ditt generelt ikke liker fremmede, kan det være lurt å være i huset med dem de første gangene renholderen besøker.

Lei en rengjøring av hus Trinn 18
Lei en rengjøring av hus Trinn 18

Trinn 4. Sørg for at rengjøringsmaskinen din har tilgang til hjemmet ditt

Hvis du ikke kommer til å være hjemme når renholderen besøker, må du kanskje gi dem en nøkkel, kode eller garasjeportåpner for å slippe dem inn i hjemmet. Du kan inkludere en klausul i din skriftlige avtale med selskapet om trygt å levere disse elementene til rengjøringsmidler uten å bekymre deg for at de blir kopiert eller delt.

Lei en rengjøring av hus Trinn 19
Lei en rengjøring av hus Trinn 19

Trinn 5. Gjør en første gjennomgang med rengjøringsmaskinen din

Dette møtet lar deg gjøre renholderen kjent med plassen. Du bør påpeke ødelagte apparater eller skader i hjemmet ditt som de kanskje må unngå. Dette er også et godt tidspunkt å vise dem områder som trenger spesiell oppmerksomhet eller ekstra rengjøring.

Du kan vise dem barnerom som blir spesielt uryddige. Eller hvis du for eksempel har et porselenskap fylt med brekkbare gjenstander som du vil støve på egen hånd, må du sørge for at rengjøringsmiddel er klar over dette

Lei en rengjøring av hus Trinn 20
Lei en rengjøring av hus Trinn 20

Trinn 6. Avklar forventningene dine for å forhindre forvirring

Sørg for at renere tjenesten sender er klar over dine forventninger. Dette vil sikre at du, selskapet og den ansatte alle er på samme side. Spesielt hvis du har en spesialisert avtale med selskapet, vil dette unngå frustrasjon over områder som går urentlige eller uforklarlige kostnader for områder du planla å rengjøre selv.

Angi ankomsttider med rengjøringsmaskinen din, for eksempel om de kommer til et bestemt tidspunkt eller innenfor et bestemt vindu."

Lei en rengjøring av hus Trinn 21
Lei en rengjøring av hus Trinn 21

Trinn 7. Rydd huset ditt hvis du vil at rengjøringsmiddelet skal fokusere på dyp rengjøring

Det er en god idé å håndtere generell rot på egen hånd før rengjøringsmidler kommer. Selv om rengjøringsmidler plukker og bretter klær igjen på gulvet eller legger leker tilbake til det angitte området, tar dette tid og energi. Dette kan bety at huset ditt ikke får den dype rengjøringen det trenger.

Hvis du betaler en timegebyr, er det spesielt viktig at du tar opp ditt eget rot

Lei en rengjøring av hus Trinn 22
Lei en rengjøring av hus Trinn 22

Trinn 8. Gi høflig tilbakemelding etter de første besøkene

Du kan ha spørsmål eller forslag etter de første gangene rengjøringsmiddelet kommer. Diskuter alle områder av hjemmet du vil rengjøre litt annerledes. Sørg for å behandle vaskeren din som en profesjonell som fortjener både vennlighet og respekt fra deg.

Hvis du er misfornøyd med tjenesten, ring selskapet direkte. Du kan forklare i detalj nøyaktig hvorfor du føler at noe ikke oppfyller dine forventninger. Du vil sannsynligvis kunne inngå en mer tydelig avtale med selskapet, som vil være enklere enn å begynne på nytt med å finne en ny tjeneste

Lei en rengjøring av hus Trinn 23
Lei en rengjøring av hus Trinn 23

Trinn 9. Tips 10-20% for å vise at du er fornøyd med rengjøringsmidlet

Som med de fleste servicebaserte næringer, er rengjøringsmidler avhengige av tips. Sjekk selskapets retningslinjer, ettersom de kan rulle tips inn i det totale gebyret og spre dem individuelt i lønnsslipp. Hvis ikke, forventes det at du viser din takknemlighet for tjenesten ved å tippe rengjøringsmaskinen direkte.

Selv om det ikke er noe krav eller forventning om tipping, er det en fin måte å la rengjøreren vite at de gjorde en god jobb

Tips

  • Gi rengjøringsmiddel en skritt for å nå høye områder. Dette er kanskje ikke en vare de tar med seg fra hus til hus.
  • Sørg for at hjemmet ditt er fritt for negler eller etiketter som stikker ut for å unngå at rengjøringsmiddelet skjærer seg mens du rengjør overflater i hjemmet ditt.

Anbefalt: