Hvordan spille Pogs (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan spille Pogs (med bilder)
Hvordan spille Pogs (med bilder)
Anonim

Pogs startet som et populært skolegårdsspill på Hawaii. Kartongflaskehett fra det populære POG -merket ble satt i stabler og smalt med flaskehett av metall, et spill som spredte seg som ild i tørt gress til fastlandet på 1990 -tallet. Hvis du er nysgjerrig på dette nostalgiske spillet, kan du lære å spille og samle pogs.

Trinn

Del 1 av 2: Playing Pogs

Spill Pogs Trinn 1
Spill Pogs Trinn 1

Trinn 1. Få noen pogs og en slammer

Mogger er pappskiver på størrelse med en amerikansk halv dollar. De er vanligvis blanke på den ene siden, med en form for design på den andre siden. Slammers er metallskiver som er noe større enn selve pogene. De ble vanligvis solgt i store søppelbøtter gjennom 90 -tallet, og kan fremdeles finnes i noen barnebutikker, loft og bruktbutikker.

  • De opprinnelige pogene var papphettene fra flasker POG, en populær juice på Hawaii. Spillet ble spilt med flaskehett i lang tid før det ble kommersialisert for fastlandet, hvor det ble veldig populært på 1990 -tallet.
  • Hvis du vil gjøre noen pogs, kan du spore en sirkel på et stykke papir med en diameter på 4 centimeter (1,6 tommer). Tape den på en plate av papp. Klipp sirkelen ut og tegn et design på toppen med en svart penn. Farge hvis du vil. For å lage slammer, teip to stykker papp sammen og flat den.
Spill Pogs Trinn 2
Spill Pogs Trinn 2

Trinn 2. Sammenlign pogs med vennene dine

Pogs er stort sett et spill for å samle den største og kuleste platen. Et spill med pogs krever en stor pott med pogs, så det spilles vanligvis mellom noen få venner som alle har en stor bunke med dem. Målet med spillet er å ende opp med kompisens forsøk i stabelen din, for å få samlingen din til å vokse.

De fleste spill starter med at alle sammenligner favorittpogene sine i en haug. Hvis du ser noen du liker, kan du tilby å bytte for dem eller spille for dem

Spill Pogs Trinn 3
Spill Pogs Trinn 3

Trinn 3. Bestem om du skal spille for keeper eller ikke

Når du ser noen pogs du liker, kan du utfordre kompisen din til et spill for å beholde dem, men bare hvis dere begge er enige. Hvis du ikke vil spille for keeper, må du sørge for at dere begge vet det.

  • Før kampen bestemmer spillerne om de skal spille for "keeper" eller "no-keep". Hvis du spiller for "keeper", beholder en spiller de pogene som er vunnet, selv om de er hans motstandere.
  • På 90 -tallet, da det var veldig populært å leke med pogs, forbød mange skoler spillet. Lærere hevdet at lek med pogs var en form for pengespill. Selv om det ikke er supervanlig lenger, er det fortsatt godt å sørge for at det er tillatt med foreldrene eller lærerne dine før du spiller.
Spill Pogs Trinn 4
Spill Pogs Trinn 4

Trinn 4. Finn en god overflate å spille på

Enhver hard flat overflate vil være grei å spille pogs. Teppe, benkeplater og betong er alle gode steder for pogs. Bare pass på at du ikke bulker opp din mors bord med slammeren din.

Hvis du spiller på betongen, er det noen ganger godt å sette alle pogene på en bok, eller på et bindemiddel for å hindre at slammeren din blir tett

Spill Pogs Trinn 5
Spill Pogs Trinn 5

Trinn 5. Hver spiller legger like mange pogs i bunken

Gå rundt sirkelen, og bytter på å sette inn pogene du skal leke med. Bare lag en stor haug av dem med forsiden ned. Hver spiller må ha samme antall pogs. Det er vanligvis best å spille med minst 10-15 pogs totalt. Sørg for at bunken er minst så stor.

  • Start med å plassere alle pogene i en haug, blander dem deretter og stabler dem med forsiden ned. Dette bidrar til å sikre at noens pogs ikke er helt nederst.
  • Hvis du spiller for keeper, husk at alle pogs du legger inn i bunken, kanskje ikke kommer tilbake til deg når du er ferdig. Du må bestemme hvilke pogs du er villig til å risikere for å få de du vil ha.
Spill Pogs Trinn 6
Spill Pogs Trinn 6

Trinn 6. Stakk pogene med forsiden ned

Når du har blandet dem, ordner du pogene i en stor bunke. Sørg for at alle pogene vender ned, slik at du ikke kan se designsiden. Måten du vinner pogene er ved å snu dem med slammeren din, så det er viktig å sørge for at de starter med forsiden ned.

Spill Pogs Trinn 7
Spill Pogs Trinn 7

Trinn 7. Vend for å se hvem som går først

Når du har fått bunken din bygget opp, starter du spillet ved å snu slammeren som en mynt for å se hvem som går først. Slammet skal passere i retning mot klokken rundt sirkelen, etter at du finner ut hvem som går først.

Den første spilleren får vanligvis flest pogs ut av slammen. Det er mye vanskeligere å snu en veldig liten bunke med pogs

Spill Pogs Trinn 8
Spill Pogs Trinn 8

Trinn 8. Hold slammeren riktig

Avhengig av hvem du spiller med, kan det være en regel for hvordan du skal holde slammeren. I amerikanske Pog -turneringer var det påkrevd at slammeren holdes mellom pekefingeren og langfingeren og flikkes nedover over håndleddet. Men det er mange måter å holde slammer på, så det er morsomt å eksperimentere og se hvilken som er best. Her er noen vanlige teknikker:

  • Hold slammeren flatt mot innsiden av fingrene, og hold den på plass med tommelen. Slå den ned mot bunken.
  • Krøl slammeren inn i pekefingeren og hold den med tommelen, som om du skulle hoppe over en stein.
  • Hold slammeren som om du ville en pil, mellom pekefingeren og tommelen, sidelengs. Eller snu den slik at den flate siden er mellom fingeren og tommelen.
Spill Pogs Trinn 9
Spill Pogs Trinn 9

Trinn 9. Bytt på å "smelle" stabelen

Ta din slammer i det grepet du har valgt, og slå den kraftig ned på toppen av stabelen med pogs. La slammeren gå når den tar kontakt. Hvis du treffer den riktig, bør mange av pogene velte over på den andre siden.

  • Du samler alle pogene du har snudd. De er nå dine, hvis du spiller for keeper. Hvis du ikke er det, bare hold dem i haugen til spillet er over.
  • Sett resten av pogene på nytt som ikke vendte over i en bunke igjen, fremdeles ned. Gi slammer til neste spiller.
Spill Pogs Trinn 10
Spill Pogs Trinn 10

Trinn 10. Fortsett å passere og smelle til noen har mer enn halvparten av pogene

Spillet er over når en spiller har samlet mer enn halvparten av pogene fra bunken. Resten av pogene går tilbake til den som satte dem inn til å begynne med, og vinneren beholder pogene i bunken sin.

Hvis du ikke spiller for keeper, kan du returnere alle pogene til den som begynte med dem i utgangspunktet

Spill Pogs Trinn 11
Spill Pogs Trinn 11

Trinn 11. Spill variasjoner

Det grunnleggende spillet med pog er ganske enkelt, men du kan spille noen få varianter og spesifikke regler for å ha mer moro. Lag din egen, eller prøv noen av disse vanlige klassikerne:

  • Spill best av 15. Noen spillere spiller at stabelen alltid må forbli på 15, men det er ikke viktig hvem som legger inn mer. Hvis du virkelig vil få din beste venns favorittpog, kan det være en vågal måte å prøve å gamble på det å sette inn 14 til hans 1.
  • Spill pogene der de faller. Etter at pogene har spredt, plukk opp de du snudde, men ikke fyll dem opp igjen. Spill i stedet at du må slå dem der de falt. Det er mye vanskeligere.
  • Spill langdistanse-pogs. I noen spill har du lov til å komme helt opp på stakken før du smeller dem. I andre spill må du stå noen få meter unna, noe som gjør det mye vanskeligere å faktisk treffe stabelen. Det gir litt moro til spillet.
  • Bare fortsett å spille. En av de morsomme delene av spillet er å miste pogs, så få dem tilbake, og deretter miste dem igjen. Det er morsomt å fortsette å spille for de samme pogene om og om igjen. Hvis du mistet en av favorittene dine, vil det være lett å få den tilbake i neste kamp.

Del 2 av 2: Collecting Pogs

Spill Pogs Trinn 12
Spill Pogs Trinn 12

Trinn 1. Spill for dem

Den enkleste måten for spillere å samle en større bunke med pogs er å spille for dem regelmessig. Utfordre vennene dine til spill med samlingene sine, og prøv å vinne så mange spill som mulig for å vokse samlingen din raskt.

Den beste måten å vokse en større stabel? Spill med mange mennesker. Hvis du spiller i en stor gruppe og alle bare legger inn noen få pogs, tåler du ikke å miste mange, men du kan tjene en haug ganske raskt. Det er en morsom måte å spille på

Spill Pogs Trinn 13
Spill Pogs Trinn 13

Trinn 2. Behold de kule

Har du et forsøk du virkelig liker? Ikke legg den i en stabel for å spille for den, hvis du ikke vil miste den. Den eneste sikre måten å beholde de pogene du liker er å beholde dem i din besittelse.

På den annen side bidrar det til å holde spillet spennende ved å sette de du virkelig liker i stabelen. Hvis du kan miste favoritten din, er det store innsatser

Spill Pogs Trinn 14
Spill Pogs Trinn 14

Trinn 3. Bytt for dem

Noen ganger foretrekker folk å handle pogs for pogs, i stedet for å spille for dem. Å samle dem var ofte en morsommere del av spillet enn å faktisk spille spillet. Som baseball -kort, Pokemon -kort eller andre typer handelskort for barn, er en god handel halve moroa.

Spill Pogs Trinn 15
Spill Pogs Trinn 15

Trinn 4. Skaff deg en lagringsholder for dine pogs

Klar plastbeholdere var vanlige for pogs tilbake på 90 -tallet. Disse var flotte for å holde dine pogs nye og rene utseende, i stedet for alt dinged opp og bulkete. Selv om disse kan være vanskelige å finne nå, kan du bruke PVC -rør av passende størrelse, et papirhåndklærull, eller til og med løst i en blyantkasse.

Spill Pogs Trinn 16
Spill Pogs Trinn 16

Trinn 5. Kjøp dem

Det pleide å være at du bare kunne finne pogs i store søppelbøtter overalt for noen få cent hver. Det var tider. Selv om pogs tidligere var allment tilgjengelig i lekebutikker, er de ganske uvanlige i dag. Det beste alternativet er sannsynligvis Craigslist, eller å finne noen på loftet til en eldre slektning hvis du vil score en gammel stash.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Hvis du ikke har en slammer, kan du også bruke en vanlig pog. Du må imidlertid bruke mer makt på grunn av pappa for å vinne mer.
  • Når du spiller for "keeper", må du huske at hvis personen snur dem, beholder de det, så det er alltid godt å bruke pogs som du ikke har noe imot å gi bort. Aldri lek med unike eller "vanskelig å finne".
  • Noen slagere er plast, tyngre enn POGs, lettere enn metall. Også metallslammere kan skade, ødelegge, etc. pogs.

Anbefalt: